Cieľom USA je rozpútať vojnu v Európe

Ivan Štubňa

15.3.2022 Komentáře Témata: USA, Rusko-americký konflikt 1460 slov

Všetci normálni ľudia sú proti akejkoľvek vojne. Vojna predovšetkým vzniká z politických súbojov štátov, zo zlyhania diplomacie, z presadzovania agresívnej diplomacie, z nátlakových konaní na iné štáty s cieľom jeho zničenia, porobenia a ovládania.

Dnes sme svedkami vojenského konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou. Muselo k nej dôjsť? Nemuselo. Aký podiel na vzniku malo Rusko? A aký podiel na vzniku majú USA? Odpovede na tieto otázky ponúknem čitateľovi na základe nasledovných faktov.

USA spolupracovalo s fašistami pred II. sv. vojnou, v jej priebehu a aj po skončení vojny. (pozri operácia Paperclip). Po II. sv. vojne zakladali s Nemcami svoje špionážne školy hlavne v Taliansku, Španielsku, Portugalsku, v ktorých školili nových špiónov pre operácie proti Sovietskemu Zväzu. O zločinoch USA proti svetu od skončenia II. sv. vojny do roku 1995 sa môžete dočítať v knihe „Killing Hope“.

Zánikom Varšavskej zmluvy sa začalo rozširovanie agresorského paktu NATO napriek ubezpečeniam USA a západných politikov Gorbačovovi a neskôr Jeľcinovi, že sa tak nestane. Vyhlásenia USA a NATO, že sľuby o nerozširovaní sa NATO nie sú písomne ošetrené, sú irelevantné. Podľa medzinárodného práva sú ústne záväzky prijaté vysokými vládnymi úradníkmi, ako sú ministri štátov, premiéri a pod. záväzné. Takže vtedajší Sovietsky zväz a neskoršie Rusko mali ústny záväzok zo strany Spojených štátov a niekoľkých ďalších európskych štátov, že NATO sa nebude rozširovať na východ.

USA a Západ vo východných štátoch Európy po roku 1989 organizoval štátne prevraty a farebné revolúcie. Cieľom bolo vytvoriť poslušné bábkové vlády plniace predovšetkým pokyny USA. Slovensko nie je výnimkou.

Agresia NATO sa naplno preukázala páchaním vojnových zločinov v bývalej Juhoslávii v roku 1999. Do NATO boli vtiahnuté východné štáty Európy v rozpore so želaniami občanov. NATO je riadené Spojenými štátmi americkými. USA tak riadia a kontrolujú činnosť členov NATO.

Prevrat naplánovaný USA na Ukrajine sa začal „Majdanom“ vo februári 2014. Nasledovalo osamostatnenie sa Krymu v súlade s medzinárodným právom. (Tvrdenia o tom, že išlo o anexiu je lož). Následne dochádzalo k nepokojom vo východnej časti Ukrajiny s následkom cca 15 000 obetí.

Nepokoje na východe Ukrajiny sa mali zastaviť realizáciou a dodržiavaním Minských mierových dohôd. Minské dohody zlyhali pre pasivitu signatárov, vrátane západných štátov a OBSE. Západné štáty a OBSE vrátane USA mohli vyvinúť úsilie na dosiahnutie mieru. Neurobili tak, lebo USA mali s bábkovou vládou na Ukrajine úplne iné zámery. Zlyhala aj OSN.

Ukrajinská neutralita sa stala súčasťou ústavy v roku 1996 na základe vyhlásenia nezávislosti z roku 1991. Vo februári 2014 ukrajinský parlament zrušil ruštinu ako druhý oficiálny jazyk, ktorým hovorí na Ukrajine asi štvrtina ruského obyvateľstva. V decembri roku 2014 Porošenko podpísal návrh zákona o zrušení neutrality a vyhlásil, že Ukrajina sa má pripojiť k NATO. Napätie medzi Ruskom a Ukrajinou sa postupne zvyšovalo.

Na Ukrajine bola rozkolísaná politická situácia z dôvodu obrovskej miery korupcie, a účasti politických bábok Západu (napr. Tymošenková, Porošenko), ultrapravicových a neonacistických zoskupení v politike a tichá podpora teroristov skupiny Azov, Banderovcov a Pravého sektoru.

Ukrajinský parlament vyzval dňa 12. marca členské štáty NATO, aby vyhlásil ukrajinský vzdušný priestor za bezletovú zónu. Prípravy sú v plnom prúde...V prípade, že to NATO urobí, sme v tretej svetovej vojne. Celosvetovej? Alebo „iba“ európskej a bez účasti USA ako sa USA spoliehajú? Ukrajinský parlament tento krok urobil na podnet USA, čím sa opäť zvýšilo napätie. Biden neustále opakuje, že USA sa do prípadnej vojny neplánujú zapojiť. Plánujú ju však vyvolať!!!

Od začiatku vojenského konfliktu až dodnes nie sú žiadne náznaky o snahe Západu podniknúť také kroky, ktoré by viedli k zastaveniu vojny, vráteniu sa k rokovacím stolom a vyriešeniu konfliktu mierovými prostriedkami. Naopak.

USA a NATO dobre vedia, že Ukrajina vojnu nemôže vyhrať. Napriek tomu, podnecujú celý svet k pokračovaniu vojny dodávkami zbraní až po lietadlá, rakety a pod. Tiež podnecujú k pokračovaniu vojny posielaním zahraničných žoldnierov. Podnecujú a podporujú vojnu masívnou celosvetovou propagandou, ktorá je v mnohých prípadoch založená na vymyslených udalostiach. Cieľ je jednoznačný – zničiť Rusko ako krajinu a ovládnuť jej nerastné bohatstvo.

V novembri 2021 bol ukrajinský neofašista vodca Pravého sektoru a majdanista Dmitro Jaroš vymenovaný za poradcu hlavného veliteľa ukrajinskej armády. Je zodpovedný za útok v Odese s viac ako 40 obeťami z mája 2014. Ukrajinská armáda tak legalizovala tzv. Ukrajinskú dobrovoľnícku armádu, ktorá je zložená z neonacistov a jej úlohou malo byť vraždenie ruského obyvateľstva vo februári t.r. Ukrajinská armáda mala pripravené rozkazy o vojenskom obsadení Luhanska a Donecka. Jaroš sa o Zelenskom vyjadril, že ak nebude plniť ich pokyny bude visieť...Zelenský je len ďalšia bábka Západu.

Na stránke Pentagonu v posledných dňoch tu:

https://www.defense.gov/Spotlights/Secretary-of-Defense-Lloyd-J-Austin-III/

si môžete pozrieť, že americký minister obrany Austin rokoval s ministrami obrany Bulharska, Rumunska, Fínska, Slovenska, Ukrajiny, Poľska, Veľkej Británie a Francúzska. Predmetom rozhovorov bolo údajné posilnenie východného krídla NATO. Táto informácia sa významne spája s prehlásením Bidena, že na posilnenie východného krídla NATO posiela 16 000 vojakov. Tieto aktivity svedčia iba o jedinom. Vyzbrojenie štátov NATO aj balistickými raketami v smere od Barentsovho mora na juh – tzv. východné krídlo NATO. Z detailnej analýzy vyjadrení hovorcu Pentagonu Kirbyho vyplýva, že USA sa už pre vojnu v Európe rozhodli!!!

Približne 3 000 amerických námorníkov sa pripojí k približne 30 000 vojenským silám z 27 spojeneckých a partnerských krajín NATO na nórskom cvičení Cold Response, ktoré sa začína v pondelok 14. marca. Celkovo sa „iba“ cvičenia zúčastní približne 220 lietadiel a viac ako 50 lodí.

Vzhľadom k uvedenému je vysoko pravdepodobné, že americkí šialenci vyprovokujú bezpečnostný incident vo vzdušnom priestore Ukrajiny alebo iný incident a následne rozpútajú vojnu v Európe. Ak generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg pred pár dňami varoval Putina pred použitím chemických zbraní na Ukrajine, je vysoko pravdepodobné, že túto provokáciu spustí práve NATO ako zámienku na vyvolanie vojny v Európe!!! Stoltenberg poznamenal, že vojenský blok „neusiluje o konflikt s Ruskom“, ale naďalej posilňuje svoju obranu. Toto vyhlásenie je kolosálna lož vojnového štváča Stoltenberga!!!

USA a NATO majú obrovský podiel na vojnovom šialenstve na Ukrajine. Následok - tisíce mŕtvych a zničená infraštruktúra Ukrajiny. Západ urobil z Ukrajiny polygón vojny medzi Ruskom, USA a NATO. Ukrajinci sú obeťami boja o udržanie sa svetovej nadvlády USA.

Predstavitelia bábkovej vlády SR po podpise okupačnej zmluvy s USA zhodili definitívne masky a otvorene podporujú vojenský konflikt na Ukrajine dodávkami zbraní. Naď už hovorí, že pošle na našu východnú hranicu vojská NATO a rakety Patriot. Ide o ďalší jasný signál, že NATO chystá vojnu proti Rusku. Oprávnená otázka znie, či budú na slovensko-ukrajinskej hranici aj jadrové zbrane NATO? S vysokou mierou servilnosti tejto vlády je pravdepodobné, že to tak môže byť. Vláda tak ohrozuje bezpečnosť SR a vystavuje republiku smrteľnému nebezpečenstvu vzniku vojny na našom území.

V mene mieru žiadam SR a ostatné európske štáty, aby prestali s eskaláciou, podnecovaním vojny a jej predlžovaním a aby sa zainteresované strany vrátili za rokovacie stoly. Predlžovanie vojny podporou jedného štátu vojenského sporu dodávkami zbraní, lietadiel, rakiet, paliva, vysielaní cudzích vojakov a nelegálnych vojenských štruktúr do Ukrajiny znamená ďalšie ľudské obete!!! A tiež porušenie medzinárodného práva.

Nie je možné konflikt riešiť tak, že Západ bude tiež porušovať medzinárodné právo a eskalovať napätie v regióne.

Záver:

Žiadam vládu SR, aby sa ihneď začala starať o bezpečnosť občanov Slovenskej republiky. Tá spočíva v okamžitom vyhlásené neutrality Slovenska. Vytvorenie pásma neutrality od Švajčiarska, Rakúska, Slovenska po Ukrajinu vytvorí základ bezpečnosti SR a Európy. Žiadam opozíciu a všetky mierové sily na Slovensku ako i občanov SR, sa postavili na otvorený odpor proti tomuto šialenstvu podľa článku 32 Ústavy SR.

V prípade vyhlásenia mobilizácie odmietnite vyhlásenú brannú povinnosť touto vládou. Nie ste povinní bojovať za americké záujmy proti Rusku. Slovensko nepotrebuje byť vo vojnovom stave s Ruskom, kam nás ťahá táto vláda. Vyhlásenia terajších politikov, že na Ukrajine sa bojuje aj za Slovensko je obyčajná sprostá lož. Životy občanov SR nie sú tovar a nie sú na predaj...

Alebo budeme čakať, kým nás nespáli nukleárne žiarenie atómových bômb?

Čoho je NATO schopné si môžete pozrieť tu:

https://www.cnj.it/24MARZO99/2009/TARGET/ATTI/dvd_target/docs/wb1/index.htm

Viac na:

https://www.pravda.com.ua/news/2021/11/2/7312499/

https://www.crz.gov.sk/zmluva/6244199/

https://www.crz.gov.sk/data/att/3175965.pdf

Známka 1.2 (hodnotilo 25)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 3

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 1 989