Kanada jde do války

Trudeauho plané gesto vůči OSN

Jim Miles

21.10.2016 Komentáře Témata: Kanada 1245 slov

To je tedy něco! Svět je každou minutou bláznivější! Stephen Lewis, bývalý socialistický vůdce NDP (Nové demokratické strany) z kanadské provincie Ontario byl požádán o názor ohledně dopisu poslance Justina Trudeaua adresovanému OSN, ve kterém Trudeau vyzývá OSN k uspořádání zvláštního valného shromáždění, objevilo se včera na CBC:

Kanadská mise při OSN předložila nezvyklou žádost, ve které apeluje na předsedu valného shromáždění OSN pro svolání všech 193 členských států k „projednání společné nátlakové akce proti elementům násilí (v Sýrii)“, kde se dnes bojuje již šestým rokem.

Dnes ráno (pátek, 14. října 2016) s ním byl (Lewisem) krátký rozhovor na CBC, kde jasně a zřetelně zastával postoj USA (NATO) a západních mainstreamových médií k situaci v Sýrii. Označil kanadské kroky jako „důmyslné a klíčové.“ Argumentoval povrchně a názorně předvedl, že jeho socialistické myšlení - minimálně jako mezinárodního socialisty - není zas až tak moc socialistické.

Zmínil, že „válečné zločiny jsou páchány Ruskem“, ale že doufá, že „Rusko bude jednou nuceno přehodnotit“ svoji pozici. Dále v interview uvedl, že nevěří, že by Rusko - přesněji řečeno Putin, nebo spíše pro nás to zlo ztělesněné v osobě jednoho člověka - něco měnil na tom, co dělá. Proč? Protože „Putinovi je všechno jedno“, chce ukázat, že „Rusko je zpátky“, což je „děsivý koncept.“

Dvojí metr všude, kam se podíváme

Podle všeho se na dopisu podílelo 68 dalších států. Všechny z nich podlézaví spojenci amerického impéria.........ale třeba se z toho vynoří něco neočekávaného.

Lewis uvedl, že shromáždění OSN umožní světu aby „vyjádřil své pobouření“ nad ruskými válečnými zločiny, nad „zabíjením dětí.....vražděním dětí.“ Nejzajímavější na tom všem je, že zatímco na Rusko je zde takto poukazováno, historie amerického impéria posledních několika desítek let je v naprostém pořádku.

Vzpomene si někdo na válku v Iráku, nelegální válku (všichni iniciátoři válek jsou válečnými zločinci), která vedla k smrti stovek tisíc Iráčanů (mnoho z nich bylo dětí, jelikož ty tvoří asi polovinu civilní populace). A ještě předtím, přibližně 500 000 dětí zahynulo následkem amerických sankcí proti Husajnovu režimu. Když na to byla dotazována, tak ministryně zahraničních věcí USA řekla, že tyto oběti byly třeba k prosazení amerických zájmů. Byly to válečné zločiny? Bez debat.

A co Libye a válečné zločiny spáchané zde, kdy došlo k rozbití civilní infrastruktury a k leteckým útokům proti vládě, hluboko uvnitř bezletové zóny stanovené OSN.

Čím více válečných zločinů, tím více závažných, neplánovaných následků - i když eliminovat Sýrii USA v plánu měly.

Zpátky k Afghánistánu, kde americká „válka proti teroru“ nemá konce.  Válečné zločiny a zločiny proti lidskosti zde byly páchány americkými silami a jejich spojenci, včetně Kanaďanů. Afghánistán je nyní, jak jistě všichni dobře víte, mozaikou rozdrobených konfliktů s Talibanem, který kontroluje asi třetinu země.

Ale ještě před tímto vším, NATO (pod vedením USA a za velké účasti Kanady) nelegálně bombardovalo Srbsko. Cílem náletů byla civilní infrastruktura - mosty, továrny, obytné budovy, obchody a, jen tak jako mimochodem, i čínská ambasáda. Tohle byla údajná operace pod hlavičkou „odpovědnosti za ochranu“, což se ale později ukázalo být předem připravenou falešnou záminkou. Skutečným důvodem bylo oslabit Srbskou republiku a zkrotit znovuožívající Rusko. Přibližně 500 civilistů bylo zabito - pardon, neuvádí se zde žádné dětské oběti na životech. Ale stoprocentně šlo o válečný zločin.

A asi bych neměl zmiňovat Izrael, abych si nevysloužil nálepku antisemity, ale válečné zločiny na civilistech zde - jak na Západním břehu, tak v Gaze - probíhají desítky let. Významnou událostí, minimálně dle západních médií, byly izraelské útoky na vězení pod širým nebem v Gaze (čítající populaci 2 miliony lidí).  Stovky dětí zde byly zmasakrovány za použití četných „made in the USA“ zbraní, včetně chemických (upravený slzný plyn, fosforové bomby) a byly zde také, v zájmu podpory válečné ekonomiky Izraele, otestovány zbraně izraelské výroby. A tak bychom mohli pokračovat.

USA spáchaly od konce 2. světové války, ať už otevřeně nebo skrytě, válečně zločiny v padesátce zemí světa, kdy zlikvidovaly nepohodlné vlády suverénních států a nahradily je násilím vůči civilní populaci.

Opatrně s tím, co si přejete

Možná, ale opravdu jen možná, že nezamýšleným výsledkem shromáždění OSN bude odhalení válečných zločinů USA, zločinů proti dětem, civilistům a suverénním vládám. Moc v to ale nedoufám, jelikož USA mají pod kontrolou média západního světa.  Ale ohánět se a poukazovat na ruské válečné zločiny je vrcholem arogance a namyšlenosti od národa (Kanada), který podporoval válečné zločiny USA a na některých se přímo sám podílel.

Ano, přesně tak. Uspořádejme zvláštní valné shromáždění OSN o válečných zločinech, ale udělejme to pro celý svět, a ne pouze v zájmu jednoho podlézavého a stále bojechtivějšího člena americké mocenské koalice.

Svět skutečně potřebuje vyjádřit své pobouření - pobouření nad válečnými zločiny USA, americkou podporou zločinů Saúdské Arábie v Jemenu, americkou podporou Saúdské Arábie s organizací nejrůznějších skupinek džihádistických salafistů po celém světě.

Rusko je zpátky

Popravdě, ano i ne. Rusko přestálo tři velké invaze ze západní Evropy (Napoleonovu, Vilémovu a Hitlerovu), další méně významné invaze po 1. světové válce a také trpělo následkem „šokové doktríny“ amerického neoliberalismu. Posledně jmenované problémy vznikly v důsledku amerického vlivu na opileckého Jelcina a vedly k úpadku Ruska, kdy se k moci dostali oligarchové, kteří si přivlastnili většinu bohatství země (za všechny jmenujme alespoň Chodorovského a Magnitského). V současné době vyznávají USA politiku prvního úderu, kdy mají k dispozici odpalovací rampy v Polsku i Rumunsku - řádově minuty od srdce Ruska.

Ne příliš dobrá ukázka přívětivosti západu. A nyní, když se NATO rozšířilo směrem k hranicím Ruska, obviňuje Rusko z agresivity (??) - logika evidentně nepatří mezi silné stránky západních médií a politiků. USA zosnovaly převrat na Ukrajině. Stačí se zeptat Victorie „f**k the EU“ Nulandové, partnerky Roberta Kagana, známého nekonzervativního válečného štváče.

Média napříč celým západním světem, v utajené spolupráci s politickými špičkami, odvádějí perfektní práci a vytvářejí obrázek zlomyslného Putina a zlovolného Ruska, které se snaží stát se znovu mocností. To, že se jim povedlo vytvořit takovýto obrázek, jen svědčí o efektivnosti a vlivu západních médií, ignoranci lidí na Západě (obzvláště Američanů a Kanaďanů) a aroganci, namyšlenosti a svévolné ignoranci mocenské elity.

Rusko je zpátky (a Kanada dělá prázdná gesta)

- a budí v USA a jejich spojencích hrůzu. Rusko zcela zjevně vzkřísilo svoji armádu a v mnoha ohledech dokonce získalo před USA náskok. Jeho ekonomice se, navzdory nejlepším sankčním snahám USA, daří relativně dobře, jelikož domácí průmysl Ruska je nucen vyrábět více a jeho zemědělský sektor těžil z odvetných opatření Ruska (sankcím) proti EU produktům.  Akce Západu proti Číně zapříčinily vytvoření dosud nejsilnější rusko-čínské aliance v dosavadních dějinách rusko-čínských vztahů.

Ta má samozřejmě neblahý dopad na USA a jejich touhu stát se globálním hegemonem ovládajícím všechno a všechny. A proto je dobré, že je Rusko zpátky.

Od Kanady a Trudeauho je pokus o implantování tohoto stanoviska západních médií do OSN jednoduše malicherností. Je těžké posoudit, zdali se jedná o svévolnou ignoranci a aroganci, nebo jen prostoduchou ignoranci a hloupost, nebo akt jednoho kanadského chlapíka, který se staví do role dobrého zprostředkovatele. Ale v každém případě se jedná o prázdné gesto - jsou to spojené státy, kdo je zodpovědný za chaos na Blízkém východě, byly to NATO/USA, kdo vytvořil agresivní postoj vůči Rusku, je to americký vojensko/průmyslovo/politicko/finanční komplex, kdo vytvořil svět strachu a teroru za účelem dosažení globální hegemonie. Konečně je tu někdo, kdo je schopen se tomuto postavit, což ale může vést, vzhledem k náchylnosti USA strašit jadernými zbraněmi, k tomu, že se věci vymknou z ruky a dojde k poslední světové válce.

Canada Goes To War. Trudeau Postures For The UN vyšel 17. října 2016 na Global Research. Překlad v ceně 504 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 160)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 9

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 11 971