Topolánkovo hrdinství aneb nové zrození chlapa s gulama?

Dan Kučera

18.3.2008 Komentáře Témata: Česká republika 1548 slov

Má náš národ nového hrdinu, který se vzepřel všemocným USA? Vzhledem k tomu, jaká pozornost je na stránkách všech hlavních českých novin věnovaná vzkazu od pana Topolánka americké administrativě ohledně zprávy o dodržování lidských práv ve světě, vypadá to, že ano. Ale určitě jen na chvíli, protože snažit se udělat z pana Topolánka hrdinu je, vzhledem k jeho dřívějším činům, stejně beznadějné, jako z prezidenta G. Bushe udělat Matku Terezu.

Ve výroční zprávě amerického ministerstva zahraničí o stavu lidských práv ve světě v roce 2007 se mimo jiné tvrdí, že přestože česká vláda chrání práva svých občanů, v zemi je nadále velkým problémem korupce a vynutitelnost práva. Uvádí se v ní také, že jsou občas do korupce zapleteni i vysoce postavení vládní činitelé.

Myslím, že pod tato slova by se podepsala většina našeho národa, ovšem druhou věcí je to, kdo nám toto vysvědčení vystavil. A tohoto handicapu zprávy samozřejmě využil premiér Topolánek ke sbírání bodů v žebříčku politické popularity. Otázkou však je, zda je tento tzv. střet s Amerikou náhoda.

„Ke zprávě ministerstva zahraničí USA můžu říct pouze to, že země, která umožňuje mučení zajatců, mě jen těžko může poučovat o tom, jak jsou porušována lidská práva u nás“ řekl Toplánek s narážkou na americkou věznici Guantánamo na Kubě. Další den dodal, že to nehodlá brát zpět. Je přesvědčen o tom, že jeho reakce byla přesně taková, jak bylo třeba.

Topolánek vyčinil Američanům za poučování, Čunek napíše ambasádě (iDnes.cz, 13.3.2008)

Kompletní zpráva amerického ministerstva zahraničí

U premiéra Topolánka je jeho reakce velmi překvapující, vzhledem k jeho nedávné návštěvě USA a Bílého domu. Dle televizních reportáží vládla mezi Bushem a Topolánkem taková spokojenost a idyla, div se nelíbali jako za starých časů šéfové států bývalého sovětského bloku.

Projevil se pravý „chlap s gulama“, jak o sobě předseda ODS rád říká?

Kdyby se do americké zprávy obul jenom Topolánek, šlo by možná jen o jeho „nervní“ úlet, jako již mnohokrát v minulosti. Ale jestliže se jej tak velmi rychle zastali i ministři Vondra a Schwarzenberg, pro které je svaté vše, co v USA jen neokonzervativně „zasmrdí“, tak možná něco smrdí i u nás. Shodou okolností jsou tito ministři současně s premiérem největšími bijci za americký radar v ČR.

Souhlasí-li Vondra s kritikou USA, je třeba se ptát proč

Rozehrávají nyní česká provládní média spolu s českou vládou účelovou hru, která má za cíl zlepšit obraz pro-radarové vlády v očích veřejnosti? Ta je právě i přes neustálý tlak médií a lobistů velmi skeptická vůči prezentovaným důvodům, proč je tak důležité pro neokonzervativní a militantní americkou administrativu postavit vojenskou základnu v ČR.

Nemůže to být i tak, že Topolánek s Bushem při své schůzce v Bílém domě např. dohodli Topolánkovi nějakou „vzpruhu“ veřejnému mínění v ČR? Bush má jistě dobré informace o tom, jaký je postoj české veřejnosti k jeho radaru a jak je Topolánek doma neoblíbený, coby lokaj amerických militantních neokonzervativců.

Topolánkova vláda je u nás i díky prosazování radaru proti většině národa velmi neoblíbená a díky Polsku je kritizována také za to, že nabízí Američanům radar de facto zadarmo, na rozdíl od zmiňovaných Poláků, kteří tvrdě dlouhodobě vyjednávají pro Polsko co nevýhodnější podmínky.

Zhruba 70% občanů stále odmítá americkou základnu na našem území. Chce se Topolánek stát, díky tomuto „hrdinskému činu“ v očích veřejnosti zase tím chlapem s gulama a vylepšit si svou image před rozhodující fází boje s veřejností o americký radar? Vypadá to, že veřejnost mu to baští i s navijákem, viz. výsledek manipulativní ankety na webu iDnes.cz, kde zhruba 90% hlasujících souhlasí s postupem Topolánka v této věci.

Odpoví nám minulost premiéra Topolánka?

Je tento Topolánkův „hrdinský čin“ upřímným gestem národní hrdosti? Těžko říct. Premiér naší země však asi žádný velký hrdina není, spíše naopak. Veřejně lže a když je ze lží usvědčen, nemá ani dost odvahy to chlapsky přiznat. Lhal kvůli radaru, kdy popíral veřejně ve sněmovně něco, co řekl před stovkami lidí a bylo to i zdokumentováno. Lhal i kvůli svému vzdělání, protože vystudované vojenské gymnázium za socialismu se nehodí do životopisu nyní kovaného pravičáka.

Premiére, lžete. A Britské listy mají důkaz

Topolánek lhal o svém vzdělání. Již podruhé

Raketa na dálnici?

Další velkou Topolánkovou lží je jeho nedávná nedělní stíhací jízda z Prahy do Brna na tenisové utkání ženského Fed Cupu, kde na něj čekal jeho přítel Dalík. Po odhalení diváky ČT o jeho raketovém přesunu ze studia ČT na tenisový kurt v Brně premiér naší země i jeho mluvčí tvrdili, že jel bezpečně a průměrnou rychlostí méně než 150 km/h. A jak to bylo doopravdy?

Ve 13.03 Mirek Topolánek opouští studio ČT, prochází maskérnou, dává několikaminutový rozhovor novinářům.

Asi v 13.10 Odjíždí z pražských Kavčích hor.

Podle České televize se ve 14.19 objevuje v hledišti na tenisovém utkání Fed Cupu Česko - Slovensko v Brně.

Z Prahy do Brna je to cca 198 km. Vezmeme-li v potaz, že min. několik minut Topolánkovi trvalo dojet z Kavčích hor na dálnici směrem na Brno a také 5-10 min. mu trvalo dostat se z dálnice u Brna přímo na tenisový kurt v Brně, znamená to dvě věci. Zcela určitě jel velmi rychle ulicemi Prahy i Brna a na překonání 198 km dálnice zbývala necelá hodina.

Výsledná průměrná rychlost Topolánkova auta tedy vychází cca 200 km/h!! To, že drtivá většina médií lež o necelých 150 km/h převzala jako fakt, je velmi smutná vizitka české investigativní žurnalistiky, i když se i v tomto případě objevily výjimky.

Z Prahy do Brna za 69 minut

Z Prahy do Brna za 80 minut. Létá premiér? ptali se čtenáři

Topolánek se omluvil za rychlou jízdu bez majáčku

Mlátička nebo premiér?

Jeho vyhlášené křupanské chování jej proslavilo zejména vztyčeným prostředníčkem v PS směrem k politické opozici nebo jeho vzteklým kopáním do auta reportéra bulvárního deníku před domem milenky Talmanové.

Topolánek křičel jako blázen: Zabiju tě! A kopal do auta!

Jsem premiér, kdo je víc?

Zuřivě útočí a obviňuje novináře z korupce pokaždé, když novináři odhalí v Topolánkových aktivitách podezřelé skutečnosti. A že jich také nebylo málo. Např. záhadné terénní auto jeho milenky Talmanové, otazníky kolem dluhů Topolánkovy společnosti VAE, profinancování velmi luxusního bytu, golfová aféra, výlet vládní letkou na lyžovačku s Dalíkem, nedávná kauza zkorumpovaných stravenek či nejnověji státem placené služební auto s řidičem i ochrankou pro paní Topolánkovou.

Topolánek k novinářům: Jste zkorumpovaní a vydíráte

Spěchám, řekla Topolánková. A odjela vládním džípem

Dluh "Topolánkovy" VAE, věčný příběh

Topolánek v Innsbrucku lyžoval, tvrdí svědek

Kauza volvo: 6 odpovědí, které Topolánek dluží

Topolánkova golfová charita

Na rozdíl od svého konkurenta Paroubka, který se rozvedl a oženil se svou milenkou, se zatím Topolánek nebyl schopen chlapsky postavit ani ke svému soukromému problému s milenkou, poslankyní Talmanovou. S tou má navíc již i potomka narozdíl od zmíněného Paroubka. Co na to naši vyhlášení konzervativci, bojující za staré konzervativní hodnoty?

Bulvár a ti za ním!

Je toto chování pravého chlapa? Možná si pod pojmem „chlap“ p. Topolánek představuje něco úplně jiného. Menší úpravou jeho slavného zhodnocení sama sebe, by se totiž dalo říci, že „gule“ má v politice kde kdo, ale chlapa aby tam člověk pohledal.

Další kauzy mimo zájem?

Naše média zmiňují z výše uvedené zprávy hlavně korupční kauzu Čunka okořeněnou stěhováním nepřizpůsobivého etnika či neustálý mocenský souboj Václava Klause s Ivou Brožováou a přešla přitom mnoho dalších kauz, zmíněných v uvedené zprávě.

Další kauzy v americké zprávě:

  1. O úspěšné Kubiceho pohádce těsně před parlamentními volbami
  2. Jak popelka Stanislav Gross k bohatství v Moravii Energo přišel
  3. Pět záhadných na stole pro Zdeňka Doležela a podivná privatizace Unipetrolu
  4. Veselé obchody v ČKA a vysmátá manažerka Radka Kafková
  5. Poslanec za ČSSD Michal Kraus jako bankéř v Africe s krátkou pamětí
  6. O podivných provizích za letadla od BAE Systems/SAAB, která nelétala
  7. Jak pomáhá hodná ODS podnikatelům aneb andělé Vladimír Doležal a Tomáš Hrdlička
  8. Berdychův gang a jeho kamarádi v talárech i na ministerstvech
  9. Válka židů s neonacisty v českých ulicích

Ve zprávě je též zmíněna kauza severokorejských žen pracujících na Berounsku jako šičky, sponzorující údajně severokorejskou ambasádu.

Viz např. článek BBC Italská firma se nařčení z otrokářství brání

Ve zprávě lze také nalézt zmínku o minimální mzdě v ČR, která je ve zprávě ohodnocena jako „akceptovatelné podmínky k práci“. Je zajímavé, že již americká zpráva nepíše, jak má člověk s čistým příjmem pod deset tisíc korun slušně žít, aby si nepřipadal jako odpad společnosti.

Možná to ví předseda ODS pan Topolánek, jako jeden ze strůjců nynějších reforem v ČR, ale bůhví proč, nám to nechce prozradit. Přitom před volbami sliboval naivním voličům ODS, že na reformě vydělají všichni. A měl pravdu.

Všichni máme inflaci přes 7% (i přes sílící korunu), všichni máme ještě složitější daňová přiznání než dříve, všichni platíme více za potraviny, energie a služby díky vyššímu DPH, všichni platíme v nynějším zdravotnictví už snad za všechno kromě návštěvy WC (poslední novinkou je zpráva o chystaném hrazení obyčejné plomby pacientem).

Ten slibovaný „modrý“ ráj to napohled, s nižší byrokracií, nižšími daněmi pro všechny, daňové přiznání na jednu stranu A4, lékařskou péči bez zvyšování spoluúčasti, se snižováním státního dluhu a s nižšími rozpočtovými deficity je tak ovšem v nedohlednu.

Ne nadarmo se před volbami Topolánek vyjádřil slavnou větou o tom, že kdyby lidé věděli, co na ně ODS chystá, tak by je nevolili. Co naplat, lidé je volili, slibům Topolánka, Julínka a spol. věřili. Že několik měsíců po volbách v diskuzním pořadu na Primě řekl Julínek Rathovi, že je předvolební smlouva ODS s občany de facto jen „cár papíru“? Nevadí, mají ještě necelé 3 roky do dalších voleb a jistí to pánové Melčák s Pohankou coby pátá kolona ODS, zajištěná panem Dalíkem, poradcem předsedy ODS Topolánka. Že lidé volili pány Melčáka s Pohankou na kandidátce ČSSD právě proto, že nechtěli za premiéra Topolánka a nechtěli ani jeho asociální reformy? Nevadí, vždyť prý máme demokracii a páni poslanci jen vyjadřují svůj svobodný názor, tak s těmi stížnostmi běžte voliči k šípku. Těžko říci, co bychom od ODS tenkrát slyšeli, kdyby takto „přeběhli“ poslanci ODS do opačného tábora.

Známka 1.3 (hodnotilo 111)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 20 667