Tak už to víme

To, co jsme si všichni mysleli, je už vědecky dokázáno

Josef Vít

9.2.2012 Komentáře Témata: Nezařazeno 1451 slov

V kanadském časopise Psychological Science vyšla studie o výzkumech vědců z Brock University v Ontariu v Kanadě. Studie se účastnilo více než 15 000 osob. Není to první taková studie. Vědci také využili informace ze dvou britských studií z let 1958 a 1970, v nichž byla hodnocena inteligence několika tisíc dětí ve věku 10 a 11 let. Tito lidé pak ve věku 33 let odpovídali na politické otázky. Výsledek studie potvrzuje to, co si myslí hodně lidí. Lidé s pravicovými názory mají většinou nižší inteligenci než lidé na levici.

Existuje množství vědeckých studií dokazujících, že děti s nízkou inteligencí, projevují v dospělosti silné předsudky vůči příslušníkům jiných etnik anebo jiné sexuální orientace. A to vše dokazuje, proč jsou pravičáci tak asociální. Zvláště ultrapravicové násilí je dokladem těchto výzkumů. Pochopit a přijmout jiné lidi vyžaduje zvýšenou kapacitu abstraktního myšlení. Ale to vyžaduje otevřenost, flexibilitu, důvěru v druhé. A to jsou vlastnosti levice.

Studie konstatuje, že tyto předsudky nevznikají u lidí s nízkou inteligencí (nakonec takoví lidé nejsou schopni něco takového vymyslet), ale jsou produktem konzervativních (pravicových) ideologií, které tito lidé s nízkou inteligencí ochotně přijímají. Osoby s nízkými rozpoznávacími schopnostmi přitahují "pravicové ideologie, které prosazují pořádek". Pro ně je důležité udržování statutu quo. Lidé s nižší inteligencí podle studie přijímají pravicové názory, protože se s nimi cítí bezpečněji.

Nikdo nemůže říci, že všichni pravičáci jsou pitomí. Na pravici existuje další sorta lidí a to jsou darebáci. Ve vládách jsou chytří lidé, kteří získali moc a vliv pomocí pravicových ideologií. Ti pochopili, že většina lidí je hloupých a proto hrají na jejich strunu. Tito lidé dělají politiku těch, kdo jim zaplatili volební kampaň a dostal je na výsluní. Jako cyklisté – nahoře hrbí hřbet a dole šlapou. Uctivě slouží svým chlebodárcům.

Pravicové ideologie se záměrně obracejí na ty nejnižší, nejstupidnější instinkty hlupáků. A zákonitě jim to v průzkumech veřejného mínění vychází. Proto nemají žádné důvody svoji politiku měnit. Pravicové politické strany nyní opustily veškeré předstírání, že pracují pro blaho všech lidí. Můžou si to dovolit, když jim voliči věří, že daňové úlevy pro 1 procento nejbohatších jsou svoboda pro 99 procent voličů, že státní deficit je důsledkem nezřízenosti chudých lidí. Když jim věří, že regulace, která zabraňuje bankám a korporacím, aby nás vykořisťovaly, je útok na pracující. Z jakého důvodu se obyčejní lidé vyslovují pro deregulaci zákoníku práce a cen základních komodit? A tito lidé jsou nyní považováni za autentické hlasy dělnické třídy. Výsledkem je přesun ke stále extremnější ideologii, stále více založené na demagogii vládců, která má nebezpečné důsledky pro světovou společnost.

Lidé vydaní napospas neoliberalistickým silám cítí existenční nejistotu a bezmoc. Jsou zbavováni možnosti seberealizace. To vše generuje touhy po velikášství, moci a síle. Takoví lidí deklarují své postoje vyzdvihující sílu a schopnost jednotlivce. Tito lidé předpokládají, že jejich okolí je proto bude považovat schopné a silné. Odmítáním myšlenek sociální solidarity se hlásí k síle – hlásí se k „přirozené“ nerovnosti lidí. Věří, že pro rovnost a solidaritu jsou ti slabí kolektivisté. Takto vzniklá podpora volného trhu dává podmínky pro vznik fašismu.

Výsledky této studie perfektně sedí na situaci v hitlerovském Německu před druhou světovou válkou. Hitler po krachu výmarské republiky zaváděl Neue Ordnung - nový pořádek, využil předsudky lidí proti židům a založil tak systém, který dosáhl vrcholu v budování koncentračních táborů. To bychom měli mít na paměti a nezapomínat. Dnes pravice už nevraždí ve vlastních řadách, zato si to vynahrazuje na příslušnících jiných, „méněcenných“ národů, které mají obrovské přírodní bohatství, které potřebujeme k udržení vlastního statu quo.

Tak si konzervativci vytvořili nový Orwellův newspeak, nový alternativní systém vědomostí, s vlastní historií, vlastními fakty, a vlastními ekonomickými zákony". Je to neoliberalismus. Zločinná ideologie sloužící k ovládání hloupé společnosti hloupých lidí. A dokud to lidé neprohlédnou, není cesty zpět. Jenže jak to udělat, když IQ společnosti je nebezpečně nízké. Přitom pravičáci dělají všechno pro to, aby to tak zůstalo. Co jiného jsou všechny ty reformy školství, které snižují úroveň vzdělanosti lidí. Všeobecné vzdělání se likviduje a školy budou chrlit absolventy s nejnutnějšími vědomostmi potřebnými pouze pro pracovníky na běžících pásech. V kapitalismu víc lidé nepotřebují, naopak vzdělání je nebezpečné a proto bude jen pro někoho. Stačí zavést školné, zatím na vysokých školách a potom uvidíme.

Nejhorší na celé studii je další výsledek ukazující, že skuteční idioti jsou levičáci. Ne že by jim scházela inteligence. Naopak studie dokázala, na levici jsou lidé s vysokou inteligencí. Bohužel, ale tato inteligence jim brání se projevit. Levičáci jsou příliš slušní a tolerantní. Váhají a nejsou schopni vytvořit jasnou analýzu toho, jak se mohlo stát, že lidé jdou jako ovce za píšťalkou krysaře, který je vede do pekel. Neumí jasně prezentovat argumenty ve prospěch jejich ideologie sociální spravedlnosti, vysvětlit nutnost regulace a spravedlivého přerozdělování vytvořených hodnot.

Ano, pravičáci vládnou na obou stranách Atlantiku v důsledku nízké inteligence a nedostatečných informací voličů. Avšak levičáci zůstávají v nečinnosti a ustupují nadvládě a stupiditě vládnoucích pravičáků. To není dobré pro společnost.

Nakonec jak je to u nás. Samozřejmě výsledky studie platí i u nás. O inteligenci našich voličů svědčí výsledky voleb. Dnes už skoro všichni na vládu nadávají, přesto výsledky průzkumů nenasvědčují radikální změně vlády. Pravicové strany stále nacházejí dost ovcí ochotných jít na porážku. Dnes lidé pracují celý den. Po práci nemají čas ani chuť někam jít. Vázne komunikace mezi lidmi, lidé si už nemají co říci. Atomizované lidstvo se stává otrokem konzumu. Supermarkety se stávají novými chrámy – chrámy konzumu. Lidé se snaží mít nejnovější a největší televizor, mobil, nové auto. Kultura upadá. Nejčtenější noviny jsou bulvární plátky plné senzací a drbů o „slavných“. Filmová studia chrlí na trh stále nové a nové krváky a horory. Je to totální úpadek. A výsledkem toho všeho je, že pro hodně lidí není kapitalismus nepřijatelný. Naopak – výsledky voleb ukazují opak. Nakonec ani sociální demokracie není levicovou stranou.

A naše vláda je obrazem společnosti. Jak píši nahoře, můžeme jen zkoumat, kdo v naší vládě patří do skupiny s nižší inteligencí (určitě někoho poznáte) a kdo patří do té druhé skupiny, k darebákům, kteří nevěří tomu co říkají, ale za peníze, moc a slávu poslušně slouží zájmům svých chlebodárců. Každá pravicová strana, kterou zvolí neinformovaní, manipulovatelní voliči, se stává nástrojem pro prosazování tajných soukromých zájmů. Toto jsou perfektní podmínky pro rozkrádání státu, ve kterém máme světový primát. Miliardáři vysávají stát a ten se zadlužuje. Jak dlouho asi to všechno vydrží?

Poznámka editora

Mám určité výhrady k té studii. Vychází ze zastaralého dělení politických skupin na levici a pravici. Ale dnes už takové dělení moc nefunguje. Není žádná „levice“ ani „pravice“, rozdíly mezi programy různých politických stran se stírají, strany si navzájem vykrádají své programy a tak nějak je zarovnávají a zplošťují, takže v podstatě všechny programy jsou stejné a všechny strany hlásají víceméně totéž. Kdo se skutečně pokusí odlišit, je označkován, ostrakizován a případně soudní cestou zrušen. Daleko přesnější dělení je dělení na strany pro NWO a proti NWO. Přičemž platí, že druhá skupina je prázdná.

(Stejně tak nelze dost dobře vinit kapitalismus z naší současné mizérie. Tak, jako jsme nikdy neměli skutečný socialismus, tak nemáme ani skutečný kapitalismus. To, co se zde za kapitalismus vydává, je ve skutečnosti globální teror globálních korporací spolu s proniknutím čistých kriminálních mafií do politiky. Včetně mafiánských způsobů a mafiánské morálky.)

Dále mi vadí určité jednoduché stereotypy a skrytý útok na integritu oponentů hlásané v té studii. Říkají, že pravicově smýšlející jedinci jsou méně inteligentní než ti levicoví. Kde jsem podobné přirovnání už slyšel? No ano, stejný argument se používá u ponižování a znevažování těch, kterým vadí nadměrná glorifikace homosexuálů nebo těch, kteří nejsou nadšeni množstvím zcela nezapadajících cizinců ve vlastním národě. Tedy při onálepkování tzv. homofobů a xenofobů. I tady nám přeci kdosi tvrdí, že vzdělanější lidé prý homosexuály a cizince tolerují spíše, naopak ti se základním vzděláním (=tedy hloupější) je spíše odmítají. Že platí přímá úměra čím vzdělanější jedinec, tím tolerantnější vůči homosexuálům a imigrantům. Je to sprostá podpásovka, protože každý, kdo má odlišný názor, nutně znejistí: jsem já snad ten hloupější, když si myslím, že národ rozleptává, když je v něm příliš mnoho cizinců?

Empatické sociální smýšlení, vnímání bolesti jiných, soucit s méně úspěšnými, nejsou výsadou nějaké strany politického spektra, jsou individuální a spíše záleží na míře deprivantsví a sobectví v nás než na čemkoliv jiném.

Je dobré si ten článek přečíst a zamyslet se, ale je také nutné si uvědomit skryté, podprahové manipulace, kterých se autoři příslušné studie zřejmě vědomě dopustili. Někdo se snaží rozdmýchávat antagonistické spory mezi lidmi a odvádět pozornost od skutečného problému.

Ve skutečnosti jsou obě výše jmenované skupiny, "levice" i "pravice", liberálové i konzervativci jen dvě strany stejné mince, dvě tváře téhož boha, nebo spíše téhož satana a obě pracují rukou společnou a nedílnou na demontáži naší civilizace a nastolení NWO.

Známka 2.7 (hodnotilo 147)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

42

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 87 čtenářů částkou 14 686 korun, což je 42 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 3

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 14 905