Vyhlásilo USA válku EU?

Nikola Bornová

29.9.2022 Komentáře Témata: Evropská unie, Evropa, USA, Německo 1630 slov

Možná už jste zaznamenali, že došlo k “záhadnému” poškození plynovodu Nord Stream 1 i Nord Stream 2. Nord Stream 1 byl dokonce poškozen na 2 místech zároveň. Pravděpodobnost sabotáže je tedy tak obrovská, že i ideologicky silně zpracovaní Němci už to jako sabotáž vyšetřují.

Záměrné poškození dvou hlavních plynovodů do většiny Evropy bude mít tak obrovské následky na ekonomice i zdraví Evropanů, že to můžeme charakterizovat přinejmenším jako jeden z největších teroristických činů tohoto století (společně s Covidem), spíše už ale jako válečný akt. Nezapomeňte, že na plynu nezávisí jen plynové sporáky v našich domácnostech, jak si myslí svetrová Pekari a podobná žvižátka ve vedení naší země. Na dostatku plynu závisí přinejmenším:

  • Příprava potravin – plynové sporáky v domácnostech, restauracích apod.
  • Vytápění – plynové ohřívače vody v domácnostech, firmách, továrnách, nemocnicích apod.
  • Výroba elektřiny (asi 8% celkového množství)
  • Zpracování skla
  • Výroba keramiky – nejen nádobí, ale i dlaždiček a dalšího stavebního materiálu i materiálu pro elektroniku
  • Výroba stavebních materiálů – cihly, cement, vápno, omítky…
  • Výroba hnojiv (90% nákladů na výrobu minerálních hnojiv je na zemní plyn)
  • Výroba pečiva a dalších potravin
  • Pivovarnictví
  • Chemický průmysl (pro ohřev i přímo jako surovina)
  • Pohon některých vozidel (LNG)

Zelení ideologové mohou říkat co chtějí a mohou si v hlavách vytvářet další a další fantazie o tom, jak bude vše nahrazeno elektřinou (na jejíž výrobu z části také potřebujeme plyn) a různými bioplyny, ale to jsou jen pohádkové sny nedospělých dětí. I kdybychom začali s přechodem na alternativní řešení teď hned a měli bychom na tohle přechodné období normální přísun levného plynu (což nemáme), nebude podle odhadů přestavba celého průmyslu hotová ani v roce 2050. Zemní plyn (i ropa) je prostě nenahraditelný, závisí na něm nejen teplo v domácnostech a nemocnicích, ale i celý průmysl a celé zemědělství.

Když tedy loutkové vlády v EU záměrně omezují přísun plynu do našich zemí, zcela spolehlivě tím likvidují nejen naše domácnosti, ale i celý průmysl a tím i celou ekonomiku. Oni ale dělají mnohem více – nejen že záměrně omezují přísun zemního plynu i ropy, ale navíc k tomu nechávají vypínat jaderné elektrárny. Jestli je něco velezrada, je to právě tohle. Je to možné brát jako válečný zločin, protože to bude mít za následek obrovské množství mrtvých a nemocných – v důsledku hladu, zimy, stresu a zhoršených životních podmínek.

A když zrovna v téhle chvíli někdo sabotuje dvě větve hlavního plynovodu do Evropy, v podstatě se to v počtu budoucích obětí rovná bombardování měst. Jen je to bude pomáááléééé a tak to nebude tak viditelné na první pohled. Je to ale jasný akt terorismu s gigantickým dosahem. A to i v situaci, kdy už plně zprovozněná a natlakovaná větev Nord Stream 2 byla prozatím zaplombována šílenci z Německa. V případě nouze totiž mohl být Nord Stream 2 kdykoli spuštěn a během velmi krátké doby by všude proudil plyn naplno – Rusové znovu a znovu říkají, že spustit provoz chtějí, je to pro ně zdroj příjmů a výstavba potrubí je stála obrovské peníze (a nejen je, byl to superdrahý společný projekt).

Takže už jsme došli k závěru, že sabotáž na tak zásadním potrubí je přinejmenším brutálním teroristickým aktem, spíš ale už válečným aktem, který těžce poškodí EU a její obyvatele. Mohutné výbuchy proběhly záměrně pod vodou, v hloubce několika set metrů, takže případná oprava bude nesmírně složitá a zřejmě bude trvat měsíce. Nutno říct, že to budou měsíce zimní – bylo to tedy provedeno v nejhorší možnou dobu na nejhorších možných místech.

Komu se sabotáž hodí nejvíc?

Zkusme se zamyslet, kdo ze sabotáží nejvíce profituje a kdo je vůbec mohl provést. Podotýkám, že jde jen o mé vlastní odhady a názory, je to jen volné přemýšlení o příčinách a následcích. Snažím se nikomu nestranit (což je čím dál tím těžší) a mohu se plést. Ráda uvítám váš vlastní pohled a případné opravy v komenářích.

Ukrajina – fašistický režim na Ukrajině sice likviduje vše, co se jen mírně otře o cokoli ruského, ale že jde o jejich akci je nepravděpodobné. V první řadě by k tomu potřebovali mít v daných místech ponorky (jedinou ponorku ztratili v roce 2014) nebo válečnou loď se speciální výbavou. Za druhé – sabotáží se ještě víc devastuje evropská ekonomika, na které Ukrajina doslova visí. Ukrajinský režim už totiž funguje čistě na dluh, kdy mu peníze dodává právě EU a USA – a to dokonce i na základní provoz státu, nejen na válku.

Německo – Němci mají několik ponorek a čistě teoreticky by možná byli sabotáže schopní. Pro ně ale jde o sebevražednou akci – na ruském plynu sice nezávisí tak hodně jako Česko a Slovenko, ale bez něj se přesto jejich vlastní průmysl zhroutí. Mohou sice dělat ramena a velkohubá prohlážení do korporátního tisku, ale ruský plyn dál odebírali, protože bez něj by krachli.

Izrael – Izraelci mají ponorky typu Dolphin, ale těžko říct, jak by je dostali nepozorovaně až do baltského moře. Izraelská tajná služba sice hraje po celé planetě svoje podivné destruktivní hry, ale podle mého názoru se soustředí spíš na zastrašování lidí, vraždy, zasebevražďování, uplácení apod. Tohle by pro pro Izrael byla neobvykle přímá akce a navíc její přínos pro Izrael je nejasný. Izraeli zhroucená Evropa nic nepřinese (potřebují silný Západ, hlavně tedy USA, aby je chránil při kontinuální expanzi jejich hranic).

Rusko – řada lidí už má určitě dávno jasno, že sabotáž udělali “zlí ruSSáci” – důkazů netřeba, logiky netřeba, prostě to tak je, protože Putler je horší verze Hitlera. My ostatní se ale zkusme zamyslet, co sabotáž přinese Rusku. V první řadě – velká média to samozřejmě rovnou hodí na ně a tím získají další munici pro zintenzivnění válečného běsnění a tím i k většímu ohrožení Ruska. Rusko navíc investovalo do výstavby potrubí obrovské prostředky a i když na prodeji plynu do Evropy není jejich ekonomika závislá (racionálně se přeorientovávají na Indii a Čínu), pořád pro ně jde o hezký přivýdělek. Nesmíme zapomenout ani na to, že fungující potrubí pro ně je excelentní pákou pro vyjednávání s evropskými zeměmi – pořád měli trumf “ukončete svoje běsnění a my zajistíme, aby obchody fungovaly skoro stejně jako dřív“. O to teď přišli. Přinejmenším na několik měsíců (?) ztratili jednu ze zásadních pák na země EU. A ještě jedna poznámka – Rusko mohlo prostě jen otočit kolečkem a přestat do drahého a velmi odolného potrubí pouštět plyn. Místo toho ho někdo zničil a znemožnil jeho využití v politické hře o zdroje mezi EU/Německem a Ruskem.

Velká Británie – konečně se dostáváme k hlavním favoritům. Británie má celou řadu ponorek i lodí, schopných provést podobnou sabotáž. Jde tu najít i určitá motivace – britský modus operandi je už velmi dlouho podobný a spočívá v tom, že vedou proti svým konkurentům nepřímé války, kde je jejich vliv pro běžné lidi prakticky neviditelný. Jejich nesmírně schopné tajné služby destabilizují neposlušné nebo nepřátelské země, pomocí různých druhů sabotáží oslabují konkurenty atd. Británie má i vlastní těžbu zemního plynu a i když není úplně soběstačná (v zimním období doplňuje zásoby z Norska), odstřihnutí ruského plynu je pravděpodobně nijak výrazně nezasáhne. Otázkou ale je – proč by Británie chtěla destabilizovat EU až takovýmhle způsobem? Ta akce je už příliš brutální a jim prakticky nic nepřinese, jen zhroucené ekonomiky a nestabilní země za humny.

USA – asi se ani nemusíme bavit o tom, jestli mají vlastníci největší válečné mašiny na planetě prostředky pro takovouhle průmyslovou sabotáž. USA doslova přetéká zbraněmi i “specialisty” všeho druhu. Sabotážní akce na energetických sítích provádějí prakticky rutinně už mnoho dekád, vzpomeňme si třeba na nedávnou Venezuelu. Mají vlastní produkci zemního plynu z břidlice a v posledních letech zvyšovali těžbu i zásoby (pro běžné Američany plyn ale také zdražovali – kvůli tomu, aby se šetřila spotřeba a snáze se jim dělaly zásoby na export?). Mají výrobu i lodní distribuci zkapalněného plynu (LNG) do Evropy. Petrodolar i jejich celá ekonomika se hroutí a prokazatelně dělají mnoho kroků k tomu, aby mohli po celém světě prodávat za šíleně přepálené ceny speciální druhy svého zboží, které se jinde nedá/nesmí vyrábět (pseudo-vakcíny za covidové plandemie, LNG za energetické krize apod.). Do rukou jim hraje i to, že sabotáž (svedená na Rusko) dál zhorší vztahy mezi EU a Ruskem.

Aktualizace 27. 9.

Připomínám, že v únoru vykoktal americký prezident Joe Plínka…pardon, Joe Bidet přesně následující:

Biden: “Pokud Rusko napadne…to znamená, že tanky nebo vojáci překročí…opět hranice Ukrajiny, pak už nebude…Nord Stream 2. My…my to ukončíme.”

Novinářka: “Ale jak přesně to uděláte? Když je ten projekt a kontrola toho projektu v rukách Německa?”

Biden: “Slibuji vám, že to dokážeme udělat.”

A Victoria Nuland, tedy Náměstek ministra zahraničí pro politické záležitosti (a nepřekvapivě z rodiny ukrajinských Nedotknutlených) řekla o NS2 v lednu 2022: “If Russia invades Ukraine, one way or another, Nord Stream 2 will not move forward.” Tedy:

Pokud Rusko tak či onak napadne Ukrajinu, Nord Stream 2 se nepohne kupředu.

Nuland mimochodem také před několika měsíci potvrdila, že USA mělo na Ukrajině řadu biolaboratoří (asi 30!) a že se tyhle “naprosto neškodné” výzkumáky nesmí dostat v žádném případě do rukou Rusů, že je to prý příliš nebezpečné. Protože tam určitě zkoumali rozmnožování slunečnic nebo zpěv sýkorek, že ano. 

A další plus pro USA jako strůjce likvidace EU – v době výbuchů se v tom místě pohybovala skupina amerických válečných lodí pod vedením vrtulníkové výsadkové lodi USS Kearsarge. Opět jen náhoda?

Takže – lídři USA jasně řekli, že Nord Stream (a tím i evropský průmysl) zničí + mají jasný motiv + na místě se v době výbuchu pohybovaly jejich válečné lodě…ale udělali to Rusové? Fakt?

Jak to vidíte vy? Co vám dává největší smysl? Provedli sebedestruktivní sabotáž Němci? Nebo do hloubky stovek metrů teleportovali svoje nesmrtelné potapěče Ukrajinci? Ustřihli si Rusové svoji hlavní páku pro vyjednávání s EU? Nebo je ta sabotáž součást “záchranného balíčku” pro elitáře z USA?

Článek vyšel 27.9.2022 na blogu Nikoly Bornové.

Známka 1.4 (hodnotilo 120)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 6 619