Řídí světové události mezinárodní finanční konspirace?

Richard C. Cook

20.8.2010 Komentáře Témata: Současné události 1231 slov

„Pustoší a říkají tomu mír.“ -- Tacitus

Byl Alan Greenspan opravdu tak hloupý, jak vypadá, když vytvářel poslední nemovitostní bublinu, která hrozí, že položí celou západní na dluhu založenou ekonomiku? Bylo něco na předvídání tak snadné, jako toto, kdy to skutečně spustí krach, který by mohl zničit světový finanční systém? Nebo to snad bylo uděláno „náhodou záměrně“? A pokud ano, proč?

Vraťme se k americké postavě, kterou konspirační teoretici nejvíce zmiňují jako epicentrum všeho, kde existuje plán elity. Je to David Rockefeller, 92letý miliardářský kmotr světové finanční elity.

Dlouhý článek o Rockefellerovi na Wikipedii poskytuje následující verzi oslavovaného výroku, který údajně pronesl v úvodním projevu na konferenci Bilderberg v německém Baden-Baden v červnu 1991:

„Jsme vděční Washington Post, New York Times, časopisu Time a dalším skvělým publikacím, jejichž ředitelé navštěvovali naše setkání a dodržovali své sliby mlčenlivosti téměř čtyřicet let. Bylo by pro nás nemožné rozvinout náš plán pro svět, pokud bychom byli vystaveni během těchto let jasnému světlu publicity. Ale svět je nyní komplexnější a připravený vykročit směrem ke světové vládě, která již nikdy nepozná války, ale pouze mír a prosperitu celého lidstva. Nadnárodní suverenita intelektuální elity a světových bankéřů je zcela jistě lepší, než národní sebeurčení praktikované v minulých staletích.“

Tento projev pronesl před 17 lety. Přišel na počátku vlády Billa Clintona. Rockefeller mluví o „my“. Toto „my“, říká, se setkávalo téměř 40 let. Pokud k tomu přidáte 17 let, které od té doby uběhly, bylo to před 57 lety – celé dvě generace.

Nejen, že „my“ vymysleli „plán pro svět“, ale pokusili se „rozvinout“ plán, který byl očividně úspěšný, aspoň v Rockefellerově mysli. Konečným cílem „my“ je vytvoření „nadnárodní suverenity intelektuální elity a světových bankéřů“. To povede, říká, ke „světové vládě, která již nikdy nepozná války“.

Jako intelektuální cvičení předpokládejme, že David Rockefeller je důležitou a mocnou osobu, jak si, zdá se, o sobě myslí. Dopřejme tomuto člověku jisté uznání a předpokládejme, že on a „my“ v podstatě do jisté míry uspěli. To by znamenalo, že hlavní rozhodnutí a události od doby Rockefellerova projevu v r. 1991 byly pravděpodobně také součástí plánu, nebo že aspoň měly jeho charakteristiky a záměr.

David Rockefeller na Harvardu v r. 2006

Proto prozkoumáním těchto rozhodnutí a událostí můžeme určit, jestli v podstatě Rockefeller mluvil při svém hodnocení Utopie, o které si myslí, že je před námi, nebo je aspoň blíže realizaci, pravdu. Bez nějakého zvláštního uspořádání jde o následující rozhodnutí a události:

Prosazení dohody Severoamerické unie volného trhu vládami Billa Clintona a George W. Bushe vedlo k likvidaci milionů amerických výrobních pracovních míst a k destrukci amerického rodinného farmaření ve prospěch globálních agrofirem.

Podobné dohody o volném obchodu, včetně těch pod záštitou Světové obchodní organizace, vedly k vývozu milionů dalších pracovních míst od Číny a jinam.

Průměrný příjem na rodinu v USA byl neustále erodován, zatímco podíl na národním bohatství nejbohatších příjmových skupin rostl. Někteří manažeři hedge fondů Wall Street vydělávají ročně 1 miliardu dolarů, zatímco počet bezdomovců, včetně válečných veteránů, se blíží milionu.

Nemovitostní bublina vedla v USA k obrovské inflaci cen nemovitostí. Miliony amerických domů padají do rukou bankéřů prostřednictvím nuceného zabavování. Náklady na půdu a nájmy dále zdecimovaly rodinné zemědělství a malé podnikání. Rostoucí daně z nemovitostí založené na nafouknutých odhadech pozemků vyhnaly miliony lidí s nízkým a středním příjmem a staré lidi z domova.

Fakt, že bankéři nyní kontrolují peněžní systém zcela, podle zákonů, kde jsou peníze vytvářeny pouze prostřednictvím půjčování na úrok, vyústil v masivní dluhovou pyramidu, která se třese na pokraji kolapsu. Tento „monetaristický“ systém byl prosazován ekonomy z univerzity v Chicagu financovanými Rockefellerovou rodinou. Háček je v tom, že až pyramida spadne a všichni zbankrotují, banky, které vytvářely peníze „z čistého luftu“, pak budou schopny zabavit cenná aktiva za drobné, jak se J. P. Morgan Chase chystá u firem vlastněných Carlyle Capital. Významnou regulaci finančního odvětví vláda opustila a jakýkoliv politik, který stojí v cestě, jako Eliot Spitzer, je likvidován.

Celková daňová zátěž Američanů ze strany federální a státní vlády a místních samospráv nyní převyšuje 40% příjmu a roste. Dnes, na počátku krize, demokraty kontrolovaný kongres, zatímco podporuje zanedbatelný „stimulační“ rabat, pokrytecky daně dále zvyšuje, dokonce i pro střední třídu. Nedoplatky daní, spolu se studentskými půjčkami, již nelze zlikvidovat v rámci ochrany při bankrotu.

Ceny benzínu rostou dokonce i poté, co společnosti jako Exxon-Mobil zaznamenávají rekordní zisky. Ceny dalších komodit rostou soustavně, včetně cen potravin, kdy některé země začínají zažívat stav blízký hladomoru. 40 milionů lidí v Americe je oficiálně klasifikováno jako „potravinově nesoběstační“.

Kontrola korporací nad vodu a nerostnými zdroji odňala většinu z toho, co je dostupné pro prostý lid, a deregulace výroby energie vedla v mnohých oblastech k obrovskému nárůstu nákladů na elektřinu.

Likvidace rodinného farmaření v USA dohodou NAFTA (spolu s rodinným farmařením v Mexiku a Kanadě) se odrazila v politice Mezinárodní měnového fondu a Světové banky ve vztahu k jiným zemím. Na celém světě, v důsledku tlaku „Washingtonského konsensu“, byla místní potravinová soběstačnost nahrazena pěstováním obilovin převážně na vývoz. Vylidňování venkova zvyšovalo populaci obrovských slumů kolem měst v nerozvinutých zemích.

Od 80. let bojovaly USA války na celém světě buď přímo, nebo prostřednictvím nastrčených subjektů. Bývalá Jugoslávie byla zlikvidována NATO. Pod záminkou 9/11 a za použití připravených plánů nyní USA vedou dobyvačné války a permanentně vojensky okupují Střední východ. Celosvětové obklíčení Ruska a Číny silami USA a NATO probíhá, a začal nový tlak na militarizaci vesmíru. Západní mocnosti se evidentně připravují při nejmenším na možnost další světové války.

Expanze amerického vojenského impéria v zahraničí se odráží ve vytváření totalitního systému šmírování doma, kde se provádí špionáž soukromých aktivit občanů a ti jsou sledování technologií a systémy, které byly zavedeny pod hlavičkou „války proti terorismu“. Začínají se používat lidské mikročipové implantáty pro účely sledování. Vojensko-průmyslový komplex se stal největším a nejúspěšnějším odvětvím v zemi, kde jsou desítky tisíc plánovačů zapojeny do navrhování nových a lepších způsobů, jak tajných, tak otevřených, jak zničit jak zahraniční, tak domácí „nepřátele“.

Přičemž USA mají největší vězeňskou populaci na celém světě. Navíc je každodenní život milionů lidí drtivou zátěží pro vládu a pojišťovny, a zvyšuje finanční poplatky, režii a papírování. A nejjednodušší obchodní transakce jsou zatěžovány provizemi pro armádu účetních, právníků, byrokratů, zprostředkovatelů, spekulantů a brokerů.

A nakonec, zhoršující se podmínky každodenního života vedly k mimořádnému nárůstu se stresem souvisejících nemocí, jakož i pandemii alkoholismu a drogové závislosti. Samotné vlády na celém světě jsou zapojeny do pašování drog. Místo aby pracovaly na snížení úrovně stresu, je veřejná politika překrucována ve prospěch obrovského byznysu předpisových léků, který bohatne na zhoršujícím se zdraví prostřednictvím léčby symptomů, nikoliv příčin. Mnohé z těchto silně propagovaných léků mají sami devastující vedlejší účinky.

Tento seznam nám stačí, abychom položili tvrdou otázku. Za předpokladu, že všechny tyto věci jsou součástí plánů elitářů, u kterých se pan Rockefeller chvástá, že byly vymyšleny, není trochu divné, že mezi prostředky, které byly zvoleny pro dosažení „míru a prosperity pro celé lidstvo“, patří tolik násilí, podvodů, útlaku, vykořisťování, úplatkářství a zlodějny?

V podstatě to vypadá, že „náš plán pro svět“ je založen na genocidě, světové válce, policejní kontrole populace a zabavení světových zdrojů finanční elitou a jejich loutkovými politiky a vojenskými složkami.

Mohl by existovat lepší způsob, jak toho všeho dosáhnout, než tento intenzivní plán na zbavení schopnosti všech lidí na celém světě pěstovat si svoji vlastní potravu? Nakonec, genocida vyhladověním může být pomalá, ale je veleúčinná. Obzvláště když ji lze svalit na „tržní síly“.

A je možné, že „my“, kteří všechny tyto věci dělají, včetně samotného velkého Davida Rockefellera, jsou jen zločinci, kteří se nějak zmocnili moci? Pokud tomu tak je, jsou to zločinci, kteří udělali vše, co mohli, aby si kryli záda a zakryli své stopy, včetně po uchvácení vzdělávacího systému a monopolistických oficiálních médií.

Jedna věc je jistá: Voliči v Americe s tím nikdy vědomě nesouhlasili.

Článek Is an International Financial Conspiracy Driving World Events? vyšel 11. dubna 2008 na serveru marketoracle.co.uk. Překlad L. Janda.
Známka 1.1 (hodnotilo 52)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 0

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 9

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 22 487