Nad válkou NATO na Ukrajině se vznáší zoufalství

Joachim Hagopian

12.3.2024 Komentáře Témata: USA, NATO, Ukrajina, Třetí světová válka 1378 slov

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg při příležitosti dvouletého výročí zahájení ruské speciální vojenské operace na Ukrajině s cílem de-nacifikace a demilitarizace Ukrajiny odvážně prohlásil:

Ukrajina je nyní blíže NATO než kdykoli předtím. Pomáháme zlepšovat kompatibilitu vašich ozbrojených sil s našimi spojenci. Společně otevíráme nové Společné centrum pro analýzu, výcvik a vzdělávání v Polsku. Posilujeme také naše politické vztahy prostřednictvím Rady NATO-Ukrajina, kde společně konzultujeme a přijímáme rozhodnutí. Vstup Ukrajiny do NATO není otázkou zda, ale spíše kdy.

Jen o dva dny později, v pondělí 26. února, německý kancléř Olaf Scholz při argumentaci, proč je proti vyslání svých řízených střel delšího doletu Taurus na Ukrajinu (s doletem 500 km/310 mil, které mohou dosáhnout Moskvy), nechtěně prozradil, že Velká Británie a Francie již mají na Ukrajině od loňského roku jednotky pro řízení odpalů řízených střel Storm Shadow Velké Británie a Scalp Francie na území Ukrajiny. Politik Scholz si je velmi dobře vědom toho, že podle posledního průzkumu veřejného mínění v Německu je 61 % obyvatel jeho země proti vyslání raket Taurus na Ukrajinu a 80 % je proti vyslání vojsk NATO.

Pravděpodobně není náhodou, že ve stejný den, 26. února, francouzský prezident Emmanuel Macron vypustil bombu naznačující, že na Ukrajinu možná bude třeba vyslat vojáky NATO. Putin ve čtvrtek 29. února reagoval prohlášením, že vstup NATO na Ukrajinu by znamenal riziko rozpoutání třetí světové jaderné války.

V pátek 1. března americký ministr obrany Lloyd Austin varoval, že pokud Ukrajina padne, NATO bude muset bojovat proti Rusku. Téhož dne RT uvádí, že ruští špioni zveřejnili přepis dříve nahraného 38minutového zvukového záznamu, na němž vrcholní němečtí generálové diskutují o použití raket Taurus uvnitř Ukrajiny k vyhození Kerčského mostu, který slouží jako kritická zásobovací linie z pevninského Ruska na Krymský poloostrov. Němečtí generálové diskutovali o využití britských vojáků, kteří se již na Ukrajině nacházejí, k usnadnění odpálení raket Taurus.

Ve středu 6. března pak Macron pobízí ostatní členy NATO, aby nebyli „zbabělci“, a aktivně verbuje země NATO, jako je Polsko a pobaltské státy, aby se připojily k Francii a Británii a vyslaly na Ukrajinu vojáky k boji proti Rusům, zejména pokud Moskva prorazí východní frontu Ukrajiny, což je více než pravděpodobné. V pátek 8. března polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski zdůraznil nutnost odpovědět Rusku „asymetrickou válkou“ a dodal:

Přítomnost sil NATO na Ukrajině není nemyslitelná

Ve čtvrtek 7. března se v Německu setkal britský ministr zahraničí David Cameron se svým protějškem Annalenou Baerbockovou a vyzval Berlín k vyslání raket Taurus, aby ukázal sílu jako „jedinou cestu k míru“.

Jen o tři dny dříve Baerbocková vzdorující svému šéfovi vyzvala svou německou vládu, aby „intenzivně zvážila“ vyslání raket Taurus a vlastně „veškerého materiálu“ na pomoc Kyjevu.

Další významná německá politička Marie-Agnes Strack-Zimmermannová, která stojí v čele berlínského parlamentního výboru pro obranu, stojí v čele opozice koaliční vlády proti Scholtzově odmítavému postoji a tvrdí, že to „Putina jen těší“, neboť tento týden hodlá předložit tuto otázku k dalšímu parlamentnímu hlasování. Bývalý britský ministr obrany Ben Wallace, který loni poslal do Kyjeva rakety Storm Shadows, Scholze odstřelil s prohlášením: Pokud jde o bezpečnost Evropy, je to špatný člověk, který je ve špatnou dobu na špatném místě.

Válčící politická většina spoléhá na to, že slaboch Scholz opět ustoupí, stejně jako poté, co nejprve odmítl dát Ukrajině tanky Leopard a pak od toho ustoupil jen proto, aby většinu z nich zničilo Rusko.

V posledních dnech se na základě prohlášení stále většího počtu válkychtivých evropských lídrů, kteří nepochybně plní příkazy svých pánů z londýnské City, zdá, že hrozba vypuknutí světové války v Evropě téměř denně roste.

Objevil se vzorec, podle něhož se zdá, že obě současné válečné fronty v Evropě a na Blízkém východě střídají ve stupňování širšího válečného nepřátelství, přičemž jakmile se jedna rozhoří, druhá se utlumí a pak naopak.

Tento vzorec může být strategicky načasovaný, protože prakticky 100 % dnešní světové populace je zcela proti světové válce, a tak zločinecká kabala Deep State může ve skutečnosti střídat napětí z týdne na týden mezi těmito dvěma válečnými frontami.

Po celou dobu se každý region plíživě přibližuje k nejhoršímu scénáři třetí světové války.

Pokud by rostoucí konflikt přišel najednou, vyvolal by extrémní opoziční odpor globálních mas, zejména na Západě, protože ten byl elitami záměrně nastaven tak, aby prohrál na všech frontách. Západní politické loutky jsou pouze užitečnými idioty globalistů, kteří počítají s plnou ochranou svých pánů za to, že se sebevražedně dopouštějí zrady vlastních krví obětovaných občanů.

Mezitím se nejmocnější člen NATO, USA, ocitl v patové situaci v Kongresu poté, co Sněmovna reprezentantů minulý měsíc odmítla schválit senátní návrh zákona o ukrajinském balíčku v hodnotě 60 miliard dolarů kvůli tomu, že neobsahuje podporu na posílení bezpečnosti amerických hranic. Americká patová situace ohledně poskytnutí další pomoci Kyjevu nutí NATO v Evropě zintenzivnit pomoc i jestřábí rétoriku.

Ve čtvrtek 8. března český prezident Petr Pavel prohlásil, že 18 zemí NATO posílá na Ukrajinu 800 000 dělostřeleckých granátů a udržuje válku za každou cenu, protože akutní nedostatek munice v Kyjevě dosáhl kritické nouze. Kromě toho Pavel v sobotu 9. března předložil návrh, aby západní spojenci poslali nebojové jednotky přímo na Ukrajinu za účelem výcviku. Tato provokativní intervence následuje agresivnější cestu, kterou vedou Velká Británie a Francie, které již na Ukrajině nasadily pozemní boty a pomáhají Kyjevu odpalovat rakety dlouhého doletu nejen na cíle v anektovaných ruských regionech, ale i přímo na cíle uvnitř Ruska. Souběžně s tím rostoucí počet evropských loutkových vůdců postupně plní nátlakové požadavky centrálních bankovních penězoměnců, kteří ovládají oba globalistické subjekty v Bruselu, EU i NATO.

V reakci na zjevný spěch NATO s urychleným přijetím Ukrajiny do NATO jako dalšího 33. státu, který má vstoupit, kontroval v sobotu 9. března republikánský senátor za stát Utah Mike Lee: Pokud je Ukrajina v NATO, Spojené státy by z něj měly jednoduše a jasně vystoupit. Musíme NATO vymezit červenou čáru: buď Ukrajina, nebo Spojené státy.

Celé toto hašteření sem a tam mezi pro-válečnými členy NATO, kteří agresivněji než kdy jindy tlačí na eskalaci horké války s Ruskem, zatímco menšinové frakce v rámci USA/NATO se staví proti vyhlídce na totální válku a brání se posílání dalších zbraní Kyjevu.

S tím, jak je hrozící porážka Ukrajiny stále zřejmější, roste únava z války jak mezi občany Západu, tak mezi několika jejich politiky. Vysoce postavenými odpůrci válečné politiky Bruselu na Ukrajině, která je trnem v oku globalistům, jsou slovenský premiér Robert Fico a maďarský premiér Viktor Orbán. Navíc po více než dvou letech a nyní nemožném vítězství na Ukrajině se rychle šíří trhliny v brnění NATO. Někteří lídři se v těchto dnech více obávají o své vlastní křehké ekonomiky, rostoucí vnitřní konflikty nebo vlastní politickou budoucnost v roce, kdy se v rekordním počtu 65 zemí konají národní volby.

Výsledkem je, že dnešní NATO je všechno, jen ne jednotné, na rozdíl od falešných tvrzení Stoltenberga a jeho globalistických pro-válečných kumpánů. Jediným vládním aktérem, který je za dnešní chmurný výsledek na Ukrajině nejvíce zodpovědný, je Putinova nenáviděná Victoria Nulandová, která minulý týden podala demisi, aby se uklonila, možná byla vybrána za svou katastrofální a neúspěšnou politiku.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vložil všechna svá vejce do dvou silně opevněných zákopů v donbaských městech Bachmut a Avdijivka, kde se odehrály nejdelší, nejintenzivnější a nejnákladnější boje této více než dva roky trvající války.

Strategie ukrajinské tyranské loutky „všechno, nebo nic“, která neposlouchala svého vyhozeného vrchního velitele generála Zálužného, nyní příhodně přesunutého do Londýna jako velvyslanec Kyjeva ve Spojeném království, se ukáže jako jeho zkáza.

Ačkoli Zelenskij ztratil příležitost vybudovat své obranné linie před Avdijivkou, nyní jsou jeho zbývající síly těžce přečísleny, přestříleny a chybí jim důležité zásoby, protože větší ruská armáda nyní rychle postupuje, možná až ke Kyjevu. Chvástání o zahájení další ukrajinské protiofenzívy je pouze falešnou propagandou, jejímž cílem je nalákat více západní munice a zbraní.

Ale všechny ty nejnovější řeči o botách NATO na zemi musí být hudbou pro Zelenského uši a vzhledem k tomu, že největší společné vojenské cvičení NATO probíhá nedaleko 1. června, jeho modlitba může být ještě vyslyšena. Opět platí, že pračky peněz z centrálních bank také vložily všechna svá vejce do válečného košíku na ukrajinském ďáblově hřišti, a protože požadavky loutkovodičů Západu nikdy nezůstávají bez odezvy, vzrůstající zoufalství si žádá zoufalá opatření, která diktují všechny tyto nejnovější válečné postoje.

Desperation Looms Over NATO’s War in Ukraine vyšel 11.3.2024 na Global Research. Překlad v ceně 546 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 86)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 2

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Měnové kurzy

USD
23,51 Kč
Euro
25,17 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,37 Kč
Švýcarský frank
25,74 Kč
100 japonských jenů
14,91 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,58 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 032,65 Kč
1 unce stříbra
642,07 Kč
Bitcoin
1 505 757,11 Kč

Poslední aktualizace: 26.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 4 678