Nepostradatelní lidé?

Kolaps západní morálky

Paul Craig Roberts

29.9.2010 Komentáře Témata: Společnost, USA 1255 slov

Ano, vím, že mne spousta čtenářů bude rychle sdělovat, že západ nikdy žádnou morálku neměl. Nicméně věci se zhoršily.

V naději, že mi bude umožněno zmínit něco podstatného, dovolte mi přiznat, že USA svrhly dvě atomové bomby na dvě japonská města, vypálily bombardováním Tokio, že Velká Británie a USA vypálily bombardováním Drážďany a řadu dalších německých měst, kdy, podle některých historiků, použily proti civilní německé populaci větší destruktivní sílu, než proti německým armádám, že prezident Grant a jeho váleční zločinci z občanské války generálové Sherman a Sheridan spáchali genocidu proti prérijním indiánům, že USA dnes umožňují genocidní politiku Izraele vůči Palestincům, politiku, kterou jeden izraelský představitel přirovnal k americké politice genocidy 19. století proti americkým indiánům, že USA v 21. století provedly invazi do Iráku a Afghánistánu na základě vymyšlených záminek, zavraždily bezpočet civilistů, a že britský premiér Tony Blair půjčil britskou armádu svým americkým pánům, stejně jako další země NATO, kdy se všechny dopouští válečných zločinů podle norem Norimberského procesu v zemích, ve kterých nemají žádné národní zájmy, ale dostávají za to od Američanů výplatu.

Nepovažuji těchto pár příkladů za vyčerpávající. Vím, že seznam je mnohem delší. Přesto, navzdory dlouhému seznamu hrůz, dosahuje morální degradace nových propadů. USA nyní běžně mučí vězně, přestože je to podle amerických a mezinárodních zákonů ilegální, a současné průzkumy mínění ukazují, že počet Američanů, kteří mučení schvalují, roste. Skutečně, jejich počet je poměrně vysoký, ačkoliv to stále ještě není většina.

A zdá se, že máme novou vzrušující zábavu: američtí vojáci používají válku jako krytí pro vraždění civilistů. Nedávno byli američtí vojáci zatčeni za zavraždění afghánských civilistů pro zábavu a za sběr trofejí, jako prstů a lebek.

Toto odhalení přišlo bezprostředně po údajném úniku armádního videa vojína Bradley Manninga, kde se američtí vojáci ve vrtulnících a jejich tisíce mil vzdálení řídící baví tím, že pomocí joysticku zabíjí příslušníky tisku a afghánské civilisty. Manning je prokletý morálním svědomím, které jeho vláda a armáda odhodila, a Manning byl zatčen za dodržování zákona a nahlášení válečných zločinů americké veřejnosti.

Americký poslanec Mike Rogers, samozřejmě republikán, z Michiganu, který je v senátním podvýboru pro terorismus, volal po Manningově popravě. Podle amerického poslance Rogerse je ohlášení amerického válečného zločinu vlastizradou.

Jinými slovy, dodržování zákonů představuje „pro Ameriku vlastizradu“.

Poslanec Rogers řekl, že americké války jsou podkopávány „kulturou zveřejňování“ a že tento „vážný a rozrůstající se problém“ by mohl být zastaven popravou Manninga.

Pokud je poslanec Rogers zástupcem Michiganu, pak je Michigan stát, který nepotřebujeme.

Americká vláda, zřídlo imperiální arogance, nevěří, že jakýkoliv čin spáchá, bez ohledu na to, jak zrůdný, může být válečným zločinem. Milion mrtvých Iráčanů, zničená země, a čtyři miliony vyhnaných Iráčanů je vše spravedlivé, protože „ohrožovali“ americkou velmoc, která se musela bránit před neexistujícími zbraněmi hromadného ničení, o kterých americká vláda s jistotou věděla, že v Iráku nejsou a nemohou tedy představovat hrozbu pro USA, pokud by byly v Iráku.

Když se ostatní země pokusí vynutit mezinárodní právo, které Američané zavedli, aby popravili Němce poražené ve druhé světové válce, americká vláda zapracuje a tento pokus zablokuje. Před rokem, 8. října, španělský senát, poslušný svých amerických páníčků, omezil španělské právo univerzální jurisdikce, aby znemožnil legitimní případ válečných zločinů, kde byli obviněni George W. Bush, Barack H. Obama, Tony Blair a Gordon Brown.

K západu patří Izrael, a tím i hororové příběhy trvající 60 let. Navíc pokud jakýkoliv z nich zmíníte, jste prohlášeni za antisemitu. Já je zmiňuji pouze proto, abych dokázal, že nejsem anti-americký, anti-britský a protinatovský, ale jsem prostě proti válečným zločinům. Byl to uznávaný sionistický židovský soudce Goldstone, který vytvořil zprávu OSN uvádějící, že Izrael se dopustil válečných zločinů, když zaútočil na civilní populaci a civilní infrastrukturu v Gaze. Kvůli této jeho snaze Izrael prohlásil sionistu Goldstona za „sebenenávidějícího se žida“ a americký kongres, na příkaz izraelské lobby, odhlasoval, aby se Goldstonovou zprávou OSN nezabývalo.

Jak onen izraelský představitel řekl, děláme Palestincům pouze to, co dělali Američané americkým indiánům.

Izraelská armáda používá vojačky, které sedí před obrazovkami a na dálku mačkají spoušť kulometů na věžích zdi a vraždí Palestince, kteří přišli obdělávat svoji půdu do vzdálenosti 1500 metrů a menší od perimetru ghetta Gazy. Neexistují žádné známky toho, že by měly tyto izraelské ženy s vražděním malých dětí a starých lidí, kteří přišli obdělávat svoji půdu, nějaký problém.

Pokud by se zločiny omezily jen na válku a krádež území, možná bychom mohli říct, že jde o případ šovinismu potlačujícího tradiční morálku, která jinak stále funguje.

Čili zhroucení morálky je rozšířené příliš široce. Některé sportovní týmy mají nyní přístup „vítězství za každou cenu“, kam patří i plány na zranění nejlepších hráčů protistrany. Abychom se vyhnuli všem těmto kontroverzím, pojďme k závodům formule jedna, kde je rychlost 320 km/h běžná.

Před r. 1988, před 22 lety, byla úmrtí na závodišti důsledkem chyby pilota, selhání vozu a špatně navržené dráhy s bezpečnostními riziky. Mistr světa Jackie Stewart učinil mnohé, aby zlepšil bezpečnost závodních drah, jak pro piloty, tak pro diváky. Ale v r. 1988 se vše změnilo. Špičkový pilot Ayrton Senna postrčil dalšího špičkového pilota, Alaina Prosta, proti ochranné zdi v rychlosti 300 km/h. Podle AutoWeek (30. srpen 2010) nic takového předtím vídáno nebylo. „Představitelé toho dne v Portugalsku zákrok Senny nepotrestali, a tak začal výrazný posun v závodění.“ To, co závodník Stirling Moss nazval „prasáckým řízením“, se stalo normou.

Nigel Roebuck v AutoWeek uvedl, že mistr světa z r. 1996 Damon Hill řekl, že Sennova taktika vítězství za každou cenu „byla zodpovědná za základní změnu v etice sportu“. Piloti začali používat „teroristickou taktiku na dráze“. Damon Hill řekl, že „názory, které jsem pochytil od svého otce (dvojnásobného mistra světa Grahama Hilla) a lidí jako on, jsem musel brzy opustit“, protože jsem pochopil, že u chlápka, který se vás pokusil zabít, aby mohl vyhrát, nenásledovalo žádné potrestání.

Když jsem se zeptal na etiku moderního závodění ve formuli jedna, americký mistr světa Phil Hill řekl: „Provádění něčeho takové za mých časů bylo prostě nemyslitelné. Protože jsme věřili, že některé taktiky jsou neakceptovatelné.“

V dnešním západním morálním klimatu je postrčení jiného talentovaného pilota proti zdi v rychlosti 320 km/h prostě součástí vítězství. Michael Schumacher, narozený v lednu 1969, je sedminásobný mistr světa, což je nepřekonaný rekord. 1. srpna na Velké ceně Maďarska AutoWeeks oznámil, že se Schumacher pokusil postrčit svého bývalého kolegu od Ferrari, Rubense Barrichello, do zdi v rychlosti 320 km/h.

Když byl konfrontován se svým pokusem o vraždu, Schumacher řekl: „Toto je formule jedna. Všichni vědí, že nedávám dárky.“

A nedává je ani americká vláda, ani státní a místní vlády a samosprávy, ani britská vláda, ani EU.

Deformace policie, o které si mnoho Američanů ve své existenci bez mučení coby naivní věřící v „zákon a pořádek“ stále myslí, že je „na jejich straně“, dosáhla díky militarizaci policie kvůli boji s „teroristy“ a „domácími extremisty“ nové dimenze.

Policie je utržená z řetězu od doby, kdy byly konzervativci zrušeny civilní policejní výbory. Teprve 6leté děti byly spoutány a převezeny do vězení kvůli školním přestupkům, ke kterým mohlo, ale nemuselo, dojít. A stejně tak mámy s autem plným dětí (viz například http://www.youtube.com/watch?v=4AaSLERx0VM).

Kdokoliv, kdo si na vyhledávači zadá video s bezdůvodnou brutalitou americké policie, dostane desítky tisíc příkladů, a došlo k tomu po uzákonění, že filmování policejní brutality je zločin. Před rokem či dvěma by takové vyhledávání vyhodilo stovky tisíc videí.

Při jednom z posledních četných denních aktů bezdůvodného obtěžování občanů policií byl jednomu 84letému muži zlomen vaz, protože měl námitky proti nočnímu odtažení svého auta. Hulvátský policejní vypatlanec tohoto 84letého muže udeřil a zlomil mu vaz. Policejní oddělení z floridského Orlanda říká, že tento stařík byl „hrozbou“ pro dobře vyzbrojeného a mnohem mladšího policejního blba, protože měl stařík sevřenou pěst.

Američané budou první, kdo bude poslán rovnou do pekla, i když si myslí, že jsou solí Země. Američané si dokonce pro sebe vymysleli název, aby mohli konkurovat izraelskému sebeprohlášení se za „bohem vyvolené“. Američané si říkají „nepostradatelní lidé“.

Článek The Collapse of Western Morality vyšel 24. září na serveru counterpunch.org. Překlad L. Janda
Známka 1.4 (hodnotilo 93)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 5

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 17 930