Ron Paul vyzývá k auditu amerických zlatých rezerv

Daniela Cambone

27.8.2010 Komentáře Témata: USA 1215 slov

„Pokud by neexistovaly pochyby ohledně toho, že tam zlato je, myslíte si, že by nebyli celí žhaví dokázat, že tam zlato je?,“ řekl americký poslanec Ron Paul o Federálních rezervách.

Poznámka editora (původního článku): Chyťte si Rona Paula na nadcházející konferenci Kitco o kovech, 12-13. září 2010. Událost, kterou byste neměli prošvihnout, kde bude Marc Faber, James Dines a další těžké váhy z oboru. eKonference je zdarma, pokud se předem zaregistrujete na www.kitcoeconf.com.

Texas (Kitco News) – Americký poslanec Ron Paul, R-Tex., má v plánu předložit příští rok nový zákon, který umožní audit amerických zlatých rezerv, řekl Kitco News v exkluzivním rozhovoru.

Paul tuto zprávu uvedl v rozhovoru, což naznačuje, že tento zákon nemá zatím oficiální název, ale bude představen na začátku nového amerického kongresu.

„Pokud by neexistovaly žádné pochyby, že tam zlato je, myslíte si, že by nebyli celí žhaví dokázat, že tam zlato je?,“ řekl o Federálních rezervách.

Není to poprvé, kdy tento kongresman udeřil. „Na počátku 80. let, kdy jsem byl v komisi pro zlato, jsem je požádal, aby kongresu doporučili audit zlatých rezerv – měli jsme 17 členů komise a 15 jich hlasovalo proti auditu,“ řekl Paul. „Myslím, že byl proveden pouze jeden slušný audit, před 50 lety,“ řekl.

Ačkoliv Paul neřekl, jestli je na tvrzeních, že ve Fort Knox nebo v newyorských Federálních rezervách žádné zlato není, něco pravdy, řekl: „Myslím, že tato možnost tu je.“

„Pokud se někdy dostaneme k rozhodnutí, že bychom měli použít zlato v souvislosti s naší měnou, musíme vědět, kolik ho tam je,“ řekl Paul. „Naše Federální rezervy nepřipouští nic a měly by dokázat, že je tam všechno zlato. Existuje důvod mít podezření, a dokonce i když podezření nemáte, proč nemít audit?,“ řekl.

Zlatý audit následuje po jeho křížové výpravě z loňska, kdy chtěl udělat audit Federálních rezerv, o kterých říká, že jsou hlavním viníkem ekonomické krize.

„Nemyslím, že by Federální rezervy měly existovat – bylo by nejlepší, kdyby kongres naplnil svoji zodpovědnost, což je zjistit, co dělají,“ řekl Paul. „Je to obrovská moc, kterou mají při vytváření peněz z čistého luftu, které jsou pak rezervní světovou měnou, a jsou schopni financovat výdaje utržené ze řetězu, ať již jde o sociální oblast nebo válku; zdá se tak podivným, že jsme byli tak sebeuspokojení, že jsme ani nenahlédli do knih. Pokud bychom přesně věděli, co dělají, o koho se starají, měli bychom dobrý podklad pro přehodnocení celého systému,“ řekl Kitco News.

Nicméně před vytvořením Federálních rezerv zažily USA od r. 1850 do r. 1910 16 krizí; každá trvala v průměru 22 měsíců. Během této doby byly USA v krizi 60 měsíců z 91. Mnozí mohou tvrdit, že závažnost těchto krizí vedla k vytvoření Systému federálních rezerv.

„Myslím, že u toho, co se stalo před r. 1913, přehání,“ odpovídá Paul. „Měli jsme pár panik… byly obvykle krátké a neexistovaly žádné dlouhé krize,“ řekl. „Fed vytváří bubliny a ty jsou od r. 1913 mnohem horší, vezmete-li v úvahu velikost vlády a hodnotu dolaru, kdy jeho hodnota od r. 1913 klesla na 2 centy.“

Paul řekl, že ho všichni obviňují, že chce zlatý standard, ale řekl, že to neakceptuje. „Akceptuji myšlenku standardu zlaté mince a myslím, že si můžeme vést mnohem lépe, než jsme si vedli,“ řekl. „Bylo toho spousta, co udělali před Fedem, co nebylo až tak správné, ale nikdy jsme nezažili katastrofickou ztrátu kupní síly dlouhodobě, neměli jsme velké krize, neměli jsme 70. léta se stagflací a neměli bychom to, co máme právě teď.“

Od okamžiku vytvoření Fedu v r. 1913 ztratil dolar 96% své hodnoty, a nafukováním peněžní zásoby Fed nadále pokřivuje úrokové sazby a záměrně eroduje hodnotu dolaru, řekl Paul.

Paulovým řešením je Fed ničím nenahrazovat. „Udělalo by to dolar silným… kdo chce, aby byly peníze znehodnoceny? Chci silný dolar, a pokud by měl ekvivalent ve zlatu, zůstal by silným.“

Paul také řekl, že chce legalizovat, aby si lidé mohli svobodně vybrat. „Mým návrhem zatím je legalizace stavu, aby lidé mohli používat zlato a stříbro jako zákonné platidlo (jak stojí v ústavě – p.p.) jako paralelní standard, kdy by konkuroval papírovým penězům. Pokud lidé budou unaveni používáním papírového standardu, mohou obchodovat ve zlatě a stříbře,“ řekl.

Ohledně manipulace se zlatem Paul řekl: „Myslím, že je to pravděpodobně pravda.“

„Nejsem tím, kdo by to mohl dokázat, spoustu vyšetřování udělali jiní. Jedním z důvodů, proč se tím nezabývám, je, že nás nebudou poslouchat,“ řekl. „Ale myslím, že je velmi důležité, aby o tom někdo mluvil a zdůraznil, že je to jen varování být opatrný; nemusíte jen předvídat, co udělá trh, ale musíte předjímat, co udělá vláda.“

Nejlepším příkladem manipulace s poměrem zlata k papíru by bylo období od konce 50. let do r. 1971, řekl Paul. „Tiskli jsme peníze jako měnu, tiskli jsme příliš mnoho dolarů oproti zlatu, takže řekli „vezmeme vám vaše zlato“. … Pokud jsou toho schopní, jsou schopní udělat i toto, protože nechtějí, aby jejich krytí prasklo,“ řekl Paul. Pokud trh říká, abychom nevěřili papírovým penězům, musí udělat vše, co mohou, aby „zničili zlato“, řekl Paul.

Když líčil návštěvu u Paula Volckera, bývalého předsedy Federálních rezerv, poslanec Paul řekl, že předseda vešel rovnou do místnosti, šel okamžitě ke svému zaměstnanci a zeptal se, jaká je cena zlata. „Vědí, že zlato je důležité. Myslím, že jsou celkem ochotní jím manipulovat. To je jediný způsob, jak mohou udržet falešnou iluzi ohledně zlata.“

„Pokud jsou do toho zapleteni, není dost ohromující, co se dělo vloni? Co se stane, když hodí ručník do arény?,“ zeptal se Paul.

Současná ekonomická situace je pro zlato velmi zdravá, pokračoval Paul. „Vidíte, jak lidé běží, jen aby vložili své peníze na jakékoliv místo… ani je nezajímá vydělávání peněz.“

Nové regulace

Po dotazu jakých regulací se v současné době kongresman obává, řekl: „Všech.“ Nicméně Paul specificky vypichuje opatření 1099, součást zákona o zdravotní péči, schváleného počátkem roku. „U každé transakce nad 600 dolarů musí obchodníci se zlatem vyplnit formulář, je to spousta papírování,“ řekl kongresman. Subjekty musí archivovat formulář 1099 u Daňového úřadu kdykoliv učiní transakci s vyplacením 600 dolarů ročně jiné straně.

Americká ekonomika

Bude pokračovat se srázu dolů, řekl Paul o americké ekonomice. „Nevěřím ve dvojitý propad, věřím, že máme jednoduchý propad, a ten byl nepřetržitý.“

„Jediným důvodem, proč to nevypadá tak špatně, je, že když utratíte 2 biliony dolarů a máte 500 miliardový nárůst u některých údajů GDP, příliš jste toho za své biliony dolarů nedostali, ale může to vylepšit vaši statistiku, takže šlo o falešné zotavení.“

Co se týká další kandidatury na prezidenta, Paul říká, že je na to brzy.

Článek Ron Paul Calls for Audit of US Gold Reserves vyšel na the-new-american-republic.blogspot.com 24. srpna. Překlad L. Janda.

A jedna zpravička nakonec

Zprávička, která se vynořila v říjnu 2009, byla mainstreamovými médií ignorována, nicméně obíhala mezi finančníky s velkými penězi. Týká se amerických zlatých rezerv ve Fort Knox. Jednoduše řečeno, tisíce zlatých cihel na trhu se zlatem jsou atrapa!

Úřady byly šokovány objevem, že zlaté cihly použité při mezinárodních transakcích byly falešné. Na povrchu byly zlaté, uvnitř byl wolfram. Podle čísel vyražených na padělcích se ukázalo, že tyto falešné cihly roky přicházejí z Fort Knox. Údajně šlo o 5600 až 5700 padělaných zlatých cihel, každá o váze 400 trojských uncí.

Abyste si udělali představu o objemu podvodu, 400 uncí je 12,44 kg, zlatá cihla o této váze má při dnešní ceně zlata hodnotu 9 896 800 korun. 5 600 zlatých cihel má tedy hodnotu 55,4 miliard korun. V mezinárodních financích to jsou legrační peníze, ale budí to rozpaky a nejistotu. Je jasné, že je to patrně jen špička ledovce, protože na padělky se přišlo jen díky tomu, že se cihly dostaly ven z Fort Knox. Kolik dalších falešných cihel ve Fort Knox zůstává, je otázka.

Známka 1.3 (hodnotilo 92)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

39

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 80 čtenářů částkou 13 586 korun, což je 39 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 0

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 0

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Měnové kurzy

USD
23,57 Kč
Euro
25,23 Kč
Libra
29,35 Kč
Kanadský dolar
17,25 Kč
Australský dolar
15,29 Kč
Švýcarský frank
25,86 Kč
100 japonských jenů
15,23 Kč
Čínský juan
3,25 Kč
Polský zloty
5,85 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,27 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 773,88 Kč
1 unce stříbra
644,42 Kč
Bitcoin
1 574 483,38 Kč

Poslední aktualizace: 23.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 22 219