Skutečná humanitární krize není v Aleppu

Paul Craig Roberts

20.10.2016 Komentáře Témata: Sýrie 1185 slov

Proč slyšíme jen o „humanitární krizi v Aleppu“ a ne o dalších humanitárních krizích kdekoliv jinde v Sýrii, kde síly zla vládnoucí Washingtonu rozpoutaly, používajíce nájemné žoldáky z ISIS, vraždění syrských civilistů? Proč není slyšet o humanitární krizi v Jemenu, kde USA a jejich saúdskoarabský vazal masakrují jemenské ženy a děti? Proč se nikdo nezmiňuje o humanitární krizi v Libyi, zemi Washingtonem totálně zdevastované a zmítající se v chaosu? Proč neslyšíme o humanitární krizi v Iráku, běžící již třináctým rokem, nebo o humanitární krizi v Afghánistánu, která trvá ještě o dva roky déle?

Odpověď zní, že krize v Aleppu je krizí Washingtonu, jehož námezdní bojovníci z řad ISIS prohrávají se syrskou armádou a ruským letectvem. Džihádisté poslaní Obamou a krvežíznivou mrchou Hillary („Přišli jsme, viděli jsme, on zahynul.“) aby zničili Sýrii, jsou sami ničeni. Obamův režim a západní média se snaží zachránit džihádisty, když celou situaci začaly balit do hávu „humanitární krize“.

Pokrytectví tohoto rázu je washingtonským standardem. Kdyby byl Obamův režim skutečně znepokojen „humanitární krizí“, nezosnoval by skutečné humanitární krize v Sýrii, Iráku, Afghánistánu, Libyi a Jemenu.

Jsme uprostřed americké prezidentské kampaně a nikdo se v USA neptá, proč je Amerika tak odhodlaná svrhnout demokraticky zvolenou syrskou vládu, která má podporu syrských obyvatel.

Nikdo se nezeptal, co opravňuje pošetilce z Bílého domu k svrhnutí syrského prezidenta poštváváním naverbovaných džihádistů proti syrskému lidu, o kterých média zkresleně referují jako o „umírněných rebelech“.

Washington samozřejmě nemá žádnou přijatelnou odpověď na tyto otázky. Proto se tyto otázky také nekladou.

Odpověď je taková, že v zájmu Washingtonu je destabilizovat Írán, muslimské provincie Ruské federace (bývalou sovětskou Střední Asii) a muslimské provincie v Číně, svrhnutím stabilních vlád náhradou za chaos a džihádismus. Irák, Libye a Sýrie byly stabilními sekulárními společnostmi, ve kterých vlády pevnou rukou držely na uzdě rozbroje mezi muslimskými sektami. Svržením těchto vlád a současnými snahami o svržení Asada se Washingtonu podařilo rozpoutat chaos a terorismus.

Na blízkém východě neexistoval terorismus, dokud ho tam Washington nezavlekl spolu s invazemi, bombardováním a mučením.

Džihádisté, ne nepodobní těm, které Washington použil k svrhnutí Kaddáfího, se objevili v Sýrii poté, co britský parlament a ruská vláda zablokovaly Obamovu plánovanou invazi do Sýrie. Jelikož Washingtonu bylo zabráněno přímo zaútočit na Sýrii, uchýlil se k užití žoldáků. Prodejní poskoci, zvoucí se americkými médii, vyrobili na žádost Washingtonu propagandu, že džihádističtí teroristé jsou syrskými demokraty bojujícími proti „Asadově diktatuře“. Tato průhledná a do očí bijící lež byla tak často opakována, že se nyní stává pravdou.

Sýrie nemá vůbec nic společného s prvotním odůvodněním Washingtonu pro válčení a násilí na Blízkém východě. Původním důvodem byla odplata za 11. září, kdy se přistoupilo k invazi do Afghánistánu na základě vykonstruovaného obvinění, že Taliban poskytoval úkryt Usáma bin Ládinovi, tomuto „mozkovému trustu“ útoku 11. září, který ale v té době umíral na selhání ledvin v nemocnici v Pákistánu. Usáma bin Ládin byl užitečným nástrojem CIA, který byl využíván proti Sovětům v Afghánistánu. Nemá na svědomí 11. září. A s největší pravděpodobností se na tom nepodílel ani Taliban.

Ale tzv. západní média poctivě zahladila tuto nestoudnou lež Bushova režimu a veřejnost tedy mohla být svedena a oklamána tvrzením: „Musíme je porazit na jejich území dříve, než nás oni napadnou u nás doma.“

Samozřejmě, že muslimové se nás (USA) nechystali napadnout na naší vlastní půdě. Pokud muslimové představují hrozbu, proč jich sem tedy tolik americká vláda pořád dováží jako uprchlíky z oblastí postižených válkou Washingtonu proti muslimům?

11. září bylo pro neokonzervativce „novým Pearl Harborem“, který, jak sami uvedli, potřebovali k rozpoutání válek na Blízkém východě. Ministr financí Bushovy vlády uvedl, že hlavním bodem první porady Bushova kabinetu, byla invaze do Iráku. Tohle bylo před 11. zářím. Jinými slovy řečeno, Washington plánoval války na Blízkém východě, ještě předtím, než došlo k tomuto osudnému útokům.

Neokonzervativci jsou sionisty. Tím, že uvrhují Blízký východ do chaosu, dosahují obou svých cílů. Likvidují organizovaný odpor vůči izraelské expanzi a zároveň poskytují živnou půdu džihádismu, skrze který lze destabilizovat země jako Rusko, Írán a Čínu, které stojí v cestě šíření jejich jednostranné moci, která, jak se domnívají, spadla do klína po rozpadu SSSR jedinému „vyvolenému národu“ - Spojeným státům.

Usáma bin Ládin, tento údajný tvůrce 11. září, právě umíral. Neřídil tedy válku teroru proti USA z jeskyně někde v Afghánistánu. Taliban se soustředil na upevnění moci v Afghánistánu, nikoliv na útok na Západ. Poté co bombardoval svatby, pohřby a děti při hraní fotbalu, zaměřil Washington svou pozornost na Irák. Nebylo žádné známky nepřátelských úmyslů Iráku vůči USA. Experti OSN na zbrojení uvedli, že v Iráku nebyla zjištěna přítomnost zbraní hromadného ničení, ale Washington to nezajímalo. Zaprodanci z amerických médií pomohli Bushovu režimu vytvořit fiktivní hrozbu radioaktivního hřibu, vznášejícího se nad Amerikou, pokud by USA neprovedly do Iráku invazi.

Irák nedisponoval žádnými jadernými zbraněmi a všichni to věděli. Ale fakta nehrála žádnou roli. Již se pracovalo na jiném, tajném plánu. Aby mohla vláda přistoupit k provedení tohoto plánu, se kterým si netroufla přijít na veřejnost, musela sáhnout k osvědčenému nástroji - strachu. „Musíme je pozabíjet tam u nich dříve, než oni zabijí nás tady.“

Takže Irák, stabilní, rozvíjející se země, byla zpustošena.

Pak přišla na řadu Libye. Kaddáfí nechtěl spolupracovat s americkým velitelstvím pro Afriku. A co více, Čína se chystala na východě této země vybudovat ropné pole. Washington byl již tehdy znepokojen ruskou přítomností v oblasti Středozemního moře a nemohl tudíž tolerovat, aby tu ještě operovali Číňané. Takže Kaddáfí musel být odstraněn.

Dalším na řadě byl Asad, kdy se přišlo s vymyšleným obviněním, že použil chemické zbraně proti povstání, které odstartoval samotný Washington. Nebyl nikdo, kdo by této průhledné lži Washingtonu věřil, dokonce ani britský parlament. Jelikož nešlo jen tak jednoduše zamaskovat a najít podporu pro přímou invazi, rozhodla se psychopatka Hillary Clintonová (Killary the Psychopath) k svrhnutí Asada užít džihádistů, kteří se osvědčili při rozbíjení Libye.

Rusům, kteří až do teď byli naivně důvěřiví vůči Washingtonu, konečně došlo, že nestabilita, kterou Washington zosnoval, je namířena proti nim. Ruská vláda došla k závěru, že Sýrie je tím nejzazším limitem, který není možné překročit a, na žádost syrské vlády, zakročila proti Washingtonem podporovaným džihádistům.

Washington je pobouřen a hrozí nyní uskutečnit další z řady válečný zločinů (nacisté by se nemuseli stydět) plánováním otevřené agrese proti Sýrii. Takovýto neuvážený krok by přivedl Washington do války s Ruskem, a tím pádem i s Čínou. Předtím, než Evropané dovolí Washingtonu rozpoutat takovýto mimořádně nebezpečný konflikt, měli by se seznámit s varováním Sergeje Karaganova, člena ruské Rady pro zahraniční a obrannou politiku: „Rusko již nikdy nebude znovu bojovat na svém vlastním území. Pokud NATO začne zasahovat do suverenity jaderné velmoci, jako jsme my, bude potrestáno.“

To, že je vláda Spojených států seskupením kriminálních šílenců, by mělo vyděsit snad každého člověka na této planetě. Killary-Hillary je odhodlána rozpoutat konflikt s Ruskem. A bez jakéhokoliv ohledu na realitu, Obama, média a establishment republikánů a demokratů dělají vše co je v jejich silách, aby dosadili do Oválné kanceláře osobu, která tíhne po střetu s Ruskem.

Osud života na planetě je v rukou kriminálních psychopatů. Tohle je ta opravdová humanitární krize.

The Real Humanitarian Crisis is Not in Aleppo vyšel 17. října na ICH. Překlad v ceně 471 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 139)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 8 612