Pruhy na nebi

14.2.2008 Komentáře Témata: Nezařazeno 1070 slov

Neuvěřitelné ale pravdivé: za přísného utajení stříkají letadla už několik let do atmosféry chemické látky jako barium a aluminiový prášek, které mají zabraňovat globálnímu oteplení, ale budou mít netušené zdravotní následky pro celé lidstvo.

Už nějakou dobu straší v internetu slovo „chemtrails“, což znamená tolik, co chemické látky v kondenzačních pruzích letadel. Ale nejsou to obvyklé kondenzační pruhy a také se od nich jednoznačně odlišují. Na rozdíl od nich se rychle nerozplynou, nýbrž zůstávají viditelné dlouhou dobu. Navíc to často vypadá, jako když jsou určité oblasti cíleně postřikovány, jelikož vzorce probíhají mřížovitě a objevují se obzvlášť za určitých povětrnostních podmínek, aniž by pro to existovalo meteorologické vysvětlení.

Pozorovatelé těchto úkazů mohli dlouhou dobu jen spekulovat, co to má znamenat. Zvláště v USA existují četná internetová fóra, která se snaží tématiku dokumentovat a najít vysvětlení. Pro většinu to zůstala nedokázaná teorie spiknutí. Mezitím se objevil insider, který promluvil a potvrzuje, že to nejsou běžné kondenzační pruhy.

Na jedné kritické internetové stránce týkající se chemtrails (holmestead.ca) se přihlásil ke slovu vědecký spolupracovník, který přiznává, že se podílí na tomto projektu v Kanadě a je ochotný zodpovídat otázky. Očividně je sám přesvědčen o tom, že tento „ochranný projekt“ je dobrá věc, ale že by o něm mělo obyvatelstvo vědět. Zodpovědní činitelé vycházejí z toho, že skleníkový efekt způsobí v příštích letech a desetiletích na Zemi ohromné problémy a že dokonce velká část lidstva se stane v dohledné době obětí klimatických změn. Všechny metody ochrany životního prostředí jim připadají nedostačující.

V roce 1991 byl přihlášen patent badatelského týmu, který sliboval zpomalení globálního oteplování, pokud se bude atmosféra celosvětově postřikovat určitými látkami, které mimo jiné odrážejí ultrafialové záření. Takzvaný „Welsbach Patent“ byl koupen od vědců čínského původu I-Fu Shiha a Davida Changa a přihlášen firmou Hughes Aerospace v Los Angeles. Zároveň vyšla studie o oteplování Země, pro niž se patent jevil jako optimální řešení. Zdali existuje souvislost mezi studií a udělením patentu, se lze jen dohadovat, ačkoliv na to leccos poukazuje. Navíc se naskýtá otázka, zda je klimatická změna vlastně reálná nebo zdali se jedná jen o vyvolávání strachu za určitými účely. Neboť i o skleníkovém efektu a ozónové díře se odborníci přou. Možná se tím sledují zcela jiné cíle, o nichž lze vyslovit pouze dohady.

Látky, které se podle patentu mají rozstřikovat, obsahují soli baria, které ve vyšších vrstvách atmosféry oxidují a stává se z nich kysličník barnatý, jenž má tu vlastnost, že na sebe váže kysličník uhličitý (na kysličník uhličitý se pohlíží jako na hlavní faktor klimatické změny), a aluminiový prášek, který má zadržovat ultrafialové záření a spolu s bariem dokáže vytvářet elektrické pole, které má za ozařování vlnami velmi nízké frekvence vést k elektrostatickým výbojům, vytvářejícím ozón.

Tohle všechno zní přespříliš nevěrohodně na to, abychom si dovedli představit, že inteligentní lidé by skutečně mohli rozhodnout celosvětové provádění takového projektu. Přesto svědčí neobvyklé povětrnostní fenomény posledních let o tom, že se tato metoda patrně používá: v posledních letech byly nápadné nejen mimořádná období sucha, dochází zřejmě i ke strategickému nasazení; během války v Kosovu v roce 1999 panovalo nad celou Evropou převážně jasné počasí, zatímco zrovna nad Srbskem jako by visela tvrdošíjná mračná pokrývka. I severní Korea měla během posledních let vícero period sucha, přičemž touto katastrofální povětrnostní situací nebyla postižena žádná ze sousedních zemí. To jsou jen dva z příkladů, které popsal švýcarský autor Gabriel Stetter v článku v lednovém čísle časopisu Raum&Zeit.

Welsbach-Patent se patrně používá už několik let, a sice nejen v USA, nýbrž celosvětově. Chemtrailsové látky se dávají letadlům, která je rozstřikují ve vysokých vrstvách atmosféry. Zdá se, že vojenská letadla – která mimo jiné smějí v Německu nekontrolovaně létat, aniž by Němci měli jakékoliv právo se k tomu vyjádřit – pokrývají postřikem cíleně celé oblasti a přitom kreslí na obloze zrádné kliky hákovité vzory, které může každý pozorovat. Ale zdá se, že se na celosvětovém projektu podílejí i civilní letadla. Bylo zřízeno zvláštní oddělení Světové zdravotnické organizace přímo pro provádění globálního postřiku.

Oficiální prohlášení k tomu neexistují, ačkoliv se v jedné studii o skleníkovém efektu metody chemtrails velebí jako řešení. (V internetu si lze studii „Policy Implications of Greenhouse Warming“g prohlédnout na adrese: http://books.nap.edu/books/0309043867/html/index.html.

Pokud se obyvatelstvo podezíravě dotazuje u oficiálních míst, dostává různé standardní odpovědi, od naivního vysvětlení kondenzačních pruhů přes neznámé fenomény, zvláštní seskupení oblačnosti až k utajení z důvodů národní bezpečnosti. Zdravotní následky jsou znepokojivé. Samozřejmě lze stěží předvídat, jaké důsledky budou chemtrails dlouhodobě mít, ale WHO odhaduje počet obětí „Shield-Projectu“ na 40 miliónů ročně, čili miliardy mrtvých v příštích desetiletích. Další studiu odhadují značně více obětí. Přesto se na ně pohlíží jako na menší zlo ve srovnání s oběťmi globálního oteplení. Jaká neuvěřitelná impertinence! Nikde se nikdo neptal žádné veřejnosti, jestli tato opatření považuje za oprávněná. Mezinárodní dohody o ochraně životního prostředí se porušují – a Stetter se domnívá, že George Bush nepodepsal dohodu z Kjótó o životním prostředí proto, jelikož možná spatřoval v již prováděném postřikování zemské atmosféry volňáska k prodloužení vykořisťování planetárních zdrojů bez ohledu na životní prostředí. Nestavěl se tedy do cesty dalšímu otravování atmosféry skleníkovými plyny ve smyslu svých ziskuchtivých sponzorů.

Následky pro životní prostředí jsou nedozírné. Bezprostřední následky postřikovacích akcí u lidí jsou však naprosto známé: bolesti hlavy a chronickou únavu zná jistě každý z vlastní zkušenosti. Dušnost, poruchy rovnováhy a ztráta krátkodobé paměti, chřipkové vlny, zánět spojivek a astmatické případy jsou známé symptomy – o těch neznámých ani nemluvě. A o tom, zda se v budoucnu nemohou přiměšovat i jiné substance – např. ke zklidnění znepokojeného obyvatelstva a zlomení jeho vůle – se lze jen dohadovat.

Je to fenomén, který probíhá zatím nepozorován většinou obyvatelstva. Ale každý, kdo o něm ví, ho může pozorovat: postřikovací akce zanechávají na nebi zřetelné stopy, které lze jednoznačně rozlišit od normálních kondenzačních pruhů. Kromě toho zůstávají ve vzduchu dlouhou dobu, aniž by se rozplynuly. Nato většinou poklesne teplota, nebe se zatáhne a na pár dní zůstává neobvykle zataženo, ale většinou bez deště. Bylo by tedy záhodno upozornit pokud možno co nejvíce lidí na tuto neuvěřitelnou akci, aby si mohli zvýšenou měrou takových akcí všímat, pořizovat fotografie a posílat dotazy sdělovacím prostředkům a politikům. Jen veřejným tlakem by se mohlo ještě zkusit zastavit tento fatální plán – pokud je to vůbec ještě možné.

Článek snad původně vyšel na serveruwww.joconrad.de, přeložil jej Jiří Fiala. V české verzi vyšel na serveru www.paprsky1.de.

Doplnění editora

I když jsem si podivných pruhů na nebi také všiml (a kdo si nevšiml?), mám z toho článku trošku divný pocit. Zkrátka nerad bych, abychom hledali (a nacházeli) bubáky za každým keřem. Ten text už je opravdu z rodu konspirativních a já si nejsem jistý, zda se do Zvědavce hodí. Ale pro jednou se snad nic nestane. :-)

Známka 1.9 (hodnotilo 88)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 1

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Měnové kurzy

USD
23,51 Kč
Euro
25,17 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,37 Kč
Švýcarský frank
25,74 Kč
100 japonských jenů
14,91 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,58 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 032,65 Kč
1 unce stříbra
642,07 Kč
Bitcoin
1 505 757,11 Kč

Poslední aktualizace: 26.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 26 931