Šokující pravda o tvrdém zákroku proti OWS

Naomi Wolf

29.11.2011 Komentáře Témata: Policejní stát, USA 1117 slov

Američtí občané všech politických přesvědčení jsou stále zaraženi obrázky bezpříkladné policejní brutality páchané v rámci koordinovaného potlačování poklidných protestujících OWS v městech po celé zemi. Stará žena byla postříkána slzným plynem do tváře; scéna zásahu slzným plynem proti nevzdorujícímu na zádech ležícímu studentovi UC Davisovi falangami pořádkové policie se stala na internetu epidemií; objevily se obrázky mladých žen – napadených kvůli svému pohlaví – křičících a tažených policisty v brnění za vlasy; a zaznamenány byly také záběry mladého muže, omráčeného a krvácejícího z hlavy, napadeného uprostřed noci při vyklízení Zuccottiho parku.

Ale ve chvíli, kdy si Američané mysleli, že mají úplný obrázek – byla to šílená policie a přehnaná reakce starostů, na municipální úrovni? – tak obrázek ještě více potemněl. Národní unie novinářů a Výbor na ochranu novinářů podaly žádost podle zákona o svobodném přístupu k informacím, aby vyšetřily možné federální zapojení do praktik vynucování zákona, jejichž cílem byli novináři. New York Times sdělily, že „newyorští poldové zatýkali, mlátili, sráželi k zemi a házeli zátarasy na reportéry a fotografy“, kteří o protestech informovali. Reportéři byli newyorskou policií požádáni, aby zvedli ruce nad hlavu a dokázali, že mají povolení: když to mnozí poslušně udělali, byli pod pohrůžkou zatčení odvedeni z místa, kde dokumentovali, a zavřeni daleko od místa událostí. Další reportéři s novinářskými průkazy byli zatčeni a zmasírováni, poté co byli – falešně – policií informováni, že „je nezákonné pořizovat snímky na chodníku“.

V New Yorku byl zbit soudce nejvyššího soudu a městský radní; v kalifornském Berkeley byl obušky zbit jeden z nejlepších básníků země Robert Hass. Obrázek potemněl ještě více, když Wonkette a Washingtonblog.com sdělily, že starosta Oaklandu uznal, že ministerstvo bezpečnosti otčiny se zúčastnilo konferenčního hovoru starostů z 18 měst, kdy starostům radilo „jak potlačit“ protesty OWS.

Pro Evropany nemusí být rozsah tohoto průlomu na první pohled zřejmý. Náš systém vlády zakazuje vytvoření federalizovaných policejních jednotek a zakazuje federální nebo vojenské zapojení do udržování klidu na komunální úrovni.

Povšimla jsem si, že pravičáci a politici v televizích, ve kterých jsem se objevila, byli všichni proti OWS. Novinář Chris Hayes informoval o uniklé zprávě, která odhalila, že lobbisté zápasí o kontrakt na hanění OWS, ve výši 850,000 dolarů. Očividně nešlo o případ zešílených starostů, nadměrné reakce na nepořádek v parcích a výstřední kempující ve všech městech najednou. Jak začínají střípky mozaiky zapadat, vynořila se koordinace aktivit proti OWS na nejvyšších úrovních státu.

Proč tato masivní mobilizace proti ne zcela stmeleným, neozbrojeným a nevyspělým lidem? Nakonec protesty proti válce v Iráku, shromáždění čajových párty a další akce proběhly bez tohoto koordinovaného potlačování. Jde skutečně o táboření? Ve chvíli, kdy toto píšu, dvě stě lidí, se spacáky, kufříky a dokonce rozkládacími křesly stále kempuje ve dne v noci na veřejných chodnících před NBC – pod benevolentním dohledem newyorského poldy – a čekají na lístky na sobotní živé vysílání, takže kempování určitě problémem není. Stále jsem byla hluboce zmatena ohledně toho, proč OWS, toto smolné nadějné uskupení, vyvolalo tak násilnou federální reakci.

Tedy dokud jsem nezjistila, co bylo tím, co OWS skutečně chtělo.

Oficiální média neustále tvrdila, že „OWS nemá žádné poselství“. Frustrovaná jsem se jich prostě zeptala. Začala jsem na internetu sondovat „co chcete“. Během prvních 15 minut jsem dostala 100 odpovědí. Ty mi skutečně otevřely oči.

Bod číslo 1: dostat peníze z politiky. Nejčastěji byla uváděna legislativa na omezení účinnosti vlády sjednocených občanů, umožňující poskytovat na kampaně neomezené sumy.

Číslo 2: reforma bankovního systému, aby se zabránilo podvodům a manipulacím, kdy nejčastěji šlo o obnovení zákona Glass-Steagall – zákona z doby velké hospodářské krize, zrušeného prezidentem Clintonem, který odděloval investiční banky od komerčních bank. Tento zákon by korigoval podmínky u současné krize, protože investiční banky by nemohly na sebe brát kvůli zisku rizika, která vytváří deriváty z čistého luftu a likvidují komerční banky a spořitelny.

Číslo 3 bylo nejvíce odhalující: návrhy zákonů proti málo známé díře, která v současné době umožňuje členům kongresu schvalovat zákony ovlivňující v Delaware sídlící korporace, ve kterých mají investiční podíl.

Když jsem se na tento seznam podívala – a obzvláště na poslední bod – spadly mi z očí klapky. Samozřejmě, že těmto neozbrojeným lidem musela být nakopána prdel.

Strašlivým pochopením plynoucím ze zpráv, že ministerstvo pro vnitřní bezpečnost koordinovalo násilné potlačování, je, že DHS není nezávislé. DHS nemůže říct, ze své vlastní iniciativy, „půjdeme po těchto ošuntěných hipících“. DHS se zodpovídá řetězci velení: nejdříve newyorskému poslanci Peteru Kingovi, šéfovi sněmovního podvýboru pro bezpečnost otčiny, který je přirozeně ovlivňován svými kongresovými kolegy a přáními a zájmy manželek. A DHS se zodpovídá, nad Kingem, především přímo prezidentovi (který je v současné chvíli příhodně v Austrálii).

Jinými slovy, aby mohlo DHS telefonicky konferovat se starosty, tak z logiky řetězce velení a zodpovědnosti plyne, že dohlížitelé z kongresu, s požehnáním Bílého domu, DHS řekli, aby schválilo starostům nařídit svým policejním sborům – napakovaným vybavením a s výcvikem za miliony dolarů – aby proti poklidným občanům vedly válku.

Ale moment: proč by u všech čertů kongres radil násilnou militantní reakci proti vlastním poklidným voličům? Odpověď je nasnadě: v posledních letech začali členové kongresu vstupovat do systému jako příslušníci střední třídy (či vyšší střední třídy) – ale opouštějí DC s obrovským osobním majetkem, jak můžeme vidět na „skandálu“ uchazeče o prezidentskou funkci Newta Gingriche, který dostal zaplaceno 1,8 milionu dolarů za pár hodin „konzultací“ se zvláštními zájmy. Nafouknuté poplatky zákonodárcům, kteří se mění na lobbisty, jsou běžně známou věcí, ale fakt, že kongresmani si uzákoňují zisky vlastních společností je méně znám – a pokud by byly záznamy otevřeny, zcela jistě by odhalily korupci z Wall Street. Skutečně, již víme, že členové kongresu obrovsky vydělávají na obchodování s neveřejnými informacemi, které mají o společnostech, o kterých dělají zákony – což je forma insider trading, která dostala Marthu Stewart do vězení.

Protože OWS je silně šmírováno a infiltrováno, je pravděpodobné, že informátoři DHS a policie vědí, dříve než samotné OWS, jak bude vynořující se agenda vypadat. Pokud zákonné zrušení privilegií lobbistů dostávat neomezené poplatky, jakmile se nachází v blízkosti legislativního procesu, otevření záznamů o systému, který umožnil členům kongresu profitovat osobně – a obrovsky – na vlastních zákonech, je nadosah pochopení voličů organizovaných v hnutí OWS… no, pak na místě dotyčných také povoláte jednotky, aby tento pokrok zastavily.

Takže když si dokážete spojit tečky, a řádně to pochopíte, tak zjistíte, že tento týden je první bitvou občanské války; občanské války, ve které se, zatím, k násilí uchyluje jen jedna strana. Je to bitva, ve které členové kongresu, v tajné dohodě s americkým prezidentem, nařídili násilné organizované potlačení lidí, které mají údajně zastupovat. OWS se dotklo třetího kuřího oka: kanálu, kterým proudí osobní zisky kongresmanů. Ačkoliv si, zatím, stále nejsou vědomi dopadů, které jejich hnutí má, ti, kteří byli připraveni o své reformní sny, si toho vědomi jsou.

Bohužel, Američané se tento týden o další krok přiblížili tomu, že jsou skutečnými bratry a sestrami protestujících na náměstí Tahrir. Stejně jako tam i naši vůdci, kteří pravděpodobně cítí ohrožení svého osobního majetku v souvislosti s transparentností a reformou, vedou proti nám válku.

The Shocking Truth About the Crackdown on Occupy vyšel 26. listopadu na informationclearinghouse.info. Překlad Zvědavec.
Známka 1.2 (hodnotilo 125)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 17 067