Doutnák u biliardového sudu s prachem již hoří

Bob Chapman

13.10.2008 Komentáře Témata: Krize 2784 slov

Deriváty jsou srdcem této krize, katastrofické ztráty jsou nevyhnutelné, finanční systém směřuje do zapomnění, nový světový nepořádek, EU odsouzena k zániku, kreditní swapy představují jádro problému, historie Plunge Protection Team, tutlání globalizačních krachů, krvavá lázeň jenu…

Srdcem stávající krize je trh derivátů o velikosti více než biliardy dolarů (1015 – pozn. překladatele). Zhruba polovina z těchto derivátů se obchoduje na burzách, ale zbývající polovinu představují zcela neregulované, zcela neprůhledné, chabě zdokumentované a většinou nahé (žádné rezervy nebo kolaterál poskytnutý jako zajištění) deriváty trhu OTC. Debakl nebonitních hypoték a hypoték Alt-A, a brzy pocítěný debakl bonitních hypoték, jsou jen něčím o trochu více, než vedlejší pouťovou atrakcí obsahující to, z čeho se brzy stanou ztráty ve výši jednoho nebo dvou bilionů, které měly vyřešit znárodnění Phony a Fraudie (slovní hříčka na Fannie Mae a Freddie Mac, ve smyslu Podvod a Defraudace – p.p.) a Paulsonův pyramidový plundrovací plán, v podstatě se míjející účinkem. Nicméně problémy nemovitostních derivátů, vytvořené těmito debakly, byly důležitým katalyzátorem vedoucím ke ztrátě důvěry, což zabraňuje bankám si vzájemně půjčovat, neboť tyto problémy, stejně jako zapalovač Zippo s plamenem na maximum – řečeno metaforicky, zažehly zápalnou šňůru vedoucí k sudu s prachem velikosti biliardy dolarů, který nyní může explodovat každým dnem, a Hanky Panky a helikoptérový Ben pobíhají dokola jako šílení korporátní fašističtí magoři, pokoušející se zašlápnout zapálenou šňůru dříve, než celosvětový finanční systém odkráčí s veškerou slávou v jednom velkém výbuchu.

Je to sud s prachem, před kterým se všichni třesou strachem a bázní, protože nevyhnutelné ztráty budou katastrofické, a půjde o ztráty, které mohou přesáhnout GDP celého světa, čímž vybělí stránky bilancí všech velkých komerčních bank Wall Street, včetně samotného Fedu, kdy v podstatě každá velká banka a finanční instituce ve všech zemích světa se na tuto stranu důsledků destruktivní laviny ztrát, insolvence, krachu a bankrotu přidá. Celá západní civilizace se chystá stát se čoudící soupravou fašistických policejních států.

Celý světový finanční systém směřuje do zapomnění a na celém světě není nic, co to může zastavit. Vše, co v současné době mohou udělat, je pokusit se pozdržet a skrýt destrukci, tak, aby mohli pokračovat v dojení svého systému pyramidové hry až do sucha, a obrat ovčany v rámci konečných orgií podvodů a zhýralostí dříve, než se vláda a finanční systém sloučí do všemocného super-tělesa, které bude vládnout všem neinsiderským institucím železnou pěstí. Upřímně, podle toho, co jsme v poslední době viděli, tam již jsme. Poslední krok ke znárodnění našeho finančního systému nebude ničím o mnoho větším, než pouhou formalitou. Jejich záměrem je převzít totální kontrolu, donutit trhy dělat cokoliv se jim zamane, a tak vytvořit jejich vlastní realitu.

Paulsonův pyramidový plundrovací plán je prvním bodem jejich konečného pokusu zbankrotovat ovčany, u kterých doufají, že je domlátí do poroby hyperinflací a výmarizací jedním nouzovým vyplácením za druhým, do zblbnutí, kdy velmi dobře vědí, že tato nouzová vyplacení jsou marná a nefunkční. Ilumináti se nyní pokusí nahnat chudé, zoufalé ovčany do fašistického policejního státu, coby dalšího kroku směrem k vytvoření nového světového neřádu, nazývaného Novus Ordo Seclorum (Nový Řád Věků), jak stojí na rubu každé dolarové bankovky, pod vševidoucím okem shlížejícím z nedokončené pyramidy, vše symboly nového věku, okultních a starobylých záhadných náboženství. Co dalšího byste mohli čekat od satanistických bilionářů, kteří doufají, že se stanou novými pány vesmíru. Hezký pokus panáčci, ale mám tušení, že bůh, stávající a věčný Pán vesmíru, má jiné plány. Mnozí z jejich vlastních poskoků půjdou v následujícím chaosu ke dnu také, ale poskakující šílenci, o kterých se zmiňujeme jako o iluminátech, je přeradostně obětují na oltáři světové vlády.

Nový světový neřád je nadějí a snem iluminátů, který plánovali po staletí. Ale věřím, že se cestou k tomuto Fóru něco stane, a že se nakonec všichni z nich budou „houpat ve větru“. Jejich plány se rozpadají. Destrukce je mnohem větší, než plánovali. Celý tento plán vyletí komínem, díky fušeřině jejich „chaotických“ poskoků v naší vládě a na Wall Street. Zamyšlení se nad tím, že se pokusili použít nahých kreditních swapů na krytí dluhopisů a derivátů jištěných domy, které si vypůjčovatelé v tak obrovském měřítku nemohli dovolit, vám řekne vše potřebné, co musíte znát o jejich finanční bystrosti.

Umožnili dokonce vlastnictví derivátů těmi, kdo nevlastnili podkladová aktiva na zajištění (známé jako „suché deriváty“, což je v podstatě ekvivalentem pojistek uzavřených na někoho nebo něco, kde nemá držitel pojistky žádný pojistitelný zájem), čímž přeměnili světové finanční trhy na obří hráčské kasino, s dodatečným bonusem, kdy se mnoho bezskrupulózních lidí dostalo do pozice, kdy si mohli vynutit nějakou událost, která jim poskytovala obrovské zisky, aniž by došli nějaké újmy. V podstatě, tím, že přišli se všemi těmi stupidními, byzantskými, vědátory vytvořenými deriváty, tak samolibě mazaní ilumináti konečně přečůrali sami sebe.

Pak je tu ještě plán jedna sazba pasuje všem, v nyní k zániku odsouzené Evropské unii. Bože to byla úděsná zhovadilost! Říkali jsme, že tato nesourodá bankovní pleticha nemůže fungovat, od samého prvopočetí celé té chybně pojaté unie, neboť jde o velmi různorodé a kulturně jedinečné národy, ale samozřejmě, nikdo neposlouchal. Finanční systém zničili tak důkladně, že nyní neexistuje žádná naděje, že se EU udrží pohromadě. Tento plán nefungoval dokonce ani v období výrazné prosperity, a nyní se hodlají pokusit udržet tento plán v chodu v podmínkách, které jsou antitezí prosperity. Hodně štěstí! Kdyby nedovolili, aby byl jejich systém zničen všemi těmi finančními zbraněmi hromadného ničení, díky jejich nekonečné, bezbřehé hrabivosti a snaze vydojit své ovčany, mohli si šlehnout a zachovat EU, a pak přejít k jedné celosvětové vládě.

Nyní jsou hrdými vlastníky 75% všech toxických odpadních derivátů, vytvořených americkou pobočkou iluminátů. A mají stohy bankovních dluhopisů krytých kreditními swapy vydanými AIG, a bůhví jakou ještě umrlou entitou, takže rating jejich akcií a dluhopisů, stejně jako jejich náklady na kapitál, jsou vážně ohroženy. Jak dochází k implozi těchto derivátů, většina jejich ekonomik lehá popelem, tak jak nastupuje inflace, recese, a nakonec krize, což ještě přidá k jejich již tak výrazným ranám. Jejich fašistický sen lehne popelem, spolu s jejich drahou EU, oživeným britským merkantilistickým systémem, a na dluhu postavenou pyramidovou hrou zlomkových rezerv ďábelských evropských bankéřů a jejich klientely z řad černé šlechty. Jejich americkým protějškům se nebude dařit o nic lépe.

Všimněte si, že velké investiční banky Wall Street, všechny s leverage až po uši, jsou nyní pryč, ať již v důsledku bankrotu, skoupení nebo změny nájemníka. Goldman Sachs, jediná investiční banka hodná toho jména, jiná, než zkrachovalá Lehman Brothers, je na pokraji toho, že se se svou likviditou a čistým jměním dostane do odšťavňovače podobně jako Bear Stearns. Současný zánik všech těchto investičních bank je pouze prvním kolem. Věci budou mnohem horší, tak, jak se peníze z Paulsonova pyramidového plundrovacího plánu dostanou nadílkou k různým iluminátským řiťolezcům. Posledním nápadem, doporučovaným Bank of England (jakýžto pocit důvěry získáme, když víme, že tato bašta finanční bystrosti tento nápad podporuje!), který byl nyní převzat Hanky Pankym, je dát injekce likvidity podvodným bankám oproti podílu na jmění, jako třeba vlastnictví přednostních akcií.

Jaký to vtip. Jako by to mělo monstrum kreditních swapů zahnat a obnovit pocit bezpečí a důvěry, takže banky by mohly znovu začít půjčovat. Máme pro vás novinku. Dokonce i vlastníci dluhopisů tohoto toxického odpadu se vypaří, takže akcionáři z řad ovčanů mohou očekávat, že dostanou velké Zippo. Získáním aktiv toxického odpadu budeme mít aspoň vzdálenou naději, že si později pro změnu zvolíme pár dalších blbů, ale díky tomuto novému plánu na ostříhání ovčanů vyhazujete své peníze do myší díry. Je nám říkáno, že toto dostane peníze tam, kde jsou potřeba, rychleji. Jediné „rychleji“, které vidíme, je míra, jakou jsou daňoví poplatníci stříháni.

Všechny tyto toxické žumpy míří k bankrotu a znárodnění. Vše, co budou dělat, bude udržovat lidi zabavené přemrštěnými výplatami a bonusy, zatímco budou pokračovat v jejich okrádání prostřednictvím insider trading a podvodných derivátů. Zdá se, že si tito tupí, fantazírující hňupové myslí, že jim jejich multiplikátor zlomkových rezerv opět bude fungovat, neboť se ilumináti pokouší znovu vybudit a nafouknout divoké tržní spekulace, spolu s jejich zhýralým peněžním a úvěrovým systémem. Zdá se, že si myslí, že mohou znovu nafouknout jinak potápějící se trhy s nemovitostmi, za pomoci svých strojů na dokonalý podvod, Phony a Fraudie, protože se již nemusejí bát, že by jim vynadali bohaté, vlivné a politicky napojené osoby, které vlastní jejich akcie. Všechny ztráty, které utrpěla Phony a Fraudie, nyní půjdou přímo na bedra ovčanů, neschvalovatelů Ano, neklokaních kapes.

Co si tito lidé myslí? Znovu říkáme: „Jsou to swapy, blbče!!!“ Kreditní swapy budou první, které vyletí do vzduchu, protože se posouváme ze stovek miliard čtvrtletních ztrát do bilionů. To pošle riziko do ozónové vrstvy, zatímco nouzová vyplacení pošlou inflaci do stratosféry. A to samozřejmě znamená, že nás čekají dvouciferné úrokové sazby, které jsou hlavní zápalnou šňůrou vedoucí k sudu s prachem úrokových swapů, který je nominální hodnotou největším ze všech derivátových sudů s prachem, a tím i potenciálními ztrátami.

Vezměte si například JP Morgan Chase a jejich derivátové portfolio ve výši 90 bilionů dolarů, v nominální hodnotě. Řekněme, že v úrokových swapech je 50 bilionů dolarů. Pokud mají převis byť jen pouhá 2%, kdy musí platit proměnlivou úrokovou sazbu  u o dvě procenta větší části svých celkových úrokových swapů, než činí podíl swapů, kde dostávají proměnlivou úrokovou sazbu, mohli by utrpět strašlivé ztráty, které by je snadno mohly srazit na kolena. Řekněme, že vše je vyrovnané na 4%, ale nyní se sazby posunou na 14%, kdy budou všichni ignorovat sazby nastavené centrálními bankami, což pošle LIBOR a výnosy státních dluhopisů, což jsou typy úrokových indexů, obvykle v těchto swapech používaných, do neslýchaných výší. (Povšimněte si, že korporátní dluh v Evropě, v důsledku nedostatku tak zvaného pojištění kreditními swapy, se již zdvojnásobil, z oblasti předešlých jednociferných sazeb do oblasti mnohem vyšších dvouciferných sazeb na úrovni 12%).

Dvě procenta z 50 bilionů dolarů je bilion dolarů převisu v nominální hodnotě, za který nyní platíte o 10% více, a deset procent z bilionu je 100 miliard dolarů, což je ztráta zabiják. To by je srazilo na kolena. Dokonce i převis pouhého půl procenta vypumpuje ztrátu 25 miliard dolarů. A co když je převis 5%, nebo 10%, nebo 20%? S převisem 20% dostaneme ztrátu jednoho bilionu. A teď, co když sazby vzrostou na 24%? A to je pouze jedna jediná banka! Jak můžete vidět, za předpokladu, že systém může kreditní swapy přežít, o čemž velmi vážně pochybujeme, vyskočíme z ohně, jen abychom přistáli obličejem na do ruda rozpálené pánvičce.

Je jen příhodné, že kreditní swapy leží v srdci problému, kterému nyní podvodné banky čelí. Když se podíváte na to, co tito zvrhlíci udělali v minulosti, je to pro ně nanejvýš příhodný osud. Nejdříve měli prezidenta Reagana, který v r. 1988 vydal prezidentský dekret zakládající Prezidentskou pracovní skupinu pro finanční trhy, takže díky tomuto PPT mohli manipulovat s trhem 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. To bylo vynuceno krachem akciového trhu z r. 1987, událostí zinscenovanou ilumináty, aby všechny přesvědčili, že musíme mít intervenční tým, abychom takovéto extrémní turbulence na trhu zastavili.

Pak se slizkému Willie v r. 1999 podaří odstranit zákon Glass-Steagal, aby se zbavil systému rovnováhy a kontroly, což umožnilo, aby banky daly na papír to, co bylo chybně klasifikováno AAA, a převedly to na své klienty. Pak jako tuplovanou mňamku slizký Willie ponechává OTC deriváty neregulované, když mu v r. 2000 projde zákon o modernizaci komoditních futures, takže Wall Street mohl vypisovat pojistky zvané kreditní swapy, aniž by se musel držet otravných, hloupých a obtěžujících pravidel, vyžadujících takové věci jako rezervy pro možné ztráty nebo pojistitelný zájem. To vše prošlo, aby se ututlaly devastující ztráty, které naše ekonomika utrpěla díky volnému obchodu, globalizaci, přesouvání výrob jinam, a jak legálního, tak nelegálního přistěhovalectví.

PPT zamíchal naším trhem, v opačném směru, než by naznačovaly fundamentální údaje, aby vytvořil zdání prosperity, zatímco jsme ve skutečnosti byli koseni agendou volného obchodu. Naše vláda vykouzlila svoji podvodnou a falešnou ekonomickou statistiku pomocí hédonismu. Pak byly kreditní swapy použity, aby uměle potlačily úrokové sazby tím, že pojišťovaly riziko krachu potenciálních investorů, a nijak nevadilo, že neexistovaly žádné rezervy na ztráty, kolaterál nebo požadavek na pojistitelný zájem. AAA kredit byl udělen jinak rizikovým společnostem, založeným na podvodu pyramidové hry pojistitelů dluhopisů, kteří pojišťovali dluhopisy, aniž by měli v úmyslu nějak dostát svým slibům.

Pokud by naše korporace byly nuceny platit vyšší sazby, požadované trhem, bez dobrodiní těchto swapů, naše korporátní zisky by byly neutěšené a odrážely by ztráty utrpěné díky agendě volného trhu globalistů. Pak byly vytvořeny podvodně ohodnocené deriváty nebonitních aktiv, takže Wall Street mohl vydělávat fůru na poplatcích, provizích a spreadech tím, že neustále dokola přesouval stejné peníze, které si půjčil na krátko a půjčoval je na dlouho. Tyto zisky pomohly nafouknout naše HDP, a tím dále ututlat ztráty utrpěné naším vykrváceným výrobním sektorem, protože se všichni stali členy uvítacího výboru Walmartu a přehazovači hamburgerů, místo aby byli výrobci nářadí a barev a strojaři, protože 5 milionů našich nejlépe placených pracovních míst se přesunulo do zahraničí. Slyšme iluminátskou agendu volného obchodu. Jo, ať žije.

Zdá se, že ať již je to z jakéhokoliv důvodu, ilumináti nyní chtějí za prezidenta Obamu, místo McCaina. Stávající finanční masakr je samozřejmě spojován s Kaligulou, a protože McCain je Kaligulův klon, a díky této spojitosti tak zprostředkovaně sklízí hněv voličů. Poslechněte si, jak tito dva slibují zachránit dlužníky, kterým byly dány hypotéky založené na podvodných informacích o jejich finanční situaci. Vyplaťme je nouzově také. Proč by s podvodníky z ulice mělo být nakládáno jinak, než s podvodníky z Wall Street? Nyní budeme mít u nouzového vyplácení podmínky rovných příležitostí. Je to dost na zblití. Ba co hůř, Obama je největším příjemcem štědrosti velkých bank ve formě příspěvků na kampaň, obzvláště od Fannie a Freddie, a aktivně tyto organizace povzbuzuje, aby pumpovaly hypotéky do lidí, kteří si je nemohou dovolit. Naštěstí pro Obamu není McCain o moc lepší.

Takže co se děje v tom iluminátském světě? Vezmeme-li v potaz stávající vývoj u zlata a stříbra, cítíme spoustu krys. Nabízíme vám následující potencionální scénář: 15. a 16. září si ilumináti mysleli, že mají trh s drahými kovy v tlapách, tlačíce zlato pod 800 dolarů za unci a stříbro pod 11 dolarů za unci, v předjímání svého nadcházejícího oznámení o debaklu Lehman Brothers a Merrill Lynch, který byl zveřejněn koncem dne 16. září. Pak to začne divočet a zlato jde nahoru o 90 dolarů za jediný den, což dopřává iluminátům kolektivní infarkt myokardu. Jako trest za tuto nestoudnost v pátek, 19. září, jim SEC odebírá právo jít na krátko (short sell) u 800 finančních institucí, tedy velkou výrobnu peněz. Je jim řečeno, aby vypadli, jinak se už nikdy další krátké pozice nedočkají, ale pokud budou spolupracovat, dostanou matku všech krachů, kterou si budou moct vykracovat beztrestně. Povšimněte si, jak otevřené kontrakty u zlatých futures COMEX poklesly z 398,386 kontraktů 15. září na 321,021 8. října.

Přesto se cena zlata během tohoto období tlačila nad 900 dolarů, což znamená, že docházelo k pokrývání až nějakých 77,000 kontraktů. Panáčkům pod hrozbou SEC je řečeno, aby vypadli, zatímco obchodníci si pokrývají své krátké pozice. Je jim řečeno, že je na obzoru krach, takže prodají na krátko (short sell) všechna nefinanční aktiva a zůstanou mimo komoditní trhy.

Pak je kolem 20. září zaveden Paulsonův plán, a před hlasováním jsou trhy sraženy, aby to vypadalo, že hlasování „ne“ nás pošle do nejhlubších hlubin Mordoru, i když celou dobu věděli, že trhy zkolabují stejně, bez ohledu na to, jak bude Kongres hlasovat. Vydělává se celé jmění tím, že se prodává na krátko u vědomí, kdy budou trhy zkolabovány. Ke krátkodobému zotavení dochází v úterý, 30. září, protože začne kolovat, že Paulsonův plán bude znovu zvážen a pravděpodobně schválen, ale insideři vědí, že je to vše divadlo, protože zhruba polovina pondělní ztráty 777 bodů u Dow je získána zpět. Trhy kolabují opět 1. a 2. října a vymazávají úterní zisky, kdy šlo o dva dny, které vedly k druhému hlasování 3. října, aby se kongresoví tupci přesvědčili, že Paulsonův plán musí být schválen, aby se trhy zachránily, a když hlasování začne 3. října vypadat pozitivně, trhy se začnou brzy vzpamatovávat těsně před hlasováním, aby měli naši uplacení a zastrašení kongresoví blbové dojem, že se trhy vzpamatují, když bude Paulsonův plán schválen.

Kongresoví tupí idioti plán schválí, a trhy jdou střemhlav dolů, vše, jak bylo naplánováno. 6. října příklad ctnosti Jim Cramer vystraší k smrti důchodce, když jim řekne, že musí pryč z trhu. Ulice zachvátí panika a na cestě je vodopád ztrát. Krátké pozice se nyní čistí a mění se na prachy, ale samozřejmě, že jim to nestačilo. Paulsonův pyramidový plundrovací plán volá po ukončení zákazu krátkých pozic u finančních institucí, těsně před středeční půlnocí, 8. října, a protože byli všichni panáčci hodní, SEC nechává zákaz prodeje na krátko vypršet, i když ho mohli prodloužit o další týden.

Krvavá lázeň pokračuje ve čtvrtek a v pátek, kdy jsou finanční instituce bombardovány, panáčci jsou tlustí a šťastní, a zlato a stříbro jdou dolů, zatímco vděční panáčci se dívají jiným směrem. Mezitím dochází dech carry trade, a jak dolar, tak jen stoupají po balistické křivce v důsledku krachů po celém světě, které posílají obchodníky do jenu a dolaru a kupují japonské a americké státní dluhopisy, a pak jen dokonce překoná dolar, což způsobí likvidaci drahých kovů ze strany řádně vykrvácených obchodníků, zatímco silný dolar zasáhne kovy také. A samozřejmě, přesně jak jsme předpověděli, ropa je zatlučena pod 80, což poskytuje dolaru další podporu prostřednictvím eurového efektu, a snižuje to potřebu zlata a stříbra jako zajištění proti vyšším cenám ropy.

[nový dolar podle Paulsona]

Článek The_Quadrillion_Dollar_Powder_Keg_Waiting_To_Blow vyšel na serveru rense.com 12. října. Překlad Luboš Janda.

Známka 1.6 (hodnotilo 85)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 24 852