Na co zapomněl Michael Moore ve svém filmu Fahrenheit 9/11

Michael Rivero

28.6.2004 Komentáře Témata: Terorismus 1415 slov

Film Fahrenheit 9/11 je o tom, jak lhali americkým lidem, aby je získali pro válku. Nešlo o ZHN, Saddam nebyl hrozbou. Neexistuje spojení mezi 11. zářím a Irákem. Irák nepodporoval al-Káidu. Vláda Saddama Husseina v Iráku zabila mnohem méně lidí, než vláda Georga Bushe. Kurdy ve skutečnosti otrávil Írán (a vzpomínáte si na Waco?). Jediný radioaktivní materiál, nalezeny v Iráku, jsou tuny ochuzeného uranu z bomb svržených na Irák Spojenými státy. A co se dodržování lidských práv týče, mezi zeměmi na předních příčkách v této problematice a USA zeje hluboká propast. Ukázalo se, že Spojené státy ochotně participují při mučení vězňů, kteří v mnoha případech jsou zcela nevinní.

To jsou hlavní body filmu. Lhali široké veřejnosti snad úplně ve všem. Včetně samotného 11. září. Bush v době útoku klidně seděl a četl o husách, zatímco probíhala destrukce dvojčat. Video záznam s přiznáním Osamy bin Ladena se ukázal být podvrhem. Samotný Osama je falešný. Byl cenným aktivem CIA, která ho vytrénovala a finančně podporovala v boji proti Sovětskému svazu v Afghánistánu. Blairova zpráva se ukázala dalším podvrhem, plagiátem staré studentské slohové práce. Mobilní biologická laboratoř byla ve skutečnosti zařízením k vypouštění meteorologických balónů a Iráku je prodala Velká Británie. A tak to jde dál a dál. Podvod za podvodem, lež za lží.

[Fahrenheit 9/11]

Všichni se shodují v hlavních bodech. Lhali nám. Stali jsme se obětí historicky největšího a nejnebezpečnějšího podvodu. Podvodu, kterého použili k zažehnutí dobyvačné války. V této konfrontací faktů odvedl Moorův film skvělou práci.

Ale Michael Moore buď sám podlehl desinformaci, nebo se příliš nesnažil dopátrat se pravdy, co se samotného 11. září týče. Vypadá to, že akceptuje oficiální verzi aniž by zapochyboval.

Snad nebylo Moorovým záměrem dostat se příliš hluboko pod povrch událostí z 11. září. Zřejmě se nejvíce soustředil na letadlo, kterému Spojené státy dovolily opustit zemi bezprostředně po 11. září, zatímco veškerá letecká doprava byla úplně zrušena. Na palubě letadla byli členové rodiny Osamy bin Ladena. Historie spojení Bushovy a bin Ladenovy rodiny sahá daleko do minulosti. Osamův bratr a Bush byli společníky ve firmě Abusto Energy. Osamův bratr poskytl firmě na začátku finanční prostředky a umožnil tak její úspěšný start. Říká se, že právě toto obchodní společenství stalo za rozhodnutím CIA rekrutovat Osamu, udělat z něj svatého bojovníka proti SSSR v Afghánistánu. Takže o tom, že to letadlo opravdu odletělo, a že na palubě byla rodina Osamy bin Ladena, není pochyb.

Je ovšem otázkou, zda tato skutečnost potvrzuje oficiální tvrzení, že za útokem z 11. září byla Saudská Arábie. Poté, co nejprve označili za viníka 11. září Afghánistán, později Irák, je zcela na místě pochybovat o jakémkoliv zapojení arabských zemí do tohoto zločinu. Michael Moore, který na jedné straně jasně prohlédl a odhalil lží o iráckých ZHN, o údajném spojení Saddama s al-Káidou a s 11. zářím, ukázal na druhé straně nebezpečnou naivitu ve své ochotě přijmout oficiální vysvětlení 11. září bez pochybností.

Zkusme ale na chvíli předpokládat, že Saudská Arábie byla v pozadí útoku 11. září. Proč by to dělala? Co by tím získala? Bezprostředně po útoku se ptali bývalého předsedy izraelské vlády Benjamina Netanyahua, jak se tento útok projeví ve vzájemných vztazích Izraele a USA. Jeho bezprostřední reakce byla: "Je to skvělé... " Pak si uvědomil, co řekl a opravil se: "No, vlastně není to skvělé, ale okamžitě to vyvolá vlnu sympatií pro Izrael." V následujících měsících po 11. zářím se to beze zbytku splnilo. Podpora Spojených států pro izraelské zájmy byla mnohem silnější, zatímco Izrael ve stejné době vystupňoval svou brutalitu vůči Palestíncům. Z USA to Izraele teklo více peněz. Světové mínění proti způsobům, jakým Izrael nakládal s Palestínci, bylo dočasně oslabeno. Naopak nepřátelství vůči Arabům do jisté míry vzrostlo. Zcela se zapomnělo na skutečnost, že Izrael ignoroval mnohem více rezolucí OSN, než si kdy dovolil Saddam. Na začátku války se předpokládalo, že jakmile budou mít Američané volný přístup k irácké ropě, sníží to jejich závislost na ropě ze Saudské Arábie a následně klesnou ceny ropy na světových trzích. Takže komu to prospělo? Opravdu si myslíte, že by Saudská Arábie spáchala čin, jehož důsledkem by byla těsnější pouta mezi Izraelem a USA? Že by spáchala čin, který by ohrozil vlastní příjmy z ropy? Že by spáchala čin, který by celosvětově vyvolal nenávist vůči Arabům? Ani já si to nemyslím.

Následuje několik faktů, které se z nějakého důvodu do filmu Fahenheit 9/11 nedostaly:

11.září bylo zadrženo pět mužů. Na jejich podezřelé chování upozornili šokování Američané. Ta pětice se smála, radovala se a tancovala, zatímco se mrakodrapy dvojčat hroutily. V její dodávce se našlo mnoho cestovních pasů a mapy s jasně vyznačeným WTC. Pes cvičený na výbušniny se choval tak, že nedávno musely být v dodávce. Ta skupinka byli Izraelci, později identifikováni stanici Pacific Radio jako agenti bezpečnostní služby Mossad. Podle Carla Camerona z televizní společnosti Fox byla zpráva o izraelské operativní skupině pracující v USA klasifikována vládou Spojených států klasifikována jako důvěrná, stejně tak důkazy o vazbách mezi zadrženými a 11. zářím. Agenti Mossadu používali jako zástěrku stěhovací firmu Urban Moving Systems. Její majitel Dominic Suter, ji krátce po 11. září zanechal na pospas. Nestačil ani odhlásit telefony, do Izraele odletěl 14. září.

V hořících troskách WTC byly poházeny cestovní pasy se jmény Saudských Arabů, o kterých samotná FBI prohlásila o deset dnů později, že to jsou dobře udělané padělky, přičemž identity mužů v pasech byly ukradeny jiným Arabům. Ve skutečnosti nevíme, kdo vlastně v těch letadlech byl. Víme pouze, co si máme oficiálně myslet. Proč by ale Saudská Arábie spáchala 11. září a použila k tomu falešné cestovní pasy vlastní země? Kdyby za tím opravdu byli občané Saudské Arábie, nebylo by pro ně logičtější použít pasy ukazující na Izrael? Ředitel FBI Robert Mueller veřejně přiznal, že ve skutečnosti neexistuje důkaz, který by potvrdil, že jmenováni arabští únosci byli opravdu v letadlech.

Do Odiga v New Yorku a Izraeli přišlo varování ještě dříve, než se unesena letadla odlepila od země. Je jasné, že byly varovány firmy s vazbami na Izrael. Proč by Saudská Arábie varovala izraelské firmy, pokud stála za 11. zářím?

A firmy odpovědné za kontrolu cestujících na třech letištích, odkud vzlétli únosci, nebyly vlastněny Saudskými Araby.

Byla-li Saudská Arábie ve spolku s al-Káidou při realizaci 11. září, proč by teď al-Káida terorizovala členy královské rodiny Saudské Arábie?

A když už hovoříme o "al-Káidě", není to dávno, co palestinská policie odhalila jednu její buňku a zjistila, že její členové jsou ve skutečnosti agenty Mossadu.

A konečně poslední bod. Stát, který by pomohl americké vládě připravit podvržený teroristický útok mající za následek dobyvačnou válku na Středním východě, by se rovněž dostal do ideální pozice tímto tajemstvím později americkou vládu vydírat. Takže se zkuste podívat zpátky na to více než dvouleté období od 11. září a pokuste se vytipovat, pro který stát je americká pokladna stále otevřena a žádná suma není dostatečně vysoká, žádné množství zbraní dostatečně uspokojivé, žádný počet zablokovaných rezolucí OSN dostatečně přesvědčující, pro který stát zapomněla Amerika na svou dlouholetou neutrální zahraniční politiku ve prospěch naprosté a slepé podpory jeho expanzních plánů. Najděte národ, jehož vůdce se otevřeně chvástá, že mu americká vláda zobe z ruky.

Ale to, že Michael Moore nedotáhl svůj film do konce, co se týče odhalení kolem 11. září, nic neubírá na skutečnosti, že lidé Spojených států byli vmanévrování do války na základě lživých argumentů. A o TO hlavně ve filmu šlo. Na druhé straně zůstává tvrdou skutečností, že podstatnou část podvodu kolem 11. září Michael Moore neodhalil. A že se o to ani nepokusil. Fahrenheit 9/11 odhaluje jen špičku ledovce.

Fahrenheit 9/11 není obviněním Bushe samotného. Není obviněním pouze republikánů. Fahrenheit 9/11 je obviněním celé americké mocenské špičky, která musela vědět, že Bush lže lidem, aby rozpoutal válku, a s úsměvem na rtech tomu přihlížela, aniž by zasáhla. Stejně jako Hitler, ani Bush by to nedokázal, nemít silnou podporu celého mocenského aparátu a médií. Podívejte se na záznam z hlasování o použití síly v Iráku a o drakonickém útoku na naše svobody. Na obě politické strany a jejích opakované ANO.

Za ten válečný spěch a diktaturu mohou obě strany a obě by teď měly stát na lavici obžalovaných. Kdekdo dnes mává Fahrenheitem 9/11, aby si vyřídil osobní účty s těmi, které považuje za darebáky, ale pravdou je, že viny za současný stav národa je víc než dost, aby zbylo pro všechny.

Článek THE PART OF THE 9-11 STORY MICHAEL MOORE MISSED! vyšel na serveru whatreallyhappened.com

Známka 1.7 (hodnotilo 15)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 31 031