Útok Hamásu na Izrael je záhadný

Paul Craig Roberts

14.10.2023 Komentáře Témata: Izrael 1462 slov

Ptají se mě na izraelsko-palestinský konflikt, který jako by odváděl pozornost od konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem. Lidé, čímž myslím lidi, kteří dávají pozor, se diví, proč Palestinci takto zaútočili na Izrael, když to Netanjahuovi poskytuje záminku k tomu, aby si zabral zbývající kousky Palestiny a zničil pásmo Gazy, čímž by se zbavil řešení dvou států dobytím. Kdo může vinit Izrael poté, co Palestinci zabíjeli Izraelce a brali rukojmí?

Slyšel jsem oficiální vysvětlení palestinské proradnosti, ale vysvětlení útoku nemám. Zdá se, že by muselo jít o víc než perfidii. Souhlasím se čtenáři, že se to chování Hamásu zdá zvláštní, protože to hraje do karet Izraeli. Souhlasím také s tím, že na útoku je podivné ještě něco jiného. Jak se do pásma Gazy dostaly drony a tolik raket, údajně z Íránu a podle některých i z Ukrajiny, a jak se útočníci Hamásu dostali do Izraele?

Útok Hamásu má něco z příchuti 11. září. Stejně jako 11. září 2001 současně selhaly všechny aspekty americké národní bezpečnosti, selhal současně i izraelský bezpečnostní systém, včetně Železné kopule, kterou pro Izrael zkonstruovaly USA. Záhadným způsobem se bojovníci Hamásu dostali do Izraele po zemi, vzduchem i po moři, aniž by byli odhaleni. Záhadně se přes Izrael dostalo do Palestiny velké množství zbraní, aniž by byly odhaleny. To je příliš příhodné selhání, než aby to bylo uvěřitelné. Bude zajímavé sledovat, zda bude někdo v Izraeli pohnán k odpovědnosti za totální bezpečnostní selhání. V USA nebyl nikdo pohnán k odpovědnosti za selhání bezpečnosti 11. září, což by nám mělo mnohé napovědět.

Protože to nevíme, můžeme jen spekulovat. Motiv máme. Izrael nyní může ukrást zbytek Palestiny. Dalším motivem může být to, že Izrael může konflikt rozšířit na širší válku a tentokrát se mu podaří uchvátit vodní zdroje jižního Libanonu. Mohlo by to být ještě ošklivější s izraelskými kroky proti Sýrii a Íránu. Ceny ropy by mohly vyletět do nebeských výšin a způsobit celosvětový rozvrat. Vítězná válka a konec palestinského problému by Netanjahua zbavily jeho právních a politických problémů. Je toho hodně, o čem je třeba přemýšlet.

Přejděme však k bezpečnostnímu selhání, které útok umožnilo. Proč by Netanjahu umožnil Hamásu zaútočit na Izrael tím, že by oslabil efektivnost izraelských bezpečnostních orgánů? Zdá se to jako nesmyslný návrh, ale není, protože vytváří podmínky, za kterých může Izrael pohltit vše, co z Palestiny zbylo, stejně jako 11. září vytvořilo podmínky pro to, aby neokonzervativci mohli zahájit plánované války na Blízkém východě.

Složitá otázka zní, proč by si Palestinci útokem na Izrael přivodili vlastní zkázu, když Hamás nemá vyhlídky na porážku Izraele? Opět můžeme jen spekulovat. Mohlo by jít o izraelskou operaci od začátku do konce. Izrael infiltruje Hamás, stejně jako FBI infiltruje Trumpovy příznivce a vlastenecké skupiny, kterým se nyní říká domácí teroristé. Izraelští agenti nahrávají izraelskému zneužívání Palestinců. Netanjahu jim v tom pomáhá tím, že vyhodí do povětří posvátnou mešitu. Agenti vymýšlejí plán útoku, který je možný díky zbraním z Íránu a zařízením z Íránu, jež ruší izraelskou bezpečnost. Postupují opatrně a spoléhají na to, že desetiletí hněvu a bolesti a vyhlídka na osvobození z bezmoci vytlačí rozum Hamásu.

Netvrdím, že tyto spekulace jako vysvětlení stačí. Ale nepřekvapilo by mě, kdyby se tyto spekulace, pokud by byly prozkoumány, ukázaly být blíže pravdě než jakýkoli oficiální příběh, který se objeví.

* * *

Následující text je údajně popisem neprostupné izraelské bezpečnostní bariéry kolem Gazy, který napsal bývalý velitel jednoho z úseků plotu. Zda tomu tak je, nebo není, lze ověřit na základě poskytnutého popisu bezpečnostní bariéry. Zdá se nemožné, že by se Hamásu podařil překvapivý útok:

Zde je to, co napsal velitel praporu Kerem Šalom, který oblast detailně zná...

Velitel úseku plotu v Gaze: "Překážka je postavena tak, že ji neproleze ani liška". Nechali to tak. Útok Hamásu byl umožněn, aby se zavřela kniha o Palestině.

[Kerem Shal...]
Kerem Shalom Battalion

Něco mi tady nesedí!!! Je to záhada, na kterou nemohu najít odpověď.

Náhodou vím, jak to v Gaze a na hranicích chodí. Byl jsem velitelem sektoru Kerem Šalom (Rafih), velel jsem sektoru Kissuf, znám velmi dobře obvodový plot, vím, jak tam armáda pracuje. Byl jsem v uprchlickém táboře Šatí v Gaze, měl jsem na starosti uprchlický tábor Džibalíja, dělal jsem přepady na plotě a v hloubi oblasti. Setkal jsem se s Gazany, jedl jsem a dýchal Gazu.

Překážka je postavená tak, že ji nepřekoná ani liška:

Nastavte výstrahy podle tří úrovní tlaku. Musí upozornit na to, že je podříznutá. Existují nepřetržité síly, které jsou zodpovědné za to, že během několika minut, ne-li vteřin, dorazí k místu, kde je v plotě poplach. Každý den proveďte alespoň jeden nácvik průniku. Každý subdivizní úsek má pohotovostní oddíl, jehož úkolem je zvýšit sílu v nouzové situaci. Pozorování rozptýlená podél hranice pokrývají každý její centimetr. Pozorovatelky jsou mistryněmi v identifikaci. Nevynechají jedinou chybičku. Odhalí pohyb ještě dříve, než se přiblíží k překážce – ve dne i v noci.

Na problematická místa (mrtvé zóny) umisťují tank s pozorovacími a detekčními schopnostmi a děsivou palebnou silou. V některých případech jsou odstřelovači nasazováni přímo v terénu.

Každý den před svítáním probíhá procedura „poplach za úsvitu“. V tuto hodinu jsou všechny síly vzhůru (v tomto případě také v hodinu, kdy do Izraele vstoupily stovky teroristů). Noční směna se střídá s denní. Velitel každé jednotky kontroluje osu, aby se ujistil, že během noci nedošlo k infiltraci. Stopaři, kteří se pohybují na ose, umějí rozpoznat stopy. Vědí, kdo překročil plot, kolik a dokonce kdy.

Každý scénář má jasný postup. Například postup pro infiltraci teroristů, postup pro braní rukojmích. Vše je napsáno krví a osvědčuje se už léta.

Existuje několik dalších vrstev zabezpečení, o kterých není na místě hovořit. Zkrátka mluvíme o překážce, která se osvědčuje roky a roky.

Tak jak se sakra může palestinský traktor pohnout směrem k plotu, aniž by na to někdo zareagoval?

Jak se traktoru podařilo na dlouhou hodinu sabotovat plot a otevřít přístup do Izraele, aniž by na to někdo zareagoval?

Jak to, že stovky teroristů a civilistů překročily bariéru, aniž by kdokoli na naší straně hnul prstem?

Jak to, že teroristé dorazili pěšky i v autech, ozbrojeni od hlavy až k patě, do desítek izraelských osad, aniž by naše strana jakkoli zareagovala?

Jak je možné, že stovky teroristů zůstaly na izraelském území dlouhé hodiny, postřílely stovky Izraelců, rabovaly majetek, aniž by z naší strany došlo k jediné reakci?

Jak se stalo, že stovky teroristů unesly desítky Izraelců, překvapily vojáky, důstojníky, když nebyli připraveni, a unesly je do Gazy, aniž by je někdo zastavil?

Jak je možné, že nebyla vypálena jediná kulka?

Jak to, že se to všechno stalo před naším nosem?

Kam se poděla celá divize?

Kam se poděly tři brigády?

Kdo spolkl 9 praporů?

Kam se podělo 36 rot?

Kam se poděla celá pravidelná pěší brigáda, která obvykle převyšuje elitní?

Kam se poděly všechny záložní prapory, které posilují pravidelnou armádu?

Kam se poděly tisíce vojáků???

Někdo tady musí podat vysvětlení!!!“

Vzhledem k tomuto popisu bezpečnostní bariéry je toto prohlášení izraelského generála Haleviho, v němž přiznává selhání izraelských obranných sil při ochraně Izraele před Hamásem, zjevně zamýšleno jako zastírací manévr pro skutečnost, že útok byl povolen, aby se uzavřela kniha o Palestině.

Od roku 1947 svět neudělal nic, aby zabránil pohlcení Palestiny Izraelem, takže Izrael přirozeně neočekává žádný odpor ani tentokrát. Vypadá to, že se Izrael přepočítal. Podívejte se na toto.

„Kočka je venku z pytle“. Hamás je partnerem

V březnu 2019 premiér Netanjahu potvrdil spojenectví s Hamásem v nahraném prohlášení před členy Knesetu ze strany Likud:

Každý, kdo chce zmařit vznik palestinského státu, musí podporovat posilování Hamásu a převádění peněz Hamásu. To je součástí naší strategie – izolovat Palestince v Gaze od Palestinců na Západním břehu.“ (citováno v deníku Haaretz, 9. října 2023)

Poznámka editora

Tohle moc smrdí. A je to stejný smrad, jakým smrdělo 11 září, jak správně podotýká PCR. Stejný rukopis. Dovolte mi připomenout jedno heslo: Lstí a klamem. Kde jsem tu už slyšel? Stylizují se do role obětí. To umějí velmi dobře. Aby pak mohli říkat: "my nic, my se jenom bráníme", zatímco provádějí genocidu dvou milionů lidí. Pro ně není žádná špinavost dost špinavá. Nemají čest ani svědomí. Mají jen nenávist a pohrdání a pocit nadřazenosti. Neváží si života jiných. To Oni otevřeli stavidla migrantům do Evropy. Doufají, že když dají ochuchtat Evropě svou vlastní medicínu, Evropa přivře oči nad jejich zvěrstvy. A naivní blbečkové z Hamásu jim zjevně naletěli. Stejně jako zbytek světa, kterému určují, co se má myslet, stejní reptiliáni v médiích.

A ještě něco. Nejsou to židé. Jsou to falešný proroci, jak před nimi varuji Bible.

Známka 1.3 (hodnotilo 135)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

41

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc září přispělo 84 čtenářů částkou 14 464 korun, což je 41 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Rozsah celosvětového plýtvání potravinami je obrovský26.09.24 19:16 Neurčeno 1

WHO porušuje mezinárodní právo pomocí maskovací operace (video)26.09.24 18:54 Neurčeno 0

Lejnová ojebala Fialu už podruhé za dva týdny. Nebo to Péťa věděl a dezinformoval?26.09.24 18:45 Evropská unie 0

Jaderné odstrašování: Vladimir Putin oznámil aktualizaci ruské doktríny26.09.24 18:35 Rusko 0

Systém stavebního řízení může přijatelně fungovat nejdřív za 12 měsíců26.09.24 15:31 Česká republika 1

Lipavskému s rozhodnutím, zda být ve vládě, „pomáhají“. Možná i právě teď26.09.24 07:02 Česká republika 0

Výroba elektřiny na Ukrajině se snížila o 70 %25.09.24 18:14 Ukrajina 0

K míru nás nedonutíte25.09.24 13:25 Rusko 3

„Rychle navýšit schodek, dokud trvá zděšení z povodní.“ 24.09.24 05:13 Česká republika 0

Izraelsko-libanonská válka zřejmě začala: Výbušná situace23.09.24 18:05 Libanon 4

Petr Fiala vyslal jasný signál 23.09.24 16:20 Česká republika 4

V OSN byl jednotně schválen „Pakt pro budoucnost,“ dokument, který zavádí globální diktaturu23.09.24 12:20 Neurčeno 0

Buď to zrušíte, nebo budou nepokoje. Itálie proti zákazu spalovacích motorů23.09.24 12:10 Itálie 0

Skandál v Polsku. 336 tisíc víz pro migranty!23.09.24 12:00 Polsko 0

Hlasování českých europoslanců o usnesení EU parlamentu o dodávkách raket dlouhého doletu Ukrajině pro údery v ruském vnitrozem22.09.24 16:35 Evropská unie 0

Facebook zablokoval stránku organizace, která po povodni pomáhá v Zátoru22.09.24 12:56 Česká republika 2

Projev předsedy vlády 22.09.24 07:54 Česká republika 0

Digitální kompakt OSN prosazuje digitální ID pro všechny na planetě a cenzuru k prosazení Agendy 203022.09.24 07:28 Neurčeno 0

5demolice dostala výprask!21.09.24 18:16 Česká republika 11

Kam poslat pomoc obětem povodní21.09.24 12:15 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
22,49 Kč
Euro
25,14 Kč
Libra
30,18 Kč
Kanadský dolar
16,69 Kč
Australský dolar
15,51 Kč
Švýcarský frank
26,59 Kč
100 japonských jenů
15,55 Kč
Čínský juan
3,21 Kč
Polský zloty
5,88 Kč
100 maď. forintů
6,34 Kč
Ukrajinská hřivna
0,55 Kč
100 rublů
24,28 Kč
1 unce (31,1g) zlata
60 161,60 Kč
1 unce stříbra
722,72 Kč
Bitcoin
1 468 007,83 Kč

Poslední aktualizace: 26.9.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 11 293