Musalli na dálnicích

aneb Jak se země islamizuje

14.6.2022 Komentáře Témata: Islám, Rusko 1396 slov

Andrej Sošenko

Uvádí se, že modlitební místnosti pro muslimy, tzv. musalli, se objeví na silnicích sedmi regionů Ruska. Muftiyat z Tatarstánu spolu s mešitou Ikhlas a jednou z čerpacích stanic zahájily projekt Namaz of the Wayfarer, v rámci kterého se plánuje instalace stacionárních modliteben na federálních dálnicích Ruska, uvádí tisková služba DUM republiky.

[...]

Nedávno otevřela své brány první místnost - na 710. kilometru dálnice M-7 ve vesnici Sine-Kinchery v Čuvašské republice. Je vybavena koupelnou a taharatem, rozvodem elektřiny a vody, vyhřívanými podlahami, online kamerami. Plocha - 15 m², kapacita - až deset osob.

Čuvašsko je zajímavé. A to proto, že většina Čuvašů jsou pravoslavní, jen několik vyznává islám. A například Tataři v Čuvašské republice – necelá 3 procenta. Tak proč je tak naléhavá potřeba otevřít zde modlitebnu?

Ke spuštění jsou ale připraveny další tři stejné místnosti v oblasti Nižního Novgorodu a Čuvašska. Celkem se plánuje otevření 24 stacionárních musalli na dálnicích M-7 a M-5 v sedmi regionech země: Vladimir, Penza a Nižnij Novgorod, Chuvashia, Mari El, Tatarstan a Bashkiria. Je třeba poznamenat, že tento projekt podporují sponzoři, muslimští podnikatelé a zainteresovaní souvěrci.

Jak moc je to všechno relevantní a ještě na naznačených místech, která s islámem příliš nesouvisí? Jde o přilákání migračních toků?

Po tisící znovu konstatuji , že se nic nemění, kromě toho, že se to v ruské migrační politice měsíc od měsíce zhoršuje. Přes narůstající rizika v zemi se migrační toky do naší země stále zvyšují. Kvůli událostem na tzv. Ukrajina v informačním smyslu, problém migrace v Rusku se nyní posunul na téměř neviditelnou informační úroveň. Nárůst migračních rizik v Rusku však pokračuje lstivě. Nekontrolovaná migrace do Ruska (vnější i vnitřní) jen sílí, přibývá etnických zločinů proti Rusům.

V zemi liberálové s podporou mnoha elit národních republik Ruska vytrvale pokračují v provádění státní národní politiky de-rusifikace. Jejími hlavními důsledky jsou pokles role státotvorného ruského lidu, vytváření „mnohonárodnostního“ rusofobního prostředí v zemi, lákaní migrantů, kteří nejsou integrováni do ruské kultury, vytváření „ruského národa“ místo ruského národa a dalších původních obyvatel Ruska. Jedním ze skrytých směrů takové „státní politiky“ je umělá islamizace na ruských územích.

Jak bylo poznamenáno před 5 lety, problematika „islamizace“, jak ji chápeme, úzce souvisí s celostátní otázkou. Regionální elity nejen národních republik, ale i území a regionů Ruska v té či oné míře pokračují ve federální linii ve vztahu ke svým regionům, „budují“ „multinárodnostní společnost“ v ruských regionech s 95–98 procenty Rusové na těchto územích. Mezi migranty spěchajícími do ruských regionů (regionů, území, měst federálního významu) převažují muslimové.

Co se týče tradičního islámu, v Rusku by se samozřejmě neměli bát. Ale s výhradou dvou bodů. První je, že by mělo jít o tradiční islám. Respektujeme tradiční islám v Rusku, který je jedním z faktorů „kvetoucí složitosti“ a jednoty v Rusku. Ale... ne na úkor oponování pravoslaví! A ne všichni, kdo se považují za muslimy a přijedou do Moskvy a dalších ruských měst a vesnic, jsou zastánci tradičního islámu. Na oficiální úrovni je stále častěji ohlašován proud extremistů a teroristů pod maskou migrantů a uprchlíků například z Afghánistánu a Turecka. Nedávno o tom diskutovali vysocí federální vůdci - A.I. Bastrykin a N.P. Patrušev. A není to žádné tajemství

Druhým bodem je, že státní podpora islámu (spolu s pravoslavím) by se měla odehrávat na územích historické praxe tohoto náboženství, nikoli však na ruských územích. Ale v praxi v moderním Rusku - vše je smícháno a děláno naopak. Situace s musalli na dálnicích je jedním z nejnovějších příkladů.

V roce 2017 byl v Moskvě (tehdy) vytvořen rekord v počtu účastníků oslav konce měsíce ramadánu. V roce 2011 byl počet těch, kteří navštívili sváteční modlitby v Moskvě, asi 90 tisíc, v letech 2014 a 2015 - asi 160 tisíc, v roce 2016 - 214 tisíc lidí a v roce 2017 - 250 tisíc muslimů. V roce 2018 se tento rekordní počet v Moskvě (čtvrt milionu) opakoval. A konečně, v roce 2019 téměř 275 000 muslimů zamířilo do mešit a speciálně určených oblastí na sváteční modlitby v Moskvě. Je pravda, že v roce 2019 nový rekord, který překonal čísla z roku 2017, nebyl nijak zvlášť propagován.

Pak přišly pandemické roky 2020 a 2021 s odpovídajícím omezením veřejných akcí. A v roce 2022 se podle oficiálních údajů setkalo s Eid al-Fitr v moskevských mešitách více než 250 tisíc muslimů. Zdá se, že to není rekord, ale existuje důvod se domnívat, že ve skutečnosti jich bylo víc, jen již nějakou dobu islámští vůdci začali podceňovat odhady počtu lidí, kteří o svátcích navštívili mešity. Usoudili, že je lepší plnit své úkoly bez nadměrné reklamy.

Dnes píší: „Kreml zaznamenal závažnost problému mezietnického napětí v regionech a za hlavní důvod zhoršení označil situaci s migranty, nedávný průzkum ukázal, že 56 % Rusů je pro omezení přílivu migrantů, jak uvedl v Čeljabinsku zástupce vedoucího prezidentské administrativy Magomedsalam Magomedov.“ Něco v této informaci není v pořádku, procento těch, kteří se staví proti migračním tokům, je příliš malé, vzhledem k tomu, že v roce 2019 bylo podle průzkumů Centra Levada,více než 70 % Rusů pro omezení pracovní migrace a od té doby podráždění z chování migrantů ze Střední Asie a Kavkazu jen sílí. Podle čeho, podle číh průzkumů jen 56 procent? Je to nejasné. Možná byla otázka respondentům nějak špatně položena? Nebo možná mezi respondenty bylo velké procento samotných migrantů? A také je třeba vzít v úvahu, že data vyslovil Magomedov, který je jedním z hlavních přívrženců a praktiků „ruského národa“ a posilování migračních toků, a mohl by tedy záměrně něco zmást.

V souladu s prohlášením předsedy Rady Muftisů a Duchovní rady muslimů Ruska Ravila Gainutdina z roku 2019 se podle některých odborníků a analytiků za 15 let stane muslimy asi 30 % ruské populace. Stejné „hodnocení a studie“ byly v roce 2017. Tyto „výzkumy“ a „prohlášení“ nejsou ani tak pravdivé, jako spíše uvádějí správný myšlenkový směr. Samozřejmě, pokud se budete opravdu hodně snažit, pak skutečně můžete splnit „úkol“ 30 procent muslimů v Rusku do roku 2035. Ale proč? V opozici k pravoslaví? Mít dodatečný argument, že stát nemusí přemýšlet o stimulaci porodnosti v ruských regionech země?

Jednou z metod je instalace modliteben podél všech významných dopravních cest, což, jak vidíme, začalo. Inu. V ruských městech – čím více mešit, tím lépe, podle závěrů některých islámských vůdců. A v mikrookresech velkých měst jsou i modlitebny. V okolí tedy v pravoslavných oblastech - mešity, modlitebny?! Ale jak to skončí? Nechtějí přemýšlet. Pokud bude ruský lid „rozředěn“ do neurčitosti, pak nebude nikdo, kdo by zastavil zúčtování mezi samotnými muslimy, které ovšem začne, pokud státotvorný lid oslabí.

A zcela logicky, od svého prvního prohlášení dále, Ravil Gainutdin v roce 2019 hovoří o potřebě postavit v Rusku asi 50-60 mešit, aby bylo možné vyhovět rychle rostoucí muslimské populaci země. Mufti s odkazem na vedení Moskvy poznamenal, že zejména v hlavním městě se 3-4 miliony obyvatel hlásí k islámu. I když podotýkáme, že podle jiných, vyváženějších údajů, jsou v Moskvě zatím asi dva miliony muslimů. V roce 2021 předseda DUM zopakoval své výzvy k nutnosti otevřít více mešit ve velkých ruských městech.

Ravil Gaynutdin trvá na tom, že obyvatelstvo země z jeho pohledu „rozhodně není proti“ mešitám, nicméně hromadění mnoha tisíc lidí v blízkosti jedné budovy během velkých svátků způsobuje občanům potíže. "A pokud bude dostatek modliteben, budou věřící rozděleni mezi okresy," řekl. A zde si všimneme, že jedno posiluje druhé. Pokud „přizpůsobíme“ nárůst počtu mešit, modliteben a místností rostoucímu počtu muslimů v ruských městech, stane se to dalším „lákadlem“ pro další vlnu muslimů do Moskvy a dalších historických ruských území – a tak do nekonečna, dokud nebude pravoslaví úplně vytlačeno, dokud nebudou nahrazeny ruské národy vyznávající islám.

Podle Gaynutdina proces výstavby mešit často naráží na odpor místních úřadů. V mnoha ruských regionech je skutečně stále obtížné realizovat plány na výstavbu mešit a modliteben. Ale nic, k islamizaci země se rozhodli přistupovat opatrněji a po etapách... Nejprve - musalli na dálnicích. Ať si lidé a místní úřady zvyknou, a pak nové mešity v ruských městech.

Мусалли на трассах, или Как исламизируют страну vyšel 13.6.2022 na zavtra.ru. Překlad v ceně 589 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 31)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 3 283