Nejprve si přišli pro „nacisty“...

Vladimír Stwora

11.6.2009 Komentáře Témata: Policejní stát, Česká republika 1526 slov

Bohužel tu knihu nemám po ruce, takže nemohu citovat přesně. Ale znělo to nějak tak, že Čeka zatýkala s oblibou nad ránem mezi čtvrtou a pátou hodinou. Městy kroužily černé vozy. Lidé, kteří věděli (a časem to věděli všichni), vyděšeně uhýbali z cesty a mrazilo je za krkem, kdykoliv takový vůz potkali. „Jedou si zase pro někoho,“ šeptalo se. Přibližně tak nějak líčí Alexandr Solženicyn v knize Souostroví Gulag jednu z mnoha forem zatýkání v dobách Stalinských čistek. Černý pařát bezmezné moci, zlovůle státního teroru, dopadala na ruské lidi.

Vzpomněl jsem si na to při včerejším čtení iDnes: "Policejní razie začala v pět hodin ráno převážně v Praze a Hodoníně," sdělil LN Vávra. To je zajímavé, že takové akce se s oblibou provádějí nad ránem. Za Stalina před sedmdesáti léty jako dnes. Jen si to zkuste představit. Je to hodina nejsladšího spánku, když vám někdo zabuší na dveře (spíše je vylomí). A za dveřmi nestojí nahá slečna v kožichu, ale (opět cituji) ...do bytů jejich soukmenovců prý vtrhli policisté v kuklách. Jaké „prý“? Vždyť na připojených obrázcích ty kukly ještě pořád mají. A jakých „soukmenovců“? Je Bursík soukmenovce Jacques? Je Zahradil soukmenovcem Paroubka? Tak proč ta terminologie tady?

Já myslím, že to musí člověka nutně vyděsit. Omámený spánkem, v pyžamu, a proti němu tlupa neosobních robokapů, kterým nevidíte do tváří, a hrnou se vám prohledávat byt. Hned, jak vtrhnou dovnitř. Pro tohle jsme zvonili klíčí?

Ještě jednou Solženicyn, tatáž kniha (opět jen volně citována, jak si pamatuji): Přivezli fašisty! (název kapitoly) Nákladní vozy s káranci vjíždějí na nádvoří tábora. Muklové se sbíhají kolem. Vy jste fašisti? Přikývli jsme. To byla jedna z dalších perverzních forem, jak nás pošpinit a zlomit. Obecně nás – politické – nazývala správa tábora fašisty. Muklové z řad kriminálních to rádi přejali, umožnilo jim to se vyčlenit a nadřadit. Pro kriminálníky a vrahy byly táborové funkce a různé ulejvácké práce. Pro nás, pro „fašisty“ jen to nejhorší. A opět střih do současnosti: Do bytů neonacistických špiček vtrhla policie, deset lidí zadržela, praví titulek novinového článku na iDnes.

I zdůvodnění akce je zajímavé. Ti zatčeni prý budou nebo už byli obviněni z podpory hnutí potlačujících lidská práva. V čem se ta podpora hnutí poznala? V pořádání koncertů, kde zněly rasistické skladby. Jaké to byly skladby? Opět cituji z iDnes z článku Za vyzývání k „bílé revoluci“ hrozí hudebníkovi až osm let vězení: V písni se tvrdí, že by vše vyřešila takzvaná bílá revoluce. A za tohle je zavřeli? Na osm let? Vypadá to tak. Nějak mi nedochází, v čem spočívá ta podpora hnutí potlačující lidská práva. K bílé revoluci se vyzývat nesmí. Sice nevím, podle jakého zákona, ale nesmí. Smí se vyzývat k černé revoluci? Zajímavá otázka. Dovolte, abych si tipnul: patrně ano. A co třeba modrá revoluce, červená revoluce, žlutá revoluce? Ano, ano, ano. Jen ta zatracená bílá, ta potlačuje lidská práva. Za tu je osm roku natvrdo. Za to je třeba vytáhnout člověka z postele v pět ráno. Kdo ji zakázal? Opět zajímavá otázka. Pomozme si citací z Orwellova 1984: Chystal se psát deník. To nebylo protizákonné (nic nebylo nezákonné, protože žádné zákony už dávno neplatily), ale kdyby se na to přišlo, bylo celkem jisté, že by za to dostal trest smrti nebo aspoň pětadvacet let tábora nucených prací.

Tyhle věci jsou vždycky hodně vošajstlich. Já si třeba hloupě myslím, že nejzákladnějším lidským právem je právo na vlastní názor a nejcennější svobodou je svoboda to říct. Proto jsme utíkali z komunistických zemí, protože tam se vlastní názor nesměl vyslovovat. Pokud mi někdo tato práva upírá, proviňuje se nikoliv podporou hnutí potlačujících lidská práva, ale sám ztělesňuje takové hnutí. Měl by tedy být okamžitě zatčen a uvězněn. Osm let. Přesně podle toho zákona, kterým se ohání. Zákon buď platí pro všechny nebo je to špatný zákon. Ovšem to je jen můj selský rozum.

Cituji z emailu, který mi dnes přišel:

Nedávno mi kamarád sdělil, že obdržel předvolání k výslechu na policii. Zkoušel pátrat v paměti, ale nebyl si schopen vybavit cokoliv, co by mohlo být důvodem k předvolání. Pro jistotu v doprovodu právníka se dostavil na policii a ke svému údivu se dozvěděl, že důvodem pro předvolání je podezření ze schvalování trestného činu. Jeho trestný čin měl spočívat v tom, že přispěl na účet V. Pechance. Pokud se o tuto kauzu někdo alespoň trochu zajímal, četl o tomto případu nebo třeba jen viděl v TV POŘAD "Suďte je" díl, který byl věnován kauze Pechanec, tak je možné, že by na tento účet přispěl také (myslím, že v onom pořadu 8 porotců došlo k závěru, že odsouzený je nevinný a pouze jeden člen poroty obžalovaného shledal vinným,byť z celkem diskutabilních pohnutek).

Nicméně ponechme teď stranou vinu a nevinu (jak je snadné toto pominout - ovšem pouze tehdy, pokud nejste V. Pechanec). Zajímavé je, že police řeší to, že někdo přispěje finanční pomocí na někoho jiného a snaží se toto posuzovat jako trestný čin.

Zkusme si představit například tuto modelovou situaci - někdo způsobí dopravní nehodu a způsobí větší škodu, bude odsouzen - např. z nedbalosti a třeba rodiče tomuto odsouzenému přispějí na právní služby.

Máme tu tedy odsouzeného, který spáchal trestný čin, a máme tu osoby, které mu přispěly na právní pomoc.

Dovedete si představit, že by se policie pokoušela tuto pomoc kvalifikovat jako trestný čin?

Pokud pošle někdo odsouzenému ve výkonu trestu např. balíček, jde také o schvalování trestného činu?

Abych autorovi odpověděl: Snaha policie kvalifikovat příspěvek odsouzenému jako schvalování trestného činu je krystalově čistý pokus o zastrašování. Buďte rád, že váš kamarád nežije v USA a nepřispěl na nějaký fond pro Palestinu. Bylo by to kvalifikováno jako pomoc teroristům. Pochopitelně finanční pomoc Izraeli nejen, že není trestná, ale je odečitatelná z daní. Žijeme už v takové divné době pokřivených zrcadel. V době, kdy si ministr vnitra klidně pověsí do kanceláře obraz stalinského vraha, zakladatele Čeky, Felixe Dzeržinského, a nejen, že není obviněn ze schvalování masových vražd, ale ještě se tomu všichni zasmějí. Quod Licet Iovi...

Za bolševika byl povolen jen jeden názor – ten oficiální. Každý jiný byl trestný. Komunismus padl. Přišel nový řád, divoký kapitalismus. A opět jsme v situaci, kdy je povolen jen jeden názor. Respektive žádný názor není oficiálně zakázán, ale za pochybování o některých je kriminál. A nedejbože svoje pochybnosti vtělit do psaného textu nebo je říct veřejně. Nebo (stejné provinění, stejný trest) jen sdělit dalším, kde najdou úvahy někoho, kdo pochybuje. V tom jsme zašli dále, než se kdy odvážili i nejdivočejší komunističtí politrukové. Mám divný pocit, že se nám něco vymklo z rukou. A že to většinu lidí ani příliš nezajímá. Dokud i u nich jednou nad ránem nevyláme komando policejních goril v kuklách dveře.

Víte, já ty lidi neznám. Nevím, jestli to jsou neonacisté, nevím, co dělali a čím si vysloužili pozornost orgánů činných v trestním právu. Ale zdá se mi, že jdou po těch, kteří stojí za naším národem. Ostatně to mají přímo ve jménu: Národní odpor. Za patriotismus je dnes kriminál. Tak, jako v roce 1621 popravili 27 českých pánů, aby zlomili odpor národa (což se jim podařilo), tak nyní symbolicky popravují ty, kteří nechtějí, aby se v naší malé zemičce usazovali v mohutném množství přistěhovalci odjinud. Jenže tentokrát jsou nepřátelé mnohem mocnější, bezohlednější a nebezpečnější, a dělají to na mnohem větší škále. Popravujou národy v celé Evropě.

Evropa si prý neví rady, co s imigranty. Chce je poslat i do ČR, píší v novinách. A na druhé straně tady máme tajný plán, přivést do Evropy 50 milionů afrických dělníků. To je v souladu s plány Voldemorta a smrtijedů na rozklad a chaos s následným převzetím moci pod jednou vládou. Ti, kteří stojí proti tomu, jsou označkováni ošklivými jmény, zasměšňováni. Protože to nestačí a lidé podvědomě cítí, že to je jinak, začali je zastrašovat takovými akcemi, k jaké právě došlo. Hle, mozaika dostává podobu.

Prý to byla akce připravována měsíce, žádná hurá akce. Tím hůř. Nevím ani, zda už ty zadržené obvinili a z čeho. Noviny jsou na to poněkud skoupé. Zřejmě policie příliš informací nesděluje. Ale ze způsobu provedení a z následného ideologického zdůvodnění v médiích mě mrazí. Hodně. Včera si přišli pro ně. Kdo bude další na řadě?

"In Germany, they came first for the Communists, And I didn’t speak up because I wasn’t a Communist;

And then they came for the trade unionists, And I didn’t speak up because I wasn’t a trade unionist;

And then they came for the Jews, And I didn’t speak up because I wasn’t a Jew;

And then... they came for me... And by that time there was no one left to speak up."

V Německu si nejprve přišli pro komunisty. Mlčel jsem, protože nejsem komunista.

Pak si přišli pro odboráře. Mlčel jsem, protože nejsem odborář.

Pak přišli pro Židy. Mlčel jsem, protože nejsem Žid.

Nakonec si přišli pro mě... A nebyl už nikdo, kdo by se mě zastal.

(Niemöller) http://en.wikipedia.org/wiki/First_they_came...

Uvádím to tady, protože v novinách píší: Přátelé zadržených a jejich sympatizanti se na 18. hodinu svolávali esemeskami před známý objekt pražské policie v Bartolomějské ulici. V sousední ulici podle reportéra iDNES.tv stojí skupina přibližně dvaceti lidí...

Všeho všudy dvacet lidí. Máme strach. Všichni, včetně mě. Siofašismus (nazvěme to konečně pravým jménem) z USA a Izraele se roztahuje po Evropě. A my mlčíme oněmělí hrůzou.

Známka 1.2 (hodnotilo 273)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 5

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 30 408