Válečná mračna nad Íránem

Wayne Madsen

15.11.2011 Komentáře Témata: Izrael, Írán, USA 1030 slov

Všemocná izraelská lobby ve Washingtonu, Americko-izraelský výbor pro veřejné záležitosti (AIPAC), organizace tvořená izraelskými kolaboranty, infiltrátory a čistými zrádci Spojených států, protlačuje sněmovnou legislativní opatření H.R. 1905, které zakazuje prezidentovi Spojených států, ministru zahraničí, členům amerických zahraničních služeb nebo jakémukoliv zvláštnímu vyslanci navazovat jakékoli diplomatické kontakty s Íránem.

Navázat diplomatické kontakty s Íránem může prezident pouze tehdy, pokud informuje předepsaný výbor. Izrael má de facto kontrolu nad výbory kongresu pro zahraniční záležitosti, takže jakékoliv informování Bílého domu o potřebě kontaktovat íránské představitele bude okamžitě odesláno kanceláři Benjamina Netanyahu v Jeruzalému a Izrael pak jakémukoliv americko-íránskému kontaktu zabrání. AIPAC, se svoji rezolucí, činí ze Spojených států ještě většího vazala židovského státu.

Strategií Izraele je zajistit, že se jeho plány na útok na íránská jaderná zařízení, a zřejmě na další cíle, nesetká v diplomatických kruzích Spojených států s opozicí… Izrael postavil vlastní zájmy vysoce nad zájmy Spojených států a jsou s americkými zájmy v rozporu.

Protože čelíme vyhlídce izraelského útoku, podpořeném Saudskou Arábií – tajným spojencem Izraele v regionu – měl by tento útok čeřící efekt na celém Středním východě a v Asii.

Země v Asii se perou o připojení k Šanghajské organizaci spolupráce (SCO) coby plnoprávní členové. Konfrontován s válkychtivými Spojenými státy, NATO a záměrem Izraele svrhnout vlády v Sýrii a Íránu, tento ekonomický, kulturní a de facto kolektivně-bezpečnostní pakt, skládající se z Ruska, Číny, Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Uzbekistánu a Tádžikistánu, po schůzce premiérů v Petrohradě oznámil, že SCO brzy otevře dveře k plnému členství Pákistánu, Íránu a Indii. Asijské země chtějí zastavit vměšování Spojených států v Asii.

Před schůzkou v Petrohradu Rusko a Čína rázně varovaly západ před jakýmkoliv útokem na Írán. Použitá slova v rámci mezinárodní diplomacie připomínají éru studené války, nicméně je to západ, kdo je v roli agresora, i když agresora vedeného Izraelem a jeho špiony a aktivy infiltrovanými v nejvyšších vládních kruzích ve Washingtonu, Londýně, Paříži, Berlíně a v hierarchii OSN.

Dokonce i americký vazalský stát Afghánistán, bažící zbavit se okovů NATO a Washingtonu, získal v SCO statut pozorovatele. Nedávné komentáře zástupce velitele NATO pro výcvik v Afghánistánu, amerického armádního generála Petera Fullera, že afghánská vláda je nevyzpytatelná, nevděčná a mimo realitu, protože prezident Hamid Karzai řekl, že Afghánistán by měl stranit Pákistánu v americké válce vedené proti němu, měly za následek, že Fuller dostal padáka. Fullerovy komentáře měly také za následek to, že Karzai požádal o statut pozorovatele v SCO, protože americká agrese proti muslimskému světu a odmítání suverenity Palestiny způsobily propad pozice Washingtonu na celém světě.

Další země, kde CIA, Pentagon a miliardářský provokatér George Soros mají své agenty, Mongolsko, je také pozorovatelem SCO. Existují také „partneři“ SCO – země, které by mohly získat pozorovatelský statut nebo členství v SCO v budoucnosti. K partnerským zemím patří Bělorusko, Srí Lanka a země, kde by se měl Tel Aviv a Washington obávat, Turecko, člen NATO. Moskva a Ankara souhlasí, že Turecko by se nakonec mělo stát plnoprávným členem SCO. Turecko má úzké historické a kulturní vazby na turkické země střední Asie a na mnoho autonomních turkických republik Ruska, včetně Tuva, Baškortostánu a Adygeya.

Turecko je unavené zasahováním Izraele do svých vnitřních a vnějších záležitostí, jako zuřivým a krvavým izraelským útokem na tureckou loď s pomocí pro Gazu Mavi Marmara; podporou teroristických útoků kurdské PKK Mossadem; a tajnou izraelskou sítí „vnořeného státu“ Ergenekon.

Írán nyní viděl, jak nejotevřenější spojenec Izraele, Saudská Arábie, jmenovala bývalého šéfa egyptské rozvědky a blízkého přítele Netanyahu, Omara Suleimana, poradcem saudského následovníka, korunního prince Nayefa bin Abdul Azize al-Sauda, který je nyní ministrem vnitra. Osa Jeruzalém-Riyadh je nadále upevňována, kdy Obamova vláda přesunuje 4,000 vojáků z Iráku do Kuvajtu a posiluje další americká vojenská aktiva v Bahrajnu – sídle americké Páté flotily – a v Kataru, Spojených arabských emirátech a Ománu. CIA a Pentagon vytvořily základny bezpilotních letounů Predator v Džibuti, na Seychelách, v Etiopii a, údajně, v Saudské Arábii.

Kandidát na prezidenta v Kyrgyzstánu, premiér Almazbek Atambajev, oznámil, že chce, aby USA a NATO opustily leteckou základnu s tranzitním střediskem Manas v jeho zemi poté, co v r. 2014 vyprší stávající nájemní smlouva. Agenti Sorosem financovaných nevládních organizací (NGO) v Kyrgyzstánu se již pokusili přijít s tvrzením, že podle nové kyrgyzské ústavy nemá Atambajev pravomoc základnu uzavřít. Je to právě tento typ zasahování USA do záležitostí zemi v Asii, co přimělo SCO začít připravovat rozšíření počtu členů, aby byly zahrnuty země vystavené přímé americké vojenské hrozbě: Írán a Pákistán. Podezření ohledně záměrů a vojenských plánů USA učinilo také z požadavku Washingtonu vstoupit do SCO jako partnerská země mrtvou záležitost. Zájem Washingtonu účastnit se summitů SCO jako „partner“ vypovídá především o neschopnosti CIA získat přístup k vnitřní činnosti SCO, dokonce i přes bývalé „spojence“ jako Afghánistán, Pákistán a Mongolsko, než o velkém zájmu na „dialogu“ se členy a pozorovateli SCO. Nakonec, AIPAC a jeho poskoci dokázali protlačit sněmovnou zákon, který zakazuje Američanům jakékoliv diplomatické kontakty s představiteli Teheránu.

Prezident Obama je během volebního roku pod obrovským tlakem izraelské lobby, aby podpořil izraelský vojenský útok na Írán, akci, která nevyhnutelně povede k zapojení ozbrojených sil Spojených států v Zálivu do války proti Íránu, ve prospěch režimu v Tel Avivu/Jeruzalému. Na summitu G-20 v Cannes byl francouzský prezident Nicolas Sarkozy zaslechnut, jak říká Obamovi „nesnáším Netanyahu, je to lhář“. Na což Obama odpověděl „vy ho máte plné zuby, ale já s ním musím jednat každý den“.

Výměna mezi Sarkozym a Obamou je poučná. Obama neodporoval, že Netanyahu je patologický lhář, který udělá nebo řekne cokoliv, aby prosadil izraelské a globální sionistické zájmy na úkor všech a všeho ostatního, dokonce do té míry, že lže o vymyšlených íránských jaderných zbraních, aby prosadil vojenský útok na Írán.

Izrael, používající agenty pro ovlivňování v delegacích Spojených států, Británie, Německa, Kanady, Švédska a Holandska v OSN, zajistil, že generální ředitel Mezinárodní agentury pro atomovou energii (IAEA) Aykia Amano upravil zprávu své agentury o íránském jaderném programu tak, jak by nikdy netoleroval jeho předchůdce Mohammed ElBaradei. Amano zcela určitě nijak nezajímal fakt, že jeho vlastní země, Japonsko, tajně vyrábí jaderné zbraně v jaderném komplexu Fukušima, v rozporu s pravidly IAEA. Následky ničivého zemětřesení v Japonsku tajné práce probíhající ve Fukušimě odhalily. Amano je zcela ochoten působit jako loutka Izraele a izraelské lobby při „odhalování“ porušování pravidel IAEA Íránem.

„Hodiny soudného dne“ Bulletinu jaderných vědců, měřící, jak blízko je svět k jaderné válce, nyní ukazují na šest minut před půlnocí. Díky machinacím Izraele ve vztahu k Íránu, vnitřnímu rozpadu Obamova Bílého domu po sesazení šéfa Billa Daleyho, a po pozvání Íránu SCO, aby se dostal pod ochranný bezpečnostní deštník Ruska a Číny, nyní tyto hodiny poskočili o několik minut vpřed.

The War Clouds Form over Iran vyšel 10. listopadu na Strategic-culture.org. Překlad Zvědavec.
Známka 1.4 (hodnotilo 50)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 5

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 14 473