Před očima nám možná probíhá loupež století

Vladimír Stwora

9.5.2008 Komentáře Témata: Zdraví 1697 slov

Když jsem před několika dny narazil na na předevčírem zde publikovaný článek Jak ovládnout 220 miliard ve zdravotnictví, uvědomil jsem si, že toto je vážné téma. Snad jedno z nejvážnějších, co jsme tady kdy měli. Šmírování, ztráta soukromí, okrádání státem i bankami, zločinná Evropská unie, špinavé triky papalášů, likvidace přírody, utrpení zvířat, feminacistky, politická korektnost, sionistický teror, teror menšin – jistě, to se děje pořád a každá jednotlivá věc je vážný problém. Ale jedna věc je nad jiné důležitější – naše zdraví.

Film Sicko Michaela Moora byl jistě propagandisticky natočen (scéna, jak je na Kubě všechno jednoduché, levné a široce dostupné byla urážka zdravého rozumu), nicméně, pokud jste to viděli, z úvodní scény, kde si muž zašívá jehlou roztržené koleno, mrazí. Naštěstí tohle může být jedině v Americe, říkal jsem si. Žádná jiná společnost není tak bezcitná, ani tak hloupá, aby to připustila. Zapomněl jsem na jednu variantu. Společnost také může být ovčí. A pak – ano, pak se to může přihodit i v ní.

Nicméně i ovce je třeba čas od času uklidnit, když cítí, že kolem ohrady obchází vlci. A tak dnes vyšel na iDnes článek Chystá se obří tunel českého zdravotnictví, nese se internetem. Celý by se dal shrnout do věty nebojte se lidičky, nic se vám nestane. Je úsměvné (kdyby to nebylo tak vážné), že autoři nevyvrátili jedinou informaci v „pamfletu“, jak ten dokument posměšně nazývají. Nejhorší jsou ty zprávy, které kombinují nějaký fakt se lží nebo polopravdou," řekl iDNES.cz mluvčí ministerstva Tomáš Cikrt, píše se v článku. Kterou lež a polopravdu máte na mysli, pane Cikrt? Bohužel, ta otázka nezazněla. Někdy mám pocit, že žiji na Marsu, kde se bytosti chovají poněkud, hm, nelogicky.

V souvislosti s posledním článkem mi včera přišly odkazy na dva další texty. Oba zde uveřejňuji.

Dopis prezidenta České lékařské komory lékařům z 6. května:

Vážené kolegyně a kolegové,

Nespokojenost většiny lékařů, kteří se již nadále nejsou ochotní smiřovat s rolí nedobrovolných sponzorů špatného systému financování zdravotnictví, na jejichž úkor je dosahována za neevropské peníze slušná evropská úroveň a široká dostupnost zdravotní péče pro pacienty, je důvodem, proč většina z nás volá po zásadních změnách – po reformě zdravotnictví. Je jasné, že tzv. regulační poplatky žádnou reformou nejsou a že celý ten humbuk s nimi spojený pouze odvádí pozornost od připravovaných změn zásadního charakteru, které by s největší pravděpodobností byly nevratné.

Jak jistě víte v listopadu 2007 nám ministr Julínek předal v rámci sjezdového jednání návrhy věcných záměrů 7 tzv. „reformních zákonů“ spolu se slibem, že ČLK se jako profesní samospráva lékařů bude moci spolupodílet na přípravě reformy. Ačkoliv jsme v určeném termínu ministerstvu řádně zaslali své připomínky, nebyla ČLK pozvána k jejich vypořádání v rámci připomínkového řízení a ministr ani nevyhověl našim opakovaným žádostem o jednání mezi vedením ministerstva a představenstvem ČLK. Přípravu zcela zásadních změn, které ovlivní profesní život nás všech, tedy zákonem ustanovená profesní samospráva lékařů neměla možnost nijak ovlivnit. Věcné záměry zákonů vláda schválila 9.4.2008.

Neodůvodněný experiment, který zkrachoval na Slovensku a v Maďarsku. Posílení role pojišťoven na úkor lékařů i pacientů. Monopoly likvidující soukromé lékaře. Tlak na snižování ceny práce zdravotníků… Tak hodnotili reformní záměry účastníci konference ČLK v Milovech 25.-26. dubna, na kterou se navzdory opakovanému pozvání bez omluvy nedostavil žádný představitel ministerstva, který by s námi mohl diskutovat. Prezentace z konference naleznete v aktualitách na www.lkcr.cz

Situace je však opravdu velmi vážná. Tento týden by mělo ministerstvo konečně dodat koaličním partnerům návrhy paragrafovaného znění chystaných zákonů tak, aby již příští týden experti koaličních stran a posléze členové jejich vedení mohli návrhy schválit. ČLK oficiální cestou z ministerstva žádné návrhy zákonů nedostává. Z neoficiálních textů, které máme k dispozici, však vyplývá, že se v ničem podstatném neliší od likvidačních věcných záměrů schválených vládou. ( připomínky ČLK k nim naleznete rovněž na www.lkcr.cz )

Jde tedy opravdu pouze o reformu ku prospěchu zdravotních pojišťoven a jejich budoucích privátních ( patrně zahraničních ) vlastníků na úkor lékařů i pacientů !

Podle připraveného scénáře by v druhé polovině května měla zákony schvalovat vláda tak, aby již v červnu mohlo proběhnout tzv. první čtení v poslanecké sněmovně, která by reformu měla definitivně schválit v červenci. Má jít o obdobný scénář, který vláda použila před rokem, kdy také v čase letních prázdnin, silou a bez diskuse protlačila nestandardním způsobem v jednom balíku změny několika set spolu nesouvisejících zákonů.

Riziko schválení zákonů, které by závažným způsobem poškodily většinu lékařů, je obrovské. Podle neoficiálních informací tzv. „Tlustého rebelie“ není ničím jiným než prostředkem, jak vydírat poslance KDU-ČSL, aby podpořili Julínkovu reformu zdravotnictví výměnou za církevní restituce. Nevím, zda je tato informace pravdivá, ale nezní mi nepravděpodobně. O pozadí tzv. reformy zdravotnictví ostatně ledascos vypovídá i text „Jak ovládnout 200 miliard“, který se anonymně šíří po internetu.

Jak Julínkova reforma zlepší postavení lékařů? Toto je z mého pohledu jako prezidenta komory, která je ze zákona povinná hájit profesní zájmy lékařů, zásadní otázka. Ať ale studuji ministerské návrhy jak studuji, nenalézám žádná pozitiva, která by vyvážila hrozící reálné nebezpečí likvidace soukromých lékařů a zhoršení postavení lékařů zaměstnanců v akciových společnostech.

Reformní ministerské návrhy kritizuje nejenom politická opozice, která má takovou kritiku v popisu práce, a tedy bychom nad ní mohli mávnout rukou. Odmítají je však také odbory, pacientské organizace, studenti, universitní hodnostáři… Návrhy vzbuzují zděšení mezi lékařskými organizacemi v celé Evropě. Otevřenou podporu vyjadřují ministerským záměrům naopak prakticky pouze ti, kdo jsou na vůli ministra existenčně závislí nebo ti, kdo očekávají nějaké výhody.

Ve středu 21.5. proběhne od 15:00 před Úřadem vlády demonstrace organizovaná odbory a pacienty. Stejný den pořádá protestní shromáždění i akademický senát I. LF UK. Reformní zákony budou hlavním tématem zasedání představenstva komory 22.5. i porady předsedů OS ČLK, kterou jsem svolal na čtvrtek 5. června. Doufám, že se nám – voleným funkcionářům komory podaří přijmout zásadní stanoviska. Vždyť kdo jiný než komora by měl v čase ohrožení lékaře vést. Bránit se však pod vedením své profesní samosprávy musíme dokázat my všichni a společně.

S kolegiálním pozdravem
MUDr. Milan Kubek
Prezident ČLK

Druhým dokumentem je článek Miroslava Koláře (žije v Kanadě) Americké zdravotnictví v České republice Článek vyšel rovněž 6. května.

Ve světle nových skutečností lze jednoznačně usoudit, že finanční skupina Agel není tou finální stanicí, která ovládne české zdravotnictví. Funguje jen jako zprostředkovatel spolu s lidmi z Ministerstva zdravotnictví. Na obzoru se začíná objevovat americká nadnárodní organizace řízené péče Kaiser Permanente. Jedná se o největší organizaci řízené péče v U.S.A. a ta se chystá expandovat do ČR.

1) Kaiser Permanente (KP) odstartoval mezinárodní poradenství v oblasti zdravotnictví. V článku (viz. zdroj) nabízí své poradenské služby v oblasti strategie, plánování, ekonomiky ve zdravotnictví atd. v ostatních zemích světa. Netají se tím, že má dostatek financí ke své expanzi. Zdroj: prnewswire.co.uk/cgi/news/release?id=57278

2) Kaiser Permanente International (odnož KP pro zahraničí) zveřejnil na svých webových stránkách zahraniční klienty, se kterými spolupracuje. Z ČR se jedná o 3 klienty:
* Euromednet (nyní Nemocnice Třinec Podlesí a.s. vlastněná Agelem),
* Hutnická zaměstnanecká pojišťovna (ovládaná Agelem),
* Reforma zdravotnictví-forum.cz (Macháček, Julínek, Hroboň, Bryndová, Svejkovský, Hodyc)
Zdroj: xnet.kp.org/kpinternational/clients.html

3) Ve dnech 6.-8.4.2008 proběhl v Praze 4. International Health Summit 2008. Uspořádalo ho občanské sdružení Reforma zdravotnictví-forum.cz ve spolupráci s americkým partnerem The Governance Institute (James A. Rice). Důležitým hostem byl také generální ředitel KP pan George C. Halvorson. Jeho přednáška byla zveřejněna v českém časopise Medical Tribune. Zdroj: ihsummit.eu/home.html

4) Posledním indicií je poradenská firma McKinsey&Co, která funguje po celém světě. Pro KP tato firma prováděla v roce 1995 strategické plánování a obdržela velmi tučné odměny (viz. zdroj). Není náhodou, že MUDr. Pavel Hroboň pracoval pro McKinsey&Co 4 roky (98-02) jako konzultant. A není náhodou, že u McKinsey&Co současná poradkyně ministra Julínka PhDr. Lucie Bryndová získala doktorát. Zdroj: kaiserpapershawaii.org/kaiserwatch.htm

Poslední jmenovaný zdroj je dlouhý článek o nekalých praktikách KP (miliardové zisky, omezování péče pro pacienty, propouštění vyškolených odborníků-lékařů výměnou za lékaře-začátečníky, obrovské výdaje na svou reklamu, miliónové pokuty za zanedbání péče atd). Stojí za to si ho celý pročíst, protože si člověk udělá představu, jak ve skutečnosti funguje KP. Existují i další webové stránky jako např. www.kaiserthrive.org, kde jsou zveřejňovány aktuální žaloby na KP i zkušenosti obyčejných lidí s KP (zanedbání péče, odmítnutí péče, neproplacení péče). Také jsou popsány způsoby jak KP zneužívá svůj statut neziskové organizace.

Kaiser Permanente logicky ztrácí americké klienty (pokles z 8.5mil na 6.9mil. za posledních 6 let) a proto hledá jiný zdravotnický trh. ČR se zdá jako ideální- levná pracovní síla, legislativa o řízené péči nachystaná na objednávku, v případě žalob ze strany pacienta - pomalé soudy a velmi velmi směšná odškodnění. Navíc stát každý rok nasype 500 mil. Kč na vzdělávání lékařů v soukromých nemocnicích. Julínek usilovně prosazuje zvýšení týdenní pracovní doby u zdravotníků. Prostě se pracuje se na každém detailu tak, aby americká strana byla spokojená. Takže stačí, aby si Kaiser Permanente „plácnul“ s Hroboněm, Julínkem, Macháčkem a Chrenkem, předal jim miliardy dolarů za české zdravotnictví a obchod století bude uzavřen!!!

Pozn: Pokud k tomu pomyslnému „plácnutí“ dojde, bude se jednat o nevratné změny. ČR bude ještě ve větším průšvihu než Slovensko, protože miliardové arbitráže v dolarech už nikdy občané ČR nezaplatí!!!!

Naložte s tímto materiálem jak uznáte za vhodné.

Zdroj: pdemokracie(zavináč)yahoogroups.com

Ano, opakuji poslední větu z článku: Naložte s tím materiálem jak uznáte za vhodné. Ani pan Kolář, ani já nejsme na českém zdravotnictví závislí. Přesto jsme oba zjevně silně zneklidněni vývojem. Je to náhoda? Je to tím, že žijeme jinde a známe finty a jazyk? Když jsem v diskuzi za předchozím článkem vyzval čtenáře, aby se ozvali ti, kteří by byli ochotni se angažovat a eventuálně něco dělat, ozval se mi jeden (slovy j-e-d-e-n) člověk. Ovčí stát.

A musím znovu vzpomenout: když jde o radar, sejde se tak tisíc, až dva tisíce lidí. Když jde o právo pořádat Czechtek v přírodě, lehce se sejde 20 tisíc lidí a házejí vajíčka na budovu vlády, dokud si to nevyřvou. Když jde o podezření na největší loupež v dějinách země, o ožebračení a poškození každého jednotlivého člověka, ozve se j-e-d-e-n člověk ochoten něco s tím dělat. Amen.

Známka 1.1 (hodnotilo 186)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 2

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 31 890