Apokalypsa nyní: Vláda využívá řízený chaos k udržení moci

8.1.2024 Komentáře Témata: Společnost, Současné události 1474 slov

John & Nisha Whitehead

Stačí zastavit několik jejich strojů, rádií, telefonů a sekaček na trávu... uvrhnout je na několik hodin do tmy a pak jen sedět a sledovat ten cvrkot.

A tento vzorec je vždy stejný?

S několika málo obměnami. Vyberou si nejnebezpečnějšího nepřítele, kterého najdou... a tím jsou oni sami. A nám stačí jen sedět... a dívat se... a nechat je, aby se zničili. – Epizoda „The Monsters Are Due on Maple Street“, Twilight Zone

Bude rok 2024 rokem, kdy cvičení Deep State v řízeném chaosu konečně ustoupí apokalyptické demontáži naší ústavní republiky, nebo toho, co z ní zbylo?

Vše nasvědčuje tomu, že ano.

Vláda nás již léta tlačí na pokraj národního nervového zhroucení.

Toto zhroucení – vyvolané polarizující cirkusovou politikou, mediálně živenou masovou hysterií, militarizací a militainmentem (prodáváním války a násilí jako zábavy), pocitem beznaděje a bezmoci tváří v tvář rostoucí korupci, odcizením vlády od obyvatelstva a ekonomikou, kvůli níž většina obyvatelstva bojuje o přežití – se projevilo v polarizovaném, zmanipulovaném chaosu, šílenství a tyranii, které dnes představují život v americkém policejním státě.

Proč hluboký stát toto společenské šílenství vytváří? Co z toho vláda má?

To, co se před námi odehrává, je mrazivou lekcí sociálního inženýrství, které udržuje obyvatelstvo fixované na cirkusovou politiku a příhodně načasované podívané, odvádí jeho pozornost od přílišného soustředění na vládní mocenské choutky a nedokáže se sjednotit při obraně našich svobod.

Není to konspirační.

Je to hra o moc.

Rod Serling, tvůrce Zóny soumraku, pochopil dynamiku této mocenské hry.

V epizodě „The Monsters Are Due on Maple Street“ (Zóna soumraku) si Serling představoval svět, v němž mocní provádějí sociální experiment, aby zjistili, jak dlouho bude trvat, než se členové malé americké čtvrti, vyděšení náhlou ztrátou elektrického proudu a zachvácení strachem z neznámého, promění v iracionální dav a obrátí se proti sobě.

Netrvá to vůbec dlouho.

Stejně tak v apokalyptickém thrilleru Leave the World Behind (https://www.csfd.cz/film/1172330-nech-svet-svetem/prehled/) od Netflixu (produkovaném studiem Baracka a Michelle Obamových) vedou nevysvětlitelné krize k technologickému výpadku, po němž je obyvatelstvo odpojeno, dezorientováno, izolováno, podezříváno a napadáno záhadnými neduhy i sebou navzájem.

Jak spekuluje jedna z postav filmu Leave the World, viníkem stupňujících se katastrof, které sahají od výpadků WiFi a záhadných zdravotních potíží až po obléhání měst darebáckými silami, může být výsledek vojenské kampaně, jejímž cílem je destabilizovat národ tím, že donutí lidi, aby se obrátili jeden proti druhému.

Ve skutečnosti to není tak vzdálený scénář, když si uvědomíme některé z mnoha způsobů, jakými vláda již dokáže vyrábět krize, aby zasévala strach, podněcovala hysterii, destabilizovala národ a zaváděla stanné právo.

Vláda má nástroje a know-how k výrobě zdravotních krizí. Dlouho předtím, než COVID-19 uzavřel stát, vytvářela americká vláda smrtící viry a vypouštěla je na nic netušící veřejnost.

Vláda má nástroje a know-how k výrobě občanských nepokojů a politických otřesů. Od dob J. Edgara Hoovera FBI využívá agenty provokatéry k infiltraci aktivistických skupin s cílem „odhalit, narušit, zmást, zdiskreditovat a jinak neutralizovat“.

Vláda má nástroje a know-how k výrobě ekonomické nestability. Vzhledem k tomu, že státní dluh stále roste až na 34 bilionů dolarů, přičemž federální úřady se jen málo snaží omezit výdaje, je to jediná a nejnaléhavější hrozba pro ekonomiku.

Vláda má nástroje a know-how k výrobě ekologických katastrof. V roce 1947 se projekt Cirrus, raný předchůdce HAARP, vládní agentury pro změnu počasí, pokusil zneškodnit hurikán, který se pohyboval směrem k moři. Místo oslabení bouře ji však vláda nasměrovala přímo do Georgie, což vedlo k poškození majetku za miliony dolarů.

Vláda má nástroje a know-how k výrobě komunikačních výpadků. Vypínače internetu a mobilních telefonů umožňují vládě vypnout komunikaci v jediném okamžiku. V roce 2005 byly ve čtyřech hlavních newyorských tunelech vypnuty mobilní služby (údajně proto, aby se zabránilo potenciálnímu výbuchu bomby prostřednictvím mobilního telefonu). V roce 2009 byl účastníkům inaugurace prezidenta Obamy zablokován mobilní signál (opět se stejným odůvodněním). V roce 2011 byl mobilní signál vypnut cestujícím v San Francisku (tentokrát proto, aby se zabránilo případným protestům proti policejnímu zastřelení bezdomovce).

Vláda má nástroje a know-how k výrobě teroristických útoků. FBI má skutečně vzor a praxi, kdy se zaměřuje na zranitelné osoby, dodává jim propagandu, know-how a zbraně, které z nich mají udělat teroristy, a pak je zatýká v rámci důmyslně zorganizované protiteroristické akce.

Vláda má nástroje a know-how k výrobě propagandy zaměřené na kontrolu mysli a psychologickou válku. Není to tak dávno, co byl Pentagon nucen nařídit rozsáhlou revizi tajných amerických operací psychologické války (psy ops) prováděných prostřednictvím platforem sociálních médií. Vyšetřování přišlo v reakci na zprávy naznačující, že americká armáda vytvářela na Facebooku, Twitteru a Instagramu falešné osoby s profilovými obrázky generovanými umělou inteligencí a fiktivními mediálními stránkami s cílem manipulovat s uživateli sociálních médií. Z mnoha zbraní v rozsáhlém vládním arzenálu může mít psychologická válka (neboli psy ops) mnoho podob: experimenty na ovládání mysli, ovlivňování chování, propaganda. Ve skutečnosti CIA vynaložila téměř 20 milionů dolarů na svůj program MKULTRA, údajně jako prostředek programování lidí k provádění atentátů a v menší míře k vyvolávání úzkosti a vymazávání vzpomínek, než byl údajně ukončen.

Nikdy nesmíme zapomenout, že vláda již neexistuje proto, aby sloužila svému lidu, chránila jeho svobody a zajišťovala jeho štěstí.

Spíše „my, lid“, jsme nešťastnými oběťmi ďábelských machinací programu make-works prováděného v epickém měřítku, jehož jediným účelem je udržet mocné v trvalém (a výnosném) zaměstnání.

Takto vzniká tyranie a padá svoboda.

Téměř každá tyranie, kterou vláda USA páchá na občanech – údajně proto, aby nás ochránila a zajistila bezpečnost národa – vznikla v důsledku nějaké hrozby, kterou tak či onak vyrobila naše vlastní vláda.

Přemýšlejte o tom: Kybernetická válka. Terorismus. Biochemické útoky. Závody v jaderném zbrojení. Sledování. Drogové války. Domácí extremismus. Pandemie COVID-19.

Téměř ve všech případech vláda USA svým typickým machiavelistickým způsobem zasévá semínka teroru na domácí i mezinárodní úrovni, aby rozšířila svou totalitní moc.

Uvažte, že tatáž vláda vzala všechny technologie, které nám prodávala jako něco, co je v našem nejlepším zájmu – GPS zařízení, sledování, nesmrtící zbraně atd. – a použila je proti nám, aby nás sledovala, uvěznila a kontrolovala.

Už vám to dochází?

Vláda USA nás nechrání před hrozbami pro naše svobody, vláda USA hrozby pro naše svobody vytváří.

Je příznačné, že ve filmu Leave the World Behind (Zanechat svět za sebou) jsou hlavní hrdinové před katastrofou – na cestě na rodinnou dovolenou – naprosto nevšímaví, napojení na svá elektronická zařízení a izolovaní jeden od druhého i od okolního světa. K tomu přispívá i to, že dospívající dcera rodiny Rose je fixovaná na sledování epizod seriálu Přátelé, i když se svět kolem nich hroutí. Jak vysvětluje televizní kritička Jen Chaneyová, přítomnost sitcomu v příběhu „zdůrazňuje, jak lidé touží po úniku na úkor přijetí skutečné přítomnosti, což je jiný způsob, jak 'nechat svět za sebou'“.

V podobné eskapistické bublině se nacházíme i my, trpíme „krizí přítomnosti“, která nás udržuje rozptýlené, oklamané, pobavené a izolované od reality.

Profesor Jacques Ellul studoval tento fenomén zahlcení zprávami, krátké paměti a využívání propagandy k prosazování skrytých záměrů. „Jedna myšlenka vytlačuje druhou, stará fakta jsou pronásledována novými,“ napsal Ellul.

„Za těchto podmínek nemůže existovat žádné myšlení. A ve skutečnosti moderní člověk o aktuálních problémech nepřemýšlí, ale pociťuje je. Reaguje na ně, ale nerozumí jim, stejně jako za ně nepřebírá odpovědnost. Ještě méně je schopen postřehnout jakýkoli nesoulad mezi po sobě jdoucími skutečnostmi; schopnost člověka zapomínat je neomezená. To je jeden z nejdůležitějších a nejužitečnějších bodů pro propagandisty, kteří si mohou být vždy jisti, že určité propagandistické téma, výrok nebo událost budou během několika týdnů zapomenuty.“

Kromě toho, že nás rozptylují naše elektronická zařízení a odvádějí pozornost zábavná představení typu „chléb a hry“, nás však polarizuje i politické divadlo, jehož cílem je udržet nás rozdělené a ve vzájemné válce.

To je základní varovný příběh filmů Leave the World Behind a „The Monsters Are Due on Maple Street“: jsme manipulováni silami, které nemůžeme ovlivnit.

Populární mem, který před časem koloval, to popisoval takto:

„Když chytíte 100 červených ohnivých mravenců stejně jako 100 velkých černých mravenců a dáte je do sklenice, zpočátku se nic nestane. Pokud však se sklenicí prudce zatřesete a vysypete je zpět na zem, mravenci se budou prát, dokud se nakonec navzájem nezabijí. Jde o to, že červení mravenci si myslí, že černí mravenci jsou nepřátelé a naopak, zatímco ve skutečnosti je skutečným nepřítelem ten, kdo sklenicí zatřásl. Přesně to se děje v dnešní společnosti. Liberálové versus konzervativci. Černí vs. bílí. Pro masky vs. proti maskám. Skutečná otázka, kterou bychom si měli klást, zní: „Kdo tou sklenicí třese... a proč?“.

Jak objasňuji ve své knize Battlefield America: The War On The American People a v jejím fiktivním protějšku The Erik Blair Diaries: Battlefield of the Dead Paperback, vláda nikdy nepřestala třást nádobou.

Apocalypse Now: The Government’s Use of Controlled Chaos to Maintain Power vyšel na ICH 6.1.2024. Překlad v ceně 643 Kč Zvědavec.

Poznámka editora

A kdo třese vládou (vládami)?

Známka 1.2 (hodnotilo 65)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 2

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,49 Kč
Euro
25,13 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,17 Kč
Australský dolar
15,35 Kč
Švýcarský frank
25,68 Kč
100 japonských jenů
14,86 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,39 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,49 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 928,81 Kč
1 unce stříbra
638,63 Kč
Bitcoin
1 488 981,40 Kč

Poslední aktualizace: 27.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 4 572