Bush udělal z USA kolonii Izraele!!!

Paul Craig Roberts

22.1.2007 Komentáře Témata: Střední východ 1860 slov

Kdy se americký lid a jeho zástupci v kongresu a armádě vzchopí a uvědomí si, že Spojené státy mají v Bílém domě šíleného válečného zločince, který ničí veškeré naděje na mír ve světě a vytváří z USA policejní stát?

Američané nemají moc času, aby to pochopili a udělali něco dřív, než bude příliš pozdě. Bushův projev o „navýšení“ ze středeční noci jasně ukázal, že jeho skutečným cílem je zahájit válku s Íránem a Sýrií dřív, než nezdar v Iráku ukončí plány neokonzervativců a Izraele na získání hegemonie na Blízkém východě.

„Navýšení“ dalo kongresu, médiím a zahraničnímu politickému establishmentu téma k debatě a opozici, protože Bush své plány načasoval tak, aby byly v souladu s válkou proti Íránu.

Zčistajasna jsme slyšeli propagandu Bushova režimu, že uvnitř Iráku operují íránské sítě, které spolupracují s iráckými povstalci a zabíjejí americké vojáky. Toto tvrzení je lživé a nesmyslné. Íránští šíité nevyzbrojují irácké sunnity, které iráčtí šíité napojení na Írán zabíjejí častěji než americké vojáky. Kdyby Íránci chtěli Spojeným státům způsobit v Iráku potíže, pak by irácké šíity podněcovali k tomu, aby se přidali k povstání proti americkým silám. Povstání 80 % irácké populace by americké síly udolalo.

Podle zprávy CBS bylo médiím americkými představiteli sděleno, že „americké síly zahájily útočnou a maximálně utajenou pozemní kampaň proti íránským sítím, které beztrestně operují uvnitř Iráku“. Aby pro tuto lež vyrobily důkaz, kterou by nakrmily důvěřivé Američany, vpadly americké síly na íránský konzulát v severním Iráku a unesly pět jeho zaměstnanců a prohlásily, že Íránci se podíleli na „zabíjení Američanů“. Typicky orwellovským způsobem popsala ministryně Condi Riceová Bushův útok proti Íránu jako obranu před íránskou agresí.

Iráčtí představitelé v Kurdistánu a irácký ministr zahraničí se odmítli na tomto triku Bushovy propagandy podílet. Ministr zahraničí Hošjár Zibárí oznámil, že íránští úředníci nepředstavovali hrozbu a pracovali na styčném úřadu, který schválila irácká vláda a který měl být povýšen na konzulát. Uvedl také, že američtí vojáci se pokusili na irbílském letišti sebrat více lidí, ale zabránili jim v tom kurdští vojáci.

Kurdové ovšem byli spojenci amerických sil, ale Bush je v zájmu vyprovokování války s Íránem ochoten nechat Kurdy osudu.

Nemůže-li Bush rozehrát válku s Íránem přímo, chce ji vyvolat nepřímo útoky amerických vojáků na irácké šíitské milice. Bush už dal americkým vojákům rozkaz útočit na milice, které stojí proti sunnitům a nepatří k povstalcům. Samozřejmě, jakmile začne otevřená válka s iráckými šíity, situace amerických sil v Iráku se prudce zhorší. Bush je schopen obvinit íránské šíity z vyzbrojování iráckých šíitů, a prohlašovat, že íránskými zbraněmi zabíjejí americké vojáky.

Bush také nařídil vyslat do Perského zálivu další dvě letadlové lodi. Neexistují ani vojenské ani diplomatické důvody pro to, aby v Zálivu vůbec byla nějaká americká letadlová loď. Pokud se Bushovi nepodaří vyvolat válku s Íránem únosem jeho úředníků nebo útokem na šíitské milice, může ji vyvolat akcí podobnou incidentu v Tonkinském zálivu nebo musí Izrael zosnovat incident s jinou Liberty a obvinit z něho Íránce.

(Tonkinský incident použila Johnsonova vláda, aby podvedla kongres a zatáhla Spojené státy do vietnamské války. Johnson obvinil Severovietnamce z útoku na americké válečně lodě. V roce 1967 Izrael zaútočil a zničil loď Liberty americké zpravodajské služby, protože její posádka zachytila důkaz, že Izrael vyvolal válku s Egyptem a měl v úmyslu zaútočit v nejbližších dnech na Sýrii. Existovaly spekulace, podle nichž Izraelci doufali, že z útoku na Liberty bude obviněn Egypt a bude možno jej využít k zatažení USA do války proti Egyptu.)

V roce 2003 komise vedená admirálem Tomem Moorerem, bývalým velitelem námořních operací uzavřela: „Útokem na Liberty spáchal Izrael vraždu amerických vojáků a válečný zločin proti Spojeným státům. V obavách z konfliktu s Izraelem zabránil Bílý dům úmyslně americkému námořnictvu, aby přišlo Liberty na pomoc. … Kapitánovi a přeživším členům posádky se později vyhrožovalo vojenským soudem a vězením nebo něčím ještě horším, pokud odhalí pravdu; jejich vlastní vláda je zradila. Vzhledem k vlivu mocných stoupenců Izraele ve Spojených státech Bílý dům záměrně zatajil fakta o tomto útoku před americkým lidem. Nebezpečí pro naši národní bezpečnost existuje vždy, když jsou naši představitelé ochotni podřídit americké zájmy zájmům kteréhokoli cizího národa, zvláště pak, když nemají vůli postavit se proti izraelským zájmům, které se střetají se zájmy americkými.“

Při 30. výročí izraelského zničení Liberty admirál Moorer prohlásil, že Izrael na Liberty zaútočil, protože věděl, že by tato zpravodajská loď mohla odhalit izraelské plány na zabrání Golanských výšin Sýrii, proti čemuž se tehdejší americká vláda stavěla. Řekl: „Věřím, že Moše Dajan se rozhodl zabránit Washingtonu, aby si uvědomil, jak Izraeli záleželo na zničení primárního zdroje k získání této informace – Liberty.“

Moorer udává, že po 25minutovém leteckém útoku, který „zasypal Liberty bombami, raketami, napalmem a kulometnou palbou … tři izraelské torpédové čluny zabíjení dokončily … kulomety torpédových člunů mířily i na ty, kdo se pokoušeli uniknout do Středozemního moře. … Obzvláště chladnokrevné na tom ovšem je, že mohli tolik Američanů zabít, protože si byli jisti, že se Washington bude podílet na potlačování veřejného pobouření.“

Americká invaze do Iráku a rýsující se americký útok na Írán jsou důkazem, že Izrael má dnes nad Bílým domem ještě větší moc.

Bush má řadu způsobů k rozšíření své války na Blízkém východě. Jeho brutální agrese proti Somálsku unikla z valné části kritice, ač jde o válečný zločin. 11. ledna ředitel Národní zpravodajské služby USA sdělil kongresu, že příští hrozbu pro USA může představovat Hizballáh v Libanonu. Stejně jako lhal celému světu o Saddámu Husajnovi a Iráku, lže Bush o Íránu. Bush a neokonzervativci horečně touží zahájit válku s Íránem dřív, než kongres donutí americké síly odejít z nezdařeného dobrodružství v Iráku.

Celá Bushova „válka proti teroru“ je založena na lži. Bushův režim, který zoufale potřebuje tyto lži udržet, se teď snaží zabránit americkým právnickým firmám, aby převzaly obranu vězňů na Guantánamu. Bushův režim se bojí, že se Američané dovědí, že zajatci nejsou teroristé, ale rekvizity vyvolané „války proti teroru“.

Úvodník New York Times 13. ledna uvedl, že „Cully Stimson, zástupce státního tajemníka obrany pro záležitosti zajištěných osob, se snažil přimět americké korporace, aby přerušily jednání s právnickými firmami, které zastupují zajatce z internačního tábora na Guantánamu.“ Stimson prohlásil za „šokující“, že americké právnické firmy „zastupují zajatce tam dole“. Tvrdil, že „tyto právnické firmy si budou muset vybrat mezi zastupováním teroristů a zastupováním seriózních firem. Chceme vidět, že jsou vyřízené.“

Jediným důvodem politiky Bushova režimu nekonečného věznění bez obvinění je to, že žádné obvinění nelze vznést. Zajatci nejsou teroristé. Jsou to oběti Bushova režimu v podvodné válce, která slouží jako zástěrka pro hegemonistickou politiku na Blízkém východě.

Jediný čin, který může Bushe zastavit, je výzva demokratických i republikánských vůdců ve sněmovně a senátu, musí říci Bushovi, že vědí, co spáchal, a že se podruhé nedají nachytat. Vedení kongresu musí Bushovi říci, že pokud toho okamžitě nenechá, bude obviněn ze zneužití pravomoci a během týdne uvězněn.

Může vedení kongresu, které žije ve strachu z izraelské lobby, tento úkol splnit?

Zrušení rezoluce o irácké válce, jak navrhoval republikán Sam Farr, nebo požadavek, aby Bush musel před útokem na Írán dostat souhlas kongresu, prostě nechává Bushovi a jeho apologetům výkonnou moc vrchního velitele a možnost pokračovat v naplánované agresi. Přerušení finančních zdrojů nestačí, protože Bush je může získat jinde. Nesvazující rezoluce nesouhlasu jsou jalové vůči prezidentovi, který se nestará o to, co si kdo myslí.

Zločince Bushe nemůže před rozšířením války na Blízkém východě, která by se mohla stát světovou katastrofou, zastavit nic jiného než jednohlasné prohlášení kongresu, že bude obžalován ze zneužití moci.

Bush udělal ze Spojených států kolonii Izraele. Spojené státy utrpěly obrovské ztráty jak na životech, tak na pověsti proto, aby umlčely odpor muslimů proti izraelské krádeži Palestiny a Golanských výšin.

Tak je to s „válkou proti terorismu“.

Článek Impeach Bush—Stop Attack On Iran vyšel 14. ledna na serveru vdare.com. Překlad Eva Cironisová - děkuji.

Známka 1.0 (hodnotilo 4)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 21 561