Jadrová vojna v Eurázii

Alexander Pticyn

15.3.2010 Komentáře Témata: Asie 1704 slov

Americké jadrové zbrane sa do Moskvy dajú dopraviť autobusom. Vôbec už ale nie je jasné, čo sa rozumie pod prostriedkami v START-3. Americké jadrové zbrane si už v Eurázii ani nevyžadujú prostriedky na ich dodávanie a môžu byť odpálené na mieste, kde sa nachádzajú. Pomocou svojich jadrových zbraní v Európe Spojené štáty môžu ľahko vyprovokovať jadrový konflikt v samotnej Európe za účelom zlikvidovať konkurenčné ekonomiky Eurázie a sami ostať bokom od jadrového konfliktu. Veď kto to bude skúmať? Kto to bude potom potrebovať?

Hlavný rozpor našej doby spočíva v tom, že USA chcú právo na pravidelné použitie jadrových zbraní v Eurázii na zavedenie a podporu nového svetového poriadku, s nastolením spoločenskej formácie globálneho imperialistického kapitalizmu s centrom v USA. Rusko, ktoré má k dispozícii jadrové zbrane a najmä početné možnosti ich prepravy do Severnej Ameriky, je zárukou, že USA nepoužijú v Eurázii a vo svete jadrové zbrane. Použitie jadrových zbraní v Eurázii v danom okamihu, privedie ruské jadrové zbrane do bojovej pohotovosti, čo vyvolá preventívny útok na Rusko zo strany Spojených štátov.

Rusi budú hľadať možnosti, aby sa vyhli nevyhnutnej priamej jadrovej odvete, USA budú hľadať možnosť ako urobiť dieru v ruskom jadrovom plote a znížiť náklady v rozpočte na údržbu svojich nadbytočných jadrových zbraní vo vlastných skladoch.

Zníženie jadrových zbraní automaticky dvojnásobne zvyšuje efektívnosť protiraketovej obrany, rakiet s riadenými strelami a bômb s presným zásahom na bane a okolie balistických striel Ruskej federácie. Jadrový potenciál iných krajín automaticky dvojnásobne vyrastie bez akéhokoľvek úsilia z ich strany.

Spojené štáty podpíšu dohodu START-3 výhodnú len pre ne samotné, ktorá vyrieši iba ich vlastné zložité úlohy globálneho dominovania s nevyhnutným použitím jadrového obuška pre krajiny, ktoré sa budú vzpierať novému poriadku na území Eurázie. Rusko jednoducho musí dať Spojeným štátom povolenie na použitie takéhoto obušku na neposlušných na celom svete a dokonca aj na bezprostredných susedov. Dosť bolo skrývania sa Číny a Iránu pred novým poriadkom pod ruským jadrovým dáždnikom, ako aj ohlupovania svojou nekonvertibilnou menou, či predávania ropy nie za tie pravé pozlátka. Americká ekonomika sa už aj tak dosť silno zohýba pod vlastnou ťarchou a tu ešte nejaký neposlušný čínsky ekonomický zázrak v africkom perí a s banánmi v ušiach.

Západná elita má 500 rokov zadokumentovaný rokovací proces s domorodcami rôznych krajín a kontinentov. Nikto nemá pochybnosti o tom, ako sa skončia rokovania pokiaľ ide o START-3: Rusov opäť podvedú, ako podviedli severoamerických aborigénov. Pochybnosti nevznikajú ani v súvislosti s tým, že ratifikácia START-3 v Štátnej dume nikdy neprejde, a preto detaily takejto dohody majú význam iba pre odborníkov v archíve zmarených nádejí na svetovú dominanciu. Rovnako malá je pravdepodobnosť, že STRAT-3 bude ratifikovaná v Spojených štátoch z dôvodu zostrenia politického zápasu medzi americkými obyvateľmi a finančnou špičkou. Jedna vec je, keď Wall Street klame Euráziu, celkom iná, ak otvorene klame obyvateľov vlastnej krajiny.

Faktom je, že Rusko potrebuje START-3 alebo nejakú inú dohodu, keďže inštitúcia medzinárodného práva neexistuje a svet sa nachádza na prahu novej vojny. Podpísané dohody nemôžu zmeniť ekonomickú, ani politickú situáciu vo svete, Môžu akurát vyvolať falošný pocit bezpečnosti a prázdne arzenály. Spojené štáty ako globálny dominant bude naďalej robiť to, čo si naplánoval. Dohoda o PRO -1972 sa plnila, pokým brzdila Sovietsky zväz a neskôr Ruskú federáciu pred technickým vývojom. Zato v USA vedecký vývoj PRO nikto nezrušil. Keď sa prototyp mal dostať na výrobný pás, Spojené sa potichučky vyvliekli z dohody o PRO. Kde je rozhorčená svetová verejnosť? Kde sú demonštrácie po celom svete na obranu mieru? Zbytočné je potom nariekať nad radiáciou vypľúvať pritom zuby.

Národné záujmy v Rusku pokiaľ ide o STRAT-3, sa zlievajú rýchlejšie, než ich ktokoľvek stíha komentovať - tento názor dominuje na internetových fórach. V skutočnosti je však všetko trochu zložitejšie: ruskí vyjednávači sa už dohodli na nákupe ojazdených amerických áut a sú pripravení podpísať všetko, pod jednou malou podmienkou. V prípade, že auto nenaštartuje, alebo nepôjde, peniaze treba vrátiť naspäť a dohodu o kúpe a predaji automaticky roztrhnúť. Našich amerických priateľov tento variant neuspokojuje. Prečo? Hoci ak si Spojené štáty majú vybrať medzi občianskou vojnou na vlastnom území v dôsledku ekonomickej krízy a treťou svetovou vojnou v Eurázii – v takom prípade nie je ľúto nijakých pozlátok či atramentu na papieri s dohodou.

Na eurázijskom kontinente sa v mierovom období sformovalo množstvo ekonomík, ktoré sa v poslednom čase vymkli spod priamej kontroly USA a stali sa nebezpečnými konkurentmi. Pre svoju ekonomickú obnovu USA potrebujú zničiť všetky eurázijské ekonomiky. Likvidácia iba európskej nestačí. Pre začiatok je nutné Rusko zviazať dohodou STRAT-3, zablokovať jadrové zuby Ruskej federácie, preniesť ekonomické konflikty v Eurázii, najskôr do politických a neskôr do vojenských konfliktov s využitím jadrových zbraní na kontinentálnom území.

Ak berieme do úvahy fakt, že podstata politiky Spojených štátov sa vo vzťahu k ruskému impériu – ZSSR – RF nemenila a bola dôsledná, potom sa dá predpokladať, že v „deravých“ 90. rokoch bol americký jadrový arzenál zabetónovaný niekde v blízkosti nových stavieb v Moskve (alebo, v ktoromkoľvek inom európskom meste, dokonca vo svete) a ticho čaká na signál z družice alebo na telefonický hovor s kódom.

Naši americkí priatelia dôkladne preverujú každý kontajner – aby im náhodou niekto nepodstrčil jadrovú bombu, napríklad teroristi. Skúsme teraz použiť rovnakú psychológiu opačne a začnime vychádzať z toho, že na vašom území sa už možno nachádza tajná jadrová zbraň americkej výroby. Dajme tomu, že náhodou takúto zbraň odhalia v Európe. Vtedy sa určite mnohí politici na svete poškrabú na zátylku a povedia si, či sa oplatí pohnevať si Spojené štáty. Možno tu sedíme na bombe, ale nebudeme predsa rozkopávať každý jeden základ, ale píliť každú námornú loď, do ktorého možno ešte pri jeho konštrukcii vložili jadrové prekvapenie.

Spojené štáty možno potrebujú od Ruska záruku, že v prípade, ak použijú jadrovú zbraň proti Iránu, Severnej Kórei alebo Číne, Rusko nepostaví do pozoru svoje jadrové sily. Takáto pripravenosť vyvolá odvetnú pripravenosť USA, čo prakticky garantuje jadrový konflikt medzi kontinentmi.

Prostredníctvom dohody START-3 sa hľadajú možnosti využitia jadrových zbraní na cudzom kontinente bez následkov pre seba. Kto môže ochrániť Euráziu pred jadrovými ambíciami USA alebo pred priamym vojenským vydieraním? NATO? OSN? To už je lepšie byť americkými otrokmi v Berlíne, Pekingu, Tokiu a Moskve ako rádioaktívnym prachom na rovnakých miestach.

Neriešiteľná ekonomická kríza nevyhnutne prejde do politickej, a tá nevyhnutne do vojenskej s použitím jadrových zbraní.

Nový poriadok stráca svoje pozície v samotných Spojených štátoch. Oplatí sa teda Rusom, aby zvonku podopierali to, čo sa samo rozpadá zvnútra? Nech najskôr zavedú nový poriadok železnou rukou v samotných Spojených štátoch (fašizmus s ľudskou tvárou) a v Kremli túto vec už podporia podpísaním START-3.

Ale ako podpisovať, keď sa nevie, kto vyhrá na území samotných Spojených štátov? Čas pracuje proti USA, preto ten zhon s podpisom: Rusi zatiaľ nedopĺňali, kam smeruje história civilizácie. USA vyhadzujú z Európy a NATO, vojenské kampane v Iraku a Afganistane boli neúspešné, otázny je osud dolára, je tu neschopnosť americkej elity mobilizovať americké a európske obyvateľstvo na vojnu s Iránom a obsadenie ropných zdrojov celého Zálivu, federálna vláda USA je načisto skorumpovaná medzinárodnými finančníkmi a dokonca to ani netají pred vlastnou verejnosťou, ekonomika Spojených štátov je na hranici paniky – prakticky všetky finančné ukazovatele a ratingy sú bezočivým klamstvom pripomínajúce obdobie neskorého Sovietskeho zväzu.

Spojené štáty v dôsledku ekonomickej krízy a svojho pasívneho správania k Iránu budú musieť úplne ustúpiť vo vojenskom a politickom význame z cudzieho eurázijského kontinentu, skončiť s operáciou cudzieho územia a preniesť svoje vojenské záujmy na ropu Latinskej Ameriky. Ako sa má znovu v Amerike začať s výrobou, keď v Číne vyrábajú to isté, ale stokrát lacnejšie? A čo ak všetci konkurenti v Eurázii z nejakých záhadných dôvodov celkom prestanú vyrábať svoj tovar...

Americká delegácia narazila na výber buď podpísať START-3 rýchlo, ale Rusi z tejto dohody môžu ľahko kedykoľvek vystúpiť, alebo sa dohodnúť, pokým sa NATO v Európe rozpadáva. Spojené štáty pristali na taktiku: chytro podpíšte, inak ma žena (senát) domov nepustí. Naši americkí priatelia by mali zrejme vyskúšať iné páky tlaku. Napríklad skresať dodávky kuracích stehien alebo prestať predávať štátne obligácie – vtedy sa Rusi aj sami priplazia podpísať START-3. Alebo jednoducho zatelefonovať do Kremľa, tak ako kedysi a tvrdým tónom prikázať – čo ak to náhodou vyjde?

V Spojených štátoch rastie silné hnutie izolacionizmu pre neschopnosť medzinárodnej finančnej špičky stabilizovať formáciu svetového imperialistického kapitalizmu a zabezpečiť americkým obyvateľom vysokú úroveň spotreby v dôsledku drancovania surovinových a pracovných kolónií Eurázie. Počiatky nového svetového poriadku a svetovej vlády sa scvrkávajú pred očami: všetky nadnárodné a medzinárodné inštitúcie (dokonca aj NATO a OSN) nemajú väčšiu cenu ako papier, na ktorom boli podpísané. Súrne je potrebná vojna s Iránom a použitie jadrových zbraní na zastrašenie Číny, Japonska, EÚ a Ruska a najmä vlastného amerického obyvateľstva. A tu sa odrazu zjavia Rusi so svojimi idiotskými ideami o akejsi bezpečnosti, vo veľmi nevhodnom čase.

Bill Clinton pravidelne prifrčí do Bieleho domu, aby uštedril svojej žene radu z vysokej politiky a Barackovi Obamovi navonok nečakane, ležérnym gestom hádže kľúče od auta, vraj, aby mu ho zaparkoval– zvyk je zvyk, predsa len bol osem rokov prezidentom.

Tu doma, v USA, potichu dozrieva revolučná situácia: dolár možno zrušia pre nesplácanie štátneho dlhu a bankárov vydajú medzinárodnému súdu v Norimbergu. A vôbec, ukáže sa, že dolár nie je americkou menou a je na ňom jednoducho ukázané miesto, kde ho vytlačili. Kongres USA peniaze netlačil, ako to stálo v ústave, takže nesmú byť ani nijaké finančné požiadavky voči USA.

Republikánska strana si „osedlala“ politické nálady v americkej spoločnosti: ak nám neviete zabezpečiť slušný život – uvoľnite miesto pri válove moci pre tých, ktorí to môžu urobiť. Stádo vyhladlo, začína sa búriť a kŕmiť ho onedlho nebude čím – ľudia sa väčšinou odučili fyzicky pracovať. Vysvetľovať Američanom, že budú musieť znížiť svoju úroveň spotreby o 50% (dnes už o 75%) nie je len strata času, ale aj dosť nebezpečné. Ukazovatele akciového trhu budú do poslednej chvíle držať vlievaním nezabezpečených dolárov. Keď akciový trh padne – vtedy sa už nebude dať zatajiť pravda pred americkou verejnosťou a to bude signálom k nepokojom v USA.

Lepšie ako dnes, už nebude nikdy. Onedlho dokonca nebude vôbec nudne.

© Autorské práva na preklad tohto textu patria vydavateľstvu Sergeja Chelemendika Slovanský dom, ktoré prevádzkuje stránku chelemendik.sk

Článek vyšel na serveru chelemendik.sk 14. března.

Známka 1.7 (hodnotilo 58)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

42

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 87 čtenářů částkou 14 686 korun, což je 42 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 3

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 21 506