Piráti středomoří

Paul Craig Roberts

3.7.2009 Komentáře Témata: Izrael 1175 slov

Třicátého června spáchala izraelská vláda pirátský čin, když izraelské námořnictvo nezákonně a v mezinárodních vodách obsadilo loď Spirit of Humanity (Duch humanity), uneslo 21 členů posádky z 11 zemí světa, včetně bývalé členky amerického kongresu Cynthie McKinney a laureátky Nobelovy ceny Mairead MaGuire, a konfiskovalo náklad zdravotních potřeb, sazenic olivových stromů, stavebních materiálů a dětských hraček, který byl na cestě do Gazy. Loď Spirit of Humanity spolu s unesenou posádkou je vlečena do Izraele v okamžiku, kdy toto píši.

Gaza byla popsána jako největší koncentrační tábor světa. Žije tam 1,5 milionu Palestinců vyhnaných ze svých domovů, zemědělských usedlostí a vesnic, aby Izrael mohl ukrást jejich půdu a poskytnout ji izraelským osadníkům.

Duch humanity

To, čeho jsme svědky po šedesát let, se opakuje znovu v současnosti, navzdory OSN a zákonům striktně zakazujícím Izraeli krádež palestinské půdy, reminiscence na krádeže indiánské půdu americkými osadníky v 17., 18. a 19. století. Mluvčí izraelské vlády nedávno odmítl požadavek prezidenta Spojených států, „země, která ukradla své území indiánům, si nemůže stěžovat, že Izrael krade půdu Palestincům.“

Věděl jsem, že Spirit of Humanity upadne do izraelského pirátství v okamžiku, kdy jsem 25. června obdržel od oficiální izraelské mírové organizace „informační zprávu“, kde se pravilo, že Kypr zrušil Spirit of humanity povolení vyplout do Gazy. Americké ministerstvo zahraničí oznámilo, že izraelské ministerstvo zahraničí informovalo USA prostřednictvím americké ambasády v Tel Avivu, že Izrael stále považuje Gazu za oblast konfliktu, a že jakákoliv loď pokoušející se doplout do Gazy bude zadržena a nebude jí dovoleno dosáhnout cíle. Spirit of Humanity obdržel povolení opustit Kypr teprve když všichni na palubě podepsali prohlášení, že Kypr nemá žádnou odpovědnost za bezpečnost členů posádky v izraelských rukou.

Vzhledem k tomu, že prezident Obama vyzval k odeslání mezinárodní pomoci Gaze, a Červený kříž odsoudil nehumánní izraelskou blokádu Gazy, vzniká otázka proč Spojené státy neposkytly ozbrojený doprovod Spirit of Humanity v mezinárodních vodách cestou do Gazy? Posíláme lodě proti somálským pirátům, proč ne proti izraelským?

Všichni známe odpověď. Spojené státy mají plná ústa „lidských práv“, ale skutek utek. Zvlášť když ten, kdo je porušuje, je Izrael. Konec konců Izrael vlastní americký kongres i prezidenta Obamu. Izrael má dokonce izraelského občana a bývalého člena izraelské armády ve funkci osobního Obamova tajemníka a sekretáře Bílého domu. Izrael vlastní miliony amerických „křesťanských sionistů“ a „zanícených evangelíků“. Když dojde na Izrael, Amerika je loutkovým státem. Dělá to, co se jí řekne.

Mužní macho-Američané mohou stát vzpřímeně, ale jen dokud Izrael neluskne prsty.

Izraeli samozřejmě tento pirátský čin projde. Konec konců, jeho válečné zločiny a porušování mezinárodních zákonů mu prochází už šedesát let. Kdyby se OSN o něco pokusila, Amerika to bude vetovat, jako to dělá už desítky let.

Co bude s těmi unesenými cizími státními příslušníky? Nejpravděpodobněji je Izrael propustí a pošle zpátky do jejich zemí. Pochopitelně si ponechá ukradenou loď Duch humanity, aby zabránil příštím pokusům aktivistů zabývajících se lidskými právy o překonání nehumánní izraelské blokády Gazy.

Ale Izrael také může označit zadržené za teroristy. Může tak učinit na základě toho, že Gazané si ve svobodných volbách zvolili Hamas do své vlády. Hamas na rozdíl od Izraele byl loutkovým ministerstvem zahraničí ve Washingtonu označen za teroristickou organizaci. Z toho vyplývá, že aktivisté lidských práv na Spirit of Humanity napomáhají teroristům dodávkami zboží. Americké ministerstvo spravedlnosti (SIC) trestá americké občany a charity za odesílání pomoci Palestincům na základě premisy, že ač ne všichni Palestinci jsou teroristé, jejich vláda je.

Příliš by mě nepřekvapilo, kdyby laureátka Nobelovy ceny a bývalá členka kongresu USA spolu s dalšími členy posádky byli předáni Američanům a následně uvězněni na neomezenou dobu, mučeni včetně waterboarding v americké mučírně na Bagramech. Jsem si jistý, že ministerstvo pro vnitřní bezpečnost a vláda usilují o umlčení veškeré kritiky; likvidaci kandidátky Nobelovy ceny a členky kongresu by zavdalo dobrý precedent a vydláždilo cestu pro likvidaci zbytku kritiky.

V mezičase Kalifornii, která se stala padlým státem, byla odepřena federální pomoc z Washingtonu. Izrael, který je padlým státem po šedesát let, na rozdíl od amerického státu Kalifornie, může vždy počítat s tím, že Washington doručí peníze a zbraně, aby jej udržel.

V ten stejný týden, kdy „naše“ vláda ve Washingtonu sdělila guvernéru Kalifornie, ať nepočítá s jediným centem pomoci, předal prezident Barak Obama Izraeli 2,775 miliardy dolarů.

Online Journal píše 29. června, že k předání peněz nezaměstnaných Američanů došlo v „malém pokoji“, kde byl zástupcům tisku zakázán vstup. Chci říct, kdo by chtěl, aby média psala o penězích amerických daňových poplatníků pro izraelské atomové zbraně v dobách, kdy jsou Američané vyhánění ze svých domovů. Ne, že by to vadilo „křesťanským“ zastáncům Izraele.

Na rozdíl od kteréhokoliv jiného příjemce štědré americké vojenské pomoci je Izraeli dovoleno obejít Pentagon a jednat přímo s americkými dodavateli. Následně vliv izraelské lobby se násobí, protože vojenští dodavatelé bojují za Izrael v kongresových komisích, aby od něj získali zakázky. To umožňuje Izraeli nasměrovat nepřátelství Američanů vůči Íránu. Podle Granta F. Smithe z Online Journal obdržel republikánský poslanec Mark Steven z Illions 221 tisíc dolarů pro svou volební kampaň od izraelské PNAC. Bylo tudíž nabíledni, že předloží návrh legislativy zakazující Import-Export bance poskytovat garanční půjčky zemím obchodujícím s Íránem.

Američané si myslí, že jsou velmoc, ve skutečnosti jsou zkamenělá, ztuhlá moc. Loutkový stát, kdyby se to mělo říct na plná ústa.

Existuje řada důkazů, dokonce i v časopise Time, že Izrael zneužívá děti. (Přečtěte si o tom vynikající článek Jonathana Cooka z 30. června na counterpunch.org Israeli Doctors Collude in Torture) „Bohem vyvolený národ“ rutinně zneužívá palestinské děti. Izraelci rovněž palestinské děti střílejí na ulici.

Nemusíte mi věřit. Organizace Defense for Children International se sídlem v Ženevě podle časopisu Time uvádí, že špatné zacházení a mučení palestinských dětí ve vězení se zdá být rozsáhlé, systematické a institucionalizované, což naznačuje širokou spoluúčast na všech stupních politických a vojenských orgánů.

Podle Time Magazine „u dětí často dlouhodobě přetrvává trauma z pobytu v izraelských vězeních. Saleh Nazzal z palestinského ministerstva pro záležitosti vězňů: 'Když vojáci vrazí do domu a vyvlečou děti, tyto často ztrácejí pocit ochrany vlastní rodiny. Vrátí se z vězení jako cizinci pro svou rodinu a své přátelé. Tyto děti nechtějí zpátky do školy a dokonce nechtějí ani opustit dům. Často se v noci pomočují.' Komentář Mony Zaghrout, poradce z YMCA pomáhající dětem navrátivším se z vězení: 'Jejich dětství je pryč. A často přilnou k jiné otcovské autoritě: k ozbrojeným militantním skupinám bojujícím proti Izraeli.'“

Takže tak je to. Nejsou peníze pro Kalifornii, pro americké zdravotnictví nebo pro mnoho milionů Američanů,kteří přišli o dům a jsou bezdomovci, protože ty peníze potřebuje Izrael. Izrael potřebuje peníze amerických daňových poplatníků, aby si mohl vyrobit více nepřátel a tím pádem utratit více amerických peněz u amerických zbrojařských firem a utlačovat ještě více Palestinců a udělat ještě více nepřátel, potřebuje více amerických peněz na ochranu Izraele před svou hloupostí a svým vlastním zlem.

A americká veřejnost s vymytými mozky to podporuje rok za rokem.

Článek Pirates of the Mediterranean vyšel na serveru counterpunch.org 1. července. Překlad editor.

Doplnění editora

Nejen americká veřejnost, ale celý západní svět. Ti, kteří dosud nemají vymyté mozky a upozorňují na tyto věci, jsou nazývání „nacisté“ a „extrémisté“ a zavírání do vězení. Stěží bychom dokázali vyrobit více pokřivené zrcadlo.

Je rovněž zvláštní, že masmedia naprosto tento incident ignorovala.

Paul Craig Roberts byl asistentem ministra financí v Reaganově administrativě.

Známka 1.1 (hodnotilo 203)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

39

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 80 čtenářů částkou 13 586 korun, což je 39 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 1

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 0

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 0

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Měnové kurzy

USD
23,57 Kč
Euro
25,23 Kč
Libra
29,35 Kč
Kanadský dolar
17,25 Kč
Australský dolar
15,29 Kč
Švýcarský frank
25,86 Kč
100 japonských jenů
15,23 Kč
Čínský juan
3,25 Kč
Polský zloty
5,85 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,27 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 773,88 Kč
1 unce stříbra
644,42 Kč
Bitcoin
1 574 483,38 Kč

Poslední aktualizace: 23.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 21 324