"Extremistické násilí" způsobené oběťmi samými

14.12.2007 Komentáře Témata: Sionismus 1133 slov

Prodíral jsem se nedávno divočinou sdělovacích prostředků na internetu a narazil jsem na mnoho článků o zločinech diskriminace (tzv. "hate crimes", trestné činy z ideové nenávisti nebo extremistické násilí, viz poznámka - pozn.překl.), z nichž se mnohé posléze ukázaly být falešné. Chci znovu zdůraznit, že někteří lidé skutečně předstírají, že byli poškozeni nebo že jim někdo zničil či poškodil majetek a obviňují někoho jiného, někoho, kdo je nějak odlišný. Základem tohoto zločinu je odlišnost pachatele od jeho oběti a má se za to, že právě to je jeho příčinou.

I když budu zevšeobecňovat, mnohé z těchto nahraných incidentů mají v pozadí žárlivost či nepřátelství, pojistné podvody, nebo je jejich účelem dostat se z nějakého průšvihu - a to obviněním nějakého jiného zoufalce. Máte mě za šílence? Ať tedy ty případy mluví samy za sebe...

Francouzští Židé jsou otřeseni tvrzením, že rabín předstíral pobodání

Ve francouzské židovské komunitě panuje rozruch nad tvrzením, že reformní rabín Gabriel Farhi, který byl 3. ledna podobán, si zřejmě své pobodání vymyslel.

Údaj vyplynul na povrch tento týden ve zprávě týdeníku Marianne, kterou poté převzal Le Figaro. Ten oznámil, že policejní úředníci vyšetřující pobodání rabína se vyjádřili, že není jisté, zda byl Farhi skutečně pobodnán neznámým útočníkem, a nevylučují tedy možnost, že se Farhi mohl pobodat sám.

Kalifornská profesorka obviněna z falšování rasového útoku

Profesorka obviněná z fingování rasového útoku musí být podrobena psychotestům

Poznámka: úryvky jsou čerpány z obou článků

LOS ANGELES - Univerzitní profesorka ze severní Kalifornie, které se dostalo široké mediální publicity poté, co neznámí pachatelé zdemolovali a rasovými nadávkami pokreslili její auto, byla v pondělí obviněna z falešného policejního udání a pojistného podvodu.

Profesorka psychologie Kerry Dunnová na Claremont McKenna College východně od Los Angeles vylíčila sebe samu v univerzitní diskusi při referování o vandalismu z 9. března jakožto oběť hněvu rasistů za její poselství tolerance. Poté uplatnila nárok na odškodnění škod na svém automobilu u svého pojišťovatele.

Incident upoutal širokou mediální pozornost a vyvolal manifestaci stovek studentů, připojili se i aktivisté za občanská práva. Policie a agenti FBI vyšetřující tento čin však začali Dunnovou podezírat z podvodu poté, co se přihlásili svědkové, kteří 39 letou profesorku zahlédli, jak sama pokresluje svoje auto.

LOS ANGELES - Soud odložil rozsudek pro Kerry Dunnovou, univerzitní profesorku na Claremont McKenna College, která je obviněna z falešného rasového útoku, který měl být namířen proti ní. Dunnová bude poslána na psychotesty ve změněném termínu 15. prosince.

Minulý březen Dunnová oznámila, že jí někdo posprejoval automobil rasistickými nadávkami, ale našli se svědci, kteří viděli samotnou Dunnovou, jak po svém autě čmárá. Byla obviněna z pokusu o pojistný podvod a falešného policejního udání. Hrozí jí az 3 a půl roku vězení.

Nářek nad "antisemitismem" po identifikaci podezřelého utichá

Elitní taktické uskupení na potírání extremistického násilí provedlo kolem poledne zatčení. Policie oznámila, že 49 letá Olga Abramovich z Brooklynu byla obviněna z kriminálních činů a jiných "souvisejících zločinů". Žena se přiznala k útokům na dvaceti místech, protože se hněvala na svého bývalého židovského manžela, který si našel a oženil se se svou mladší přítelkyní.

Jakmile byla zatčena, přestala se média okamžitě zmiňovat o "rasové nenávisti" a "antisemistimu". Noční hlídky byly odvolány. A ADL nevydá žádné tiskové prohlášení.

Oznámení o útoku na Downeyho bylo zpochybněno

Mluvčí letiště San Francisco International Airport dnes uvedl, že oznámení Morton Downeyho jr., že byl v pondělí v noci napaden, bylo zkreslené.

"Věci se neseběhly tak, jak pan Downey oznámil," uvedl mluvčí Ron Wilson. "Nedokážeme doložit ani jedno jeho tvrzení."

Hvězda televizních konfrontačních talk shaw pan Downey řekl, že na něj v pondělí na letištní toaletě zaútočili skinheadi. Prohlásil, že se mu pokusili oholit hlavu a načmárat na obličej a oblečení hákové kříže.

Žena, na níž byl proveden "útok svastik", byla zadržena

23 letá žena oznámila, že jí šest mužů rozstříhalo šaty a tělo pokreslili hákovými kříži, jelikož se domnívali, že je Židovka. Policie uvedla, že se pokouší vyjasnit některé nepřesnosti v prohlášení nejmenované ženy.

Podle francouzských zpráv - citujících nejmenované policejní zdroje - se posléze žena přiznala, že si historku vymyslela.

Soudcův syn dostal podmínku za držení drog a jiné zločiny

Schwartz je uvězněn od květnového soudního slyšení, které vzešlo ze stížnosti, kterou on sám podal policii i jiným úřadům na Enzo Lieghia, sousedního vlastníka pozemků, se kterým byl Schwartz ve sporu ohledně pozemku, na němž Schwartzova společnost v Clinton Township stavěla.

Fasáda budovy na oné stavbě byla podle Schwartzova svědectví posprejována svastikami a nápisem "pitomý Žid". Nyní má však soud za to, že Schwartz namaloval antisemitské znaky sám, aby mohl obvinit Lieghia.

Policie: Židovská studentka přiznala, že hákové kříže na dveře nakreslila sama

WASHINGTON - úředníci Univerzity George Washingtona prohlásili, že židovská studentka, která si stěžovala, že se na jejích dveřích objevují hákové kříže, si je tam kreslí sama. Studentka bydlí v Mitchel Hallu, kde se jí v posledních několika týdnech na dveřích od pokoje objevilo šest hákových křížů. Univerzitní policie nainstalovala skrytou kameru zaměřenou na její dveře. Dívka se k činu přiznala v pondělí.

V souvislosti s pařížským požárem byl zadržen Žid

Pařížská policie uvěznila pachatele v souvislosti s požárem ve středisku Židovské obce, který byl zpočátku považován za antisemitský útok.

Francouzské sdělovací prostředky uvedly, že podezřelým je Žid, který zde pracoval.

Budova byla před týdnem pomalována hákovými kříži a zapálena, načež následovaly nové závazky francouzských činitelů k boji proti antisemitismu a rasismu.

Policie: Studentka podala křivé obvinění

Snellová oznámila policii University of New Hampshire, že na ni 3. října zaútočili dva muži poté, co odcházela ze schůzky židovského studentského svazu Hillel. Uvedla, že ji uchopili a odstrčili, přičemž měli pohrdavé poznámky o Židech a rovněž mluvili o nacismu.

Policie začala incident vyšetřovat a v pátek oznámila, že obvinění je nepodložené.

Ze žhářství, které zprvu ukazovalo na neonacisty, byl obviněn bývalý zaměstnanec

Paříž, 30. srpna - Policie v pondělí zatkla bývalého židovského zaměstnance v souvislosti s nedávným žhářským útokem na středisko židovské obce, z čehož vyplývá, že útok nebyl veden neonacisty, jak se zprvu předpokládalo. Jestliže se ukáže, že je 52 letý muž za požár zodpovědný, bude to už třetí případ za necelé dva měsíce, kdy očividně antisemitské incidenty nezpůsobili neonacisté či jiní antisemité, ale narušení jedinci chtějící získat pozornost.

Další zajímavou skutečností je, že pokud chcete prozkoumat další podobné případy, ukáží se mnohé odkazy, především ty z mainstreamových médií, jako nefunkční. Na internetových zpravodajských portálech najdete jakékoli jiné články, ale jakmile dojde na takovéhle případy, kolikrát prostě jednoduše zmizí.

(poznámka k pojmu "hate crime": v dokumentu na stránkách ministerstva vnitra www.mvcr.cz se píše: Výraz „hate-crime“ je používán od poloviny 80.tých let 20. století v anglické jazykové oblasti. Vyrobila ho masmédia a převzali kriminologové. Od poloviny 90.tých let minulého století se množí vědecké studie na toto téma. Nakonec zařadili tento pojem do svého slovníku i politici, kteří ho využívají při prosazování specifických opatřeních kontroly a prevence toho druhu násilí, který označuje. Oficiální český překlad se zatím neustálil, předběžně můžeme hovořit o trestných činech z ideové nenávisti či také o extremistickém násilí.)

Článek When ‘Hate crimes’ are self-inflicted vyšel 7.listopadu na serveru wordpress.com. Je to vlastně blog. Překlad paní Drahuška.

Známka 1.2 (hodnotilo 71)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

32

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 64 čtenářů částkou 11 338 korun, což je 32 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 0

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 0

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 3

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Výběr peněz z účtu = problém 11.04.24 14:25 Česká republika 3

Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo11.04.24 06:13 Německo 0

Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl předat moc WHO-WEF10.04.24 20:12 USA 3

Měnové kurzy

USD
23,66 Kč
Euro
25,25 Kč
Libra
29,47 Kč
Kanadský dolar
17,18 Kč
Australský dolar
15,23 Kč
Švýcarský frank
25,99 Kč
100 japonských jenů
15,33 Kč
Čínský juan
3,27 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,11 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 174,48 Kč
1 unce stříbra
671,05 Kč
Bitcoin
1 454 471,39 Kč

Poslední aktualizace: 17.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 22 323