Hledá se druhá Božena Němcová

Vladimír Stwora

22.3.2010 Komentáře Témata: Policejní stát, Česká republika 1231 slov

Učili jsme se ve škole, že když Karel Havlíček Borovský v červenci 1856 umřel, rakouská policie velmi pečlivě sledovala (dnes bychom řekli „monitorovala“) dění kolem jeho pohřbu. A že vyjádřit mu sympatie veřejně bylo téměř hrdinství. Jedině Božena Němcová mu položila na rakev trnovou korunu. Dodnes je toto její gesto vnímáno jako akt odvahy v protikladu k zbabělému alibismu české vlastenecké elity, která se bojí k Havlíčkovi přihlásit z obav před následky. No dobře, já vím, že to možná bylo jinak (zde a zde), ale ponechme na chvíli žít tuto legendu. Potřebuji ji pro tento článek.

Vzpomněl jsem si na ten příběh, když jsem si klikl na odkaz Kopie usnesení o trestním stíhání tzv. extrémistů za lepení nálepek, který někdo umístil do rubriky Zajímavé adresy zde ve Zvědavci. (V současné době je ten odkaz oznámkován -2, je vidět, že služba nespí :-) )

Soubor je ve formátu pdf a je v podstatě nečitelný. Ne proto, že by byl psán rukopisem, ale proto, že je naskenován v tak mizerné kvalitě, že se písmenka prostě ztrácejí. Zkoušel jsem se tím prokousat. Z textu jsem pochopil jen to, že dotyčných šest lidí je obviněno z pořádání nějakého pochodu k uctění obětí druhé světové války. Podle Usnesení patří obvinění do neregistrované skupiny „svobodná Vysočina“, která je údajně nástupnickou organizací Odporu. V Usnesení se uvádí, že ve skutečnosti dotyční chtěli uctít oběti wermachtu a SS. Akci konali s vědomím, že ze strany účastníků dojde k šíření extrémně pravicových myšlenek – další slovo nečitelné, ale snad neonacismuextrémního nacionalismu, rasismu, xenofobie a k vyzývání k násilí proti lidem jiné barvy pleti, jiného vyznání či politického smýšlení, praví se v Usnesení. Chtěli položit věnce s nápisy „svobodný odpor“ a „nikdy nezapomeneme“. Účastníkem akce měl být i bývalý člen jednotek SS, kterého obvinění dopravili z Rakouska. No dobře, to se mi moc nelíbí, ale čtěme dále.

Dalším proviněním byla výroba a distribuce nálepek s nápisem „Nacionalismus místo globalizace“ a „Svobodně – národně – sociálně“ s odkazem na internetové stránky odpor.org.

Na stránce 6 Usnesení se dovídám, že Národní odpor je neregistrovaná, neonacistická skupina, základem jeho ideologie je rasismus, antisemitismus, revisionismus, prosazování myšlenek národního socialismu, další text nečitelný. Vyčetl jsem jednotlivá slova jako White Power a pořádání nějakých koncertů, ze kterých plyne pro odpor org zisk pro financování dalších koncertů a produkci propagačních materiálů.

Organizace byla intenzivně odposlouchávána a monitorována, což se v Usnesení vysloveně uvádí (stránka 6), stejně jako se zmiňují telefonní odposlechy. Jinými slovy celé konání této skupiny bylo zjevně delší dobu pod drobnohledem ÚOOZ a BIS. Je zajímavé, že to dotyční nevěděli. Že byli tak neopatrní. Přece kdybych chtěl svrhnout svobodný, demokratický systém a nastolit nějakou hrůzu, choval bych se podstatně obezřetněji a zcela jistě bych tyhle věci neřešil přes mobil a emaily. A už vůbec bych nepořádal setkání s vojáky SS. :)

Shodu okolností jsem včera četl článek Synagogue Bomb Suspects: The Feds Put Us Up to It!, kde se uvádí, že údajný útok na synagogu v New Yorku byl od počátku v režii informátora CIA. Ten nejprve tak dlouho hučel do kluků, aby to udělali, až se o to pokusili. Tentýž špicl jim dodal pro útok falešné bomby a dokonce falešné rakety pro sestřelení letadla. Policie vzápětí s velkou slávou odhalila čtyřčlennou teroristickou buňku, muži ve věku do 30 let jsou ve vězení a hrozí jim doživotí. Podle dokumentu soudu byli tito muslimští „teroristé“ plní nenávisti vůči Spojeným státům.

Hle, teroristé jsou na světě. Zkrátka nepřítele je třeba najít stůj co stůj, ukázat na něj a příkladně jej potrestat. Slouží to jednak k vyvolávaní strachu, jednak to umožňuje zavádět další drakonická „bezpečnostní“ opatření, více šmírování, více kamer, více vězení. To věděl už Stalin stejně jako Hitler. Nepřítel ve vlastních řadách neboli jak tomu dnes říkají v Americe home grown terorism. Je to průvodní prvek každé totalitní společnosti.

V Čechách je poněkud těžké sehnat muslimské teroristy, tož se možná za tím účelem vyrábí jejich „evropská varianta“ ve formě nacistů, neboť loutkaři dobře vědí, že na nacismus je Evropa citlivá s ohledem na svou smutnou zkušenost z minulého století.

Termín nenávist vůči Spojeným státům je v evropské verzi nahrazen nenávistí vůči menšinám (... rasismus, xenofobie a k vyzývání k násilí proti lidem jiné barvy pleti, jiného vyznání či politického smýšlení, praví se v žalobě). To má svůj důvod. Ve jménu ohrožení tolerance nebudeme tolerantní vůči jiným názorům.

Já nevím, jestli ti kluci a holky něco fakt udělali. Nálepky proti globalizaci bych podepsal také. Mně se spíše zdá, že jde o puberťáky se vztahem k vlastní zemi. Co se nálepkování (rasismus, xenofobie) týče, s tím mám osobní zkušenost a paragraf 260 (podpora hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka), ze kterého jsou obviněni, je natolik pružný, že jej lze použít na cokoliv. Ostatně já sám jsem souzen podle stejného paragrafu. Jistě je to logické. V noci často ani nespím a pořád přemýšlím, jak potlačit práva a svobody člověka, je to moje vášeň. :)

Ale k napsání tohoto článku mě přivedl nikoliv obsah toho Usnesení, ale forma, jakou je prezentována. Můj bože, tohle jsou ti nepřátelé? Tohle jsou ti, kteří se pokoušejí svrhnout demokratický režim a nastolit nacismus nebo co? A to nemají ani možnost naskenovat čitelně několik stránek? Čím to, proboha, skenovali, lokomotivou na parní pohon? Těchto lidí, kteří očividně nemají prostředky ani na levný skener, se máme bát?

Chci upozornit na jednu věc. Ať už se ti lidé provinili nebo ne (netroufám si říct), vadí mi hysterie strachu, která kolem nich vládne. Systému se podařila úžasná věc. Vybudoval kolem těch lidí takovou pověst, že vůbec se o nich bavit neutrálně se rovná nařčení, že k nim dotyčný také patří. Se všemi následky. Než se o nich začnu bavit, musím se od jejich činu veřejně distancovat. Jinak to nejde.

To se týká také těch chudáků, kteří sedí za údajný útok na cikánskou rodinu ve Vítkově. Jen prosté vyjádření lítosti nad zkaženými životy těch kluků (a že životy zkažené mají, o tom není pochyb) se rovná existenční sebevraždě. A celé to vypátraní viníků je nějaké divné. V novinách jsem četl, že policie s případem nemohla hnout, dokud se do toho nevložil BIS a nepředal policii materiály, které měl. Jaké materiály? Nenapsali. Mám tomu rozumět tak, že dotyční byli sledováni už předtím? Proč tedy BIS nezakročil a nezabránil tomu činu, když o nich tolik věděl? Opravdu nemá BIS nic jiného na práci, než sledovat puberťáky kdesi v zapadlé vísce na Moravě? A není za tím náhodou podobná operace, jako útok na synagogu v New Yorku pod pravděpodobnou taktovkou CIA (viz výše)?

Zkrátka chybí nám někdo jako Božena Němcová. Někdo, kdo by měl dost odvahy říct jasně, hoši, pokud jste udělali to, z čeho vás viní, udělali jste blbost a zasloužíte trest, ale váš čin je do jisté míry pochopitelný. Protože ani mi není lhostejné, když vidím nesmyslné protěžování parazitů na na úkor slušné společnosti. (Teď mluvím o tom útoku ve Vítkově.) A co se týče těch šesti obviněných z produkce nálepek s nápisy Nacionalismus místo globalizace a Svobodně – národně – sociálně, to považuji za typické odhalování nepřítele ve vlastních řadách ve stylu Stalina a Hitlera za účelem zdůvodnění další destrukce svobod.

Pokud v sobě nenajdeme osobní odvahu alespoň o těch věcech nezaujatě hovořit a pokusit se dopátrat pravdy, vzdáváme se sami posledních práv na svobodu. Necháváme se zavřít do krabičky strachu. Buďme si jisti, že Pecina a jemu podobní přesně tohle chtějí. Nedělejme jim to snadné.

Známka 1.1 (hodnotilo 24)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 2

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 17 768