Palestinská tragédie: Cui bono?

Pepe Escobar

26.10.2023 Komentáře Témata: Izrael, USA, Palestina 1292 slov

Nyní je již zcela jasné, kdo na strašlivé palestinské tragédii vydělává.

Za současného stavu máme 3 vítězství pro hegemona a 1 vítězství pro jeho národ letadlových lodí v západní Asii.

Prvním vítězem je válečná strana Inc, což je obrovský oboustranný podvod. Dodatečná žádost Bílého domu Kongresu o 106 miliard dolarů na „pomoc“ zejména Ukrajině a Izraeli je manou nebeskou pro zbrojní chapadla MICIMATT (vojensko-průmyslového-kongresově-zpravodajského-mediálně-akademického-myslitelského komplexu, podle legendární definice Raye McGoverna).

Prádelna se rozjede na plné obrátky, včetně 61,4 miliardy dolarů pro Ukrajinu (další zbraně a doplnění amerických zásob) a 14,3 miliardy dolarů pro Izrael (většinou „podpora“ protivzdušné a protiraketové obrany).

Druhým vítězem je Demokratická strana, která zkonstruuje nevyhnutelnou změnu narativu z okázale neúspěšného projektu Ukrajina; to však pouze oddálí nadcházející ponížení NATO v roce 2024, které sníží afghánské ponížení na úroveň dětské hry na pískovišti.

Třetí vítěz zapaluje západní Asii: Straussova neokonská psychostrategie koncipovaná jako odpověď na nadcházející 11. zasedání BRICS a vše, co se týká integrace Eurasie, která byla minulý týden prosazena na fóru Pásmo a cesta v Pekingu (včetně téměř 100 miliard dolarů na nové infrastrukturní/rozvojové projekty).

Dále je tu závratné urychlení projektu sponzorovaného genocidními sionistickými maniaky: konečné řešení palestinské otázky, které smíchá Gazu se zemí; vynucení exodu do Egypta; Západní břeh Jordánu proměněný v klec; a v nejextrémnějším případě „judaifikace Al-Aksy“ , doplněná eschatologickým zničením třetího nejsvětějšího místa islámu, které má být nahrazeno obnovou třetího židovského chrámu.

Do boje vstupuje „aristokratické bratrství“

Vše je samozřejmě vzájemně propojeno. Rozsáhlá část amerického hlubokého státu v tandemu s neokonzervativním „Bidenovým“ kombem se může svézt na nové bonanze bok po boku s izraelským hlubokým státem – jejich bublina je chráněna masivní propagandistickou palbou démonizující všechny formy podpory palestinského údělu.

Přesto je tu problém. Tato „aliance“ právě ztratila – možná nenávratně – drtivou většinu globálního Jihu/globální většiny, která je niterně palestinská. Velmi vzdělaní Palestinci, kteří žijí v Gaze a trpí v celém Nevyzpytatelném, zuřivě odsuzují nejednoznačnou roli Egypta, Jordánska a Spojených arabských emirátů, zatímco chválí Rusko, Írán a z arabských zemí Katar, Alžírsko a Jemen.

Vše výše uvedené zaklíná výraznou kontinuitu od konce SSSR. Washington v roce 1990 odmítl rozpustit NATO, aby ochránil obrovské zisky z vyzbrojených chapadel MICIMATT. Logickým důsledkem bylo, že Hegemon a NATO jako globální Robocop v tandemu zabili nejméně 4,5 milionu lidí v západní Asii a zároveň vysídlili více než 40 milionů lidí, poté zprostředkovaně zabili nejméně půl milionu lidí na Ukrajině a vysídlili více než 10 milionů lidí. A počítáme.

V ostrém kontrastu k Říši chaosu, lží a plenění vidí Globální Jih/Globální většina vznik toho, co jeden sofistikovaný čínský učenec rozkošnicky popsal jako „aristokratický bromance“ v centru „současného nexu Univerzálních dějin“.

Důkazem A je komentář Vladimira Putina: „Nemohu chválit Si Ťin-pchinga, protože by to bylo, jako bych chválil sám sebe & to by bylo trapné.“

Ano: Putin a Si – ti „zlí autokraté“ pro atlantistické totalitní liberály – jsou kamarádi do nepohody a vlastně spřízněné duše. To vede našeho čínského učence k tomu, aby se hlouběji zabýval nejen jejich vzájemným porozuměním, ale také stále složitějšími vazbami mezi pravděpodobně třemi posledními suverénními civilizačními státy: Číny, Ruska a Íránu.

Náš čínský badatel ukazuje, že Putin a Si „mají prakticky stejné čtení geopolitické reality“, kromě toho, že jsou vůdci dvou ze tří skutečných Suverénů“, a jsou „ochotni a schopni jednat správně“, aby zastavili matrix Hegemonů:

„Mají pochopení, vizi, mocenské nástroje, vůli a právě nyní příznivé okolnosti, které jim umožňují definitivně a definitivně omezit nároky pocházející od anglo-cizoamerického establishmentu.“

Není tedy divu, že se jich bojí, opovrhují jimi a líčí je jako „existenční hrozbu“ pro „západní civilizaci“.

Dmitrij Medveděv, místopředseda ruské Rady bezpečnosti, s pohledem upřeným na reálnou politiku, si dovoluje daleko přímočařejší hodnocení: „Svět se pod vedením USA neustále valí do hluboké propasti. Přijatá rozhodnutí jasně ukazují nejen na nezvratný mentální úpadek, ale také na ztrátu zbývajících střípků svědomí. Tato rozhodnutí, významná i méně významná, jsou do očí bijícími příznaky epidemické společenské nemoci.“

Sériové řádění Izraele, které povyšuje pojem „zločiny proti lidskosti“ na zcela novou úroveň, skutečně odpovídá definici „epidemické společenské nemoci“ – a co hůř. Tel Aviv se vydal na cestu, jejímž cílem je vymazat jakoukoli kulturní, náboženskou a občanskou stopu v severní Gaze, srovnat ji se zemí, vyhnat její obyvatele a anektovat ji. To vše plně legitimizováno „mezinárodním řádem založeným na pravidlech“ a jeho podlými vazaly.

Vtažení západní Asie do války

Je vždy poučné porovnat izraelský sen o konečném řešení s fakty na místě. A tak zavolejme generálporučíkovi Andreji Gurulevovi, členu komise Státní dumy pro přezkoumání výdajů federálního rozpočtu na obranu státu, národní bezpečnost a prosazování práva a členu výboru Státní dumy pro obranu.

Zde jsou Gurulevovy klíčové body:

„Izraelské bombardování nemá žádný vojenský efekt.“

„Ozbrojení lidé v Palestině jsou v krytech, civilisté umírají v obytných budovách. Prošli jsme si tím v Sýrii, kdy například v Damašku sedí v podzemních tunelech a vycházejí ven jen v případě nutnosti. Hamás se stoprocentně připravil, ne nadarmo to udělal, má zásoby zbraní a potravin. (...) Izraelci se ukazují v kolonách na tancích, na bojových vozidlech pěchoty, na co čekají? Čekají, až nad nimi budou létat drony? Tím jsme si prošli během speciální vojenské operace. Tanky v městských oblastech jsou prakticky neúčinné.“

„Američané se snaží zatáhnout Blízký východ do války, zřejmě se rozhodli, že nebudou slavnostně stát po boku Izraele, v tomto případě by škody pro Izrael byly nepřijatelné.“

„O dvou skupinách letadlových lodí ve Středozemním moři. Na palubách těchto lodí se podle mých výpočtů nachází přibližně 750-800 raket Tomahawk, které pokrývají slušnou část území Ruské federace (...) Náš prezident okamžitě rozhodl nasadit do bojové služby Migy-31 s raketami Kinžal. Z nějakého důvodu si všichni představují, že jedno letadlo s jedním Kinžalem někam poletí, bude létat podél Černého moře, ale všechno je mnohem globálnější. Jednak jde o využití všech průzkumných systémů propojených do jednotného informačního systému s vydáváním konkrétních cílových pokynů řídicím bodům. Pokud letadlo vstoupí do vzdušného prostoru Černého moře, musí mít podpůrný ešelon, který ho chrání před útoky nepřátelského letectva, systémy protivzdušné obrany a vším ostatním. Jedná se o globální soubor opatření, která mají amerického agresora odradit od myšlenky zaútočit na území Ruské federace. Před námi jsou dvě po zuby vybavené skupiny letadlových lodí, schopné zasáhnout cíle na území naší země, máme tam jen tak stát a dloubat se v nose? Musíme reagovat normálně.“

„Pokud bude celý Blízký východ vtažen do války, skupiny letadlových lodí se pokusí zasáhnout území Íránu, pak Írán nebude mlčet, má připravené cíle, všechny kritické objekty, bude na ně útočit různými způsoby, navzdory Železné kopuli a všemu ostatnímu.“

Analytici Pentagonu jistě pochopí, co Gurulev říká. Nikoli však straussovští neoconští psychopati.

Vzhledem k tomu, že se „dlouhý černý mrak stahuje“, abychom se odvolali na Boba Dylana, je poučné věnovat velmi pozorně sterilním hlasům zkušeností.

Obraťme se tedy na doktora Mahathira Mohamada: Mahathir Mohamad: je mu 98 let (ne, není to Kissinger); celý svůj dospělý život strávil v politice, většinu z něj jako premiér velmi významné země (Malajsie); zná velmi dobře všechny světové vůdce, včetně těch současných v USA a Izraeli; a v této pozdní fázi života se ničeho nebojí a nemá co ztratit.

Dr. Mahathir jde skutečně k věci:

„...Podstata věci spočívá v tom, že všechna tato zvěrstva páchaná Izraelem na Palestincích pramení z americké podpory Tel Avivu. Kdyby americká vláda stáhla svou podporu Izraeli a zastavila veškerou vojenskou pomoc tomuto režimu, Izrael by neprováděl beztrestně genocidu a masové vraždy Palestinců. Vláda Spojených států se musí očistit a říci pravdu. Izrael a jeho IDF jsou teroristé. Spojené státy teroristy bezostyšně podporují. Co tedy Spojené státy dělají?“

Nemá smysl se ptát těch, kteří v současnosti řídí zahraniční politiku USA. Stěží by dokázali zadržet pěnu u úst.

The Palestinian Tragedy: Cui bono? vyšel 23.10.2023 na Strategic Culture. Přelad v ceně 553 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 61)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

34

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc srpen přispělo 70 čtenářů částkou 11 951 korun, což je 34 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Deportační šílenství23.08.24 14:41 Německo 1

Klimatická změna může za rostoucí kriminalitu23.08.24 07:16 Německo 0

Maďarsko pohrozilo, že pošle nelegální migranty přímo do Bruselu22.08.24 19:30 Maďarsko 0

Trajekt s palivem se potopil po ukrajinském útoku v přístavu Kavkaz22.08.24 19:19 Rusko 2

Podvod schválen - Senát posvětil korespondenční volbu22.08.24 11:41 Česká republika 1

Zelené cíle počkají. Stát kupuje diesely, úřady je upřednostňují před elektromobily22.08.24 06:40 Česká republika 1

Google, MS, Meta a Apple spotřebují více elektřiny než celé země22.08.24 06:09 Neurčeno 1

„Oni by mi to neudělali.“ Milan Syruček vzpomíná na Dubčekův omyl22.08.24 05:39 Česká republika 3

V současné době nemá lidstvo žádný prostředek na uhašení bateriového nákladního auta22.08.24 00:52 USA 0

„Nikdy se nechodilo po Měsíci": Podvod s Apollem21.08.24 17:45 USA 16

Koncern VW poprvé po více než 15 letech vykázal 1/4 letní ztrátu21.08.24 14:29 Německo 0

ČR oznámila, že část úroků z ruských aktiv "zmrazených" v EU použije na nákup další munice pro Ukrajinu!20.08.24 18:02 Česká republika 2

Ruským vojákům chybí boty, zato těm ukrajinským se nedostává munice20.08.24 16:41 Rusko 1

Musíme zachránit Ukrajince 20.08.24 12:45 Evropská unie 4

Umělci podporují Foltýna20.08.24 12:40 Česká republika 2

Co se děje v Británii (video)20.08.24 12:27 Británie 1

Moskva odmítá možnost jednání s Kyjevem a kritizuje „ukrajinskou invazi“ do Kurské oblasti19.08.24 21:29 Rusko 1

Severojižní koridor, Kavkaz: Putin a Alijev - vzájemné porozumění v Baku19.08.24 21:19 Neurčeno 0

Německo nechalo vyhodit do vzduchu chladící věže od jaderné elektrárny19.08.24 19:57 Německo 2

Proč oblast Serres hořela 29 dní?19.08.24 12:56 Řecko 2

Měnové kurzy

USD
22,38 Kč
Euro
25,04 Kč
Libra
29,55 Kč
Kanadský dolar
16,56 Kč
Australský dolar
15,20 Kč
Švýcarský frank
26,40 Kč
100 japonských jenů
15,51 Kč
Čínský juan
3,14 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,36 Kč
Ukrajinská hřivna
0,54 Kč
100 rublů
24,46 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 168,64 Kč
1 unce stříbra
666,34 Kč
Bitcoin
1 415 020,34 Kč

Poslední aktualizace: 23.8.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 3 933