Monitorování Ameriky

Vládní rozvoj rozsáhlé sítě Panopticon Spy

Steve Watson

3.1.2011 Komentáře Témata: Policejní stát, USA 989 slov

Washington Post dnes uveřejňuje zprávy o rozsáhlém rozšiřování domácího špionážního aparátu, který federální vláda používá ve spojení s Pentagonem, zaměřeného na milióny občanů, kteří žijí v souladu s právem a nebyli obviněni z ničeho špatného.

V dlouhé zprávě nazvané Sledování Ameriky Post rozebírá, jak je obrovský, centralizovaný a strašidelný systém zorganizován a zaměstnává místní, státní i federální orgány, stejně jako vojenské vyšetřovatele, s cílem shromažďovat, ukládat a analyzovat přehledy osobních údajů.

Všechno, co bylo obsaženo v článku Postu, již bylo uveřejněno a do hloubky rozebráno v tomto článku i v dalších alternativních médiích, které důsledně varují před hrozbou rozšiřujícího se špionážního systému ve stylu Velký bratr za posledních deset let.

Zpráva detailně rozebírá kampaň Vnitřní bezpečnosti z poslední doby, řízenou Janetou Napolitano s heslem, když něco vidíš, tak to řekni, ve které federální vláda spolupracuje se supermarketem Wal-Mart, železniční společností Amtrak, velkými sportovními ligami, hotelovými řetězci a snaží se povzbudit i cestující metra podávat hlášení o podezřelých činnostech, jestliže vidí jakékoliv činnosti, o kterých myslí, že by mohly být trestné nebo teroristické.

Vláda definuje podezřelé aktivity jako - pozorované chování, u kterého se dá přiměřeně tušit přípravné plánování spojené s terorismem či jinou trestnou činností v souvislosti s terorizmem.

Jak jsme informovali nedávno, kritici programu byli přímo šílení, díky těmto koordinátorům, nehledě na legitimní obavy z požadavku na občany, aby účinně špehovali jeden druhého pro vládu.

Washington Post konstatuje, že tyto podezřelé zprávy o činnosti jsou jen jednou součástí z informací, které jsou shromažďovány na místní, státní a federální úrovni do rozsáhlé dohlížitelské databáze cestou propojení center, která je na konci napojena na FBI, DHS ( Department of Homeland Security ) a dokonce i ministerstva obrany.

Podle zprávy tato strašidelná síť zahrnuje 4 058 federálních, státních a místních organizací.

Do zpravodajských center, provozovaných po celé zemi, mají přístup k osobním údajům o miliónech Američanů, včetně čísel mobilních telefonů neuvedených v seznamu, pojistných plnění, fotografií z řidičských průkazů a historii jejich platební kázně.

Desítky propojených center byly vytvořeny po 11. září s cílem identifikovat potenciální hrozby a zlepšit způsob, jakým jsou tyto informace sdíleny. Centra využívají analytici složek na prosazování zákona a propracované počítačové systémy ke shromažďování nebo spojovaní nesourodých tipů a stop a takto zpracované údaje předávají jiným správním orgánům.

Střediska obdržela miliardové finance od Ministerstva pro vnitřní bezpečnost a jsou také podporována v rámci jejich propojení s DHS a NORTOM.

Mají také příspěvky od soukromých informačně - zprostředkovatelských agentur, které vedou informace o pohybu Američanů, historii jejich zaměstnání, finanční situaci, spolupracovnících, příbuzných, licencích na střelné zbraně a podobně.

Někteří z těchto zprostředkovatelů dat, tak jako jeden z Marylandu, který volal Entersect, tvrdí, že vlastní záznamy o 98 % Američanů.

Zpráva Washington Postu také podrobně popisuje, jak tento mechanizmus, vyvinutý původně pro použití proti povstalcům a bojovníkům v bojových situacích, jako je například Afghánistán, je nyní policií a bezpečnostními orgány využíván na shromažďování informací o americkém lidu.

Od vojenských infračervených kamer po fyzicky archivované otisky prstů z bezdrátových skenerů, snímků obličejů z bezpečnostních kamer, snímků ze čteček na SPZ, záznamy z bezpilotních letadel Predator hlídkujících podél hranic, to vše je využíváno k pořízení fotek a videozáznamů a pořízení svazků informací. Tyto jsou pak vloženy do obří databáze a křížem krážem propojeny s ostatními uloženými informacemi, analyzovány a skladovány.

Poprvé od letošního roku jsou FBI, DHS a ministerstvo obrany schopni vyhledávat otisky prstů v navzájem propojených databázích, řekla Myra Gray, ředitelka úřadu Biometrická identita ministerstva obrany ve své nedávné přednášce ke skupině průmyslníků. "Doufejme, že v ne příliš vzdálené budoucnosti", řekla, "naše vztahy s těmito federálními orgány, společně se státními a místními orgány, budou zcela vzájemně propojené.

Zdůvodnění je jako vždy válka proti terorismu, ale cílem sběru informací jsou každodenní Američané.

Jak zpráva Washington Postu poznamenává, Vnitřní bezpečnost a její státní a místní partneři se pravidelně zaměřují na mírové a legální skupiny a jednotlivce, jako součást jejich podávání zpráv.

Jak jsme viděli ze zprávy MIAC, DHS sleduje politická hnutí Tea Party a Second amendment activisty v Pensylvánii a je zde řada dalších případů z posledních let. Federální vláda nemá velký zájem o muslimské extremisty, ale místo toho se zaměřuje na Američany, kteří jsou dobře informováni o svých právech a kritizují vládu, jako hlavní domácí teroristickou hrozbu. Federalové definují teroristickou propagandu jako jakýkoliv materiál, kritizující stát. Ministerstvo obrany charakterizuje pokojné protesty ve své vlastní zprávě, jako nízkou úroveň terorismu.

V průběhu let jsme viděli nespočet případů z nespočetných vládních a vojenských programů, které probíhaly desítky let, všechny soustředěny kolem skryté špionáže a shromažďování informací o amerických občanech.

Máme značně zdokumentované takové programy ministerstva obrany - obor kontrarozvědka od Cointelpro až po operaci Chaos i nedávné neoprávněné odposlechy NSA ( Úřad národní bezpečnosti ).

Velké společnosti, jako Google, AT&T, Facebook Yahoo, abychom jmenovali alespoň některé, jsou také těsně zapojeny do zastřešujícího programu. Tyto organizace mají zvláštní vybavení od vlády, která jim dodává software a hardware a technickou podporu amerických zpravodajských složek v procesu vytváření rozsáhlé databáze jako uceleného zdroje pro globální špionážní sítě ke sdílení informací.

Jsme nyní svědky uvedení do souladu a masivního sjednocení desítek těchto operací do jediného všezahrnujícího vězeňského programu.

Po 11. září se práce 16 různých zpravodajských služeb, včetně CIA a obřího Úřadu národní bezpečnosti, který odposlouchává mezinárodní hovory, stejně jako Ministerstva obrany a Protidrogové správy centralizovala pod dohled kanceláře ředitele Národní zpravodajské služby.

Proč taková spěšná centralizace? Proč je dnes armáda tak zaměřená na své propojení s federální vládou přes Vnitřní bezpečnost a FBI a proč jsou cíle jejich operací vždy jen američtí občané?

Jsme neustále bombardováni tím, že největší hrozba, které čelíme, přichází od těch, kteří odmítají a nenávidí západní hodnoty, ale vláda a armáda nadále zaměřují jejich protiteroristickou činnost přímo na americký lid, který miluje svobodu, (oo, jak výjimečný lid - pozn. překl. ) zatímco jim vypráví, že by bylo od nich naprosto pomatené vyjadřovat jakékoliv obavy.

Steve Watson je londýnský spisovatel a editor Infowars.net Alexe Jonese a pravidelně přispívá do Prisonplanet.com. Absolvoval magisterská studia mezinárodních vztahů na fakultě politologie na universitě v Nottinghamu v Anglii.

Článek Monitoring America: The Government’s Development Of A Vast Panopticon Spy Network vyšel 20. prosince na infowars.com. Překlad Dagmar Vainová.
Známka 1.2 (hodnotilo 39)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 4

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 21 404