Čí peníze vlastně rozhazuje náš ukrajinský premiér?

Nikola Bornová

30.8.2022 Komentáře Témata: Česká republika 1260 slov

Jsem jen prostá holka z vesnice, která se mezi obracením kompostu a přebíráním hrášku jen snaží sledovat, co se kolem ní děje. Našim vzdělaným a moudrým politikům samozřejmě v ničem nesahám ani po kotníky. Nerozumím fungování světa tak zajímavě, jako tihle titáni rozumu, vzdělanosti a morálky.

[...]

Nemám patnáct zaručeně pravých titulů jako náš ukrajinský Premiér, ani nemám jeho čarodějný vlak, který umí doletět až do Kyjeva (musím si vystačit jen s koštětem). Inteligenční kvocient mám jen dezolátských 140 a tak vždy stydlivě sleduji nové nápady naší geniální Předsedkyně Vlády, jako třeba její akční plán boje proti Rusku pomocí oblékání dvou/tří/padesáti svetrů, což dozajista zachrání celý český průmysl.

[Slušivý ob...]
Slušivý obleček značky Prymule nahradí tuto zimu elegantní svetřík modní ikony a filosofky Pekarové-Adamové.

Také nerozumím farmakologii tak jako náš Ministr Propagace Šmakulád, které vám podle jeho expertního názoru zaručí, že už nikdy neumřete a po páté dávce možná získáte i neprůstřelnost a neviditelnost. Nejsem ani tak rázná jako naše Ministryně Války a Terorismu, která nakupuje za stovky miliard ten absolutně nejlepší vojenský šrot na světě a láskyplně podporuje vraždění dětí za našimi hranicemi. A to nemluvím ani o tom, že nejsem schopná svým malým vesnickým mozkem pochopit, jak pomůže naší zemi zavírání lidí za podporu mírových řešení či za sdílení autentických záběrů z válečného konfliktu, či jak vylepší naši bezpečnost ideologické čistky v policii a blokace všech zdrojů informací krom jediného oficiálního proudu Pravdy a Lásky, který teče silně aromatickým kanálem z Kavčích hor – tedy všechno to, co s vypoulenýma očima provádí náš Ministr Cenzury.

[Popularita...]
Popularita našeho ukrajinského premiéra Pietra Ignoroviče Fialčenka ukazuje, že je to opravdu člověk na svém místě! Pro srovnání jsem přidala i popularitu dvou politických zlounů, které podle našich médií všichni nenávidí.

Všechno, co naše vláda dělá poslední (minimálně) tři roky, mi nějak nevoní a přijde mi to tak nějak…divné. V mém nemoderním, selském myšlení to dokonce vypadá, jako kdyby naše politické a mediální elity nepracovaly pro nás (šok!). Jako kdyby naši „experti“ byli jen nastrčené figurky, které mají pomoct ukrást českým lidem ty poslední zbytečky jejich majetku, které jim ještě zbyly (třeba jejich domy), které mají úkol zavést nás do totální dluhové pasti a nasměrovat nás do digitálního otroctví. A udělat z nás další anti-Rusko v řadě, protože na Ukrajině ta podpora fašismu přece dopadla tak super! Samozřejmě takhle uvažuje jen rusácký šváb, dezinformátor a dezolát, nikoli pokrokový človíček, který moudře čerpá všechny informace z jediného zdroje kdesi v útrobách Velkého (shnilého) Jablka.

I přes svůj hendikep se ale snažím kroky našich šlechetných elit pochopit. Moc mi to ale nejde, protože mi v tom pořád tak nějak překáží jeden nepříjemný orgán (jmenuje se to nějak jako „mozek“ nebo nějaké podobné sprosté a brzy jistě zakázané slovo). Proto žádám čtenáře tohoto článku o pomoc – třeba mi to vysvětlí tak, abych to pochopila i já. Jde mi o výroky naše dalšího elitního ministra z Ministerstva Řízené Demolice (dříve průmyslu a obchodu) i našeho ukrajinského Premiéra. Tito dva morální majáky před pár dny na tiskovce rozhazovaly další stovky miliard, aby se prý pomohlo českým lidem a „nikoho jsme nenechali padnout“.

[Premiér Fi...]
Premiér Fialčenko nám i pomocí karatistických pohybů rukou neustále ukazuje, že rozhodně není ničí loutka.

V tiskovce šlo hlavně o příspěvky na energii, kterou máme asi nejdražší na planetě. A to přesto, že máme díky našim jaderným elektrárnám elektřinu velmi levnou… proto ji máme logicky tak nesmírně drahou, protože…eh, sakra, zase mě nějak provokuje ten můj protivný mozek. Ale zpět k tomu, jak naše vláda rozhazuje stovky miliard korun nalevo napravo a vynechme kousavé otázky o tom, kolik z těch peněz skončí v kapsách parazitů a kolik se skutečně dostane k lidem. To, co mi pořád vrtá hlavou a co potřebuji vysvětlit, je jeden drobounký ekonomický paradox…

Náš stát vlastní naprosto majoritní, cca 70% podíl ve společnosti, která vyrábí velmi levnou elektřinu, která by v pohodě stačila pro celou naši zemi. Tahle polostátní společnost ale elektřinu neposílá rovnou do českých domácností, ale na jakousi lipskou burzu. Na té se s energií udělá trocha magie, trochu se s ní zašmelí a naše levná elektřina v podstatě skončí v rukách Němců. My si ji pak od nich koupíme velmi draze zpět. Tu naši elektřinu. A vláda s tím prý nemůže nic udělat, přestože s tím očividně může udělat tisíc věcí.

To je tedy základ jednoho drobounkého problému, který tu teď máme – díky brutální šmelině musí české domácnosti platit naprosto absurdní ceny za elektřinu a jejich peníze pak ani nejdou zpět do naší země, ale ztrácí se v jakési zahraniční černé díře.

Tenhle průse…tenhle problém naše vláda řeší následovně – vezme další stovky miliard korun, ty rozešle našim občanům a ti je pak rovnou přepošlou energetické společnosti, která je opět odvede do té černé díry v zahraničí. Naše vláda ale už dávno žádné stovky miliard nemá, protože všechno prošustrovala podporováním války, při podivných obchodech během falešné pandemie a na nákupy toxických šmakuládiček ze dvou povolených zemí. Připomínám, že vlády nemají žádné svoje peníze – vždy jde jen a jedině o NAŠE peníze, které od nás vláda vybrala. Magickou tiskárnu na vyrábění peněz ze vzduchu má jen americký FED, který pak vzniklé finanční vakuum zaplní penězi ostatních států. Ale to je zas jiné plechovka červů, teď se věnujme záhadným veletočům kolem naší elektřiny.

Naše vláda si tedy musí ty blahosklonně rozdávané peníze na naši elektřinu nejdříve půjčit, a to pravděpodobně od té samé skupiny lidí, kteří si chrochtají blahem v černé díře, která saje peníze i ze zlodějského obchodu s energiemi. A kdo bude ten dluh platit? Samozřejmě my, občané.

Jinými slovy:

  • Vyrábíme mimořádně levnou elektřinu.
  • Současná i předchozí vláda ale zařídily mechanismus, který ji pro Čechy naopak mění na elektřinu šíleně drahou.
  • Peníze z předražené elektřiny končí z velké části u skupiny, které pro jednoduchost říkejme třeba Frňáci.
  • Čechům už začínají docházet peníze na placení jejich vlastní, ale neustále zdražované elektřiny.
  • Vláda to vyřeší tak, že si od Frňáků půjčí peníze, které Čechům rozdá.
  • Češi pak ty peníze půjčené od Frňáků pošlou rovnou zpět Frňákům.
  • Češi teď tedy budou Frňákům platit nejen za svoji vlastní, ale šíleně předraženou elektřinu, ale navíc i úroky z šíleného dluhu, který si museli na placení té svoji vlastní elektřiny vzít.

Tak, a tohle je problém, který nějak neumím pochopit – kde dělám ve své úvaze chybu? Koukám na to úplně blbě, nebo budeme díky „pomoci“, kterou naše vláda zařídila, Frňákům platit JEŠTĚ VÍCE, protože k předražené elektřině budeme navíc ještě splácet úroky z půjčky na tu předraženou elektřinu? Vysvětlí mi to někdo vzdělanější a inteligentnější? Jak jsem psala na začátku – já jsem jen obyčejná holka z vesnice, dezolát, proruský šváb, dezinformátor, konspirační teoretik atd., takže tomu pravděpodobně vůbec nerozumím… A i kdybychom neplatili všechno té samé skupině, pořád z toho vychází, že budeme mít dál super-drahou elektřinu, na kterou si budeme půjčovat, takž budeme platit úroky ze zbytečných dluhů i předraženou elektřinu zároveň. A to tak dlouho, dokud nepadneme na držku, protože tam není žádné světlo na konci tunelu – nic z toho neřeší PŘÍČINU problému.

Mně z toho prostě pořád vychází, že se Češi chovají jako úplní debilové – ohledně obchodu s elektřinou, podporou války a fašistického režimu, souhlasem se sebevražednými sankcemi (které jsou ve skutečnosti proti nám samotným), přehlížením zaváděné cenzury, naivní důvěrou ve zkorumpované farmaceutické koncerny atd. Přece nejsme až TAKHLE blbí?

Pokud se ale tohle všechno opravdu děje, máme jen dvě možnosti – buď budeme dál polykat lži globálních parazitů a necháme se úplně zotročit nebo to změníme a přežijeme.

Připomínám, že 3. září bude na václaváku revolu… tedy demonstrace.

Přijďte.

[...]

Článek vyšel 29.8.2022 na bornova.pub.

Známka 1.3 (hodnotilo 209)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 7 543