Laurent Guyénot o „Strachu ze Židů a židovském Bohu teroru“

3.4.2024 Komentáře Témata: Izrael, Sionismus, Židé 1327 slov

Kevin Barrett

Historik Laurent Guyénot hovoří o svém novém článku „Strach z Židů a židovský bůh teroru“. Začíná: „Je čas, aby se Židů báli!“ prohlásil nedávno rabín Shmuley. Židé, kterým se nepodařilo překonat antisemitismus tím, že se snažili být milováni, respektováni nebo obdivováni, se nyní musí stát obávanými. To je nové heslo. Problém je v tom, že pokud chtějí být Židé obávaní, musí se také smířit s tím, že budou nenáviděni.“

Laurent Guyénot je autorem knihy Od Jahveho k Sionu a mnoha dalších knih a článků. Je známý svými revizionistickými výklady atentátů na Kennedyho a 11. září.

Zde by mělo být video rozhovoru, ale nejde vložit, najdete je v původním článku. Editor

Transkript:

Schmuley není prvním člověkem, který vyslovil myšlenku, že je lepší být obávaný než milovaný. Neocon (Michael Ledeen) udělal velkou vědu z toho, že všichni Židé jsou machiavelisté.

Jo, vlastně rabín Shmuley v tom malém videu, které natočil, když říkal, že je čas, aby se Židů báli, citoval Machiavelliho a vysvětlil, že Machiavelli říkal, že je dobré být milován, ale lepší je být obáván. Machiavelli mluvil ke knížatům, k lidem, kteří měli moc. Takže když chcete, aby se vás báli, raději mějte moc. Každopádně musíte mít moc, protože jinak se vás nikdo nebude bát. Takže samotný fakt, že to říká, znamená, že se domnívá, že jeho společenství je nyní dostatečně mocné na to, aby se ho báli. Dost se snažili, aby byli milováni. Nepodařilo se jim to. Nepovedlo se jim to příliš dobře.

Správně, ale samozřejmě když se snažíte, aby se vás všichni báli tím, že s nimi špatně zacházíte, riskujete, že je rozzlobíte, a jejich hněv může převážit nad strachem do té míry, že se vám postaví, což Palestinci rozhodně udělali.

Ano, paradoxem vlastně je, že říká, že jsme se snažili překonat antisemitismus tím, že jsme se snažili být milováni. Takže teď se budeme snažit antisemitismus překonat tím, že se budeme snažit být obávaní.

Hodně štěstí.

Jak to uděláte: musíte se zamyslet, co se mu honí hlavou. Jak si může myslet, že antisemitismus překoná tím, že se ho bude bát? Jak jsem vysvětlil v prvním odstavci svého článku, strach ze Židů se doslova překládá jako judeofobie. Phobos znamená v řečtině bát se. Pokud Židé chtě být obáváni, vytvoří jen další judeofobii, což je v podstatě to, čemu se (nesprávně) říká antisemitismus.

Shmuley a další, kteří to říkají, citují Machiavelliho a tak dále, ve skutečnosti nemluví o tom, že by něco tak moc změnili, protože tvrdý tribalistický prvek světového židovstva už delší dobu pracuje přesčas na tom, aby se ho spíše báli, než aby ho milovali. Podívejte se na to, jak ADL terorizuje lidi, kteří na internetových platformách vybočí z řady. Každý, kdo zpochybní oficiální židovskou verzi holocaustu (TM), bude terorizován a přijde o práci atd. A pak mají JDL, Ligu na obranu Židů, aby bombardovala lidi a zabíjela je...

Byl to Gilad Atzman, kdo řekl, že „židovská moc je moc, která brání lidem mluvit o židovské moci“. Takže to je moc strachu. Lidé se tak bojí, že ani neřeknou, čeho se bojí. Začíná to být opravdu šílené.

Zajímal by mě váš názor na RFK juniora. Ve svém článku se nakonec zmiňuji o tom, že rabín Shmuley je poradcem Roberta Kennedyho juniora. Někteří lidé si dokonce mysleli, že si ho vybere jako kandidáta na viceprezidenta. Existuje zvláštní video, v němž rabín Shmuley představuje Roberta Kennedyho mladšího a mluví o tom, že jeho otce zavraždil Palestinec, který nenáviděl Izrael. A pak Robert Kennedy mladší, jeho syn, který případ studoval a dobře ví, že jeho otce nezabil Sirhan Sirhan – a rozhodně ne proto, že by podporoval Izrael – jen sedí a poslouchá. A to v něm vyvolává velmi zvláštní pocit, protože mu před očima urážejí památku jeho vlastního otce a on nic neříká. Nechal rabiho Šmuleje, aby o jeho vlastním otci vyprávěl obrovskou lež. Jediný závěr, který mě napadá, je, že Robert Kennedy Jr. má z rabína Shmuleye strach. Mám pocit, že v tomto videu se objevuje strach. Jiné vysvětlení neexistuje.

Víte, jako karikatura Žida je dost děsivý, protože cítíte, že je to opravdu blázen. Je to šílenec. Stačí ho poslouchat a máte pocit, že je úplně šílený. Myslím, že je posedlý ďáblem nebo Jahvem, víte, což je podle mě v podstatě totéž.

Jo, má divnou atmosféru. A to nás přivádí k postřehu, který vyslovil Ron Unz, a jsem si jistý, že ho vyslovili i jiní, ale Ron to udělal takovým památným způsobem, když řekl, že židovská komunita má menšinu kamikadze, kteří jsou ochotni zešílet, aby se pokusili terorizovat kohokoli, kdo je vnímán jako ohrožující židovskou moc.

No jo, ale ještě jsem neviděl židovského extremistu, který by se vydal na sebevražednou misi, že ne? Byl tu Baruch Goldstein, chlapík, který zavraždil 29 lidí v Hebronu.

To je Ben Gaviřův hrdina. Je zajímavé, že Baruch Goldstein je hrdinou pro celou izraelskou pravici, včetně Ben-Gvira. Mají jeho plakáty na zdech a tak dále. A tak ti lidé mají všichni tuto mentalitu. Jsou to blázni a velmi obdivují a ztotožňují se s tím Goldsteinem, který se vydal na sebevražednou misi, aby zabil hromadu lidí, kteří se modlili.

On vlastně ani nebyl na sebevražedné misi, protože měl samopal a byl v mešitě, kde nikdo nebyl ozbrojený. Pravděpodobně doufal, že se mu podaří utéct.

Správně. A předpokládám, že kdyby skončil v izraelské vazbě, nic hrozného by se mu nestalo.

Byl by na pár let uvězněn a pak by se stal poslancem.

Nejdřív by řekli, že jeho kulky pocházejí od palestinských teroristů. Později by pak řekli: „No, vlastně ne, my přiznáváme, že to bylo z Goldsteinovy zbraně, ale myslíme si, že to byla nehoda.“ A pak by se to stalo. A nakonec, až by to celé utichlo, by možná přiznali, že to udělal on. „Na pár minut se zbláznil, teď už je mu líp.“

Existuje vzorec, kdy šílení kmenoví Židé dělají šílené věci. Hodně z toho je zaměřeno na snahu terorizovat své domnělé nepřátele.

Jo, a neříká se jim teroristé. Jak jste řekl, stávají se z nich mučedníci. Hrob Barucha Goldsteina se stal poutním místem. A říkalo se, že Jigal Amir, který byl kdysi ministrem v izraelské vládě, měl jeho plakát nahoře na stole. To je šílené. To je opravdu neuvěřitelné. To znamená, že toto smýšlení možná není úplně dominantní, ale ve skutečnosti je v Izraeli velmi, velmi silné. Takže máme co do činění se zemí, která je opravdu šílená. Proto, víte, už dávno jsem si začal uvědomovat, že klíčem k pochopení Izraele je pochopení psychopatie. Izrael je psychopatický národ. S tím máme co do činění.

To, co se dnes děje, ukazuje, že se mohou chovat jako psychopat a jejich velký tyran, Spojené státy, je zcela pod jejich vlivem, takže je chrání před tím, aby je někdo jiný potrestal.

Je úžasné, že moderní, významný národní stát může mít ve své vládě někoho, kdo měl na zdi plakát Barucha Goldsteina a kdo Barucha Goldsteina tak trochu uctívá, a že země může mít podstatnou část svého obyvatelstva, která Barucha Goldsteina uctívá. Přišel do mešity a zabil 29 lidí, které při modlitbě střelil do zad.

Dovedete si představit, že by ve vládě Joea Bidena byl někdo, kdo by byl velkým fanouškem Roberta Bowerse, střelce ze synagogy v Pittsburghu, který byl v roce 2018 odsouzen za zabití 11 lidí, když vešel do synagogy a vystřílel ji? Robert Bowers je v podstatě třetina Goldsteina. Oba udělali totéž. Šli do modlitebny a prostě stříleli do lidí. Kdybyste tady ve Spojených státech patřili k lidem, kteří mají o Robertu Bowersovi vysoké mínění, že to udělal, asi byste mu nechtěli dělat příliš velkou reklamu. Je prostě nepředstavitelné, že by někdo, kdo byl velkým fanouškem Roberta Bowerse, střelce ze synagogy, skončil ve vládě prezidenta Spojených států.

Ale Izrael je země, kde takto smýšlí obrovská část obyvatelstva. A to dokonce do té míry, že má někoho ve vládě – to je opravdu zarážející.

Laurent Guyénot on “Fear of the Jews and the Jewish God of Terror” vyšel 30.3.2024 na kevinbarrett.substack.com. Překlad v ceně 489 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 35)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

54

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 103 čtenářů částkou 18 786 korun, což je 54 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 2

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 0

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 3

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 0

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,14 Kč
Libra
29,45 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,40 Kč
Švýcarský frank
25,76 Kč
100 japonských jenů
15,04 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 881,88 Kč
1 unce stříbra
638,67 Kč
Bitcoin
1 473 256,49 Kč

Poslední aktualizace: 29.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 2 162