Na stromech seděli mrtví ptáčkové

Vladimír Stwora

19.3.2003 Komentáře Témata: Severní Amerika 2493 slov

Nejprve jsme si neuvědomili, že jsou mrtví. Překvapilo nás, že sedí tak tiše a nehýbou se. Teprve když jsme stromem zatřásli, padali dolů. Nebylo vidět zranění, jen ze zobáčků jim vytékala krev. Dva ptáčkové zůstali na větvích - nožičky měli spečené, vtavené do kůry. (Z vyprávění svědků z vojenské základny Rish-Khor nedaleko Kábulu, 2001,2002)

Spojené státy použily v první irácké válce a při útoku na Afghánistán jaderné zbraně. Nyní nás připravují na další reprízu.

Možná je tato informace pro mnohé čtenáře šokující, ale důkazy existují a jen těžko je lze vyvracet.

Nejprve trošku historie

Když v roce 1945 testovali Američané první atomovou bombu na základně v Alamogordu v Novém Mexiku, měli pro novináře připravené vysvětlení, které mělo zakrýt skutečný rozsah pokusu. "Muniční vlak" prý vybuchl v této oblasti. Tak to bylo vysvětlováno svědkům, kteří zaznamenali silný výbuch a záblesk.

V době, kdy jsou veřejnosti podávány informace jen když taková informace (nebo to, co tzv. "odborníci" za informaci označí) slouží zájmům vzrůstajícího zisku hegemonistických korporací, není chybou podrobit rozboru to, co přichází zeshora. Především z pohledu otázky

Komu to prospěje?

Nová bomba na bázi benzínu?

V roce 1991 byla veřejnosti předhozena zdánlivě podružná informace, že USA hodlá při invazi do Kuvajtu použít novou bombu na bázi benzínu. Spolu s tím přišlo upozornění, že mediální pokrytí bude při použití této bomby na 24 hodin přerušeno. Autor původního článku, podle kterého zpracovávám tento text, píše:

V té době mi přišlo divné, že bomba, jako ta na bázi benzínu, jejíž účinek je povrchový, by měla být použita proti vojákům zakopaným v podzemních bunkrech.

"Něco málo vím o tom, jak taková bomba vybuchuje a jak působí. Nejprve menší detonace rozpráší do vzduchu benzínovou náplň, vytvoří jemnou mlhu - aerosol, pak následuje hlavní exploze. Výsledkem je ostrý záblesk a kouřový mrak ve tvaru hřibu - ne nepodobný jadernému výbuchu. Takový výbuch je nerozeznatelný od výbuchu malé jaderné nálože.

A také - želbohu - to platí obráceně! Je-li předem vydaná zpráva, že exploduje benzínová bomba, není zatěžko odpálit malou atomovou bombu, jako například neutronovu, a nikdo (dokonce ani odborník, který sleduje výbuch z dálky) by nebyl schopen najít nějaký rozdíl.

KROMĚ toho, že - na rozdíl od benzínové bomby - neutronová bomba by MOHLA BÝT ÚČINNÁ proti nepříteli v podzemním bunkru."

Co se týče vojáků, kteří byli v blízkosti výbuchu, po explozi byla jejich těla okamžitě buldozerem zahrabána hluboko pod zem.

[Jaderný výbuch]

Benzínové bomby byly celkem rutinní zbraní Sovětské armády v Afghánistánu. Jsou účinné proti nechráněným pozemním cílům, protože při výbuchu generují silnou přetlakovou vlnu, která dokáže zabít lidi v okolí desítek až stovek metrů.

Nejde tedy o žádnou novinku. Nutno si položit otázku, proč v roce 2001 a 2002 Američané veřejně oznámili svůj úmysl použít tyto bomby proti talibanským vojákům skrývajícím se v jeskyních.

Otto von Bismarck jednou řekl: "Nikdy nevěřte ničemu v politice, dokud to nebylo oficiálně popřeno."

Co mělo společné oznámení o použití těchto bomb v Afghánistánu se stejným oznámením deset let zpátky při první invazi do Iráku? A proč v obou případech použili benzínové bomby proti nepříteli pod zemí, když jejich povaha výbuchu je činí účinnými především proti cílům na povrchu?¨

Proti podzemním a jeskynním skrýším je neutronová bomba ovšem účinná. Z pohledu pozorovatele to vypadá, jako výbuch několika tuctů tun TNT. Bomba ostatně byla navrhována tak, aby se dala použít i v městských a zastavěných oblastech. Výbuch nezničí infrastrukturu. Budovy a zařízení, vše zůstane netknuto. Lidé vzdáleni jen několik kilometrů od centra výbuchu netuší, že exploze, kterou právě slyšeli, pochází z jaderného výbuchu. A intenzivní neutronové záření, které následuje, vidět není.

Bomba MAOB možná není MAOB

Proč tedy v případě Kuvajtu předcházelo oznámení o použití benzínové bomby s následným čtyřiadvacetihodinovým moratoriem na jakékoliv zprávy? A proč podobné oznámení předcházelo použití této zbraně v Afghánistánu. A PROČ jsme najednou podrobeni propagandě, že nová zbraň, kterou Američané hodlají v Iráku použít - MAOB (Massive Ordnance Air Burst Weapon - masivní muniční vzduchová exploze), neboli neoficiálně Mother Of All Bombs - matka všech bomb, produkuje ohnivou kouli a charakteristický hřibový mrak? Zde je oficiální zpráva CNN z 11. března: http://www.cnn.com/2003/US/03/11/sprj.irq.moab/index.html, ve které se píše:

"Národní centrum pro zemětřesní nezaregistrovalo zvýšenou seismickou aktivitu po výbuchu, jak někteří vojenští odborníci předpovídali. Očekával se mrak 3000 metrů, místní obyvatelé byli varováni. Servírka Kathy Fite ve Fort Walton Beach, vzdáleném asi 30 kilometrů, od testovací základny sdělila, že výbuch zaslechla, ale jinak to nevyvolalo ani drnčení skel v oknech restaurace, ani nezaregistrovala otřesy půdy. Popsala explozi jako hlasitou, ale ne až tak hlasitou. Dalo se to prý porovnat s hlukem, který způsobují stíhačky startující z blízké základny. Pentagon oznámil, že vyhodnocuje výsledky pokusu, aby se ověřilo, že to pracovalo tak, jak mělo."

Nezní to podobně jako ten příběh o explozi muničního vlaku v roce 1945 v Alamogordo?

Jde-li o další zbraň na principu vzduchové tlakové vlny, proč tedy CNN tvrdí, že tato zbraň je účinná nejen nad zemí, ale rovněž proti cílům hluboko pod zemí? Zde je oficiální citace z CNN: As originally conceived, the MOAB was to be used against large formations of troops and equipment or hardened above-ground bunkers. The target set has also been expanded to include deeply buried targets. (Předpokládalo se, že MOAB by byla použitelná proti velkým formacím jednotek a vybavení, nebo zesíleným povrchovým bunkrům. Design byl byl rovněž rozšířen tak, aby použití zahrnulo i hluboko zakopané cíle.)

Autor původního článku na tomto místě uvádí:

Mám pro vás, bohužel, novinu. MOAB není "matkou všech bomb". To, co je nám sdělováno, není nic jiného, než příprava na preventivní použití taktické jaderné zbraně. Jak to vím? Přivedl mne k tomu článek v Open Democracy Transport of death, kde se píše:

Obě bomby, MOAB a BLU-82, jsou nesprávně označovány jako benzínovo-vzduchové zbraně fuel-air explosive (FAE), ve kterých je v první fázi připraven aerosolový mrak na bázi uhlovodíků a ten je následně odpálen. Intenzivně využívá kyslíku přímo z atmosféry a je tudíž více efektivní, než mnoho jiných vysoce explozivních látek. Jeho nevýhodou je, že vyžaduje poměrně klidné meteorologické podmínky, a je technicky náročné použití více než tunové nálože. Ale přesto jsou moderní bomby FAE velmi nebezpečné a ničící zbraně, zvlášť jsou-li použity proti budovám. Existuje nepotvrzená zpráva, že Izrael použil tyto zbraně při obléhání Bejrutu v roce 1982, zahynulo tehdy 20 tisíc obyvatel města.

BLU-82 a MOAB jsou ovšem mnohem větší a silnější zbraně, než FAE. Jejich základem je směs dusičnanu amonného a práškového hliníku ve vodní suspensi nebo kašičce s nějakým pojidlem, který drží tyto komponenty pohromadě. Efekt výbuchu BLU-82 je překvapující, vzácné filmové nahrávky ukazují detonaci, šokovou vlnou a následný hřib velmi podobný výbuchu malé jaderné zbraně, ačkoliv jde o konvenční bombu.

Lež, lež a ještě jednou lež. A k tomu nesmírně hloupá. Hliníkový prášek s okysličovadlem není v žádné učebnici chemie klasifikován jako výbušnina. Může být použít k lámaní skály a těžbě nerostů, je znám jako "blasting agent" - míněno, nemá rychlost detonace, neboli brizanci, jakou mají relativně běžné výbušniny, např. C4 (phlegmatised Cyclo-Trimethylene-Trinitramine neboli RDX, v Německu "Hexogen"), jeho detonační rychlost je kolem 4000 metrů za sekundu. Proti tomu klasická RDX může vyvinout při výbuchu rychlost přes 8000 metrů za sekundu - záleží na uložení a utěsnění.

S hliníkovým práškem a okysličovadlem mám vlastní pyrotechnické zkušenosti, po kterých mi zůstala na pravé ruce jizva s několika stehy - následek výbuchu půlkilogramové láhve naplněné touto směsí držené v okamžiku výbuchu v ruce. V období mladické nerozvážnosti jsme se s kamarády rádi bavili zapalováním této směsi. Je pravdou, že při jejím zapálení uvidíte ohnivou kouli a následný kouřový mrak ve tvaru hřibu. Zaslechnete charakteristické puff. Hliníkový prášek, smíchaný s železnými pilinami a okysličovadlem, se dříve používal také ke svařování kolejnic, byl znám pod jménem termit.

Z jakých zdrojů cituje Open Democracy není jasné, ale zdá se, že to napsali s vírou, že tomu tak skutečně je. Odkud informace přišla, můžeme hádat, bráno v úvahu všechny lži, kterými nás vláda zásobuje, aby zakryla ukrutnosti, které bychom my sami nikdy nespáchali.

Svědectví z Afghánistánu

Šokující svědectví přišlo od doktora Wazira, který operoval v nemocnici Akbar Khan v Afghánistánu. http://www.rense.com/general35/perp.htm

"We have some patients with superficial injuries with symptoms of chemical weapons." (Reuters, October 29, 2001)

According to Dr. Wazir a 10 years old boy, who had superficial injuries died from respiratory problems after the bombing, while another individual, a 50 years old woman also died from minor injuries. The doctor continues by citing three of his other patients-two girls aged 12 and 15 and a boy aged 15-who had only sustained superficial injuries from the US bombings, died hours later from breathing difficulties and internal bleeding. Dr. Wazir continued:

"These are only three examples. There have been other cases where we suspect chemical weapons have been used. Most of the victims have had respiratory problems and internal bleeding for which there is no apparent cause." (Khalifa.com, October 30, 2001)

At the fighting front north of Kabul, where Taliban forces were pounded night and day, many dead Taliban soldiers had no visible injuries except blood flowing out of their mouths, internal bleeding consistent with uranium based and chemical weapons. Furthermore, many dead Taliban soldiers had severe discoloration of the skin, orange, without being burned, while others had their rifles melted in their hands. This aroused suspicion among Taliban and others that weapons used by the US-UK military were not conventional weapons. Many Taliban soldiers that survived the bombing in the north have died after returning to their native villages in the south and southeast of the country. They had no physical injury upon their death, however, died from internal bleeding and other bizarre symptoms including uncontrolled vomiting, diarrhea, and blood loss in urine and stool. Their families were shocked with disbelieves.

Another bizarre, yet tragic scene was reported near Rish-Khor military base in Kabul. Multiple witnesses reported seeing dead birds on tree branches with blood coming out of their mouths. As one witness put it:

"We were amazed to see all these birds sitting quietly on [tree] branches; but when we shook the tree the birds fell down and we saw blood coming out of their mouths. Then we climbed the trees to see those that were still stuck on tree branches, all of them had bled from their mouths. Two of the birds appeared to be partly melted into the trees branches."

V českém překladu:

Máme tady pacienty s povrchním zraněním a symptomy účinků chemických zbraní (Reuters, říjen 2001).

Dr. Wazir uvádí případ desetiletého chlapce, který utrpěl při bombardování jen povrchní zranění, a který zemřel na dýchací potíže stejně jako jiná, padesátiletá pacientka. Doktor rovněž zmíňuje tři další pacienty: dvě dívky 12 a 15 a patnáctiletého chlapce. Všichni tři měli jen drobná zranění, přesto se krátce po útoku objevili dýchací potíže. Všichni tři zemřeli na vnitřní krvácení. Dr. Wazir pokračuje:

"Jmenoval jsem jen tři příklady, ale byly další, u kterých podezříváme jako příčinu smrti použití chemických zbraní. U většiny obětí se vyvinuly dýchací potíže a vnitřní krvácení, což nemělo zřejmou příčinu. (Khalifa.com, 30. 10.2001)"

V bojové frontě na sever od Kabulu, kde byly talibanské jednotky bombardovány ve dne v noci, mnoho mrtvých talibanských vojáků nemělo žádné viditelné zranění kromě krve, vytékající jim z úst, vnitřního krvácení, konzistentní s účinky zbraní na bázi uranu a chemických zbraní. Navíc mnoho mrtvých talibanských vojáků mělo silné zabarvení pokožky do oranžova - aniž by tkáň byla spálená. Jiní měli pažby svých zbraní roztavené v rukou. To zvýšilo mezi talibanci a dalšími podezření, že britsko-americká armáda nepoužívá konvenční zbraně. Mnoho talibanských vojáků, těch, kteří přežili bombardování na severu, zemřelo po návratu do svých rodných vísek na jihu a jihovýchodě země. Při umírání neměli žádné fyzické zranění, nicméně zemřeli na vnitřní krvácení a jiné bizarní symptomy včetně nekontrolovatelného zvracení, průjmu, krve v moči a stolici. Jejich rodiny byly šokovány, nemohly to pochopit.

Jiná bizarní tragická scéna byla hlášena z oblasti vojenské základny blízko Rish-Khor v Kabulu. Řada svědků viděla mrtvé ptáky sedět na větvích stromů, ze zobáčků jim vytékala krev. Takto popsal scénu jeden z nich:

"Byli jsme ohromení při pohledu na ty ptáky sedící tiše na větvích; ale když jsme větví zatřásli, ptáci padali dolů a viděli jsme krev vytékající z jejich zobáčků. Pak jsme vylezli na strom, abychom se podívali na ty, kteří byli zaklesnuti na větvích stromů, všechna ptáčata měla krev kolem zobáčků. Dvě z nich se zdála mít nožičky částečně zatavené do větví."

Připustit neuvěřitelné

Od kdy má bomba na bázi benzínu a vzduchu najednou takový intenzivní tepelný a energetický účinek, jaký by popsán výše?

Bude asi nutno připustit neuvěřitelné. Americká a britská vojska zřejmě použila v první válce v Iráku a v druhé válce v Afghánistánu kromě střel s ochuzeným uranem také taktické jaderné zbraně. Možná šlo "jen" o neutronové bomby, možná ještě o něco jiného. A chystá se je použít znovu. Tentokrát vylepšené a veřejnosti představené jako "matku všech bomb".

Tato genocida je páchána proti populaci, ve které je přes padesát procent dětí mladších patnácti let, zbytek tvoří ženy, přestárlí a nemocní. Všichni nemocní z účinku znečištění uranem 238, který otrávil jejich zemi, ovlivnil jejich genový základ.

Stojí za tím jediná velmoc, ovládána duševně chorými politiky, provázanými mnoha, viditelnými i neviditelnými nitkami na korporace a na stát Izrael. Už v této chvíli, ještě před dalším strašným masakrem, rozdělili politikové mnohamiliardové lukrativní kontrakty na znovuvybudování Iráku svým přátelům a známým.

Tato velmoc - ač nemá vojensky protivníka - se zřejmě nestydí použít proti celkem bezbranné a neozbrojené, ničím se neprovinívši populaci zbraně nejstrašnějšího účinku, jaké kdy byl člověk schopen vyrobit. Masakr, který nám v několika hodinách předvedou v přímém přenosu, bude proveden macho-vojenskými zelenými mozky s hlubokým psychickým vykolejením v příšerně nafouklé parodii, parodii tak zvrácené, že kdyby byla pravdivě zfilmována, nikdy by nemohla být předvedena publiku jako horor ve veřejném kině.

Podle článku Detonations And Deceit uveřejněném v těchto dnech na serveru InformationClearingHouse

Doplnění 16:30

Podle emailu, který mi právě přišel, lze zdůvodnit dýchací potíže a vnitřní krvácení po výbuchu bomby na bázi benzínu a vzduchu. Podívejte se na tento odkaz: http://military.cz/russia/air/weapons/bombs/odab/odab.htm (česky). Popisují tam účinek a následky velmi podobné tomu, co je popsáno výše. Včetně zdůvodnění, proč lze aerosolovou bombu použít proti cílům v jeskyních a podzemních bunkrech. Výbušný oblak totiž "vteče" dovnitř a teprve pak je detonován. To zní rozumně. Bohužel to nevysvětluje to tvrzení v článku v Open Democracy Transport of death o použití směsi hliníkového prášku a oxidačního činidla v nové super-bombě MOAB.

Známka 2.3 (hodnotilo 26)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 32 633