Mýtus o malém Izraeli

Sam Hamod

1.7.2003 Komentáře Témata: Izrael 3128 slov

Jen málokdo může sledovat, jak Sharon a jeho sionističtí přisluhovači zabíjejí ženy, děti i starce, ničí jejich domovy, školy, nemocnice a nepociťovat přitom morální odpor. Mnoho Židů i Nežidů se od takového postupu odvrací a - říci pravdu - jsou to především Židé, kteří vykazují největší hrdinství v boji proti brutalitě sionistů a proti zločinům páchaným Mossadem po celém světě. Z této skupiny jmenujme např. Nurit Peleda (obdržel Sacharovovu cenu za boj za mír v Izraeli), Anthony Lewise, profesora Naoma Chomského, rabiho Michaela Lernera a další hrdiny s morálním základem. Je na čase podívat se pravdě do očí a zbavit se konečně mýtu o "malém, nepatrném Izraeli" a jeho sponzorech, jejichž chapadla prorostla celým světem.

Tento článek píšu sionistům. Těm, kteří podporují brutální taktiky Sharona a jeho předchůdců v Palestině. Píšu jej těm, kteří infiltrovali americkou politiku a média a vnucují svou militantní politiku prostřednictvím tajných agentů s dvojím občanstvím, více loajálním Izraeli než Americe (či jiné zemi). Píšu jej agentům Mossadu pracujícím v bezpečnostních složkách různých zemí a snažícím se lanařit další ke spolupráci s Izraelem. Píšu jej mentorům a teoretikům, jejichž politické a mediální konexe z nich přes noc udělali odborníky pracující pro Izrael (za všechny jmenujme alespoň Daniela Pipese, Franka Gaffneyho, Richarda Perleho, Bernarda Lewise).

Příliš málo lidí si uvědomuje, že tento "malý národ" jménem Izrael má svá chapadla rozprostřena po celém světě. Pracují pro něj odborářské organizace PAC (political action committees), různí pověřenci, voleni politikové, bývalí i aktivní agenti Mossadu. Píšu ten článek ve snaze otevřít lidem oči, aby konečně prohlédli, co se děje a přestali věřit mýtům šířeným proizraelskou propagandistickou mašinou, která zcela ovládá americká média (noviny, televizi, rádio i film) a má ohromný vliv na politiku a ekonomiku mnoha států světa, mezi jinými USA, Británii, Venezuelu, Německo a další.

Několik příkladů

  1. Na mezinárodním letišti ve Frankfurtu pracuje v odbavovací a bezpečnostní službě mnoho agentů Mossadu. To poznalo na vlastní kůži mnoho cestujících arabského původu, včetně těch s občanstvím USA, kteří byli službou nesmyslně obtěžováni. Přitom bylo zaznamenáno mnoha svědectvími, že bezpečnostní služba v německých uniformách nemluví mezi sebou německy, ale hebrejsky.

  2. Mnozí noví zaměstnanci amerického ministerstva pro vnitřní bezpečnost, CIA i FBI, jsou agenti Mossadu, ať už bývalí nebo "oficiálně půjčeni" z jedné organizace do druhé. O tom hovoří lidé pracující pro tyto agentury a dokonce i média se o tom občas krátce zmíní.

  3. Iráčané mnohokrát upozorňovali, že "američtí" vojáci v Bagdádu mezi sebou hovoří hebrejsky. Dokonce i americký tisk přiznal, že Izrael pomáhá Američanům při hledání ZHN. Metody používané americkými vojáky v Iráku jsou k nerozeznání od metod, které používá Izrael v Palestině: ostřelovat dům z těžkých zbraní, vyrazit dveře a vpadnout dovnitř. Bez důkazů odvést všechny mladé i staré muže v domě někam na neznámé místo. Nebo prostě zničit dům tanky a dělostřeleckou palbou či raketami a zdůvodnit to tím, že bylo jednáno na základě udání, že se v domě ukrývají lidé loajální se Saddamem.

  4. Je veřejným tajemstvím, že Mossad léta pomáhal apartheidu v Jižní Africe trénováním a výcvikem policejních a vojenských oddílů. Izrael prodával do Jižní Afriky zbraně a technologie, které byly OSN zakázány. Experti na Afriku hovoří o tom, že v současnosti tento obchod i výcvik probíhá v Nigérii a v Keně.

Nejzajímavější je ale to, jak se Izraeli a jeho agentům podařilo infiltrovat americkou kontrašpionážní službu a politiku. Je obecně známou skutečností, že Wolfowitz, Fleischer, Perle, Lantos a další politikové ve vysokých funkcích mají dvojí občanství: izraelské a americké. Jejich činy často potvrzují loajalitu Izraeli. Např. Lantos požaduje pro Izrael více peněz a podpory, než pro chudé Američany, nevyjímaje z toho ani pomoc pro Kalilfornii, což je jeho volební okrsek. Každému ve světě, kdo umí alespoň slabikovat, je velmi dobře známo, že hlavními architekty útoku na Irák byli Wolfowitz a Perle. Nyní tito muži vyvíjejí tlak k útoku na Írán, Sýrii a Libanon (kteréžto státy jsou na předních pozicích izraelského seznamu nepřátel odsouzených ke zničení). Organizace AIPAC (American Israel Political Action Committee) uplácí politiky miliony dolarů ve snaze získat pro Izrael miliardy ze státních zdrojů. Vyvíjí tlak na amerického prezidenta, kongres i senát.

Sionistické skupiny mají silný vliv ve sdělovacích prostředcích. The New York Times vlastní rodina Sulzbergerova, Washington Post je vlastněn Goldensonem, bývalým majitelem ABC, CBS vlastní Paley a NBC Sarnoff - všichni výše jmenováni jsou loajálními sionisty a jejich štědré dary AIPACU se staly legendou. Prezident NPR a PBS Fred Friendly je známým podporovatelem sionistů ještě z dob, kdy byl v CBS. Tento svůj postoj si přenesl do NPR, kde většina politických analytiků a komentátorů jsou pro Izrael (Scott Simon, Dan Shorr, Linda Gradstein, Linda Wertheimer, Seigel). Zkuste spočítat, kolik Arabů, muslimů nebo lidí latinskoamerického původu - míním skutečně latinskoamerický původ, nikoliv napůl židovského (Linda Wertheimer, Seigel ) - pracuje pro média. Takže kamkoliv se podíváte v Americe, od zjevného ovládání médií a finančnictví, až po propagandu páchanou naším filmovým a televizním průmyslem, všechno podává jednoznačný pohled: Arabové a muslimové jsou vždy teroristi, Židé a Izraelité jsou vždy oběti. Lidé židovského původu jsou srdeční a velkorysí, nikdy se nechovají jako tvrdí obchodníci. Pokud jde o filmy o mafii, pak zápornými postavami jsou vždy a pouze Italové. Tento mýtus je prosazován i v seriálu Sopranos: Tony a jeho chlapci vždy hovoří se židovským kmotrem, přítelem Tonyho otce. To jsou čisté žvásty. Každý skutečný mafioso, nebo ten, kdo někdy pracoval pro "Business", jak se v branži říká, ví, že Italové jednají pouze s Italy, a zvlášť na Sicílii. Od počátku vedou italské mafie tvrdé a nekonečné boje s židovskými kriminálními gangy vedenými Lanským, Siegelem a dalšími. Pokud se jakýkoliv seriál nebo film zmíní o Lanském či Bugsym, jsou vždy vypodobněni jako pozitivní postavy, které jen omylem šláply vedle, nebo jako dědulové, kteří se pouze snaží přežít v tvrdém světě.

Případ odhaleného izraelského špióna Pollarda ve vojenské kontrašpionážní jednotce amerického námořnictva byl bagatelizován. Ututlána byla i skutečnost, že Izrael požaduje jeho propuštění.

V průběhu Pollardovy aféry média často ukazovala jeho plačící manželku, jak donekonečna opakuje "on není špión", navzdory naprosto usvědčujícím důkazům proti němu. Noviny sice o tom sporadicky referovaly, ale často jen na zadních stránkách, pokud vůbec. Někteří rabí veřejně požadovali, aby byl Pollard souzen v Izraeli. Představte si, jak stát soudí svého vlastního špióna za špionáž pro něj! Neuvěřitelné!

Samozřejmě, že izraelité se musí pouze bránit. Proto srovnávají buldozerem domy v Palestině (ne, nikoliv v Izraeli), pokračují v zabírání půdy palestinských farmářů (kteří musí být teroristé, proč by se jinak maskovali za pastýře ovcí či pěstitele olivovníků - zjevná kamufláž!), konfiskují vklady Palestinců v izraelských bankách, požadují, aby Američané zmrazili účty palestinských humanitárních charit, nikdy nestřílejí na ženy či děti, a pokud ano, tak jen omylem nebo kovovými kuličkami s gumovou špičkou (které dokážou také zabít člověka, ale ne tak rychle). A co se týče raket, které posílají na nemocnice, školy a sanitky, tak to je jenom proto, že ty děti musely spáchat teroristický čin tajně - v době, kdy byly ve škole. Tohle absurdní prohlášení jsem si vymyslel, ale není více absurdní, než některá tisková sdělení a veřejná oznámení učiněna poté, co Izrael zabíjel. Tato prohlášení vždy jednání Izraelců omlouvají, a to bez ohledu na okolnosti.

A samozřejmě, ti izraelští vojáci, kterým se z takového jednání dělá špatně a odmítají se na něm podílet, jsou označeni za "zrádce" a "lháře" a ostatní se jich straní. Jsou zavíráni do vězení a bůhví čemu všemu jsou tam vystaveni. O tom hovoří např. přední izraelská právnička Felicia Langerová, která přežila holocaust a často zastupuje Palestince, nebo izraelské vojáky, kteří se odmítají spolupodílet na těchto nelidských aktech barbarství. O tom také hovoří izraelská spisovatelka Nurit Peled, nositelka Sacharovovy Ceny míru, její bratr a další, kteří se účastnili mírových dialogů v San Diegu a dalších amerických městech. Jsou to lidé, kteří si opravdu přejí to nejlepší pro svoje židovské bratry a pro Palestince - pokrevní příbuzné, viz "Pokrevní bratři" od Chacoura. Přejí si mír.

Není třeba připomínat Sharonův útok na Palestince v Libanonu, ani jeho podíl na strašlivém a neodpustitelném masakru v utečeneckých táborech Sabra a Shatilla, kde izraelské jednotky stály opodál, slyšely křik a viděly krev, viděly děti, jak utíkají z tábora a prosí o pomoc, a přesto nic neudělaly, pouze pomáhaly osvětlit svými reflektory prostor, aby falangisté na svoje vraždění dobře viděli. Není třeba ani připomínat stále pokračující destrukce vesnic, domů a lidských bytostí pod Sharonovou vládou. Není třeba připomínat Clintonovy a Barakovy lži, ve kterých neustále tvrdili, že dávají Palestincům 80 % toho, co chtěli, ačkoliv ve stejné době pokračoval Barak nejvyšší rychlostí (a za Clintonovy tiché asistence) v budování dalších osad na palestinském území.

Fakta, fakta, fakta. Není je třeba ani příliš hledat. Stačí se podívat na všechny rezoluce OSN a zprávy o Izraeli a jejich porušování a ignorance ze strany Izraele. Byly by to tucty, ne-li stovky stránek, kdybych měl vyjmenovat všechny zlořády a týrání jen za posledních deset let. A to bych se ještě nezmínil o předchozích zvěrstvech a ani těch, která jsou páchána právě teď ve jménu "bezpečnosti" - docela jako když Hitler potřeboval více území k zajištění německé bezpečnosti.

A samozřejmě platí, že čím více půdy stát zabírá, tím více jí potřebuje kolem, aby zabezpečil střed zabrané oblasti. Dostáváme se do nekonečné smyčky zabírání další a další půdy. Celou tu dobu americký prezident a kongres předstírají, že to nevidí. Američtí občané vědí velmi málo o tomto procesu, protože informace přicházejí pouze z OSN, nebo z takových omezených zdrojů, jakými je časopis National Geographic (tam nedávno vyšel skvělý článek o izraelském osídlování Palestiny, o problémech, které to přináší, a o tom, jak byl zničen pocit existence palestinského státu na území West Bank a pásma Gazy.

A konečně tady máme ZHN a jaderné zbraně. Od padesátých let umožnila Amerika bezprecedentní volný přístup izraelským vědcům do laboratoří v Oak Ridge a v Los Alamos.

Izrael - díky naší pomoci - disponuje obrovskou zásobou jaderných zbraní. Rovněž vlastní velké zásoby antraxu a dalších jedů - opět díky americké vládě, která se svého času obávala možného útoku Arabů na Izrael. Z těchto důvodů nedovolí Izrael žádnou inspekci svých zařízení a zásob a nepodepíše žádnou smlouvu o nešíření. Jde o stejnou smlouvu, kterou Amerika nutí podepsat všechny jaderné mocnosti světa (čímž se patřičně holedbá), ovšem s výjimkou Izraele. A co se chemických a biologických zbraní týče, ani USA a ani Izrael nepřistoupí k dohodě zakazující jejich existenci - mají jich příliš mnoho ve svých skladištích. Z toho důvodu byl americký útok na Irák pro mnoho odborníků trapnou fraškou. Dva státy, které samy nejvíce porušují mezinárodní smlouvy o jaderných a dalších zakázaných zbraních, patřily mezi nejaktivnější obviňovatele jiných, přesně podle rčení zloděj volá chyťte zloděje. A nesmíme zapomenout na pudlíka Tony Blaira, který má - co se ZHN týče - sám kostlivce ve skříni.

Je na čase, aby se mýtus o "ubohém Izraeli" uložil někam k ledu k věčnému odpočinku. Je na čase, aby se Američané konečně probudili a pohlédli do tváře státu, který nejvíce ohrožuje svět terorismem, do tváře Izraele.

Je na čase, aby se prostí Američané konečně dozvěděli od své vlády a svých médií, proč tolik Arabů a muslimů je proti Americe a proti Bushovi. Je za tím Izrael se svou krutostí vůči svým spoluobčanům nežidovského původu - Arabům, muslimům, Palestincům. A je za tím brutální a zcela zbytečné obsazení Iráku, kterýžto stát je na izraelském seznamu nepřátel veden na prvním místě. Je za tím využití vlivu klíčových kongresmanů, rozdělování vysokých vlivných funkcí lidem jako Wolfowitz, Perle, Feith a dalším podobným, jejichž snahou je, aby Izrael dosáhl svých cílů za pomocí jiných. A to se nezmiňujeme o levné irácké naftě, která nyní proudí do Izraele - drobná pozornost Ameriky. Neočistí-li se Amerika od izraelského vlivu (což se nestane - pozn. vydavatele), mohu s vysokou pravděpodobností předpovědět, že válka mezi Araby, muslimy a Amerikou neskončí. Válka neskončí, dokud nebude nevyřešen palestinsko-izraelský konflikt a nový konflikt protlačený proizraelským lobby, totiž americkobritská okupace Iráku. Všichni poneseme následky strachu z terorismu - fyzické, emocionální i finanční (cena, kterou platíme za strach z terorismu, je neoddiskutovatelná - stačí se rozhlédnout kolem, co se stalo s aerolinkami, s průmyslovou výrobou, s turistickým ruchem a se všemi obory ekonomiky nejen naší, ale i jiných zemí.) A to vše jen proto, že my v Americe - v obavě z dlouhých chapadel Izraele - odmítáme řešit izraelsko-palestinský konflikt spravedlivým způsobem. Řekl bych, že dokonce americký prezident a kongres se bojí vystoupit otevřeně proti Izraeli. Bojí se následků, které by to mělo na jejich kariéru - ostatně jen vzpomeňme, jak dopadl Nixon, když vyvinul diplomatický tlak na Izrael, aby tento upustil od osídlování území, které mu nepatří. Dokonce vyhrožoval zastavením plateb formou prezidentského výnosu. Anebo Carter, který udělal tu chybu, že se odvážil nutit Begina dodržovat smlouvu podepsanou v Camp David. Carter následně ztratil podporu téměř celé demokratické strany a pramen financí pro volební boj za znovuzvolení záhadně vyschl. Anebo Pat Buchannan. Tohoto muže (symbolicky) polili smůlou a vyváleli v peří za to, že odmítl mlčet o tom, jak Izrael zneužívá americkou finanční a vojenskou pomoc, a o tom, jak vraždí Palestince. Anebo Robert Novak, mezinárodně respektovaný žurnalista. Nedávno jej napadli a označili za židobijce, protože vyjádřil nesouhlas nad Sharonovým postupem osídlování a porušením smluv. V osmdesátých letech jsem hovořil s některými agenty FBI, tehdy jsem pracoval jako ředitel Islámského centra ve Washingtonu. Důvěrně mi sdělili, že všichni, včetně prezidenta, mají strach z fyzické likvidace provedené Mossadem nebo jeho pomocníky dokonce uvnitř samotného amerického bezpečnostního systému. Ti, kteří nikdy nehráli velkou hru, se tomu možná vysmívají, ale ti, kteří měli možnost zblízka vidět, jak ten systém pracuje, říkají, že je to tak neuvěřitelné, že je nutno to zažít, abyste tomu uvěřili.

Novináři, pracující v Jižní Africe a na Středním východě, velmi dobře vědí, o čem je řeč. Izrael není "ubohý národ" snažící se o přežití. Je malým národem s velkým bratrem v zádech. A ten velký bratr chrání malého, protože nemůže nic jiného dělat, sám totiž má nůž na krční tepně držený tím malým. Kdokoliv, kdo se v Americe odváží říct pravdu, je zlikvidován. Jeho kariéra na poli politiky, zábavního průmyslu, ekonomiky nebo vědy má krátké trvání. Několik výjimek z pravidla ovšem existuje. A jak jsem řekl dříve, tato chapadla prorůstají celým světem, podporována masivními fondy, diskrétním dosazováním svých lidí na vlivná místa a mediální silou, která nemá obdoby. Robert Murdoch v současnosti kontroluje všechny satelitní kanály na světě s výjimkou jediného, o kterém ale už bylo rozhodnuto, že jej také koupí. Nebude-li rozhodnutí FCC zvráceno, bude Murdoch ovládat všechny satelitní kanály světa. A Murdoch je od nepaměti sionista první třídy. Stačí se podívat na zprávy, které jeho společnosti vysílají, nebo přečíst jeho noviny, aby jeden viděl jeho fanatický proizraelský postoj, jeho protiarabské a protimuslimské zaměření. A to nezapočítávám jeho útoky na kteréhokoliv politika světa, který by se odvážil říct slovo proti Izraeli.

A konečně i v aréně náboženství sionisté tvrdě bojují a dosahují výsledků. Nedávnou novinkou je jejich spojení nebo smlouva, chcete-li, s hnutím křesťanských evangelíků. Evangelíkové se modlí za Armagedon (celosvětovou ničivou válku následovanou Posledním soudem) a návrat Krista. Aby k tomu mohlo dojít, musí Izrael triumfovat nad svými nepřáteli. Evangelické hnutí poslalo mnoho svých misionářů do Izraele, aby vše připravili pro tento nadcházející den. K podpoře se přihlásili mimo George Bushe i Billy Graham, Pat Robertson a Jerry Falwell. Toto náboženské spojení konvertovalo do těsného pouta se stranou republikánů. Z toho automaticky vyplývá podpora Bushova jednání, ať udělá cokoliv. Samozřejmě, Sharon jako hlava státu, který míří k Armagedonu, dostal od Bushe carte blanche, co se zabíjení Palestinců týče. Bush odmítá vidět Sharonův terorismus, podle Bushe je to pouze hnutí Hamas a podobné palestinské organizace, které nesou přídomek "teroristické." Svět je zděšený způsobem, jakým se deformuje křesťanské evangelium, ale jen velmi málo skutečným křesťanským učencům ze zavedených seminářů a univerzit je dovoleno veřejně hovořit v televizi nebo rádiu v Americe, stejně tak je pro ně nemožné psát do mainstreamových médií. Tato média ovládlo bláznivé ultrapravicové křídlo, takže jediné, co může veřejnost slyšet, jsou kazatelé jako Falwell, jeho syn Graham, Robertson a další si podobní. Tito lidé zaplavují svými nesmysly veškerý vysílací čas a důvěřivá americká veřejnost to konzumuje.

Došlo to tak daleko, že někteří ultrapravicoví jedinci označili Islám za náboženství zla. Mohameda, proroka Islámu, označili za pedofila. Tvrdí, že mají "důkazy", které ovšem byly dodány jejich vlastními potřeštěnými, ultrapravicovými a sionistickými "učenci". Mnoho sionistů a ultrapravých evangelíků se pokoušelo zabránit muslimským učencům a řečníkům vystupovat na fórech, kde se scházejí lidé různého náboženského vyznání. Snaží se omezit jakýkoliv jejich projev vybočující z jejich univerzitních závazků. Tomuto způsobu odpadlictví je dovoleno pokračovat ve jménu falešného křesťanství a judaismu. Z politiky do náboženství tak přerůstá chování, které je amorální a musí nutně urážet Boha, ve kterého údajně věří. Občas pochybuji, zda tyto skupiny vůbec mají potřebu nějakého Boha, kromě potřeby Boha moci - jen obdoby zlatého telete, proti kterému vystupovali už Mojžíš, Kristus i Mohamed.

Tak tady máme ten "malý, chudý národ izraelský, snažící se pouze přežít." Zbavme se už konečně tohoto mýtu a pohlédněme pravdě do tváře. Toto není Izrael, který chtěl Mojžíš, či Ježíš a Bůh, ke kterému se dnešní sionisté hlásí. Dnešní Izrael je líhní pletichaření, lží, brutality a protřelosti zaměřených ke zničení ostatních - lekce, kterou se aškenázští Židé naučili od Hitlera. Dokonce lidé dalších skupin Židů (Falasha - etiopští Žide a Sephardic - skuteční původní obyvatelé Středního východu) v Izraeli - na území, kde žili tisíce let - jsou dnes považovány za občany druhého řádu. A aškenázští Židé z Evropy, potomci Kazarů, kteří konvertovali k judaismu ze slovanských kmenů, přišli na Střední východ ve 20. století. A samozřejmě Palestinci (Filištínští v jazyku Arabů a Židů), kteří zde žili tisíce let, jsou nyní brutalizováni. Sharon a jeho přisluhovači za pomoci ignorantských amerických křesťanů (kteří věří, že až Armagedon přijde, budou všichni Židé konvertováni na křesťany) se snaží vytlačit je z falešného Izraele.

Malá šance - jen více mytologie - ale to si ponechme na někdy jindy.

Článek The Myth of Tiny, Little Israel: Zionist Tentacles Everywhere byl uveřejněn 26.6. na serveru informationclearinghouse.info.

Známka 1.3 (hodnotilo 3)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 4

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 21 407