Jak zákazem demonstrací bojovat proti pandemii

Dmitrij Sedov

23.11.2020 Komentáře Témata: Německo, Covid teror 1129 slov

Stoupenci „Nekonvenčního myšlení“ (Querdenken) vedou spory s úřady, nenosí roušky, a proto jsou německou kontrarozvědkou považováni za extremisty

V Německu dochází k neustálým sporům ohledně koronaviru. Na jednu stranu vláda oznámila, že zemi brzy zasáhne „druhá vlna“ a zavedla nová částečná opatření. Na druhou stranu národ začal projevovat svoji povahu.

Všechno začalo demonstrací v Lipsku o minulém víkendu. Pro tentokrát se na víkend ani nečekalo. Začalo se už v pátek. Nejprve ve Frankfurtu vystoupily 2 tisíce lidí s posměšnými nápisy na bundách a urážkami na adresu demokracie. Objevovaly se nápisy, jako např.: „Vakcína osvobozuje“. Nebo zcela bez okolků: „Doktor Mengele“ vyobrazený jako jedna vysoce postavená německá ředitelka. A další podobné odchylky, které společně s absencí roušek a vzdáleností mezi lidmi pobuřují strážce zákona.

Policisté zkrátka a dobře rozháněli demonstraci ve Frankfurtu vodními děly, načež se oháněli obušky. Zároveň ve dvou bavorských městech členové tohoto hnutí „Nekonvenčního myšlení“ vyšli na důstojnou protestní demonstraci, ale protože se zde shromáždil větší počet lidí, než kolik bylo povoleno, policie odváděla demonstranty stranou, aby je přivedla k rozumu. Odvedení protestující uráželi svým chováním policii, z čehož vzniklo celkově 300 případů k vyšetřování. To se stalo v Bavorsku. A v Karlsruhe se skupina asi tisíce stoupenců „Nekonvenčního myšlení“ dopustila celkem 200 případů narušení veřejného pořádku, přestože se chovala slušně.

Nicméně velká města nejsou v tomto případě správným ukazatelem. Takovým se stalo malé městečko Aurich, kde se dříve obyvatelé scházeli jen proto, aby se pobavili. A dnes, k našemu údivu, asi 50 stoupenců „Nekonvenčního myšlení“ - místních a známých obyvatel, zorganizovalo protestní vystoupení. Avšak policie ihned pochopila, k čemu to všechno spěje. Dnes drobné demonstrace, zítra demonstrace větší a hned si můžeme všimnout, jak se to dál stupňuje. Ale vždyť co je typické: stříkají svými vodními děly, buší do hlav svými údernými zbraněmi a místo toho, aby dali najevo pochopení, chovají se protiústavně. K tomu to tedy spěje - ke změně ústavního systému! Z toho důvodu se minulou sobotu sešli představitelé všech oblastních odborů kontrarozvědky (BfV) na videokonferenci a usnesli se, že stoupenci „Nekonvenčního myšlení“ jsou pravicoví extremisté.

Tak to i přímo řekli. V tomto případě se veřejnost zhrozila: kdybychom dali dohromady celkový počet účastníků hnutí „Nekonvenčního myšlení“, napočítali bychom asi milion lidí. To znamená tolik extremistů? Ano, je to tak, potvrdil zástupce ministerstva vnitra: „Tak zvané hnutí „Nekonvenční myšlení“, nebo alespoň jeho vůdci, organizují akce, na kterých se scházejí pravicoví extremisté“. Zástupce ministerstva vnitra je však úředník, jehož jazyk je suchý a nevýrazný. Zato ministerský předseda Bavorska Markus Söder se vyjádřil l silně, barvitě a nezapomenutelně: „Vidíme, že roste konglomerát pravicových extremistů, antisemitů, absurdních stoupenců spikleneckých teorií, kteří obviňují politiky ze satanismu. BfV musí pozorně, doslova přes lupu, vyzkoumat, co se tam opravdu děje, protože mnohé tyto skupiny si přejí jinou vládu“.

Vše se nějakým způsobem najednou objasnilo. Členové hnutí „Nekonvenčního myšlení“ jsou vlastně nepřátelé ústavního systému a je opravdu na čase se jimi zabývat. Výběr u demokracie v tomto případě není veliký. O tomto přímo promluvil v rozhovoru pro Rheinische Post první starosta Hamburku Peter Tschentscher: „Zakázat jejich demonstrace je k ničemu“. Tento Tschentscher, člen německé Sociálnědemokratické strany (SPD), objasnil, že právo na demonstrace je základním právem každého německého občana, jestliže však německý občan nesouhlasí s postupy úřadů, bojujících s „pandemií“, bez tohoto práva se obejde, protože se neumí chovat. Nenosí roušku, nedodržuje rozestupy a bije příslušníky policie a novináře. Mimochodem, na protestech v Lipsku došlo k opravdovému honu na čarodějnice. Účastníci demonstrace předčítali ze sudů seznamy žurnalistů, usvědčených ze lži a podvodů.

Ve skutečnosti se nejedná o roušky a o sociální odstup. Správnou otázkou je, zda Němci věří nebo nevěří v nutnost karantény. Tedy věří, ale s velkým úsilím. Tím spíše, když Institut Roberta Kocha pro infekční nemoci (RKI) neustále pracuje pod vedením vlády a není jasné, pro koho pracuje:pro vládu společně s farmaceutickými koncerny nebo pro Hippokratovu přísahu. A tato přísaha předpokládá, že nemocné nelze klamat. Nakonec vláda nová opatření zavádí a RKI oznamuje, že počet nakažených klesá. Minulý týden bylo nemocných 23 tisíc a tento 13 tisíc. Jak se říká, pocítíte rozdíl!

V té chvíli se do éteru dostává věhlasný epidemiolog Klaus Stöhr, který byl v nedávné minulosti vedoucím programů WHO pro výzkum respiračních infekčních onemocnění. Tento Stöhr poskytl pro stanici NTV velký rozhovor, který se rozlétl po všech sdělovacích prostředcích. Stöhr samozřejmě uznává existenci viru, ale přitom je podivné, proč je kolem toho tolik rozruchu? Proč prý vláda vyhlašuje výjimečný stav, když je v nemocnicích 90% lůžek intenzivní péče volných?

Dále se tento Stöhr pouští do nepřípustných úvah. V zimě r. 2017 – 2018 byla prý epidemie chřipky. Každý den onemocnělo průměrně 8 tisíc lidí. Přibližně tolik, jako teď při koronavirové epidemii, kdy bylo diagnostikováno 330 tisíc nemocných. Z nich se 60 tisíc dostalo do nemocnice. Přitom se žádný výjimečný stav nevyhlašoval a život šel normálně dál. A hlavně, nedocházelo k žádným kolosálním výdajům na náhradu ekonomických škod, sociální podporu atd. Nikdy se za tak krátký čas v Německu neutratilo tolik peněz. Bohužel, říká se, že žádná analýza prospěšnosti těchto výdajů se neprovádí. Navíc je škoda, že žádné jiné varianty boje s koronavirem se nepřipouští. A na závěr tento epidemiolog vyslovil banální myšlenku, kterou prohlašují všichni lékaři, kteří nezapomněli na Hippokratovu přísahu: „Pandemie skončí, až většina obyvatelstva získá imunitu. Jako při všech typech chřipky. No a do té doby bude docházet k sezónnímu šíření. Jen chránit před ním je potřeba nikoliv všechny jednoho po druhém, ale bezbranné občany – seniory a nemocné, kteří umírají i na jiné nemoci častěji než ostatní. V podstatě epidemiolog Klaus Stöhr nahrál celým projevem stoupencům hnutí „Nekonvenčního myšlení“ a teď očividně riskuje, že se dostane na seznam BfV jako pravicový extremista.

A to by ještě nic nebylo: mocný průmysl německých sdělovacích prostředků taková vystoupení vymazával z myšlení měšťanů. Ale jak být s Maďarskem a Polskem, které právě vetovaly balíček EU „o váze“ 1,8 tril. eur, zahrnující finance na kompenzaci škod, způsobených pandemií, určený pro všechny země společenství? Je možné samozřejmě toto všechno vysvětlit konfliktem mezi nimi a Bruselem kvůli nedodržování některých státoprávních principů. No ano, nedodržují tyto principy. Nezávislost soudů je u nich poněkud bídná, stěžují si tisku. To je jasné a my je odsuzujeme. Nelze však pochopit jinou věc: když se na zemi řítí katastrofa (pandemie!), vláda země obvykle přijímá pomoc. A oni to odmítají. Asi nechápou, co za katastrofu je postihlo?

Měly by být zapsány mezi extremisty a vyloučeny ze seznamu příjemců pomoci, bez ohledu na ústavu Evropské unie. A proč ne? Jestli se demonstrace stoupenců hnutí „Nekonvenčního myšlení“rozhodli zakázat, proč mít potom slitování s Maďary a Poláky? Potom by se všechno nějak urovnalo. Vakcíny by se začaly dobře prodávat, očkování dobře očkovat a potřební jedinci by dostali velké kompenzace za škody způsobené koronavirem.

Как запретом демонстраций бороться с пандемией vyšel 18.11.2020 na fondsk.ru. Překlad v ceně 459 Kč Zvědavec.

Známka 1.3 (hodnotilo 71)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 5 348