Bankovní fašismus … s podporou starostů

Michal Vimmer

5.11.2011 Komentáře Témata: Česká republika 1116 slov

Českým parlamentem po každých volbách proletí nějaká nadějná kometa - stranička, která do příštího sčítání nosů zmizí jako mucholapka naivních hejlů. TOP StaN sice v preferencích klesá, ale přesto jde o výjimku, která jen tak nezhyne. Je to formace světového kalibru, po které už nic nebude jako dřív.

Přeložme si pro pořádek, co zkratka TOP O9 STaN oficiálně znamená. Tradice Odpovědnost Prosperita + STarostovéANezávislí … nezní to jako heslo z prospektu nějakého solidního bankovního stánku? Poctivější, ale nezáživné by bylo nazvat tento slepenec Knížete+Kalouska + konšelů globálně - komunální aliancí (GKA).

Proč GKA a co je na tomto politickém fenomenu tak mimořádného? Devět bodů:

1. TOP 09 vznikla jako formace mířící do nových nečasů (krize a transformace) s tradicí (restaurace kapitalismu) ve štítě. Vyhlašovaným cílem TOP je přizpůsobit se (ČR) požadavkům nové doby, která už nebude tak sametová jako bankovní socialismus konce 20. století, kdy bylo povinností si půjčovat na všechno, protože peníze byly tak levné -  už nikdy tak levné nebudou.

TOP se chce vypořádat s DLUHEM VEŘEJNÝCH FINANCÍ, který je náhle (2008) objeveným problémem všech demokracií Západu. Protože DLUH VEŘEJNÝCH FINANCÍ je GLOBÁLNÍ problém, který je nutno ho řešit GLOBÁLNĚ (v celém světě, pod taktovkou globálních institucí) a LOKÁLNĚ (doma).  Proto tu máme GKA.

2. Řecký případ ukazuje, že naše nynější globální krize se demokraticky (řecké referendum ...?) řešit nedá. Je třeba jednat rychle (čas jsou peníze) a to demokrati z principu neumí. Proto je potřeba tu demokracii udělat nějak flexibilnější, netradiční.Od toho je tu GKA.

3. TOPka je takovou českou modelkou nového režimu: Řízení státu už není odkázáno na podporu většiny – reálně U Nás rozhoduje malá formace semknutá kolem dvojhlavé "charismatické" figury (Knížete Kalouska). Kníže je rozašafný sympaťák, Kalousek nekompromisní tvrďák. Kníže je místodržícím globální elity, který nosí do vlády depeše rovnou z Bilderbergu, Kalousek se výborně vyzná v domácí tlačenici každého s každým (praxe v KDU ČSL ho skvěla naučila držet se vesla za každého počasí.) A GKA jede.

4. Vzpomínáte si na prezidentského kandidáta Švejnara, předskokana globalistického realismu proti domácímu populistovi Klausovi? Jak našim hnidopichům naběhl na vidle s formální demokracií? Nebohý Čechoameričan Švejnar nebyl správěn pochopen, formální demokracie neznamená demokracii jenom jako, ale systémový rámec dodržovaných pravidel. Od té doby se však k formální demokracii ve smyslu prázdné slupky blížíme mílovými kroky. Na řadě je něco, čemu se bez servítků říká bankovní fašismus. Z politologického hlediska to není akceptovaný pojem. Zatím je to ještě metafora, ale kdo v dnešní nestálé době ví, jak adaptovat fašismus na podmínky 21. století? GKA vám to ukáže.

5. Viděno optikou dneška, fašismus 20. století byl příliš komplikovaný a tudíž nestabilní systém. Vůdcovský princip a slepá poslušnost, romantická ideologie, respektive souboj ideologií, historismus a adorace války, archetypální nepřítel, kolektivismus a nacionalismus, stavovská regulace – to je na masového, „liberálního“ člověka dneška vychovaného konzumem a sociálním státem zastaralé, složité, nákladné a vůbec ztuha vnutitelné. Dnešní instatntní verze fašismu musí fungovat na člověka nezatíženého nadosobní transcedencí, třídní solidaritou, potřebou spravedlnosti, dilematem mezi levicí a pravicí atd. Cílovou skupinou dnešního fašismu jsou izolované subjekty, pro které jsou technologie, pohodlí a peníze důležitější než každá víra, ideologie a mezidlidské vztahy. Bankovní fašismus nepotřebuje vůdce (žádní nejsou), netřeba oddanosti masové strany fanatiků (IT technologie nakopíruje cokoli), zbytečné jsou národní armády (zmizela branná povinnost a žoldnéři válčí v cizině). Stačí ukázat na všudypřítomného, neviditelného nepřítele – neumořitelný DLUH (půjčky, leasingy, hypotéky, úvěry). Potřebná je jen mediální legenda o osudové spřízněnosti občanstva s Dluhem (Kalouskova volební složenka), úpadek vzdělanosti, respektive fachidiocie. A peníze, pochopitelně. Banky inevestují do ZMĚNY systému, aby inaksovaly zisk. To jsou fundamenty nového režimu. Politický rámec reprezentuje GKA.

6. Jak na to? GKA nám představila mediálně vděčnou figurku (Kníže K.) Za Knížetem se sešikovala „strana“ oddaných, kteří sice nevědí, co činí, ale ví to K. (slyšel to na schůzi starostů globální vesnice v Bilderbergu) a to stačí. (Zvolen 99.9%) Členská základna „strany“ je bytostně demokratická, lidová až všelidová – vždyť kdo může být demokratičtějším reprezentantem vůle lidu než volení starostové z obcí, kteří z osobní zkušenosti nejlíp vědí, co lidi dole pálí? Čisté ulice, dětské školky, hřiště, akvaparky, obchvaty, domovy důchodců, kriminalita, zaměstnanost, klid na práci – to lidi zajímá.

Sepětí starostů shora a zdola – není to ideální model vládnutí, demokracie 21. století?

7. Není. Vždycky budou na světě větší maléry než komunální aféry. Žádná obec nechce mít na katastru atomovou ani větrnou elektrárnu, úložiště jaderného paliva, radary, raketová sila, letiště, vodní přehradu, skládku toxického odpadu … ba ani komunální skládka není zrovna magnetem lidové popularity. Natož frontové bojiště. Takový bordel mít doma nikdo nechce, voliči v referendech vždycky volají, aby takové ošklivé věci byly někde jinde, když už to musí být. Tak to starostové zařiďte. Zařídí si to starostové, pro které končí obzor u poslední obecní cedule? Těžko. Starostenská vůle lidu končí za humny a všechno co je dál, už je mimo jejich působnost a bohužel i chápání. Komunální politika vždycky byla kategorie zvláštního druhu. Od roku 2009 není? Demokratická kulisa „nepolitické“ GKA ovšem stojí zrovna na tom bludu, že dluh domácnosti je to samé jako dluh veřejný, že každý starosta může beze všeho řídit ministerstvo, že provozovat hokynářství je to samé jako řídit národní hospodářství. Dosud se velké stavby, sítě, organizace a plány zásadního významu a přesahu prosazovaly z vyššího, obecného zájmu úradkem státních orgánů. Národní státy se však rozpouštějí v celcích, které mrtvoly států překračují a naše milé malé, předlužené katastry se před očima kompetentních orgánů zmenšují na rozměr pixely na obrazovce bankovního úředníka a starostové jsou jako atomy, které nic společného nespojuje. Všechno co je dál a výš je zahraničí - a na to máme Knížete. Všechno dražší než toner do tiskárny je na leasing, úvěr, půjčky - a na to jsou banky a Kalousek. Co jiného nám zbývá, než se oddat dobrotivé přízni Knížete Kalouska, který to tam nahoře, v Bruselu, Londýně a za Atlantikem zná?

8. GKA je vertikální mocenský model z výšin globálních knížat k přízemní starostenské drobotině. A mezi tím je co?

9. Vakuum ve společnosti musí být vyplněno, to je přírodní zákon. Mezi Knížetem / Kalouskem a venkovem měla být Praha (starosta kandidát - bankéř Tůma, vzpomínáte?), ale tam to nějak nevyšlo, to ještě tradiční demokratické hrátky zkřížily cestu nové, netradiční demokracii. Asi to nevyjde ani s Knížetem na Hrad (zdraví má každý jen jedno). Ale záleží ještě globálním starostům na tom, kdo je českým prezidentem? Formálně ano, ale doba pokročila. Lokální starostové jsou bezvýznamní. Důležitější jsou místodržící, ale globální vesnici řídí oligarchie globálních starostů. Čas kvapí, času je málo a na cestě do Prahy jsou nikým nevolení eurokomisaři. Globálně komunální aliance při bodu varu eurozóny mění skupenství a její vítězství ja na dosah.

Známka 1.3 (hodnotilo 106)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 14 003