Válka proti terorismu

Paul Craig Roberts

20.10.2010 Komentáře Témata: Terorismus, USA 1076 slov

Vzpomíná si někdo na „brnkačkovou válku“, která měla trvat šest týdnů, stát 50-60 miliard dolarů a měla být zaplacena iráckými ropnými příjmy?

Vzpomíná si někdo, že ekonom Bílého domu Lawrence Lindsey dostal od Dubayi padáka, protože odhadl, že náklady na válku v Iráku budou činit až 200 miliard dolarů?

Lindsey dostal padáka za přílišné nadhodnocení nákladů na válku, která podle Josepha Stiglitze a Lindy Bilmes stála 15krát více, než odhadoval Lindsey. A USA mají v Iráku stále 50,000 vojáků.

Pamatuje si někdo, že těsně před americkou invazí do Iráku americká vláda vyhlásila vítězství nad Talibanem v Afghánistánu?

Pamatuje si někdo, že důvodem udaným Dubyou u invaze do Iráku bylo, že Saddam Hussein má zbraně hromadného ničení, zbraně, o kterých americká vláda věděla, že neexistují?

Jsou si Američané vědomi, že stejní konzervativci, kteří se dopustili těchto fantastických omylů či hlásali tyto neskutečné lži, stále kontrolují vládu ve Washingtonu?

„Válka proti terorismu“ trvá nyní již deset let. O čem to skutečně je?

Klíčovou odpovědí je, že „válka proti terorismu“ je o vytváření skutečných teroristů. Americká vláda zoufale potřebuje skutečné teroristy, aby mohla ospravedlnit rozšiřování svých válek proti muslimským zemím a aby udržela Američany dostatečně bázlivými, aby nadále akceptovali policejní stát, který poskytuje „bezpečí před teroristy“, ale ne před vládou, která zrušila občanské svobody.

Americká vláda vytváří teroristy invazemi do muslimských zemí, ničením infrastruktury a vražděním obrovského počtu civilistů. USA také vytvářejí teroristy dosazováním loutkových vlád, které mají muslimům vládnout, a používáním loutkových vlád pro vraždění a perzekuci občanů, jak k tomu dnes dochází v obrovském měřítku v Pákistánu.

Neokonzervativci použili 9/11 pro realizaci svého plánu americké hegemonie. Jejich plán odpovídal zájmům americké vládnoucí oligarchie. Války jsou dobré pro zisky vojensko-bezpečnostního komplexu, před kterým nás prezident Eisenhower marně varoval před půlstoletím. Americká hegemonie je dobrá pro ropný průmysl a jeho kontrolu nad zdroji a jejich toky. Transformace Středního východu na obrovský americký loutkový stát slouží velmi dobře aspiracím sionistů izraelské lobby na izraelskou teritoriální expanzi.

Většina Američanů nevidí, co se děje, kvůli vymytí mozku. Většina Američanů věří, že jejich vláda je nejlepší na Zemi, že je morálně motivovaná pomáhat ostatním a činit dobro, že spěchá na pomoc zemím, kde je hladomor a přírodní katastrofy. Většina věří, že jejich prezidenti říkají pravdu, vyjma o svých sexuálních záležitostech.

Trvanlivost těchto bludů je tváří v tvář denním titulkům, které sdělují, že americká vláda vydírá a zasahuje v podstatě v každé zemi na Zemi, mimořádná. Americkou politikou je nyní koupit, svrhnout nebo vést válku proti vůdcům ostatních zemí, kteří zastupují zájmy svých lidí, místo zájmů amerických. Poslední obětí byl prezident Hondurasu, který dostal šílený nápad, že honduraská vláda by měla sloužit Hondurasanům.

Americká vláda byla schopná honduraského prezidenta vypudit proto, že honduraská armáda je cvičená a zásobovaná americkou armádou. Stejně tak je tomu u Pákistánu, kde americká vláda donutila pákistánskou vládu vést válku proti svým vlastním lidem a provádět invaze do kmenových oblastí, které Američané považují za přátelské Talibanu, Al-Káidě, „ozbrojencům“ a „teroristům“.

Počátkem tohoto roku náměstek ministra financí nařídil Pákistánu, aby zvýšil daně, aby pákistánská vláda mohla účinněji válčit proti vlastním občanům pro Američany. 14. října americká ministryně zahraničí Hitlary Clinton tlačila na evropské americké loutkové státy, aby učinily totéž, a jedním dechem vyjádřila obavy, že americkou vládu trápí britské škrty ve vojenském rozpočtu. Nedej bůh, aby tvrdě tlačení Britové, stále se potácející v důsledcích amerického finančního podvodu, nedali dostatek peněz na boj v amerických válkách.

Na příkaz Washingtonu pákistánská vláda provedla vojenskou ofenzívu proti pákistánským občanům v údolí Swat, ve které byl zabit velký počet Pákistánců, a miliony lidí byly vyhnány ze svých domovů. V červenci daly USA Pákistánu pokyn poslat jednotky proti pákistánským obyvatelům severního Waziristánu. 6. července Jason Ditz na antiwar.com oznámil, že „na rozkaz Ameriky provedl Pákistán ofenzívu proti (pákistánským provinciím) v údolí Swat, Bajaur, jižní Waziristan, Orakzai a Khyber.

O týden později izraelský americký senátor Carl Levin (D, MI) vyzýval k eskalaci politiky Obamovy vlády, politiky amerických vzdušných útoků na pákistánské kmenové oblasti. 30. září pákistánské noviny Frontier Post napsaly, že americké letecké útoky „jsou, zkrátka a dobře, čistou agresí vůči Pákistánu“.

USA tvrdí, že jejich jednotky v Afghánistánu mají právo překročit hranice do Pákistánu při pronásledování „ozbrojenců“. Nedávno americké vrtulníky zabily tři pákistánské vojáky, které si spletly s Talibanem. Pákistán uzavřel hlavní americkou zásobovací trasu do Afghánistánu, dokud se Američané neomluvili.

Pákistán varoval Washington před útoky v budoucnu. Nicméně zástupci americké armády, pod tlakem od Obamy, aby ukázal pokrok v nekonečné afghánské válce, na pákistánské varování zareagovali tím, že volali po rozšíření afghánské války do Pákistánu. 5. října kanadský novinář Eric Margolis napsal, že „USA jsou stále blíže invazi do Pákistánu“.

Ve své knize Obamovy války Bob Woodward sdělil, že americký loutkový pákistánský prezident, Asif Ali Zardari, věří, že teroristické bombové útoky v Pákistánu, ze kterých je viněn Taliban, jsou ve skutečnosti operacemi CIA, s cílem destabilizovat Pákistán a umožnit Washingtonu zabavit pákistánské jaderné zbraně.

Aby udržela Pákistán v řadě, americká vláda změnila svůj postoj, že „bombový atentát na Time Square“ byl dílem „vlka samotáře“. Vrchní státní zástupce Eric Holder svalil vinu na „pákistánský Taliban“ a ministryně zahraniční Clinton vyhrožovala Pákistánu kvůli neúspěšnému bombovému atentátu na Time Square, což byla pravděpodobně operace pod falešnou vlajkou namířená proti Pákistánu, „velmi závažnými důsledky“.

Aby se napětí dále zvýšilo, 1. září bylo s osmi členy vysoké pákistánské vojenské delegace na cestě na setkání s americkým centrálním velením v Tampa na Floridě zacházeno hrubě a byli zatčeni jako podezřelí teroristé na washingtonském letišti Dulles.

Desítky let americké vlády umožňovaly opakované izraelské agrese vůči Libanonu a nyní se zdá, že se na tento bývalý americký protektorát, Libanon, chystá další izraelský útok. 4. října vyjádřila americká vláda své „zděšení“, že libanonská vláda umožnila návštěvu íránského prezidenta Ahmadinejada, který je cílem intenzivní démonizace ze strany Washingtonu. Zástupci Izraele v americkém kongresu vyhrožovali, že zastaví Libanonu americkou vojenskou pomoc, ale zapomněli, že poslanec Howard Berman (D, CA) tuto pomoc blokuje již od srpna, aby potrestal Libanon za pohraniční střet s Izraelem.

Možná nejvýmluvnější titulek měla zpráva z 14. října, „Nový americký premiér Somálska“. V Somálsku byl jako premiér dosazen Američan, vedoucí americkou loutkovou vládu v Mogadishu podporovanou tisíci ugandských vojáků placenými Washingtonem.

A to je pouze mírný povrchový náznak benevolence Washingtonu vůči jiným zemím a respektu k jejich právům, hranicím a životům jejich občanů.

A aby umlčela Wikileaks a zabránila dalším odhalením amerických válečných zločinů, vláda „svobody a demokracie“ v DC zabránila darům pro Wikileaks tím, že tuto organizace dala na „sledovací listinu“ a přiměla australskou loutkovou vládu, aby dala Wikileaks na černou listinu.

Wikileaks je nyní postavena na roveň teroristickým organizacím. Praxe americké vlády umlčovat kritiku se rozšíří na celý internet.

Pamatujte, nenávidí nás proto, že máme svobodu a demokracii, práva podle prvního dodatku, habeas corpus, respekt k lidským právům, a projevujeme spravedlnost a soucit vůči všem.

Článek The War On Terror vyšel na serveru informationclearinghouse.info 14. října. Překlad L. Janda.
Známka 1.2 (hodnotilo 42)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

39

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 80 čtenářů částkou 13 586 korun, což je 39 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 0

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 0

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 10

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 3

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Měnové kurzy

USD
23,70 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,29 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,29 Kč
Švýcarský frank
26,02 Kč
100 japonských jenů
15,31 Kč
Čínský juan
3,27 Kč
Polský zloty
5,85 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,34 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 162,58 Kč
1 unce stříbra
645,22 Kč
Bitcoin
1 572 952,62 Kč

Poslední aktualizace: 22.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 17 524