Amerika je nevolníkem Izraele

Paul Craig Roberts

19.3.2009 Komentáře Témata: Sionismus, USA 1031 slov

„Nemyslím, že by National Intelligence Council mohl efektivně fungovat, zatímco by jeho šéf byl trvale vystaven útokům bezskrupulózních jedinců s vášnivou vazbou na názory politické frakce cizí země.“

„Taktiky izraelské lobby se noří hluboko do nečestnosti a nemravnosti a zahrnují politické vraždy, citace vytržené z kontextu, záměrné překrucování faktů, lži, podvody a naprostou neúctu k pravdě. Cílem této lobby je ovládnutí politických procesů vyslovováním veto příkazů nad těmi lidmi dosazenými do úřadu, kteří zpochybňují rozumnost názorů izraelské lobby, kteří nesouhlasí s nahrazením analýzy politickou korektností, a kterým se nelíbí, že z rozhodovacích procesů americké vlády i občanů byly vyňaty možnosti, které nehrají do not izraelské loby.“

„Je úsměvné být obviněn z nedostatku ohledů k názorům zahraničních vlád a společností skupinou, která tak otevřeně a bezostyšně nutí k věrnosti politice cizího státu – v tomto případě Izraele. Skutečnost, že americká veřejnost nebo vláda nemůže zvážit jiné možnosti ve své politice na Blízkém východě, než ty, které schvaluje řídící frakce v izraelské politice, umožnila této frakci akceptovat a udržovat takovou politiku, která nakonec povede k samotnému ohrožení existence státu Izrael, domnívám se. Nikomu ve Spojených státech není dovoleno to říci. To není jen tragédie pro Izrael a jeho sousedy na Blízkém východě. Způsobuje to stále větší škody i národní bezpečnosti Spojených států.“

Ambasador Charles Freeman ve svém projevu, ve kterém rezignuje na pozici šéfa National Intelligence Council, Wall Street Journal, 10. března 2009

Mnoho konzervativců těží z amerického statutu supervelmoci. Bushovo okázalé vychloubání se americkou mocí je jedním z důvodů, že konzervativci přehlédli a nezaznamenali včas Bushovy kroky směřující k policejnímu státu a jeho špatně koncipované války. Konzervativci byli natolik nadšení, když Bush ukázal prostředníček OSN, světové komunitě a zvláště Francii, na kterou měli pifku od doby, kdy DeGaulle odmítl sledovat americkou politickou linii, že si nevšimli Bushových útoků na občanské svobody a jeho pohrdání měkkou mocí (diplomacií).

Zajímalo by mě, jak dlouho ještě budou konzervativci dělat ramena teď, když „poražený“ Taliban odmítá umožnit vojenské supermocnosti přístupovou zásobovací trasu Peshawar/Khyber pro její jednotky v Afghánistánu. Amerika byla nucena s čepicí v ruce požádat Rusko o dovolení použit k zásobování jeho území a bylo jí řečeno, že munici přes Rusko dopravovat nesmí. Rusové možná budou ochotní vyjít Obamovi vstříc, pokud Obama zruší Bushovo rozhodnutí umístit raketovou obranu a radar do Polska a České republiky, kde vládnou proamerické loutkové režimy.

Polská vláda se obává, aby neudělala stejnou chybu jako za druhé světové války, kdy svěřila svůj osud vzdálenému ochránci místo aby věřila vojenské moci na svých hranicích, a nedávno připomněla Washingtonu, aby neporušoval raketovou smlouvu s Polskem. Polsko se zoufale drží Bushových slibů o jaderné válce za obranu Polska stejně jako před 70 lety polští generálové mysleli, že mohou píchnout Hitlera do oka, protože se Británie zavázala jím pomoci.

Irák je pro konzervativce další ostudou, kde s Íránem spojena šíitská strana diktuje smlouvu o stažení vojsk. Američané zůstávající v Iráku slouží jako užiteční fackovací panáci pro šíitské velitele.

Ale co skutečně konzervativcům podrazí nakonec nohy, bude uvědomění si, že tato obrovská supervelmoc je nevolníkem izraelské lobby.

Obamova administrativa dokázala, že navzdory přesvědčivému vítězství demokratů v posledních volbách v listopadu minulého roku tato velká supervelmoc nemůže jmenovat vlastního šéfa National Intelligence Council.

Charles Freeman, vybraný Američan s otevřenou myslí, bývalý ambasador a bývalý tajemník ministerstva obrany nemůže tuto funkci vykonávat, neboť jeho schválení bylo zablokováno Steve Rosenem. A kdo je Steve Rosen? Bývalý představitel American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). V současné době čelí spolu se skupinou amerických židovských neokonzervativců spřízněných s pravicovou izraelskou vládou obvinění ze špionáže pro Izrael.

Jak může být Amerika supervelmocí, když nemůže dosadit do funkce vedoucího národní bezpečnostní komise člověka bez schválení izraelské pravicové vlády a jejich amerických přisluhovačů?

Konzervativci samozřejmě řeknou, že Izrael je „jedinou demokracií na Blízkém východě“. Odpověď na otázku, zda je Izrael, či případně Amerika demokracií, je ovšem irelevantní. Co irelevantní není, je skutečnost, že Izrael dokázal, že ovládá nejen celou americkou zahraniční politiku, ale také americkou bezpečnostní politiku.

Minulé úterý poslal pán Američanů prezidentu Obamovi vrchního generála izraelských vojenských sil financovaných a zásobovaných Amerikou Gabi Aškenáziho. Gabi se setkal s prezidentem Obamou, admirálem Mike Mullenem, generálem spojeného amerického velení, generálem Jamesem Jonesem, poradcem pro národní bezpečnost a Dennisem Rossem, zvláštním poradcem ministerstva zahraničí pro Perský záliv a jihozápadní Asii.

Izraelské noviny Haaretz informují, že generál Aškenázi se rovněž setká s vedoucími americkými žurnalisty a s šéfem AIPAC, americkou proizraelskou lobby.

Generál Aškenázi se také jako čestný host zúčastní výročního konventu „Podporujte IDF“ ( Israeli Defense Forces) v New Yorku a bude tam mít proslov.

Genrál Aškenázi má dále v plánu schůzku s bývalým ministrem zahraničí Henry Kissingerem a vedoucími newyorské Federace Židů.

Oficiálním důvodem Aškenáziho návštěvy je varovat Ameriku před nebezpečím, jakým je pro ni Írán. Přeloženo generál Aškenázi byl poslán do USA, aby povzbudil americký útok na Írán.

Vojenskoprůmyslový a bezpečnostní komplex uvítá otevření nové fronty ve „válce proti terorismu“. Ti, kteří profitují z amerického vojenského průmyslu, zoufale potřebují novou válku, aby nahradili Irák. „Naše“ vláda ve Washingtonu zoufale potřebuje důvody k potlačení amerických civilních svobod. Zrádní Bushovi republikáni a jejich protějšky z řad demokratů zoufale potřebují zdůvodnění pro zavlečení Ameriky do další multibilionové ilegální války. Neokonzervativci zoufale potřebují nějaké zdůvodnění pro své lži pro začátek (jak doufali) dlouhodobé války na Blízkém východě. Neokonzervativní šílenci dokonce chtějí svrhnout Saúdskou Arábii, jednoho z největších věřitelů Ameriky.

Konzervativci tento vývoj uvítají s otevřenou náručí. Amerika dostane šanci se vyplatit. Amerika může znovu ukázat, že je supervelmoc, když ovládne jak Írán tak Afghánistán. Jakmile budou tato vítězství po ruce, může Izrael zničit Hamas i Hizballáh a nový Izrael bude moci připojit Palestinu a jižní Libanon.

Zatímco konzervativci sní tyto sny, čínský premiér Wen Jiabao vyjádřil v pátek 13. března obavy, že americké ministerstvo financí nedostojí svým závazkům, a že investice jeho země v USA dosahující jednoho bilionu dolarů jsou ohroženy. Řekl: „Půjčili jsme Americe hodně peněz. Samozřejmě, že jsme zneklidněni obavami o naše investice. Říci pravdu, jsem definitivně z toho nervózní.“

Porovnejte obavy premiéra Wen Jiabao s optimismem přicházejícím z Obamovy administrativy a z toho, co zbylo z Wall Street.

Pak zkuste myslet podobně svobodně, jako Charles Freeman a učiňte si vlastní názor. Je Amerika supervelmocí nebo rychle se rozpadající zemí zničenou zbytečnými válkami a prolhanými bankéři?

Článek Israel’s American Chattel vyšel na serveru informationclearinghouse.info 18. března. Překlad editor.

Známka 1.2 (hodnotilo 147)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 1

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 22 190