Ukrajina, WHO a geopolitika paniky s prasečí chřipkou

William Engdahl

16.11.2009 Komentáře Témata: Zdraví, Analýza 1395 slov

Poslední zprávy o tom, co je nazýváno smrtící epidemií prasečí chřipky na Ukrajině, se podle zpráv z místa jeví být politickým piklem ohrožené vlády, ve snaze vyhnout se volební porážce a možná i vyhlášení stanného práva. Podrobnosti naznačují, jak vyhovující je stávající strašení WHO „pandemií prasečí chřipky“ H1N1 pro režimy v potížích.

Mediální zprávy po celém světě v těchto dnech líčily Ukrajinu jako místo, které je zasaženo černým morem nebo něčím ještě horším. Jedním z nejsnaživějších vyvolávačů paniky byl „mapovač“ prasečí chřipky z Pittsburghu dr. Henry Niman, který již dříve chybně předpověděl, že ptačí chřipka H5N1 zmutuje do smrtící z člověka na člověka přenositelnou pandemii. Nestalo se tak.

Nimanova mapa šíření údajné prasečí chřipky H1N1 od dubna předaná WHO, americké vládě a CNN a dalším hlavním médiím jim poskytla vhodné grafické znázornění, aby mohla vytvořit obraz nového typu „dýmějového moru“ ohrožujícího lidstvo, pokud nebudeme reagovat obrovskými dávkami neotestovaných vakcín od tak bezskrupulózních farmaceutických obrů, jako GlaxiSmithKline nebo Novartis či Roche, a jejich Tamiflu.

Brzy Niman o událostech na Ukrajině informoval: „Rychlý nárůst oznámených nakažení, hospitalizací a úmrtí v posledních několika dnech dává vzniknout obavám, že tento virus se šíří velmi účinně… nárůst úmrtnosti a frekvence hemoragických případů na Ukrajině vzbudil obavy.“ Niman dodal alarmující poznámku: „Počet nakažených pacientů se téměř zdvojnásobil, těsně pod hranici ½ milionu lidí, v porovnání se zprávami zpřed dvou dnů.“

To je pěkně děsivé. Vyvolává to obraz ze zpráv o černé smrti v r. 1348, o které se říká, že zabila až 60% evropské populace. Ačkoliv tato historie byla zpochybněna, tento obrázek, stejně jako stejně děsivý, ačkoliv nesprávný, obraz paniky tak zvané španělské chřipky z r. 1918 je aplikován na Ukrajinu.

Porovnání se skutečností?

WHO, de facto zločinecká organizace zodpovědná za vyhlášení pandemie H1N1 v létě, umožňujíc tak vládám, jako vládě v USA a na Ukrajině, vyhlásit stanné právo a stav národní nouze, zrušit všechna práva a začít se zatýkáním a vězněním, potvrdila pochybná ukrajinská tvrzení o prasečí chřipce, jejíž šíření se vymklo kontrole. Tiskové prohlášení WHO z 3. listopadu uvedlo: „Laboratorní testy na Ukrajině potvrdily pandemický virus chřipky H1N1 ve vzorcích od pacientů ze dvou nejvíce zasažených oblastí. Jak se pandemický virus rychle stal hlavním chřipkovým kmenem na celém světě, lze předpokládat, že většina případů chřipky na Ukrajině je způsobena virem H1N1.“

WHO dodala: „Epidemie na Ukrajině může naznačovat, jak se může virus chovat na severní polokouli během zimní sezóny, obzvláště ve zdravotních podmínkách typických pro východní Evropu. Vzhledem k potenciálnímu významu této epidemie, coby signálu včasného varování, WHO nařizuje vládě Ukrajiny transparentní informování a otevřené podílení se o vzorky.“ Vzorky byly zaslány do referenční laboratoře WHO v Mill Hill v Londýně, což nevyvolává příliš důvěry ve vědecky upřímnou zprávu, vzhledem k historii zdravotnických úřadů Británie při manipulaci s údaji, aby potěšily vakcinační obry, jako GlaxoSmithKline.

WHO „silně doporučuje včasnou léčbu antivirotiky, oseltamivirem nebo zanamivirem, u pacientů, kteří odpovídají kritériím léčby, dokonce i za neexistence pozitivních laboratorních testů potvrzujících infekci H1N1“. To znamená Tamiflu, vysoce nebezpečný lék/drogu, u které mezi hlavní akcionáře výrobců patří bývalý šéf Pentagonu Don Rumsfeld. A znamená to GlaxoSmithKline, výrobce údajně stejně nebezpečného konkurenta, léku Relenza. Tyto léky/drogy způsobují přesně tytéž symptomy závažných plicních komplikací, ke kterým dochází u chřipky, a v některých případech dokonce způsobily údajně smrt.

Geopolitika ukrajinských voleb

Bizarní vývoj na Ukrajině za poslední dva týdny je uvnitř této země svalován na intenzivní ukrajinskou volební politiku. Za čtyři měsíce se mají na Ukrajině konat národní volby. Mezi konkurujícími si kandidáty jsou premiérka Julia Timošenková a její hlavní rival, Arsenij Jatsenjuk.

Protože Washington financoval a zorganizoval v r. 2004 oranžovou revoluci, která dosadila do prezidentského křesla pro-natovského Viktora Juščenka, byla ukrajinská politika geopolitickou tahanicí mezi Moskvou a Washingtonem. Jak současné politické hrátky kolem paniky s H1N1 do této tahanice zapadají přesto zatím jasné není.

Nedávný projev vice-prezidenta Joe Bidena ve Varšavě, nabízející Polsku a České republice „novou a vylepšenou“ verzi americké protiraketové obrany proti Rusku, pouhé čtyři týdny poté, co Obama oznámil, že USA odstupují od dřívějšího kontroverzního plánu raketové obrany pro dvě evropské země, podtrhuje bordel v americké strategické politice ve vztahu k Rusku. Rusko se výhody rychle chopilo, jak bylo možné očekávat, protože americký protiraketový štít na jeho hranicích, jak podrobněji popisuji v knize Plnospektrální převaha: Totalitní demokracie v novém světovém řádu, poskytuje USA jadernou převahu nad svým jediným potenciálním strategickým protivníkem na planetě, o kterou dlouho usilovaly. V takovém okamžiku se odpor zbytku světa vůči nevypočitatelné nebo sporné americké politice, ať již v Iráku, Afghánistánu, Gruzii či kdekoliv jinde, stává problematickým.

Je jasné, že Moskva v tichosti pracovala na tom, aby přivedla Ukrajinu, původní součást Kyjevské Rusi a strategicky klíčovou část ruské ekonomiky, zpět do přátelštějšího vztahu „bez NATO“, po pěti letech chaosu oranžové revoluce na Juščenkově Ukrajině.

Jatsenjuk, 35letý bývalý bankéř a pobočník/asistent miláčka Washingtonu, prezidenta Viktora Juščenka, obvinil Timošenkovou, že vědomě podporuje zbytečnou paniku, aby se mohlo zavést stanné právo a zrušit volby, které by mohla s Jatsenjukem prohrát.

Zcela nepochybně probíhají na ekonomicky zdevastované Ukrajině politické hrátky jedné či druhé frakce. Oleksandr Bilovol, ukrajinský náměstek ministra zdravotnictví, tvrdí, že k vypuknutí chřipky na Ukrajině došlo v podstatě v 11 z 25 ukrajinských oblastí, kdy je počet lidí zasažených H1N1 pouze o 15% vyšší, než jak udávaly data z předešlých let. „Údaje z dalších oblastí odpovídají údajům z r. 2007 a 2008,“ řekl Bilovol. A rovněž počet hlášených úmrtí odpovídá počtu úmrtí, která jsou každoročně přisuzována normální chřipce.

Timošenková prohlásila epidemii za hrozbu třetího stupně – nejvyššího možného – aby umožnila utracení až 3 miliard hriven za boj proti prasečí chřipce. Mezi opatření nařízená dekretem patří uzavření škol a zákaz veřejných shromáždění po celé Ukrajině po dobu tří týdnů, kdy vláda rovněž zvažuje zavedení omezení pohybu lidí mezi oblastmi.

Jatsenjuk řekl, že zákaz veřejných shromáždění šíří strach a paniku a pomáhá Timošenkové se prosadit v televizi, zatímco ostatním prezidentským kandidátům brání v kampani.

Jatsenjuk je největším rivalem Timošenkové, protože oba se ucházejí o hlasy v západních oblastech Ukrajiny. Je pravděpodobně jediným kandidátem, který se může Timošenkové v prvním kole voleb, 17. ledna 2010, postavit a zúčastnit se tak rozhodujícího utkání s opozičním vůdcem Viktorem Janukovičem.

Jatsenjuk řekl, že vládou šířená panika pomáhá zastínit záležitosti pro Timošenkovou politicky poškozující, včetně skandálů s pedofilií a vraždami, do kterých jsou zapleteni zákonodárci Timošenkové, a neutěšenou ekonomickou situaci Ukrajiny.

Premiérka Timošenková, ať jsou již skutečná fakta případu jakákoliv, využívá panikářský scénář WHO s prasečí chřipkou do mrtě. V nedávném prohlášení uvedla: „Nemůžeme polevit ani na okamžik, protože Světová zdravotnická organizace předpovídá, že Ukrajinu čekají dvě další vlny chřipky, včetně ptačí chřipky. K očkování neexistuje alternativa. Celý svět se vydává tímto směrem…“ O den dříve připustila, že není očkovaná a že jako způsob prevence chřipky dává přednost, „stejně jako všichni ostatní“, spoléhání se na česnek, cibuli a citrony.

Mluvčí ukrajinského parlamentu Volodimir Litvin obviňuje Timošenkovou také a prohlašuje: „Zorganizovala jste epidemii chřipky, abyste se vyhnula zodpovědnosti za nedodávání tepla do bytů, škol, vyšších vzdělávacích zařízení a školek.“ Řekl to v parlamentu. A prezident oranžové revoluce, Juščenko, prohlásil, že pro vyhlášení stavu nouze na Ukrajině žádný důvod neexistuje.

„Žádné takové důvody neexistují,“ řekl Juščenko. „Nejsem stoupencem opatření, která zemi zastavují/paralyzují, omezují její fungování do té míry, že je to těžko ospravedlnitelné.“

Ihor Popov, Juščenkův zástupce šéfa štábu, řekl, že v případě stavu nouze volby, které se mají konat 17. ledna 2010, budou muset být „odloženy“.

Ke korupci u prasečí chřipky se připojuje Německo

Nejen, že strach z pandemie prasečí chřipky pro změnu domácích politických kalkulací použila očividně ukrajinská vláda a prezident Barack Obama používá tento strach pro zavedení zbytečného stavu nouze. Nyní vychází najevo, že odpovědné zdravotnické úřady v Německu byly nachytány při korupci a konfliktu zájmů, kdy z vládních rozhodnutí ohledně vakcín „proti prasečí chřipce“ profitují stejní farmaceutičtí obři.

Poslední vydání německého týdeníku Spiegel píše, že členové Evropské vědecké pracovní skupiny pro chřipku (ESWI), která tvrdí, že je nezávislým vědeckým poradním tělesem radícím členským vládám EU ohledně politiky u chřipky H1N1, jsou všechno možné, jen ne nezávislí. Tato skupina je financována velkými farmaceutickými firmami. ESWI tvrdí, že shromažďuje vědecké názory „klíčových vůdců a odborníků na chřipku“. Nicméně jedinými finančními přispěvateli je 10 farmaceutických firem, včetně GlaxoSmithKline – výrobce německé vakcíny proti prasečí chřipce – a Roche – výrobce antivirotika Tamiflu.

Tato skupina uvádí jako jednoho ze svých vědeckých poradců Waltera Haase. Haas koordinoval německá přípravná opatření na prasečí chřipku na Institutu Roberta Kocha (RKI), federálním institutu pro výzkum nemocí. ESWI se sama vykresluje jako nezávislá skupina vědců. Ale dokonce i vlastní statut organizace líčí jiný příběh, kdy popisuje její roli coby poradce politiků a zdravotnických úřadů ohledně „prospěšnosti a bezpečnosti vakcín proti chřipce a antivirotik“ a iniciátora „politiky pro antivirová opatření“.

Míra podvodu, klamu, oficiálního ututlávání a přímého zločinného ohrožení široké populace u stávající hysterie s prasečí chřipkou nemá zdá se obdoby.

Článek Ukraine WHO and the Geopolitics of Swine Flu Panic vyšel na serveru marketoracle.co.uk 13. listopadu. Překlad L. Janda.

Známka 1.1 (hodnotilo 77)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

24

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 52 čtenářů částkou 8 540 korun, což je 24 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 0

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 2

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Výběr peněz z účtu = problém 11.04.24 14:25 Česká republika 3

Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo11.04.24 06:13 Německo 0

Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl předat moc WHO-WEF10.04.24 20:12 USA 3

Zelené plány - vypínání plynu10.04.24 13:05 Německo 3

Pekarová moc utrácí, zlobí se Kverulant i ANO10.04.24 07:46 Česká republika 1

V Německu explodoval počet násilných činů u mladých cizinců10.04.24 07:36 Německo 2

Nastražte uši! Mluví k vám vaše děti! Budoucnost očima mladých. Báječné ohlasy na Českou republiku09.04.24 10:21 Rusko 0

Měnové kurzy

USD
23,82 Kč
Euro
25,31 Kč
Libra
29,64 Kč
Kanadský dolar
17,27 Kč
Australský dolar
15,34 Kč
Švýcarský frank
26,10 Kč
100 japonských jenů
15,45 Kč
Čínský juan
3,29 Kč
Polský zloty
5,88 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,48 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 599,02 Kč
1 unce stříbra
685,52 Kč
Bitcoin
1 505 323,24 Kč

Poslední aktualizace: 15.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 30 903