Izraelská snaha o Palestinu bez Palestinců pokračuje

Philip Giraldi

6.4.2024 Komentáře Témata: Izrael, USA, Palestina 1930 slov

Plán Izraele rozšířit se na Erec neboli „Velký“ stát, který by zahrnoval velké kusy území jeho sousedů, začíná likvidací obyvatel místa, které bylo před rokem 1948 známé jako Palestina. To, že téměř všichni ti, kteří se považují za Palestince, musí být zabiti nebo jinak odstraněni, se snad redukuje na aforismus typu „Izrael má právo se bránit“, který má izraelský stát a jeho řádící armádu zbavit jakékoli viny v tomto procesu.

[...]

Schopnost premiéra Benjamina Netanjahua vyhnout se jakýmkoli vážným důsledkům za své chování je skutečně pozoruhodná a generuje další zvěrstva, která mohla být v říjnu, kdy boje v Gaze začaly, nepředstavitelná. Al-Džazíra informovala o tom, jak Netanjahu nyní prosazuje formalizaci toho, co bylo označeno jako „koloniální projekt“, podle něhož „na přivlastnění všech palestinských území naváže ... naprosté vyloučení palestinského lidu z jeho vlasti“. Bibi v projevu ke svým stoupencům prohlásil: „Toto jsou základní linie národní vlády, v jejímž čele stojím: Židovský lid má výlučné a nezpochybnitelné právo na všechny oblasti Země izraelské. Vláda bude podporovat a rozvíjet osídlení ve všech částech Země izraelské – v Galileji, Negevu, na Golanech, v Judeji a Samaří.“

Novinář Patrick Lawrence na stránkách Consortium News nedávno napsal, že „krutost, s jakou se Izrael rozhodl vyhladit Palestince v Gaze – a měli bychom se raději připravit na to, co bude následovat na západním břehu Jordánu – znamená zlom pro celé lidstvo. Sionistický stát svým pádem do zkaženosti strhává s sebou celý Západ.“ Skutečně, a Spojené státy americké jsou nejpřednější velmocí, která byla degradována na status stoprocentní dceřiné společnosti židovského státu, neschopné prosazovat své vlastní zájmy v konfrontaci se silou takzvané izraelské lobby a přidružených židovských a sionisticko-křesťanských organizací, které zkorumpovaly a ovládly americkou zahraniční i vybranou domácí politiku.

Svědčí o tom, co se odehrálo v posledních několika týdnech, kdy se mezinárodní společenství semklo, aby ukončilo vyvražďování a záměrné vyhladovění převážně bezbranných civilistů v Gaze. Nejdříve přišel krok Rady bezpečnosti OSN ze strany Spojených států, které předložily rezoluci vyzývající k okamžitému, i když možná dočasnému zastavení palby v Gaze, nikoli však požadující jeho ukončení. Když se o rezoluci začalo hlasovat, Rusko a Čína ji vetovaly. S textem bylo několik problémů, neboť se nevyhnutelně snažil poskytnout Izraeli značnou flexibilitu při řízení situace. Obsahovala upozornění, že snaha o zajištění příměří musí být „spojena s propuštěním všech zbývajících rukojmích“, což je izraelský požadavek, přičemž ochota Izraele se vůbec zúčastnit velmi závisí na otázce rukojmích. Rezoluce umožnila pokračování bojů a kontrolu nad vstupem a distribucí naléhavě potřebných humanitárních dodávek svěřila do „bezpečnostní“ správy izraelské armády. Poté přišla ruská a čínská rezoluce, kterou schválili všichni členové rady kromě USA, které se „zdržely hlasování“. USA okamžitě prohlásily, že rezoluce je „nezávazná“, a přestože dokument měl umožnit příměří do konce ramadánu, Izrael, který nadále blokuje dodávky potravin a léků pro humanitární pomoc a své poslední útoky zaměřil na několik zbývajících nemocnic, dosud neprovedl a zabil další stovky Gazanů. Přestože rezoluce požadovala přijetí opatření týkajících se příměří a přístupu k dodávkám pomoci, Izrael ji ignoroval, stejně jako Washington. Vzhledem k tomu, že pouze Spojené státy mohou Izrael donutit ke změně kurzu, skutečnost, že Izrael nadále financují a poskytují mu tajné dodávky letadlových zbraní, bez nichž by Netanjahu nemohl pokračovat ve válce, hovoří sama za sebe, pokud jde o to, kdo koho ovládá.

A nenechte se zmást údajným nátlakem prezidenta Joea Bidena na Netanjahua, aby „chránil civilisty“, i když Bibi se svým válečným kabinetem připravuje plány na invazi do nejjižnější oblasti Gazy, Rafahu, kam se uchýlilo 1,5 milionu Palestinců, kteří nyní čelí hrozící smrti bez možnosti úniku. Biden reaguje na průzkumy veřejného mínění v USA, které ukazují, že více než polovina Američanů je proti tomu, co Izrael v Gaze dělá, a toto procento neustále roste, takže předstírá humanitární pohnutky a svědomí, přičemž ani jedno z toho není pravda, v cynické snaze podpořit své případné znovuzvolení.

Pro jistotu je třeba říci, že Bílý dům i Kongres, podporované médii ovládanými Židy, jsou zcela v Netanjahuově kapse, což on sám nejednou veřejně přiznal, když prohlásil, že Spojené státy jsou „snadno ovlivnitelné“ někým, jako je on. Pokud by však někdo skutečně potřeboval pozitivní důkaz o tom, kdo je ve vztahu USA a Izraele pánem, stačí se podívat na nedávný souhrnný návrh federálního rozpočtu ve výši 1,2 bilionu dolarů. Aktivista Pascal Lottaz si dal tu práci a prošel celý 1 012stránkový dokument s podrobnými informacemi o tom, kam peníze jdou, a své poznatky rozebírá v 9minutovém podcastu na YouTube. Lottaz potvrdil jak okamžité vyplacení 3,8 miliardy dolarů v hotovosti ve formě „tributu“ Izraeli, tak již oznámené zablokování jakéhokoli financování Agentury OSN pro pomoc a práci v Gaze (UNRWA) ze strany federální vlády nejméně na jeden rok. Vzhledem k tomu, že UNRWA je klíčovou agenturou pro humanitární pomoc, je posledně jmenovaný zákaz zcela v rozporu s Bidenovým vyjádřeným přáním čelit „vlnící se“ krizi humanitární pomoci pro obyvatele Gazy, kteří čelí hladu v kontextu aktivní genocidy. Zákaz platí navzdory přetrvávajícímu nedostatku důkazů, které by potvrzovaly tvrzení Izraele o „podpoře terorismu“ vznesená proti agentuře OSN, a navzdory podmínkám hladomoru, které v Gaze již panují. Lottaz při svém zkoumání dokumentu objevil tyto a další konkrétní výhody, které se týkají Izraele, také v deseti částech návrhu zákona.

Návrh zákona se rovněž snaží chránit Izrael před odpovědností podle stávajícího nebo nového mezinárodního práva a omezit palestinské snahy o odpor nebo obranu. Vyžaduje, aby každá organizace, která dostává finanční prostředky z USA, prokázala, že aktivně podniká kroky „k potírání protiizraelských předsudků“, a zakazuje jakékoli financování podpory palestinské státnosti, pokud se neprokáže splnění seznamu stanovených podmínek včetně uspokojivé „spolupráce s izraelskými bezpečnostními organizacemi“. Zakazuje jakékoli financování Palestinské samosprávy, pokud OSN nebo jakákoli agentura OSN udělí Palestině status státu bez souhlasu Izraele. Je zvláštní, že zakazuje jakoukoli podporu bezpečnosti na Západním břehu Jordánu nebo v Gaze, pokud nebude prokázáno, že palestinská samospráva podniká uspokojivé kroky k „ukončení mučení a jiného krutého, nelidského a ponižujícího zacházení se zadrženými osobami“. Je třeba poznamenat, že Palestinci, nikoli Izrael, jsou povinni ukončit týrání zadržovaných osob, ačkoli je to Izrael, kdo se těchto praktik běžně dopouští. Podrobné části návrhu zákona rozšiřující informace o tom, co je blokováno nebo zakázáno, jsou následující:

  1. Návrh zákona zakazuje jakékoli financování vyšetřování Mezinárodní vyšetřovací komise OSN týkající se nezákonné okupace palestinského území Izraelem ze strany USA: Žádný z prostředků vyčleněných tímto zákonem nesmí být poskytnut na Mezinárodní vyšetřovací komisi OSN pro okupované palestinské území, včetně východního Jeruzaléma, a Izrael.
  2. Návrh zákona vylučuje prostředky pro Radu OSN pro lidská práva, pokud tato organizace neupustí od veškerého vyšetřování porušování lidských práv ze strany Izraele: Oddíl 7048 písm. b) bod 2 písm. c) RADA OSN PRO LIDSKÁ PRÁVA. (1) Žádný z prostředků vyčleněných tímto zákonem nesmí být poskytnut na podporu Rady OSN pro lidská práva, pokud ministr zahraničí neurčí a neoznámí příslušným výborům Kongresu, že účast v Radě je důležitá pro národní zájem Spojených států a že tato Rada podniká významné kroky k odstranění Izraele jako stálého bodu programu a k zajištění integrity při volbě členů této Rady.
  3. Návrh zákona vyžaduje, aby každá mezinárodní organizace, ministerstvo nebo agentura, která dostává finanční prostředky od USA, prokázala, že podniká „věrohodné kroky k boji proti protiizraelské zaujatosti“: SEK. 7048. (a) TRANSPARENTNOST A ZODPOVĚDNOST. Nejpozději do 120 dnů ode dne přijetí tohoto zákona podá ministr zahraničí výborům pro rozpočtové prostředky zprávu o tom, zda každá organizace, ministerstvo nebo agentura, která dostává příspěvek z prostředků vyčleněných tímto zákonem v položkách „Příspěvky mezinárodním organizacím“ a „Mezinárodní organizace a programy“:
  4. Návrh zákona zakazuje financování jakékoli podpory palestinské státnosti s výjimkou případů, kdy ministerstvo zahraničí USA potvrdí, že vláda Palestiny splňuje stanovené podmínky, včetně toho, že „spolupracuje s příslušnými izraelskými a jinými příslušnými bezpečnostními organizacemi“.
  5. Návrh zákona zakazuje jakoukoli podporu Palestinské vysílací společnosti: SEC. 7038. Žádný z prostředků přidělených nebo jinak zpřístupněných tímto zákonem nesmí být použit na poskytnutí vybavení, technické podpory, poradenských služeb nebo jakékoli jiné formy pomoci Palestinské vysílací korporaci.
  6. Návrh zákona zakazuje jakékoli financování bezpečnostní pomoci Západnímu břehu Jordánu nebo Gaze, pokud ministerstvo zahraničí nepodá zprávu o „krocích, které Palestinská samospráva podniká k „ukončení mučení a jiného krutého, nelidského a ponižujícího zacházení se zadržovanými osobami“: 7039(C)(2) BEZPEČNOSTNÍ POMOC A POŽADAVEK NA PODÁVÁNÍ ZPRÁV. Bez ohledu na jakékoli jiné ustanovení zákona nesmí být žádné finanční prostředky poskytnuté tímto nebo předchozími zákony o rozpočtových prostředcích, včetně finančních prostředků poskytnutých převodem, poskytnuty na bezpečnostní pomoc pro Západní břeh Jordánu a Gazu, dokud ministr zahraničí nepodá výborům pro rozpočtové prostředky zprávu o krocích, které palestinská samospráva podniká k ukončení mučení a jiného krutého, nelidského a ponižujícího zacházení se zadrženými osobami, včetně postavení před soud příslušníků palestinských bezpečnostních sil, kteří se takových trestných činů dopouštějí.
  7. Návrh zákona zakazuje jakékoli financování Palestinské samosprávy, pokud Palestina dosáhne uznání státnosti ze strany OSN nebo jakékoli agentury OSN bez souhlasu Izraele nebo pokud Palestinci zahájí vyšetřování Izraele u Mezinárodního trestního soudu: Oddíl 7401 (k)(2)(A)(i) Žádný z prostředků vyčleněných v tomto zákoně pod položkou „Fond pro hospodářskou podporu“ nesmí být poskytnut na pomoc Palestinské samosprávě, pokud po datu přijetí tohoto zákona Palestinci získají stejné postavení jako členské státy nebo plné členství jako stát v Organizaci spojených národů nebo v jakékoli její specializované agentuře mimo dohodu sjednanou mezi Izraelem a Palestinci nebo pokud Palestinci zahájí soudem schválené vyšetřování Mezinárodního trestního soudu (ICC) nebo takové vyšetřování aktivně podpoří, které podrobí izraelské státní příslušníky vyšetřování údajných zločinů proti Palestincům.
  8. Návrh zákona prodlužuje platnost stávajících úvěrových záruk Izraeli podle zákona o mimořádných válečných doplňkových prostředcích do 30. září 2029: SEK. 7034(k)(6).
  9. Návrh zákona poskytuje Izraeli 3,3 miliardy dolarů na „zahraniční vojenské financování“, které má být vyplaceno do 30 dnů: Z prostředků přidělených tímto zákonem pod položkou „Program zahraničního vojenského financování“ bude k dispozici nejméně 3 300 000 000 USD na granty pouze pro Izrael, které budou vyplaceny do 30 dnů od přijetí tohoto zákona: Za předpokladu, že vláda Izraele požádá, aby byly finanční prostředky použity pro tyto účely, budou granty poskytnuté Izraeli v rámci tohoto okruhu podle dohody mezi Spojenými státy a Izraelem k dispozici na vyspělé zbraňové systémy, z nichž nejméně 725 300 000 USD bude k dispozici na nákup obranných výrobků a obranných služeb v Izraeli, včetně výzkumu a vývoje.
  10. Návrh zákona schvaluje vojenskou pomoc Izraeli ve výši půl miliardy dolarů na „Iron Dome“ a další systémy protiraketové obrany: SEC. 8072. Z částek vyčleněných v tomto zákoně v položkách „Obstarávání, obrana-celá“ a „Výzkum, vývoj, testování a hodnocení, obrana-celá“ bude 500 000 000 dolarů určeno na izraelské programy spolupráce.

Návrh zákona prošel Kongresem, je zanesen do zákona a je na cestě k podpisu Joe Bidena. Jinými slovy, USA se dobrovolně podílejí na tisících mrtvých, kteří již zemřeli, plus na hrozící smrti dalších desítek tisíc nevinných lidí. Financují vyhlazovací válku Izraele proti Palestincům a staví se proti jakýmkoli pokusům Palestinců bránit sebe sama nebo své zájmy jako národa. Je to ostudné a naše vláda se chová zrůdně, protože ji ovládá cizí mocnost, která ji důkladně zkorumpovala. A tato hniloba se šíří celým naším politickým systémem a zahrnuje i zánik našeho vlastního práva na svobodu slova. Teprve minulý týden se guvernér Texasu Greg Abbott pochlubil novou legislativou, která má vymýtit údajný antisemitismus, a protože kritika Izraele nebo chování Židů je definována jako antisemitská, je pravděpodobné, že studenti demonstrující proti židovskému státu a na podporu Gazy budou vylučováni z univerzit a dokonce stíháni. A také se uvádí, že izraelská lobby v USA se zabývá shromažďováním válečné pokladny ve výši 100 milionů dolarů na financování odstranění politiků a dalších veřejných činitelů, kteří jsou kritičtí vůči Izraeli. To jsou vážné věci, které se dotknou nás všech. Je čas se probudit, Ameriko!

Israel’s Quest for a Palestinian-free Palestine Continues vyšel 4.4.2024 na ICH. Překlad v ceně 841 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 31)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

54

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 103 čtenářů částkou 18 786 korun, což je 54 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 2

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 0

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 3

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 0

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,14 Kč
Libra
29,45 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,40 Kč
Švýcarský frank
25,76 Kč
100 japonských jenů
15,04 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 881,88 Kč
1 unce stříbra
638,67 Kč
Bitcoin
1 473 256,49 Kč

Poslední aktualizace: 29.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 1 640