Agónie amerického impéria

Josef Jordan

16.11.2023 Komentáře Témata: USA 1057 slov

Současný stav amerického impéria výstižně popisuje jedno slovo: schizofrenie.

Vezměme si třeba vztah Washingtonu k podřízené bílé většině. Zdá se, že jedna větev, ministerstvo obrany, tiše uznává, že nemůže vyhrávat války, pokud vlastenečtí bílí muži odmítají narukovat. Toto prozření je naprosto nesourodé s ministerstvem spravedlnosti, které do okresu Middlesex v New Jersey posílá tanky, aby terorizovalo a pronásledovalo tytéž loajílní bílé muže, které strýček Sam zoufale potřebuje.

[...]

A co Venezuela? Zatímco washingtonští diplomaté prosí Nicoláse Madura, kterého se léta snaží svrhnout, aby prodal Americe ropu jako záložní plán pro případ konfliktu na Blízkém východě, americká armáda současně podporuje nestoudnou hru Guyany a společnosti Exxon-Mobile na těžbu ropy ve sporném pásmu Essequibo. Venezuela dlouhodobě tvrdí, že Essequibo je součástí jejího svrchovaného území, a aktivity Guyany a USA v této oblasti jsou přímým porušením Ženevské dohody z roku 1966. Pokusy Venezuely vyřešit tuto otázku na příslušných místech byly ignorovány, což vedlo k tomu, že začala mobilizovat vojáky ke svým hranicím a vyvolala vyhlídku na válku na západní polokouli.

Po dvou letech a 75 miliardách dolarů (o kterých víme) vystoupil Joe Biden se vzácným televizním projevem k americkému lidu, v němž se snažil – vůbec poprvé – podat vysvětlení, proč musíme vyčerpat naši státní pokladnu a zásoby zbraní, abychom se vměšovali do rusko-ukrajinské války. Ve snaze přimět sionisty vlastněné republikány, aby podpořili balíček zahraniční pomoci v hodnotě 106 miliard dolarů, neobratně vyvodil souvislosti mezi podporou zločinecké ostjudenské junty vládnoucí na Ukrajině a podporou Izraele, který pokračuje v masovém vyvražďování dětí v Gaze, čímž jen zmátl obyčejné Američany, kteří nejsou obeznámeni s židovskými machinacemi, jež tato zahraničněpolitická rozhodnutí v zákulisí řídí. O dva týdny později začali představitelé Bidenovy administrativy vypouštět do médií informace o tom, že se aktivně snaží vyjednat kapitulaci Ukrajiny, čímž situaci ještě více zmátli.

Pro milovníky černé komedie poslouží jako uspokojivý předkrm bludy popsané v nedávno vydané liberální intervencionistické apologii poradce pro národní bezpečnost Jakea Sullivana s názvem Zdroje americké moci. Sullivan zřejmě vytvořil tenhle pamflet těsně před ofenzivou Hamásu vůči Izraeli 7. října; sebevědomě nás v něm ujišťuje, že Blízký východ „je klidnější než po celá desetiletí“. Sullivanovi neunikla ironie napsaného a trval na tom, aby časopis Foreign Policy toto drobné nedopatření v online verzi své publikace opravil.

Co se týče Bidena, ten má tendenci na nervózní otázky ohledně ukousnutí většího sousta, než je impérium schopno překousnout, odpovídat svou hláškou: „Jsme Spojené státy americké, proboha!“.

Ten starý pán není úplně dementní. V roce 2022 naše vojenské výdaje nabobtnaly na nehorázných 1,5 bilionu dolarů. Americký dolar zůstává nejsilnější, jaký kdy byl, a to především na úkor evropských satelitních států. Stejně jako naši postarší političtí představitelé trpně odmítají odejít do důchodu, bylo by chybou očekávat, že si washingtonský juggernaut všimne nápisu na zdi a tiše zapadne, jako to kdysi udělal Sovětský svaz.

Ale ne každý problém lze vyřešit úplatky a blafy. Geopolitické rozpory vytvořené z velké části volbou vítězů a poražených washingtonským impériem se nyní přetavily v několik plnohodnotných válek, protože pováleční a poststudenováleční nemajetní využívají příležitosti prosadit se.

Joe Biden, s heslem „získal jsem od AIPAC více peněz než vy“, téměř přiznal, že americká vláda je přinejlepším mladším partnerem nukleárně vyzbrojených inbredních maniaků, kteří řídí izraelský režim. Díky sionistické kooptaci našeho národa se primitivní divoši v čele izraelské armády ohánějí zbraněmi první světové třídy, které jim poskytli američtí daňoví poplatníci, a vedou válku proti bezbranným lidem v nemocnicích, obytných blocích, kostelích, ambulancích a uprchlických centrech, což vede civilizovaný svět k tomu, že zděšeně lapá po dechu a obrací oči v sloup nad pokrytectvím americké a evropské „lidskoprávní“ politiky.

Zatímco Židé zatahují Ameriku do širšího regionálního konfliktu, americké síly se současně snaží odstrašit nepřátele Izraele. Americké síly okupující Sýrii, Irák a další země jsou vystaveny neustále sílícím raketovým a dronovým útokům ze strany milicí napojených na Írán na celém Blízkém východě. Přes všechno své chvástání Izraelci zatím nepřistoupili k plnohodnotné invazi do Gazy, pravděpodobně kvůli obavám, že do války formálně vstoupí Hizballáh, který údajně disponuje prostředky k vážnému podkopání americké a izraelské kvalitativní převahy.

Diplomatický maximalismus Washingtonu je nyní všeobecně vnímán jako absurdní, nespravedlivý a zasluhující odpor. Americká vláda se pevně drží svého přesvědčení, že má právo vyhrožovat Pekingu válkou kvůli údajné svrchovanosti tchajwanských ostrovů Kinmen, které se nacházejí pouhých 10 minut plavby lodí od pevninské Číny. Bývalý ministr zahraničí John Bolton a jemu podobní nadále trvají na odštěpení náhodného kusu Iráku obývaného Araby pro nový kurdský stát, přestože historická kurdská vlast se z větší části nachází v Turecku. Místo toho, aby Washington využil nyní promarněné příležitosti k nalezení diplomatického řešení otázky donbaských Rusů, kteří od roku 2014 bojují o návrat do své vlasti, dopřál Kyjevu směšné fantazie, že bude od Rusů požadovat bezpodmínečnou kapitulaci, jen aby po neúspěšné letní protiofenzívě nahromadil statisíce obětí a ocitl se bez možností něco řešit.

A nabídka Antonyho Blinkena palestinskému lidu? Mikrostát, v němž si Žid Blinken a Benjamin Netanjahu vyhrazují právo vybrat za ně jejich vůdce.

Velká část zavedené americké imperiální moci byla podmíněna představou, že Spojené státy jsou spravedlivým a neutrálním arbitrem mezinárodních záležitostí. Vytvořením neupřímného rozdílu mezi státní mocí a soukromým podnikáním se Washingtonu podařilo přesvědčit svět, že mu lze důvěřovat v neosobní dohled nad globální ekonomikou, internetem, mezinárodním právem a mnoha dalšími důležitými dušemi moci.

Židé, kteří řídí Ameriku, tuto důvěru hrubě porušili tím, že využívají přístup k systému SWIFT jako nástroj politického vydírání, využívají digitální všemocnosti ke špehování celého světa, jak odhalily úniky informací Edwarda Snowdena a skandál izraelské skupiny NSO, využívají špinavé triky ve snaze zabránit konkurenčním státům ve výrobě a prodeji špičkových technologií, jak ukazuje křížová výprava proti společnosti Huawei, a odhalují mezinárodní právo jako selektivní a cynický nástroj propagandy k démonizaci nepřátel, jak ukazuje role USA v probíhajícím izraelsko-palestinském konfliktu.

Jak v oblasti tvrdé moci, tak v oblasti měkké moci americké impérium funguje na vypůjčený čas (a peníze). Washingtonský režim si myslí, že se může postavit Číně, Rusku, Íránu a několika menším zemím a zároveň doma utlačovat bílou většinu. Jejich šance na úspěch je nulová a existuje mnoho sil, včetně nás, které jsou připraveny tuto zkompromitovanou a zrádnou vládnoucí třídu co nejdříve politicky nahradit.

Otázka, kterou si nyní musíme všichni položit, zní: Kolik škod způsobí tato kopacíní a umírací kobyla svému okolí, než se podvolí nevyhnutelnému? Bůh nám všem pomáhej.

The Death Throes of the American Empire vyšel 15.11.2023 na nationaljusticeparty.com. Překlad v ceně 446 Kč Zvědavec.

Známka 1.3 (hodnotilo 63)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

49

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc červenec přispělo 86 čtenářů částkou 17 056 korun, což je 49 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Americký Kongres tleská genocidě v Gaze26.07.24 19:18 USA 0

Zhasnutá budoucnost. Vláda potichu schvaluje zelený teror po česku. Zdraží úplně všechno.26.07.24 19:03 Česká republika 0

Izrael varuje Francii: Připravte se na další útok26.07.24 18:40 Francie 0

Otřes na burze. Padají akcie technologických gigantů. Neúspěch elektroaut dostihl výrobce26.07.24 08:38 Neurčeno 2

Fiala stále více posedlý municí pro Ukrajinu26.07.24 08:30 Česká republika 0

Washington: „Zatkněte válečného zločince“ promítané na fasádě hotelu, kde bydlí Benyamin Netanjahu25.07.24 21:53 USA 0

Zmatek ve Spojených státech vedl k tomu, že se žádný z nejvyšších vůdců dosud nesetkal s izraelským premiérem, který přijel do Washingtonu25.07.24 21:49 USA 0

Trump Zelenskému připomněl vítězství Ruska nad Hitlerem a Napoleonem.25.07.24 20:38 USA 0

V německých městech razantně narostl počet loupežných přepadení25.07.24 17:50 Německo 3

Ukrajině byly odpojeny dodávky elektřiny v reakci na zastavení tranzitu ropy Lukoil25.07.24 17:27 Ukrajina 0

Oni to věděli a přesto...25.07.24 06:21 USA 2

Výměna obyvatel probíhá na plné obrátky 25.07.24 06:10 Německo 0

Databáze majetku. Co se za tím skrývá? 25.07.24 06:01 Evropská unie 0

Digitalizace nefunguje, úředníci hrozí stávkou 25.07.24 04:28 Česká republika 0

Nord Stream: vyšetřování útoku zůstává tajné24.07.24 18:07 Německo 1

„Nechceme zemřít“ - ukrajinští muži hromadně utíkají před mobilizací do Moldavska (VIDEO)24.07.24 17:45 Moldova 0

27 zemí EU bude jednat o „časově neomezené imobilizaci“ ruských aktiv24.07.24 17:40 Evropská unie 1

USA chtějí v Arménii otevřít jižní front proti Rusku24.07.24 12:37 Neurčeno 0

Zfalšovaný průzkum, který šíří i maistream, má za cíl vyvolat dojem, že Harrisová vede24.07.24 09:24 USA 1

Planeta je stále zelenější a zelenější... pouště ustupují24.07.24 09:09 Neurčeno 0

Měnové kurzy

USD
23,35 Kč
Euro
25,35 Kč
Libra
30,06 Kč
Kanadský dolar
16,87 Kč
Australský dolar
15,30 Kč
Švýcarský frank
26,43 Kč
100 japonských jenů
15,19 Kč
Čínský juan
3,22 Kč
Polský zloty
5,93 Kč
100 maď. forintů
6,48 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
27,12 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 681,38 Kč
1 unce stříbra
649,30 Kč
Bitcoin
1 577 267,93 Kč

Poslední aktualizace: 26.7.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 5 432