Ukronacisti rokovali na summite NATO s Britmi o zničení Krymského mostu

Ivan Štubňa

24.8.2022 Komentáře Témata: Ukrajina, Británie 1113 slov

Neviem čo viedlo Ukrajincov k takémuto rokovaniu. Krymský most je civilný cieľ. Ukrajinci však v tejto vojne útočia bežne na civilné ciele s následkami stoviek mŕtvych civilov. Nezabudnú však z týchto útokov obviňovať Rusko. Svetová mienka sa však mení. Existuje množstvo dôkazov o zámernom páchaní ukrajinských zločinov proti civilom alebo civilným objektom. Ak NATO pristúpilo na takúto debatu na oficiálnom stretnutí, ide o ďalší dôkaz podpory páchania ukrajinských zločinov NATO. Nie je to žiadne prekvapenie, keďže NATO je zločinecká organizácia hájaca záujmy USA a ktorá slúži na legalizáciu zločinov USA touto medzinárodnou organizáciou. Zodpovednosť za svoje zločiny tak USA prerozdelili na všetky členské štáty NATO.

Ukrajinská strany rokovala o tomto vojenskom zásahu na Krymský most s britským ministrom obrany Benom Wallaceom. Ukrajinský poslanec Rady Oleksij Gončarenko povedal, že plán úderu sa vypracovával pod osobným dohľadom šéfa britského vojenského oddelenia.

„S Benom Wallaceom sme diskutovali o pláne zničiť krymský most už v júni,“ doplnil Gončarenko.

Nahrávku opatril aj fotografiou z rokovaní, na ktorej je okrem neho a šéfa britského ministerstva obrany aj bývalý britský premiér Boris Johnson.

Aleksey Arestovič, poradca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta, predtým tiež uviedol, že Krymský most sa stane objektom, na ktorý by bolo možné zaútočiť, akonáhle Ukrajina dostane od Britov príslušnú „vojenskú pomoc“. Ak sa to stane Veľká Británia sa tak stane ďalšou krajinou Západu, o ktorej môžeme s plným pocitom zodpovednosti prehlásiť, že sa aktívne podieľa na páchaní ukrajinských zločinov proti civilným cieľom.

Dôkazy o klamstvách Západu priniesli napríklad Na stretnutí OSN Arria o situácii na Ukrajine dňa 6. mája nezávislí novinári z mnohých krajín vrátane Francúzska, Talianska, Holandska, Bulharska a Iraku, ktorí kritizovali západné médiá za propagandu a dezinformácie použitých pri informovaní o konflikte medzi Ruskom a Ukrajinou.  Pritom ide o nezávislých novinárov, ktorí nesedia v teple mainstreamových dezinformačných médií platených tajnými službami, ale informácie prinášajú priamo z miesta diania.

„Videla som vojnu, ale nemôžeme hovoriť pravdu,“ povedala na stretnutí holandská investigatívna novinárka Sonja van den Endeová. “V Európe sme cenzurovaní.“

The Global Times hovorili so Sonjou van den Ende, talianskym fotoreportérom Giorgiom Bianchi a Johnom Markom Douganom, americkým novinárom, ktorý stále podáva správy z Ukrajiny, pričom všetci pochádzajú z „demokratických“ západných spoločností. Všetci sú však napádaní zo všetkých strán za rozprávanie príbehov, ktoré nie sú v súlade s politikou očierňovania Ruska na Západe.

Od roku 2013 uskutočnil Bianchi niekoľko reportážnych výprav na Ukrajinu, kde pozorne sledoval ukrajinské krízy, od protestov „euromajdanu“ v roku 2014 až po vypuknutie rusko-ukrajinského konfliktu. Bianchi videl na Ukrajine, že Západ vyprovokoval a vyhrotil konflikt v roku 2014 a premenil pokojné štvrte na utečenecké tábory a hromady trosiek. 

Podľa Euractiv, celoeurópskej mediálnej siete špecializovanej na politiku EÚ, by takmer polovica Talianov radšej neposlala zbrane na Ukrajinu a len 29 percent respondentov súhlasí s posielaním zbraní.

Situáciu dobre vystihla van den Endeová: „Keď západné krajiny stratia kontrolu, stanú sa agresívnymi vo svojej propagande.“ Pre van den Endeovú je dvojnásobne poľutovaniahodné, že na Ukrajine sa prostredníctvom jej osobných skúseností neonacistický ideologický trend, živený a podporovaný Západom, rozmohol na poli verejnej mienky a šírenia propagandy.

„V Luhansku sme spolu s niekoľkými kolegami z Nemecka a Francúzska videli niektoré veci vojakov neonacistického práporu Azov, vrátane manuálov z NATO a dôkazov o ich extrémne pravicovej ideológii. Západ zosmiešňoval moju správu o zisteniach a bola som takmer vo všetkých bežných novinách v Holandsku, kde ma vykresľovali ako konšpiračného teoretika“.

„Západná propagandistická kampaň a potláčanie novinárov pripomínajú nacistickú ideológiu pod falošnými zástavami slobody, demokracie a ľudských práv. Vlna tohto druhu myslenia je skrytá pod ultrapravicovými silami na Ukrajine, čo je malígny vplyv, ktorý sa ďalej podnecuje, zdôraznila van den Endeová“.

„Váš osud je vo vašich rukách,“ píše sa vo výhražnom liste, ktorý van den Endeová ukázala denníku Global Times, od ukrajinských extrémistov, ktorí žiadali, aby okamžite prestala so súčasným spravodajstvom, inak by na to mohla doplatiť. Pritom na Ukrajine už bolo zaznamenaných viacero prípadov fyzickej likvidácie osôb s iným názorom ako je oficiálna propaganda Ukrajiny.

Endeová povedala, že takmer všetci novinári, ktorých politické aktivity, sú nežiaduce pre extrémistické sily na Ukrajine, boli zaradené do skutočného zoznamu sankcií na ukrajinskej webovej stránke „Myrotvorets“ [(Peacemaker). Ide o čierny zoznam ukrajinských spravodajských služieb a CIA vedený na tzv. nežiaduce osoby. Od vzniku stránky v roku 2014 bolo na ňu zavedených viac ako tisíc osôb, z ktorých bolo počas rokov mnoho pozatýkaných ako tzv. nepriateľské osoby súčasného neonacistického režimu na Ukrajine. Niekoľko ľudí bolo zavraždených. Stránka zostala otvorená napriek opakovaným žiadostiam OSN, veľvyslancov G7, EÚ a skupín pre ľudské práva o jej zatvorenie.

Mediálnou obeťou sa stal aj americký novinár a jeho video, ktorým informoval o vodnej elektrárni Kakhovka na Ukrajine. Dougan navštívil vodnú elektráreň 25. mája, kde podľa správ západných médií ukrajinská armáda zahnala ruské jednotky, ale Dougan povedal, že videl, že ruská armáda má elektráreň skutočne pod kontrolou a dokonca zabránila niektorým ozbrojeným silám Ukrajiny v pokuse zaútočiť na ňu raketami, čím zachránila životy ľudí na oboch stranách rieky Dneper pred hrozbou pretrhnutia priehrady.

Doghan tiež povedal, že sa rozprával na Ukrajine s viacerými americkými mariňákmi, ktorí pred svojim návratom odsúdili na základe vlastných skúseností počínanie USA a považujú konanie USA za trestné.

Na záver okomentujeme nový výčin J. Naďa. Slovenská republika dodala Ukrajine prvé 4 kusy 155 mm samohybnej kanónovej húfnice Zuzana 2.

Hlavný dezolát Jaroslav Naď v dočasnej funkcii ministra obrany povedal:

Podľa ministra obrany SR Jaroslava Naďa sa aj s prispením uzavretia tohto kontraktu Slovensko zaradilo medzi krajiny, ktorých pomoc je pre Ukrajinu najviac citeľná. „Dialóg s ukrajinskými partnermi je pravidelný, intenzívny a vedený tak, aby bola naša pomoc pre Ukrajinu čo najefektívnejšia, najadresnejšia a v konečnom dôsledku život zachraňujúca. Pretože to je naším primárnym cieľom - prispieť k záchrane čo najväčšieho počtu životov a pomôcť našim ukrajinským priateľom zastaviť toto bezdôvodné a bezbrehé krviprelievanie,“ povedal minister Naď.

Z jeho vyjadrenia vyplýva, že Naď by mal absolvovať psychiatrické vyšetrenia, keďže je tu podozrenie, že trpí na schizofréniu a možno aj vážnejšie psychické poruchy. Ak niekto tvrdí, že naše húfnice budú v krajine, kde zúri vojna zachraňovať životy musí neodkladne vo svojom záujme absolvovať psychiatrické vyšetrenia.

J. Naď údajne chce odísť z ministerstva obrany. Odporúčam orgánom činným v trestnom konaní, aby preverili zákazky Ministerstva obrany, či sa náhodou z nich „neulievajú“ peniaze. Hlavne tie bez verejnej súťaže. A tiež kontá vedúcich pracovníkov MO SR a ich rodinných príslušníkov v zahraničí.

Viac na:

https://www.globaltimes.cn/page/202206/1268125.shtml

https://www.mosr.sk/51851-sk/ukrajina-dostala-prve-z-objednanych-hufnic-zuzana-2/

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Známka 1.2 (hodnotilo 45)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

39

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 80 čtenářů částkou 13 586 korun, což je 39 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 0

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 0

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Měnové kurzy

USD
23,57 Kč
Euro
25,23 Kč
Libra
29,35 Kč
Kanadský dolar
17,25 Kč
Australský dolar
15,29 Kč
Švýcarský frank
25,86 Kč
100 japonských jenů
15,23 Kč
Čínský juan
3,25 Kč
Polský zloty
5,85 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,27 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 773,88 Kč
1 unce stříbra
644,42 Kč
Bitcoin
1 574 483,38 Kč

Poslední aktualizace: 23.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 3 540