Pozor na americké pokusy s ovlivňováním počasí

„Klimatická válka“ nebyla zahrnuta do agendy klimatických změn

Prof. Michel Chossudovsky

11.1.2008 Komentáře Témata: Severní Amerika, Klimatické zbraně 1112 slov

Jen málokdy v debatách o klimatických změnách přijdou na přetřes skutečnosti, že počasí může být ovlivňováno novou generací sofistikovaných elektromagnetických zbraní. Jak Spojené státy, tak Rusko dokáží ovlivňovat počasí pro vojenské účely.

Už více jak půl století aplikovala americká armáda modifikační techniky prostředí, napsal ve svém výzkumu koncem čtyřicátých let minulého století americký matematik John von Neumann, který měl těsné vazby na ministerstvo obrany. Předpověděl zbraně ovlivňující počasí, které jsme si (tehdy) neuměli představit. Počínaje rokem 1967 se v průběhu vietnamské války rozběhl projekt Popeye pro vyvolávání mraků. Jeho cílem bylo prodloužit monzumové období a blokovat zásobovací silnice kolem Hočiminovy trati.

Americká armáda vyvinula vyspělou techniku, která umožňovala selektivně měnit modely počasí. Technologie, která je vylepšována v rámci programu HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program) spadá pod strategickou obrannou iniciativu hvězdných válek. Z pohledu vojáků je HAARP zbraní hromadného ničení operující ve vnějších vrstvách atmosféry a je schopná destabilizovat zemědělský a ekologický systém kdekoliv na zemi.

Podle konečné zprávy AF 2025 US leteckých sil „nabízejí technologie manipulace s počasím vojákům ve válce širokou škálu možností k poražení nebo donucení protivníka“ a to formou vyvolávaní povodní, hurikánů, sucha a zemětřesení: „Změny počasí se stanou součástí naší domácí i mezinárodní bezpečnosti a mohou být prováděny unilaterálně... Zahrnují obrannou i útočnou složku a lze je použít i pro odstrašení. Schopnost vyvolávat deště, mlhy a bouře na zemi, či měnit vesmírné počasí (není mi jasné, jak tohle přeložit, v originále modify space weather, poznámka editora)... a produkce umělého počasí, to všechno jsou nedílné součástí (vojenské) technologie.

Valné shromáždění OSN ratifikovalo v roce 1977 mezinárodní úmluvu zakazující „vojenské nebo jinak nepřátelské používání technik měnících počasí v případě, mají-li široký, dlouhotrvající nebo jinak vážný dopad“. Pod pojmem „techniky měnící počasí“ se rozumí jakákoliv technika měnící formou úmyslného zasahování do přírodních procesů dynamiku, kompozici nebo strukturu na zemi, včetně biosféry, litosféry, hydrosféry a atmosféry, popř. vnějšího prostoru.

Podstatná část dohody byla sice znovu schválena a podepsána na sumitu OSN o počasí v roce 1992 v Riu (UN Framework Convention on Climate Change - UNFCCC), nicméně debata o manipulace s počasím pro vojenské účely se stala tabu.

Vojenští analytikové o tomto subjektu mlčí, meteorologové to nezkoumají a environmentalisté se soustřeďují na emise skleníkových plynů v rámci protokolu z Kjóto. Možnost, že počasím a prostředím je uměle manipulováno v rámci vojenské a výzvědné agendy, je sice mlčky uznávána, ale v širší debatě o klimatických změnách pod deštníkem OSN se o ní nehovoří.

Program HAARP

Byl založen v roce 1992. Má základnu v Gokone na Aljašce. Je tvořen sítí vysoce výkonných antén vysílajících ve vysokofrekvenčním pásmu do ionosféry masivní množství energie. Konstrukce zařízení byla financována ze zdrojů amerického letectva, námořnictva a agentury DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). Na jejím provozu se společně podílejí Letecká výzkumná laboratoř a Oddělení námořních výzkumů. HAARP tvoří systém výkonných antén schopných vytvářet „řízenou modifikaci ionosféry“. Podle své oficiální webové stránky www.haarp.alaska.edu bude HAARP používán k „vyvolávaní malých lokalizovaných změn v ionosférické teplotě“ tak, aby bylo možné fyzické reakce studovat dalšími přístroji v blízkosti sítě HAARP.

[panorama sítě antén HAARP]

Prezidentka Mezinárodního institutu pro veřejné zdraví (International Institute of Concern for Public Health) Rosalie Bertell ale říká, že HAARP funguje jako gigantický ohřívač, který může způsobit vážné poruchy v ionosféře, kde nedělá jen obyčejné díry, ale dlouho se zacelující jizvy v ochranných vrstvách, která chrání planetu od škodlivé radiace.

Fyzik, dr. Bernard Eastlund, nazval toto zařízení „největším ohřívačem ionosféry, který byl kdy vybudován“. HAARP je americkým letectvem prezentován jako vědecký výzkum, ale vojenské dokumenty potvrzují, že jeho hlavním cílem je „vyvolat ionosférické modifikace“, s úmyslem změnit vzorce počasí a poruchy komunikací a radaru.

[mapa oblasti]

Ze zprávy ruské celostátní Dumy: „Amerika plánuje provést pod programem HAARP rozsáhlé experimenty, usiluje vytvořit zbraně schopné zničit rádiové komunikační kanály a zařízení instalována na družicích a raketách, snaží se vyprovokovat vážné poruchy v elektrických sítích, ropovodech a plynovodech, které budu mít vážné negativní důsledky na mentální zdraví celé oblasti.“

Analýza prohlášení vycházejících z různých míst amerických leteckých sil naznačuje něco, čemu se jeden brání uvěřit: utajená manipulace se vzorcem počasí, komunikacemi a zásobovacími elektrickými systémy coby zbraň globální války umožňující Spojeným státům narušení a ovládnutí celých regionů. Manipulace s počasím je preemptivní zbraň par excellence. Může být zaměřena proti nepřátelským zemím stejně jako proti těm spřáteleným, aniž by to věděly. Může destabilizovat ekonomiky, ekosystémy a zemědělství. Může také odstartovat paniku ve finančnictví a na trhu komodit. Poruchy v zemědělství a v hospodářství pak zapříčiní větší závislost určitých oblastí na potravinové pomoci a dovozu obilnin a obilnářských výrobků z USA a dalších západních zemí.

HAARP byl vyvinut v rámci britskoamerické spolupráce mezi firmou Raytheon Corporation vlastnící patenty na HAARP, americkými leteckými silami a britským British Aerospace Systems (BAES).

[HAARP - letecký pohled]

HAARP projekt je jeden z řady spoluprácí na moderních zbraňových systémech mezi dvěma zbrojařskými giganty. Byl založen roku 1992 firmou APTI (Advanced Power Technologies, Inc.), dceřinou společností ARCO (Atlantic Richfield Corporation). V roce 1994 byla APTI (včetně HAARP patentů) prodána firmě E-Systems Inc. Na základě kontraktů s CIA a americkým ministerstvem obrany upravil E-Systems Inc zařízení tak, aby bylo v souladu s tzv. Doomsday Plan. (legislativa umožňující prezidentu Spojených států v případě nouze či ohrožení vést stát armádu a dokonce jadernou válku bez účastí kongresu – pouze s vybranou hrstkou lidí. Pozn. editora). Následně byla E-Systems Inc získána Raytheon Corporation patřící mezi největší podniky se zpravodajskou technikou ve světě. BAES v roce 2004 podle smlouvy s Oddělením námořních výzkumů zmodernizovala anténní systém HAARP.

Instalace 132 vysokofrekvenčních vysílačů svěřila BAES své americké dceřiné společnosti BAE Systems Inc. Podle červencové zprávy z Defense News byly práce na anténních systémech provedeny divizí BAES specializující se na zbraňové systémy. V září získal projekt nejvyšší ocenění DARPA za technické parametry, design, konstrukci a aktivaci antén HAARP.

HAARP je plně funkční a v mnoha ohledech převyšuje současné konvenční a strategické zbraňové systémy. Ačkoliv nemáme přesvědčivé důkazy o jeho vojenském využití, zprávy leteckých sil naznačují, že jde o integrální součást militarizace kosmu. Lze předpokládat, že antény už byly podrobeny rutinním testům.

Podle UNFCC (UN Framework Convention on Climate Change) má IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change – Mezinárodní fórum klimatických změn) mandát na posouzení vědeckých, technických a socioekonomických informací vztahujících se k pochopení klimatických změn. Včetně vojenství. Uznává se existence „geoinženýrství“ ale příslušné vojenské aplikace nejsou předmětem taktické analýzy nebo vědeckého výzkumu, nikde v tisících stránek zpráv a dokumentů produkovaných IPCC na základě vědeckých rešerší dvou a půl tisíce vědců, environmentalistů a politických činitelů není o nich zmínka. „Klimatické zbraně“ potenciálně ohrožují budoucnost lidství, ale pro IPCC bylo pohodlnější vypustit je ze svých zpráv, za které obdržely v roce 2007 Nobelovu cenu míru.

Článek Weather Warfare: Beware the US military’s experiments with climatic warfare vyšel na serveru globalresearch.ca 7. prosince 2007. Překlad editor.

Známka 1.4 (hodnotilo 111)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 34 800