Kdo ovládá Ameriku? II.

Kevin Alfred Strom

21.2.2005 Komentáře Témata: Média, manipulace, lží 2799 slov

Předchozí díl-->>

Pokračující deregulace vlády v telekomunikacích vykrystalizovala nikoliv - jak bylo očekáváno - ve zvýšení konkurence, ale v urychleném spojování korporací; výsledkem je vznik necelé desítky mediálních konglomerátů s mnohamiliardovým obratem. Růst největších z nich byl ještě akcelerován dalším pohlcováním konkurence, jejich velikost se od devadesátých let ztrojnásobila. Kdykoliv sledujete televizní kanál, ať místní nebo celostátní, kabelovou či satelitní televizi, kdykoliv shlédnete film v biografu nebo doma, kdykoliv posloucháte rádio nebo hudební nahrávku z CD a DVD, kdykoliv čtete noviny, knihu či magazín, je vysoce pravděpodobné, že informace a zábava byly vytvořeny a / nebo distribuovány jednou z těchto megamediálních firem:

Time Warner

Dnes je to největší mediální konglomerát. Dočasně byl nazýván AOL - Time Warner. Zkratka AOL se přestala ve jméně objevovat poté, co byla divize AOL vyšetřována vládními úředníky pro podezření z nečistých účetních praktik. Svou současnou podobu firma dostala, když v roce 2000 America Online koupila firmu Time Warner za 160 miliard dolarů. V roce 2003 měla tato kombinovaná firma zisky 39,5 miliardy. Sloučení firem AOL a Time Warner přivedlo dohromady prezidenta AOL Time Warner Steva Caseho (který není žid) a Geralda Levina, který je žid a vykonává funkci CEO.

Firmu Warner založili počátkem minulého století židovští bratři. Brzy se stala rozhodující silou v Hollywoodu, což je fakt natolik tak dobře známý, že bývá otevřeně přiznáván židovskými autory, stejně jako skutečnost, že v každé nové akvizici médií hrají židé dominantní roli: Když židovský autor Michael Wolff hovořil o spojení obou firem, řekl doslova: "Když se před deseti lety společnost Time Inc. spojila s Warnerem, bylo jednou ze zajímavosti této fúze to, že se de facto stala čistě židovskou firmou." (Článek se jmenuje From AOL to W, uveřejněn byl 29. ledna 2001 v New York Magazinu.)

Třetím nejmocnějším mužem ve firmě je - alespoň na papíře - běloch a nežid, viceprezident Ted Turner. Turner v roce 1996 přenechal svůj Turner Broadcasting System, který zahrnoval CNN, Warnerovi za značnou část podílů Time Warner. V dubnu 2001 Levin v podstatě Turnera vyhodil a zbavil ho jakékoliv skutečné moci. Nicméně Turner zůstává majitelem velké části akcií, hlasitým kritikem a členem správní rady.

Levin neodhadl dobře své možnosti a v květnu 2002 byl při konfrontaci se správní radou propuštěn. Pro Turnera, který díky Levinovi přišel o sedm miliard ze svého devítimiliardového balíčku, to byla slabá útěcha. Pod tlakem rovněž rezignoval v květnu 2003 Steve Case. Správní rada nahradila Levina a Caseho pány Blackem a Richardem Parsonsem. Za Parsonsem zůstává moc a vliv židů dominantní složkou.

[Norman Pearlstine]

AOL je největší poskytovatel internetových služeb na světě. V USA má 34 milionů zákazníků. V současnosti slouží jako platforma židovských pořadů z dílny Time Warnera. Ve Warnerovi existuje skupina pracující na interaktivním obsahu, vedou ji pánové Jodi Kahn a Meg Siesfeld, oba židé. Vedoucím redaktorem v týmu je Ned Desmond, běloch a nežid. Všichni tři podléhají šéfredaktorovi Normanu Pearlsteinovi, který je rovněž žid. Náplní jejich práce je transformace obsahu pořadů a děl vzniklých u Time Warnera do interaktivního režimu pro internet se specifickým zaměřením na tyto uživatele internetu: děti, výrostci a ženy.

Ještě předtím, než došlo ke sloučení Time Warner s AOL, býval Time Warner druhým největším mezinárodním mediálním kolosem. Jeho "přidružená výroba", kabelová televize HBO, má 26 milionů zákazníků a je největší kabelovou sítí na americkém trhu. "Konkurenční" podnik Cinemax je ve skutečnosti další "přidruženou výrobou" patřící Time Warner.

Až do května 1998, kdy židovský miliardář Edgar Bronfman koupil PolyGram, byla další "přidružená výroba" firmy Time Warner firma Warner Music. Byla největší americkou nahrávací firmou s padesáti značkami. Proslavila se rovněž tím, že jako jedna z prvních od začátků podporovala "gangsta-rap". Ve spolupráci s jinou nahrávací firmou Interscope Records (ještě předtím, než byla Interscope Records koupena další židy ovládanou mediální firmou), pomáhala popularizovat žánry, jejichž explicitně grafická lyrika nabádá černochy k násilnostem na bílých. Bronfman koupil Warner Music v roce 2004, čímž pojistil, že zůstala pevně v židovských rukou.

Time Warner se kromě produkce pro kabelovou televizi a hudby intenzivně věnuje také filmové tvorbě (Warner Brothers Studio, Castle Rock Enterainment, New Line Cinema). Jeho tiskové oddělení řídí Norman Pearlstein - žid. Ovládá 50 magazínů včetně Time Life, Sports Illustrated a People, knižní nakladatelství Time-Life Books, Book-of-the-Month Club, Little Brown a další. Time Warner rovněž vlastní Shoutcast a Winamp, základní nástroje, bez kterých se neobejde žádné nezávislé internetové rádio. A jako dominantní hráč v RIAA byl hlavním "vyjednávačem" sám se sebou, když se určovala pravidla pro platbu autorských honorářů, která velmi zvýhodňují velké hráče a umlčela mnoho menších. (Tato informace byla uveřejněna 8.4.2003 v The Register v článku AOL Time Warner takes grip of net radio.)

Lekce Teda Turnera: "Buď velmi opatrný na to, s kým usedáš ke stolu."

[Ted Turner a Levin]

Když se v roce 1985 mediální magnát Ted Turner pokusil koupit CBS, zavládla v zasedacích síních mediálních správních rad panika. Turner zbohatl v reklamě a vybudoval úspěšnou kabelovou síť CNN se 70 miliony předplatitelů.

Ačkoliv Ted Turner nikdy přímo nezpochybnil židovské zájmy, byl Williamem Paleym a dalšími židy vždy vnímán jako neovladatelný: něco jako zapomenutý kanón, který může spustit když se to nejméně očekává. A se svou troškou do mlýna přišel navíc i židovský novinář Daniel Schorr, který pro Turnera pracoval, a který se dal slyšet, že Ted Turner neměl židy příliš v lásce.

Ve snaze zablokovat Turnerův plán k odkoupení CBS, vyzvali její vládcové židovského podnikatele a miliardáře Laurence Tische (divadla, hotely, cigarety), aby CBS převzal v procesu, kterému se anglicky říká friendly takover - "přátelské převzetí" (spočívá v odkoupení většinového podílu akcií za dohodnutou cenu, pozn. vydavatele). V letech 1986 až 1995 stál Tisch v čele CBS jako výkonný ředitel. Podařilo se mu potlačit jakýkoliv nežidovský vliv. Turner se znovu pokusil CBS získat, ale jeho snahu efektivně zablokoval Gerald Levin z Time Warner. Jako vlastník dvaceti procent akcií CBS disponoval právem vetovat každou větší obchodní transakci. Kupodivu Levin neměl námitky, když v roce 1999 jeho kolega žid Sumner Redstone nabídl za CBS 34,8 miliardy.

Ačkoliv Turner prokázal schopnost inovace a zaplnil hlavní titulky novin, nikdy ve skutečnosti neovládal konexe nezbytné k tomu, aby se stal mediálním magnátem. Pochopil, že nelze-li někoho porazit, je nutno s ním spolupracovat, a prodal svůj podíl Levinovi z Time Warner. Později toto rozhodnutí okomentoval takto:

"Většinu života jsem byl neobyčejně úspěšný. Podařilo se mi udělat řadu šikovných tahů a vydělat mnoho peněz. V určitém okamžiku nastala situace, kdy se zdálo, že spojení s Time Warnerem přinese prospěch všem, především akcionářům.

Jenže věci se mi bohužel brzy vymkly z rukou. Ztratil jsem možnost zasahovat do řízení. Doufal jsem, že budu mít dostatek morální autority na to, abych v nové firmě uplatňoval svůj vliv. Jdete-li s někým podnikat, dobře si uvažte s kým.

Domníval jsem se, že kupuji Time Warner. Ve skutečnosti si Time Warner koupil mě. Měli jsme na mnoho věcí rozdílné pohledy. Nakonec se sloučili s AOL a to byla katastrofa. A zatím stále je. Přišel jsem o 85 % svého majetku."

Disney

[Michael Eisner]

Druhým největším mediálním kolosem se ziskem 27,1 miliardy v roce 2003, je Walt Disney Company. Vůdčí osobností a výkonným ředitelem firmy je Michael Eisner - žid.

V čele Disneyho království, stojí muž, kterého média jednou popsala jako "řízené monstrum". Disney zahrnuje řadu televizních produkčních společností (Walt Disney Television, Touchstone Television, Buena Vista Television) a kabelových sítí s více než sto miliony předplatitelů celkem. Co se tématických filmů týče, Walt Disney Motion Pictures Group v sobě zahrnuje Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures, Hollywood Pictures a Caravan Pictures. Disney rovněž vlastní Miramax Films, v jehož čele stojí židovští bratři Bob a Harvey Weinsteinové odpovědni za produkci takových filmů se silným sexuálním podtextem a brutalitou jako jsou The Crying Game, Priest a Kids.

Až do roku 1984 byla firma Disney vlastněna nežidovskou rodinou, tehdy se plně soustředila na rodinnou zábavu. Když ji v roce 1984 převzal Eisner, její aktivita expandovala do výroby tzv. materiálu pro dospělé, ačkoliv stále vlastní práva ke Sněhurce

[Harvey Weinstein]

V srpnu 1995 převzal Eisner pod kontrolu navíc Capitol Cities/ABC, která vlastní televizní síť ABC, která dále vlastní deset televizních stanic v tak tržně zajímavém prostředí, jako jsou New York, Chicago, Philadelphia, Los Angeles, San Francisco a Houston. Navíc je k ABC ve Státech přičleněno 225 dalších televizních stanic, 2900 rozhlasových stanic. ABC produkuje přes 7200 rozhlasových pořadů, vlastní 54 rozhlasové stanice a operuje 57 stanicemi v mnoha velkých amerických městech (viz výše). Součástí rozhlasové sítě ABC je stanice Radio Disney specializující se na tvorbu programů pro dětské posluchače.

Pod ABC dále spadá síť sportovních stanic ESPN. Výkonným ředitelem v ESPN je žid George W. Bodenheimer. Tato korporace (ABC) rovněž kontroluje Disney Channel, Toon Disney, A & E, Lifetime Television, SOAPnet a History Channel; každý z těchto televizních kanálů má kolem 86 - 88 milionů předplatitelů v celém světě. Samotná televizní síť ABC má 84 miliony předplatitelů a mimo běžné zábavní vysílání (v jehož rámci často vysílá pořady ne právě nejvhodnější pro děti, což je na pováženou vzhledem k tomu, že jde o proklamované rodinné vysílání), rovněž poskytuje prostor křesťanskému sionistovi a televiznímu evangelíku Patu Robertsonovi.

Ačkoliv ABC/Disney je svým primárním zaměřením telekomunikační firma, její zisky v publikačním odvětví přesáhly miliardu dolarů. ABC/Disney vlastní Walt Disney Company Publishing, Hyperion Books a Miramax Books. Mimo to vlastní šest deníků a dvacet magazínů. Celosvětově vycházejí z jejich tiskáren knihy v 55 jazycích a prodávají se v 74 zemích světa. Měsíčně čte produkci ABC 100 milionů čtenářů.

Na internetu provozuje Disney Buena Vista Internet Group, ABC Internet Group, ABC.com, ABCNEWS.com, Oscar.com, Mr. Showbiz, Disney Online, Disney's Daily Blast, Disney.com, Family.com, ESPN Internet Group, ESPN.sportzone.com, Soccernet.com, NFL.com, NBA.com, Infoseek (částečné vlastnictví) a Disney Interactive.

Viacom

[Summer Redstone]

V roce 2003 měla firma Viacom zisky 26,5 miliardy a to ji řadí na třetí místo na našem seznamu. Viacom řídí Sumner Redstone (rozený Murray Rothstein). Mužem číslo dvě je ve firmě Melwin A. Karmazin, rovněž žid. Až do června 2004 zastával Karmazin pozici prezidenta a výkonného ředitele, v současnosti zůstává hlavním podílníkem firmy. Karmazina nahradila ve funkci zástupce ředitele židovka Leslie Moonvesová. Třetím mužem ve firmě je Tom Freston, o němž nemáme potvrzeno, že je žid, ale je to pravděpodobné, vzhledem k tomu, že pracoval pro židovské organizace a zabýval se prodejem oděvů, což je obor, ve kterém židé tradičně podnikají. V sedmdesátých létech minulého století se zabýval dovozem konfekce ze zemí Třetího světa na americký trh.

Viacom produkuje a distribuuje televizní programy pro tři největší televizní sítě, přímo vlastní 39 televizních stanic. Dalších 200 televizních stanic vlastní nepřímo prostřednictvím dceřiné společnosti CBS Television Network. Patří mu skupina Infinity s 185 rozhlasovými stanicemi. Dalších 1500 rozhlasových stanic vlastní dceřina společnost CBS. Filmová produkce je zajištěna prostřednictvím firmy Paramount Pictures, kterou řídí židovka Sherry Lansingová, rozená Sherry Lee Heimannová. Paní Heimannová hodlá koncem roku 2005 odejít do důchodu.

Svou podobu dostala firma Viacom v roce 1971, kdy Federal Communications Commission (FCC je nezávislá vládní agentura podléhající kongresu, něco jako Rada pro rozhlasové a televizní vysílání v Česku, pozn. vydavatele.) rozhodla, že se CBS musí zbavit části kabelové televize a výroby programů. Tenhle pokus vlády omezit monopol bohužel nevyšel a židovský kolaborativní monopol zůstává vážným problémem až do dneška. Když se v roce 1999 CBS znovu rozrostla koupí King World Productions (jednoho z hlavních syndikátů televizního vysílání), spadl Viacomu do klína i jeho původní zakladatel - CBS. Lze to vnímat jako dvojnásobný políček duchu soudního rozhodnutí z roku 1971.

Pan Redstone získal CBS po prosincovém hlasování akcionářů CBS a Viacomu. Již dříve zmiňovaná Leslie Moonvesova stála dlouho v čele CBS Television, druhý prezident Viacomu Tom Freston, vedl vlastní kanál MTV.

[Mel Karmazin]

Viacom rovněž vlastní Country Music Television, kabelovou síť The Nashville Network a je největší reklamní agenturou (specializuje se na venkovní a silniční billboardy). Jeho divize publikací zahrnuje Simon & Schuster, Scribner, The Free Press, Fireside a Archway Paperbacks. Distribuuje video prostřednictvím 8000 půjčoven a prodejen Blockbuster. Mimo to se zabývá satelitním vysíláním, zábavními parky a video hrami.

Viacom je hoden své pověsti. Prostřednictvím svých kanálů Showtime, MTV, Nicklodeon, Black Entertainment Television a dalších je největším světovým poskytovatelem kabelového vysílání. Od roku 1989 postupně získává Viacom prostřednictvím MTV a Nicklodeon větší a větší podíl mladých televizních diváků. MTV dominuje televiznímu trhu pro diváky ve věku 12 až 24 let.

Pan Summer Redstone vlastní 76 procent akcií Viacomu. Z dílny Viacomu vyšly takové perly, jako např. film Jackass, který se stal téměř kultovním filmem a pro mnohé mladé lidi ve věku kolem dvaceti let v celém světě vzorem chování a názorů. Jejich televizní kanál MTV (sledovaný 342 miliony diváků ve 140 zemích světa) zaplňuje obrazovky rasově mixovaným rockem a rap videem. Má mimořádný kulturní vliv na mladé lidi bílé pleti po celém světě. MTV rovněž s oblibou vyrábí filmy, kde hrají rasově smíšené dvojice, jako Save the Last Dance.

Viacom se rovněž soustředí na děti ve věku od 4 do 11 let. Pro ně je určen televizní kanál Nicklodeon, který sleduje 87 milionů malých diváků. V Americe nemá kanál Nicklodeon konkurenci. Rapidně se šíří také v Evropě. Většina pořadů na tomto kanále zatím ještě nevykazuje nechutné degenerativní prvky, jinak tak typické pro MTV, ale Redstonovi se postupně daří měnit obsah Nicklodeonu a stále častěji servírovat malým dětem jedovatý koktejl ve stylu MTV. Nickelodeon si dal za cíl ovládnout dětské televizní vysílání.

Pokračování ...

Druhá část rozsáhlého článku Kevina Alfreda Stroma Who Rules America?.

Známka 1.1 (hodnotilo 11)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 49 736