Zajímavý nápad jean.larouxe

Vladimír Stwora

10.10.2010 Komentáře Témata: Společnost 2106 slov

Čtenář podepisující se zde v diskuzi jean.laroux (podepisuje se s malým j a malým l, budu se toho držet) přišel v diskuzi za článkem Historie fašistických plánů na vybudování jednotné Evropy se zajímavou myšlenkou, která byla hezky dalšími čtenáři rozvinuta. Uveřejním tady celé vlákno. Je to mimochodem příklad, který ukazuje, že v diskuzích jsou často velmi zajímavé názory. Jean.laroux píše:

Již delší dobu uvažuji jak dát dohromady ideové teze několika zemí. Podmínky jsou pro to ideální. Svět je propojen mezinárodní sítí INTERNET. Podobné think-tanky jako zde na Zvědavci existují i na jiných webech. Slováci mají své Dolezite.sk, Tvina atp. Jinak tomu není ani v ostatních zemích Evropy, ale i jinde ve světě včetně USA. Dokonce jsem podobné myšlenky zaznamenal i v Africe, kde jsem nějaký čas žil. Znám mnohé lidi i z Arabských zemí nebo z Asie a i u nich tyto myšlenky, jež jsou velmi podobné těm našim existují. Jistě by sám editor zvědavce mohl přispět se svým pozorováním ve vztahu ke Kanadě. Vlastně již několik let přispívá tím, že tyto teze "odjinud" přináší sem na zvědavce a ukazuje nám, že rozhodně takto nepřemýšlíme v nějakém Česku sami. Je to logické, že jsou v celém světě podobné myšlenky. Na stávající globální realitu jakožto TEZI musí zákonitě vznikat odpovídající ANTITEZE.

To co chybí je komunikace. Je hezké když si přečteme něco od amerického autora a to nás osloví protože najdeme paralely s naší vlastní zkušenností ALE stále jsou to jen články. Je hezké když sem přijede pan Icke a udělá nějakou přednášku. Pořád je to ale jen někdo odjinud, kdo se s námi denně nebaví. Chybí nadnárodní DISKUZE. Nadnárodní fóra. Nadnárodní pokec, který by nás dal dohromady na nadnárodní úrovni a vytvořil tak pocit nadnárodní sounáležitosti. Pak by teprve byl prostor pro vznik jakési Global Resistance (GR).

Umím si představit podobný diskuzní web jako je tento. Jen by byl mezinárodní. Jak na to technicky, když jsme rozděleni jazykovou bariérou ? Napadlo mne toto. Např. Google dnes již umí plynule překládat celé weby. Je to sice takové "Já najít velká hřib na louka včera zvečera" ale i tak .. dá se v tom orientovat. Na mezinárodním "zvědavci" by bylo možno vkládat příspěvky v originálním jazyce a bylo by je možno i překládat uživatelský .. prostým kliknutím na vlaječku. Články by pochopitelně bylo možné následně (či předem) i "doladit" .. na to by byl v každé zúčastněné zemi určen nějaký redaktor, který by článek "poladil" co do gramatické správnosti. Stejně tak by bylo možné překládat i příspěvky v diskuzích. Každý uživatel by si na svém účtu mohl napevno provést nastavení voleb např. Všechny články a příspěvky v diskuzi automaticky překládat do českého jazyka. NEBO .. Všechny články překládat do CZ vyjma anglických a francouzských, které ponechat v originále (zatržítka). Podobná úprava diskuzního webu s implementací webových translátorů jistě stojí za úvahu. Zajímal by mne názor i jiných lidí na tento nápad.


Pisatel si přeje zůstat v anonymitě

Zcela s Vami souhlasim,ne kazdy umi jazyky.Nevim jak narocne je organizovat stranky jako je zvedavec,ale urcite by se neco mezinarodniho ujalo.Taky si myslim,ze v pripade jakesi fuze stranek,nebo uzivatelu by se zvedlo par lidi od ruznych sluzeb a zacalo hbite shromazdovat informace o clenech.Musite si uvedomit,ze 1.krokem ze strany tz.vladnoucich,by bylo najit slabe clanky,infiltrace,ETC.

Doporucil bych spolupraci s Piratskymi stranami,zejmena se Svedskou,kdo vi neco o jejich dlouhodobe cinnosti da mi zapravdu.Mimoto,maji tam radu IT odborniku a jejich mysleni je volne.


jean.laroux jean

To už mě taky napadlo. Já myslím, že s něčím podobným "mezinárodním" přijde brzy nějaký ten Facebook nebo třeba sám Google, který připravuje Google ME jako jakousi variantu k FB. Z pohledu zájmu systému k monitorování ideových skupin se využití sociálních (přesnějí komunitních) síťí jeví jako velmi SILNÝ nástroj. V kombinaci s monitorováním KOMUNIKACE (mail, instant messengery, hovory, sms, datové toky atp.) a POHYBU (RFID chipy, mobily, GPS, kamery, bankomaty, prodejní terminály, mýtné brány atd.) získá systém do ruky nástroj monitoringu nejen stávající aktivity rizikových skupin ale i nástroj k efektivnímu odhadu budoucího vývoje. Tím bude moci na základě zjištěných dat přijímat preventivní opatření tj. likvidovat odpor již v zárodku. FB je ideálním adeptem na monitoring dat ve vztahu k ideovým komunitám. Zpočátku bude využívat data marketingově za účelem cílení reklamy ve vztahu k výrobkům či službám a následně i politicky za účelem cílení reklamy ve vztahu k politické manipulaci. Podobné využívání (zneužívání) např. veřejných průzkůmu popř. i diskuzí je stále více patrné už v současnosti.

Jde opět o trend, kterému se nevyhneme a i zde je nutné vytvořit PROTITLAK, k vyvážení celkového stavu. Proto je nutno vytvořit na systému nezávislé (pokud to ještě lze) komunitní weby, které nebudou působit paralelně s MAINstreemem ale budou působit paralelně s ALTERstreemem.

Infiltrace podobných komunit je pravděpodobná ne-li jistá a také z toho důvodu je nutno vytvořit podmínky pro to aby mohla být inflitrace oboustranná. Váš námět na spolupráci s Pirátskou stranou je zajímavý ale obával bych se aby se pak GR (global resistance) nedostal do "onálepkované krabice" podobně jako DS a následně nebyl kompletně zdiskreditován. Tak jako DS skončila díky "nalepení" nácků mohla by budoucí organizace skončit díky vazbě na pirátské a tedy protiprávní jednání (krádeže). Zde bych tedy byl velmi opatrný. Alterstreem by si měl udržet jakousi volnost a rozvrstvenost jako je patrná třeba zde na webu. Je zde mnoho různých lidí s mnoha různými názory a přesto komunikace probíhá efektivně. Není nutno vytvářet nějaký "až příliš pevný" a omezující jednotný program.


waterfall

No tak něco na tom je... Udělat takový velký ANTI-EU nebo ANTI-OSN projekt... Postupně sjednocovat a integrovat weby podobného ražení... nastavit komunikační standardy, definovat rozhraní, nastavit společný jednací jazyk, určit jednotné číselníky a oblasti zájmu... nastavit společné politiky, určit koordinátory jednotlivých frakcí, zajistit financování projektu, nastavit zdanění (poplatky), definovat rozhodovací pravidla (soudní dvůr) a nakonec určit nějakého CEO - maskota projektu.... například Herman Van Rompuy...

Jo, jen jsem zapomněl jak se pak budeme lišit od těch, co chceme zlikvidovat a pohanět...???


jean.laroux jean

Nejde o to lišit se .. jde o to vytvořit PROTITLAK. Jen ten vede k určitému koncensu a relativní harmonii ve vývoji. Začne-li po Vás někdo střílet z brokovnice budete se snažit Z PRINCIPU odlišit a začnete po něm házet květinou ?


quido2

Pokud se do tohoto projektu zapojí velká část nezkorumpované inteligence většiny evropských států- duchovní ovoce bude jedlé a může vytvořit podmínky pro novou, spravedlivější a lidštější společnost. Jsem si však jist, že pokud se tak stane, bude snaha takovouto mezinárodní společnost diskreditovat a zničit. Vyžaduje to tedy důkladnou přípravu a metodiku- a také peníze.

Je to dobrý nápad - u mě má zelenou. Přeji vám pevné zdraví a svěží mysl.

Zdraví Quido


jean.laroux

Já bych ty náklady až tak nepřeceňoval Implementovat do struktury třeba zrovna tohoto webu prvky online překladače nebude až tak náročné. Mezinárodní provázanost tu už svým způsobem je a přitáhnout sem diskutéry ze zahraničí nebude zas až tak obtížné. Jen se podívejte kolik je tu Slováků a ti jsou zde zejména proto, že si rozumíme. Naše jazyky jsou podobné. I já chodím na slovenské weby podobného zaměření. Začal bych tedy postupně od toho nejjednoduššího. Zavést podobné technologické prvky do tohoto webu je jako sednout ke stolu s lidmi z ciziny a pro ty co nerozumí zajistit tlumočníky. V Bruselu už takto na nadnárodní úrovni zasedají a v čí prospěch jednají víme. Je třeba začít jednat podobně a vytvořit odpovídající protitlak. Začneme-li efektivně a globálně komunikovat metodika i peníze přijdou postupně také.


Martin300

Ja jsem si jiz drive rikal,jak by bylo skvele,kdyby existoval nejaky spolecny mezinarodni web,urcite je to skvela myslenka.Myslim si,ze v oblasti ekologie jiz podobne weby urcite existuji.

A mate pravdu,ze tam venku jsou rovnez podobne smyslejici lide,jen s nimi navazat komunikaci.

Proste,skvelej napad.


Alex33

Zaujimave, ze prave v tychto dnoch sa na slovenskom _dolezite_ rozprudila vcelku konstruktivna debata o tom, ako komunikacne zjednotit ludi. Je to pod clankom "na čo čakať". Zda sa, ze ludom dochadza trpezlivost.


Ľubomír

Zdravím Jean,

Vaša myšlienka a ídea na vytvorenie nadnárodnej komunikačnej siete je veľmi zaujímavá , a podľa mojej mienky by bola značným progresom, ak by s ju podarilo dostať do reálnej praxe.To by som však chápal ako 1. krok k vytvoreniu , ako to Vy nazývate, Global Resistance. Tu som si spomenul na archaické...bez spojenia niet velenia.

Globálni hráči typu Google už určite majú rozpracované viaceré potenciálne aplikovateľné projekty, ako udržať ovečky v košiari.

Infiltrácia takejto siete by podľa mňa bola istá na 100 %. To by si predsa globálni predátori nemohli nevšimnúť. Skutočnosť, že na všetkých alternatívnych weboch už pracujú profesionálni diskutéri, prebehla už aj v hlavných médiach.Z toho vyplýva, že všetko, čo by sa plánovalo vytvoriť, by muselo prejsť setsakramentskou vstupnou analýzou a oponentúrou...To môžu urobiť len fundovaní odborníci s hlbokými skúsenosťami z rôzných oborov a hlavne z medzinárodného práva! Inak by sa mohlo stať, že začínajúca sieť skolabuje hneď po pôrode.

Náklady - v tomto nie som vôbec v obraze.Možno pán Stwora vystačí povedzme s nákladmi 1000 CAD za mesiac...Avšak vytvorenie globálnej komunikačnej siete, to si bude vyžadovať náklady rádovo podstatne vyššie ( ak ma pamäť neklame, tak rozbeh Facebooku financoval pre malého špinavého židáčka Zuckerberga, ktorý myšlienku ukradol svojim kamarátom na Harvarde, brazilský mafián sumou 15 000 USD, len za prevadzkovanie serverov ).

Tu by sa mali vyjadriť odborníci, čo si bude vyžadovať stránka s povedzme, na úvod 10 mil. návštev za mesiac, s príslušným vybavením pre medzinárodnú komunikáciu.

Začneme-li efektivně a globálně komunikovat

>metodika i peníze přijdou postupně také.

Len mám obavu, že to také jednoduché, ani zďaleka nebude.

S pozdravom


quido2

Pane Jeane,souhlasím,že nejdůležitější je začít. Se Slováky si jistě rozumíme-tam to bude snadné. Ale je třeba brát v potaz dosavadní činnost budoucích aktivistů. Mnozí se budou vnucovat proto, aby v budoucnu škodili. Přečtěte si prosím článek z 13.9.2010, který byl zveřejněn na http://afinabul.blog.cz/0902/americki-che-guevarovia Říká se tamtvorenost,s ktorou slovenskí predstavitelia tretieho sektoru rozprávajú o svojej účasti na príprave a realizácii štátných prevratov v iných krajinách, vyvoláva následné otázky.(následuje popis) Opíšu krátké úryvky:

Oni-dedičia Ghándiho a Mac Donalda.Je jich iba hrstka,iba niekolko desiatok,ale poriadne potrápili císaríkov bývalého sovietského bloku. Ať už pať rokov "vyvážajú" revolúciu do Východnej Evropy a Strednej Ázie. Ujali sa aj pádu Ševardnadzeho v Gruzínsku,Kučmu na Ukrajine a následne aj Akajeva v Kirgizku. Dnes sa snažia o zvrhnutie skorumpovaných a autokratických vodcov v Minsku,Alma-Ate a Baku.

Možno ich pomenovať"mezinárodnými demokratickými brigádami". Ich činnost zastrešuje Washington. Navyše,niektorí z nich boli menovaní do funkcie "šampionov svobody" Georgom Bushom osobne.

Pokud se jedná o Slovensko, nejzkušenější z nich je Pavol Demeš. Má 49 let a na tuto dráhu se vydal jako jeden z prvých. V roce 2000 tajně koordinoval program zahraniční pomoci vzbouře proti Miloševičovi atd... Jsou do toho dále namontované bezpečnostní služby a legislativa. Vidíte tedy,že případná opozice dosavadního společenského systému nebude mít snadný úkol .

Při této příležitosti si vzpomínám na pana Steva. Nejúčinnější flintičky jsou myšlenky. Řádně vedená a směrovaná mysl v režiji schopných. Chce to tedy společenství zapálených a především schopných lidí. A tady na Zvědavci takoví schopní lidé jsou.

Zdraví Quido


Tohle je revoluční myšlenka! Zní to dobře, že? V první chvíli se mi chtělo připojit se k davu souhlasících a volat ano, ano, udělejme to!

Proč to nejde

Podotýkám, že jde jen o můj názor. Můžete mi oponovat. Ostatně proto to píšu.

Jean předběhl dobu. Překládací software dokáže přeložit holou větu. Tu a tam dokonce správně. Ale neporadí si s jemnějšími nuancemi jazyka. Všichni známe strojové překlady. Musel by tam být tým tlumočníků, který by příspěvky vyhlazoval a dával jim smysl. Pokud bychom to nechali jen na stroji, vznikaly by komické věty, lidem by se nedařilo komunikovat myšlenku, nejspíše by tam brzy začali chodit jen pro zábavu nebo by tam přestali chodit vůbec.

I kdyby strojové překlady dosáhly hranice srozumitelnosti a tlumočníky by tudíž nebylo potřeba, je to pořád velký projekt. Odhaduji redakci + moderátory kolem 20 – 30 lidí full time. Několik velkých serverů, něco na styl Wikipedie. Takže finance. Pohybujeme se řadově v milionech. Kdo nám je dá? Ti, kteří je mají a proti kterým je to namířeno, tedy elity? Hm. Ti nám budou házet klacky pod nohy od první minuty, počítejme s tím. Reklama? Stejný problém. Reklamu zadávají ti, kteří stojí na druhém břehu. Teoreticky bychom mohli chtít po lidech, kteří diskutují, aby zaplatili. Myslím, že by to dopadlo jako zde na Zvědavci. 20-50 lidí platí, 30 tisíc se veze načerno, protože podle nich je přece internet zdarma, vole, ne?

Takže první velký problém: prostředky.

Druhá námitka

Copak podobné mezinárodní diskuzní servery neexistují? Ale samozřejmě, že ano. Na internetu (podobně jako v letecké dopravě) je mezinárodní jazyk angličtina. Bohužel. Netřeba překladatele. Všichni rozumí všem. Tedy pokud umí anglicky. :(

Existují desítky, stovky všelijakých fór, kde diskutuje doslova celý svět. I o politice. O alternativní politice. Někdy jsou příspěvky tak dobré, že je překládám a uveřejňuji jako samostatné články. Našli byste je zde. Hledejte podle autorů bez příjmení, všímejte si jmen vypadajících jako nick.

Jinými slovy, objevovali bychom objevené, zaváděli, co je už dávno zavedené.

...

Tak mi oponujte.

Známka 1.4 (hodnotilo 41)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

42

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 87 čtenářů částkou 14 686 korun, což je 42 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 3

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 20 643