Americký volební systém

Mark S. McGrew

29.10.2008 Komentáře Témata: USA 1344 slov

Přinejmenším je to hloupý vtip. Při nejhorším je to podvod a převrat proti Američanům.

Jako dospívající jsem pracoval pro volební kampaň a rychle jsem pochopil, že je to ztráta vlastního času a energie. Stačilo vidět, jak se voličům ve volebním domku v malém městečku dávalo půl pinty alkoholu za jejich hlas, a bylo zřejmé, že volby mohou být upravené, koupené a ukradené.

Určitá skupina lidí řídí Ameriku a já nemám ponětí, kdo tito lidé jsou. Ale je logické předpokládat, že titíž lidé řídí i naše volby, naše politiky, naše zprávy a náš finanční systém.

Když mi bylo třináct, naučil jsem se zpaměti Deklaraci nezávislosti i naši ústavu včetně doplňků a pochopil jsem, že se naše hlasy pro prezidenta nezapočítávají. Ti, kteří rozhodují o budoucím prezidentovi, tvoří skupinu 538 zvolených reprezentantů. To jsou super delegáti. Tito lidé by měli hlasovat podle toho, kolik hlasů od voličů pro toho kterého kandidáta dostali. Ale není to zákonem vyžadováno. Ve skutečnosti mohou hlasovat, jak se jim zlíbí.

Pak je tady obava, zda jsou voliči informováni o cílech a přáních svých kandidátů. Aby byli informováni, vyžadovalo by to dvě věci: (1.) Plné a pravdivé zveřejnění postojů kandidátů a (2) voliče, kteří mají zájem zjistit, oč kandidátům jde.

V obou bodech Amerika selhává.

Jeden ze zakladatelů naší země, Thomas Jefferson, řekl: „V našem systému lidé dostanou vládu, jakou si zaslouží.“ Nikdy to nebylo řečeno přesněji.

Jsou-li voliči pravdivě informováni, dostanou dobrou vládu. Ne-li, a neudělají-li nic, aby to změnili, pak automaticky zvolí vědomě zůstat ignoranty. Tím umožní podvodníkům, zlodějům a vrahům, aby určovali, jak budeme žít. A to je přesně to, co si za své ignoranství zaslouží.

Benjamin Franklin, další ze zakladatelů naší země řekl, že lidé, kteří upřednostní bezpečnost před svou svobodou, si nezaslouží ani jedno, ani druhé. A historie ukázala, že přišli o obojí.

Kdo je vinen naším zkorumpovaným volebním systémem? Není pochyb o tom, že za to mohou občané samotní. Zaspali u kormidla. A co je horší, pokud se někdo ozve a snaží se poučit ostatní, umlčí ho křikem „přestaň dělat problémy!“

Amerika používá špatně fungující volební automaty. Bylo prokázáno, že tyto stroje mohou být „naučeny“, aby určily toho vítěze, kterého si někdo přeje. Nestačí, že ve volbách v roce 2000 získal Al Gore, protikandidát Bushe, mínus 16000 hlas? Jak může někdo dostat záporných 16000 hlasů? Je zřejmé, že zločinci, kteří upravovali volební automaty, je upravili až příliš dobře.

Bylo prokázáno několikrát a opakovaně, že se člověk může vlámat do volebního počítače v deseti sekundách, a na změnu hlasů potřebuje 90 sekund. Říkají, že to může udělat někdo, kdo sedí u své babičky ve sklepě a má tam počítač připojený k internetu.

Hlasovací automaty počítají 80 % všech hlasů. Když bylo volebním úředníkům ukázáno, jak snadno se lze do těchto strojů nabourat, objednali jich ještě více.

Teď máme prezidentského kandidáta, který odmítá předložit důkaz, že je americkým občanem. U okrskového soudu východní Pennsylvanie byla prokurátorem Phillipem Bergem podána žádost, aby Barak Obama a Národní komise demokratů prokázala, že Obama je americkým občanem. Žaloba Berg versus Obama byla soudem přijatá pod evidenčním číslem 08-cv-4083. Žalovaný Obama podal návrh na zamítnutí, což soudce nevyloučil, dokud nevypršela lhůta k předložení důkazů. Obamová strana na obvinění nereagovala v zákonné lhůtě, což podle federálních zákonů mělo znamenat, že žalovaný přiznává vinu. Namísto, aby soudce takto rozhodl, smetl případ ze stolu na základě tvrzení, že podle ústavy občan této země nemůže žádat o důkaz, zda kandidát na nejvyšší úřad v zemi je oprávněn tento úřad zastávat.

Celý scénář lze sledovat zde: www.obamacrimes.com

Prokurátor Phillip Berg, který podal žalobu, se ptá: „Zde vzniká otázka, kdo je v takovém postavení, aby podpořil ústavu. Pokud vy nejste v takovém postavení, pokud váš soused není v takovém postavení, aby zkoumal způsobilost kandidáta na úřad prezidenta Spojených států a nejvyššího velitele vojsk, nejmocnějšího muže planety, pak kdo?

Aplikujeme-li stejnou logiku soudu na další země, pak by demokratická strana mohla udělat Osamu bin Ladena prezidentem Latinské Ameriky. Pokud by dosud žili Ivan Hrozný a Atilla, mohli by i oni usilovat o zvolení prezidentem Spojených států. A naše noviny by denně mohly zveřejňovat výsledky průzkumu, které by ukazovaly, že jejich pozice jsou vyrovnané.

Hlavní média se o této žalobě, která velmi ovlivňuje budoucnost Ameriky a potažmo celé země, nikdy nezmínila. Ale dnes lze najít zprávy o odmítnutí žaloby ve všech hlavních zprávách.

V biografii Andreje Gromyka se autor zmiňuje o atentátu na Kennedyho v roce 1963 a píše, že sovětské vedení jej vnímalo jako převrat proti americkým lidem, a že zvažovalo možnost vkročit do Ameriky a vrátit zemi jejím občanům.

Ale namísto toho se rozhodli počkat, „jak se budou věci vyvíjet“. Řekl bych, že kulka do hlavy by měla být jasným důkazem toho, jak se budou vyvíjet. Ale taková je pragmatika mezinárodní politiky.

V roce 1970 na univerzitě, kde studoval Joseph Biden, nominovali kuře na královnu domácího zápasu university v Delaware. Kuře následně vyhrálo. Byla to práce manažerky, která nikdy neumožnila, aby voliči toho kandidáta viděli. Kandidát byl „prodán“ voličům formou pečlivě plánované a intenzivní kampaně. Velmi málo voličů vědělo, že hlasují pro kuře. Až když bylo přineseno v kleci na fotbalový zápas domácího týmu.

Organizátoři voleb pak rozhodli, co bude pro voliče nejlepší. Kuře se nestalo královnou domácího zápasu a namísto něj byl určen kandidát, který se umístil jako druhý.

Výzkum za výzkumem napříč Amerikou ukazuje, že američtí zvolení politikové jsou v přímé opozici s tím, co chce 95 % veřejnosti.

A svět obviňuje Ameriku za to, co dělají její politikové. Smutnou pravdou je, že nemáme žádnou možnost ovlivnit, kdo by měl být zvolen do úřadu, a nemáme možnost ovlivnit to, co politikové dělají, jakmile v tom úřadu jednou jsou.

Může se někdo divit, že 50 % voličů vůbec nevolí? Zázrakem je, že Američané nevyjdou do ulic, že nevyvlečou lidi odpovědné za ten Augiášův chlív z kanceláří, že je nepolijí dehtem a nevyválejí v peří.

Potřebuje Amerika nový politický systém? Ne. Potřebuje Amerika novou ústavu? Ne. Je jen jediná, jednoduchá věc, kterou Amerika potřebuje. A sice něco nebo někoho, kdo by vynutil dodržování současných zákonů a naší ústavy.

Dnes už pro mě není tak šokující, jak bylo, když jsem byl mladý, že když se některé vlády dostanou k moci, zavedou „mazání“ tím, že zavraždí co nejvíce minulých vůdců. A nemrkám, když slyším lidi bědovat, jak dokonce děti bývalého režimu byly usmrceny. Takový je pragmatismus potrestání volených a dosazených úředníků, kteří přinášejí bídu, hlad, nemoci a další mizérie nevinným lidem světa ničením lidských hodnot a víry, zatímco hromadí obrovské sumy zbytečného majetku pro sebe.

Když se sami podíváme na proslovy amerických politiků a porovnáme je s proslovy Vladimíra Putina, Dmitrije Medveděva, Mahmouda Ahmadinedžáda, Fidela Castra, Huga Chaveze a dalších „nepřátel“ Ameriky, bude nám zřejmé, že tito posledně jmenováni jsou vzdělaní, hovoří jasně, logicky se znaky soucitu a obav o dobro všech lidí na Zemi. Zatímco jejich západní protějšky se zdají být na alkoholu závislí psychopati, neschopni zformulovat vlastní jednoduchou větu, psychopati, jejichž jediným přáním je zničit vše, co je dobré, pokud z toho mohou vyrazit pro sebe peníze.

Americký volební systém přitahuje a umožňuje postupovat těm nejvíce zdegenerovaným lidem, jaké je naše společnost schopná vyprodukovat. V jistém smyslu je to přímá vina amerických voličů, ale kdybych měl šanci, chtěl bych poprosit lidi na celé zemi, aby se snažili pochopit, že my, jako lidé, jsme úplně ztratili možnost ovlivnit náš volební systém, a nelíbí se nám to zřejmě tak velmi, jako všem ostatním.

Řekl jsem to už dříve, protože věřím, že všichni v médiích, podnikání, náboženství a politice, kteří lhali, manipulovali, vymývali mozky a rozkrádali naši zemi, by měli být zavřeni a potrestáni; všichni muži do díry hluboké 15 metrů, do žlabu pro ně vodu jednou týdně a jednou za měsíc živou krávu. Všechny ženy rozeslat po světě do nevěstinců zemí Třetího světa a do nejchudších oblastí.

Možná si někteří myslí, že tohle je příliš tvrdý trest. Já ne. Někteří si myslí, že takový trest by viníky a další generace poučil do budoucna. Já ne.

Svoboda národa potřebuje trvalou bdělost a tvrdé tresty pro ty, kteří se pokoušejí ji odebrat.

Americký volební systém neumožňuje ani jedno, ani druhé. Jediná věc, která by vrátila skutečnou Ameriku svým občanům, je nějaká vyšší moc, která by zajistila, aby současné zákony byly dodržovány.

Článek The American Election System vyšel 27.října na Pravda.Ru. Překlad editor.

Známka 1.4 (hodnotilo 130)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 5

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 22 008