Putin pomáhá kopat hrob Wall Street Journalu

Phil Butler

27.11.2014 Komentáře Témata: Média, manipulace, lží 1786 slov

Proč není více lidí překvapeno a rozzlobeno, že propagandistický útok západních oficiálních médií na Rusko nebere konce? Včera (článek vyšel 21.11. poznámka editora) měl Wall Street Journal tu nehoráznou drzost, že své zprávy uvedl titulkem „Putinův počet mrtvol“. Poukazováním na více než 4,000 mrtvých na Ukrajině, v čemž máme prsty my, tyto noviny potvrzují, že ztratily zdravý rozum. To mne vede k otázce: „Pomůže Vladimir Putin vykopat západním médiím hrob?

[„Jo, jto jsem já, Rupert Murdock“, Wikipedia]

Dovolte mi se zde opakovat. Wall Street Journal. WALL STREET JOURNAL. Když jsem jako dítě vyrůstal, sedával jsem naproti svému otci, když četl tyto finanční noviny, a také New York Times. Býval, víte, ministrem spravedlnosti státu Georgia, takže musel být náruživým hltačem novin. Táta četl vše, od Atlanta Journal po TIME, a denně sledoval čerstvé zprávy. Když tak pozoruji, co se s americkým tiskem děje dnes, napadá mě, že není divu, že je svět v bryndě.

Události včera byly asi v tomto smyslu, uvádí WSJ:

Ruský vojenský útok na Ukrajinu ohrožuje přežití tohoto nezávislého státu a mír v Evropě. Často přehlíženou věcí je, co invaze – i přesto, že se toto slovo prezident Obama a Evropané obávají používat – znamenala pro Ukrajince na územích převzatých jednotkami Vladimira Putina.“

Kdo dnes nosí černý klobouk?

Musím, já, či kdokoliv jiný, poukazovat na účast Washingtonu v nepokojích na Ukrajině? Existuje ještě někdo, komu nejsou jasné skutečné příčiny ukrajinských neshod? Barack Obama útočí na americkou ústavu téměř denně a v téže době jeho loutky v EU způsobují utrpení vlastním lidem, kvůli absurdním sankcím. Jsem to jen já, nebo i někdo jiný slyší zřetelný něčí smích a mnutí si ďábelských rukou nad druhou studenou válkou?

Moji milí čtenáři, možná jsou to pro vás novinky, ale slovutný Wall Street Journal je vlastněn Rupertem Murdockem (výše), mediálním miliardářem, nejhorlivěji podporujícím, aby se do úřadu dostal Barack Obama. A protože jsme zmínili tohoto kápa západní mediální propagandy, zdá se být na místě zeptat se čtenářů, jestli mají nějaké povědomí o Murdockových investičních zájmech. Vědí o tom, že se Murdock pravidelně setkává s dalšími hráči globální energetiky a investičních hrátek, s hráči jako saúdský magnát Al-Waleed bin Talal (který má 1 miliardu dolarů vázanou v Citigroup)? Sledují tyto pohyby a všímají si toho, jak se Washington setkává se stejnými lidmi, jako Murdock a ostatní západní „oligarchové“? To jsou otázky, které byste měli klást. Proč Al-Waleed měl vlastní program islamistických studií na Harvardu? Kdo říká, že „peníze vám lásku nekoupí“? Pokud se zde pozastavujete nad agendou saúdské královské rodiny, tak sledujte peníze. Tento „patolízalský“ kousek Wall Street Journal k saúdskému princi hlásá poslední Obamovu propagandu. Přečtěte si to a zaplakejte nad syrským Assadem.

Cituji Matthew Kaminského z doby přesně před rokem:

„Nedávné hamletovské vystoupení pana Obamy ohledně Sýrie překvapilo a rozzuřilo Riyadh. Po nejhorším svinstvu s chemickými zbraněmi celé války americký vůdce vyzýval k vojenské intervenci, pak se pojistil tím, že požádal o souhlas Kongresu, pak zrušil nálety ve prospěch paktu o odzbrojení s Basharem Assadem.“

Zlí hoši nenávidí dobré hochy

Ujasněme si jedno – Vladimir Putin a Rusko jsou proti všemu, co podfukáři z USA, Británie, EU, Saúdské Arábie a dalších z ropného kartelu chystají. A vedení každého tohoto státu nenávidí Rusko a Vladimira Putina z různých důvodů, z nichž všechny jsou konkurenční. Člověk nemusí znát „přesně“ probíhající čachry, aby věděl, že miliardáři se zajímají jen o jednu věc. Jakkoliv vybraná honba za dolary (nebo rubly) z ropy nebo zbraní může být, je to to, co si za zisky lze koupit, co diktuje, co je pro lidi špatné, a co dobré. Zde na matičce Zemi máme dnes několik příkladů toho, jak biliony ze saudské ropy, nebo zisky Ruperta Murdocka, pomáhaly tak zvaným „svobodným lidem“ Západu.

Na druhou stranu snaha Vladimira Putina „vyzvednout“ Rusko coby ekonomickou velmoc je odhalována tím, že je to jediná super velmoc bez dluhů, a jaksi tíhnoucí k tradičním ruským hodnotám. V krátkosti, pro lidi, které zastupuje, je Vladimir Putin Johnem Waynem na bílém koni. A západní oligarchové nenávidí jeho charakter. Jeden můj přítel, který je plodný v sociálních médiích, mi nedávno řekl: „V tomto kousku nenosíme bílé klobouky, Phile.“ Beze srandy, Američané stagnují, jsou téměř zruinovaní, okradení, zneužití a manipulovaní, a co hůř, většina z nich to ani nechápe. Stačí se jen podívat do Francie a do Le Monde diplomatice, abychom dostali perspektivu toho, co se skutečně děje. Michael Klare píše:

„Irák, Sýrie, Nigérie, jižní Súdán, Ukrajina, Východo- a Jihočínské moře: ať se podíváte kamkoliv, svět je v plamenech a plný nových či zintenzivňujících se konfliktů. Na první pohled se zdají být tyto otřesy nezávislými událostmi, poháněnými vlastními jedinečnými a výstředními okolnostmi. Ale podívejte se blížeji a najdete několik společných klíčových charakteristik – především jedovatý koktejl etnických, náboženských a národnostních rozporů, které byly rozdmýchány do bodu varu fixací na energie.“

Jaké to je, jaký je to iritující pocit, když vše, co je vám říkáno CNN, FOX, BBC a všemi americkými novinami, je lež? Jsem si jistý, že pro mnohé nepříjemné. Jsme žádáni, abychom uvěřili (neustále dokola) zjevným překrucováním, lžím, vše placeno stejnými lidmi, kteří vydělávají na našich ztrátách. Ti zvědaví z vás by se mohli zamyslet: „Proč by měla Saúdská Arábie mít klíčovou roli v rozhovorech o íránském jaderném programu?“ Kdysi byly popisovány jako „bratrské země“, ještě předtím, než měl Írán rozepře s USA. Než zasáhl do intervence USA v Sýrii také pan Putin, byla jediná neshoda mezi těmito zeměmi triviální. Důvodem, proč je v tom nyní zainteresována Saúdská Arábie, má více co dělat s íránskými zásobami zemního plynu, než s atomovou bombou.

Zpravodajská noticka: „Írán má dvakrát tolik zemního plynu, než Spojené státy a Saúdská Arábie dohromady!“

Nyní začínáme vidět, proč se Spojené státy stranily Íránu po tak mnoho let. Filosofický a zavádějící názor, že Izrael se bojí íránské bomby, byl a je výmluva. Jistě, Izrael je paranoidní, ale američtí a saúdští miliardáři investují do energií, letadel a ne nezbytně do „likvidace všech“ atomových bomb. Kdo je zde dobrým hochem? Řekl bych, že se stačí podívat na to, „kdo“ odsuzuje Vladimira Putina. Dovolte mi vám pomoct.

Láhev s džinem války

Co mají Rupert Murdock, Dick Cheney, Michael Steinhardt a lord Jacob Rothschild společného? Všichni jsou zapojeni do spekulací zvaných Genie Energy. Tento konglomerát v oblasti břidlicového plynu má své vrty v Americe, zájmy v energetických aspiracích Izraele (ačkoliv Izraelci jsou v poslední době na Genie naštvaní), tedy v přímé konkurenci Gazpromu, obzvláště když se podíváme na nedávný průzkum v Mongolsku. Takže stručně, když jsou tam Cheney a Murdock energetickými poradci, jde o konspiraci, ne-li hůř. Spojitost mezi „Putinovými mrtvolami“ a placenými zaměstnanci Ruperta Murdocka je nyní dobře patrná.

Ještě děsivějším pro mne a pro vás však je (či by být měl) fakt, že Murdock a ostatní mediální magnáty účastnící se této kampaně proti Putinovi zajímá to, co si myslíte, pramálo. Murdock, západní vedení v Londýně a Washingtonu, necítí ani strach, natož pak stud. 1% se stalo tak arogantním, tak mocným, že se nebojí jakékoliv odplaty ze strany populace. Někteří by řekli, že svět se řítí do pekel, takže proč je to vše naše vina? Zde, zde se Rupert Murdock připojil k dozorčí radě Genie Energy. A teď mi tvrďte, že Wall Street Journal není podjatý! No, jen to zkuste.

Zde je citát z tiskového prohlášení Genie z r. 2010, je to výmluvné:

„Rupert Murdock a Gene Renna očividně přináší do strategické dozorčí rady Genie rozsáhlé zkušenosti a nezměrnou hodnotu. Jejich legendární úspěchy a vynikající charakter mluví sami za sebe,“ řekl předseda Genie Energy Wes Perry. „Jejich rozhodnutí připojit se ke strategické dozorčí radě Genie vypovídá o zásadním významu a naléhavosti našeho poslání změnit rovnováhu na globálních trzích s energetickou produkcí. Připojuji se k ostatním členům rady a vítám je a těším se na spolupráci s nimi.“

Newscorp má své zájmy v tom, co se děje na Ukrajině, v Sýrii, Iráku, Íránu a obzvláště ve Spojených státech. Newscorp a Murdock pomohli „změnit rovnováhu“ energetického trhu. Nebuďme naivní. Individua zmíněná v opozici proti Rusku a Putinovi jsou ti zlí hoši. Oni jsou zlí hoši, protože chtějí zažehnout třetí světovou válku, aby vydělali. Jsou to zlí hoši, protože lžou Američanům a Britům. Klamou nás v monumentálním měřítku, o kterém se ani nacistům nezdálo. Jsou to zlí hoši, protože nás ponižují, i naše hodnoty, a nedbají našich životů. „Jak opovrhují našimi životy,“ ptáte se? Řeknu vám to.

Obamova vláda není jedinou proviněnou stranou, co se týká oblbování Američanů. Skoro každý politik ve Washingtonu (ne všichni) byl dosazen lidmi, jako Murdock. Všichni to víme instinktivně a od našich předků. Politici vždy lhali, vráželi nůž do zad a strkali ruce do cizích kapes. Jen to nikdy nebylo tak nestoudně křiklavé, neomluvitelné a katastrofální. Proboha (jak říkávala má zesnulá máma), Wall Street zničil americkou ekonomiku, okradl Američany, pak je okradl opět prostřednictvím vlády, a nikdo nic neudělal. NSA roztrhala ústavu Spojených států amerických a prošlo jí to.

[Selassie]

Našel jsem tento citát jednoho z nejzajímavějších vůdců světa minulosti. Haile Selassie byl císařem Etiopie po téměř padesát let, byl potomkem dynastie s tradicemi sahajícími až ke králi Šalamounovi a královně ze Sáby. Níže uvedený citát zrcadlí to, co řekli mnozí velcí vůdci, ale používám ho proto, abych odhalil zlo, kterým lidstvo trpí po věky.

„Po celou historii to byla nečinnost těch, kteří mohli jednat; netečnost těch, kteří to uměli lépe; mlčení spravedlnosti, když šlo o nejvíc; co umožnilo, aby zlo vítězilo.“

Zde jsme, mlčíme, až na pár lidí, jsme svědky nezměrných zvěrstev a bezohledného ubližování, ze strany stejného zla. Podobně jako Putin byl i Selassie miliony uctíván jako spasitel, kvůli své moudrosti a odvaze. I on byl uvězněn, sesazen z trůnu, a jeho rodina zavražděna po státním puči, v nejstarší monarchii světa. Historie vzpomíná na Haile Selassie (na obálce TIME vpravo) jako na jediného člověka, který se vzepřel sevření fašismu. Ačkoliv se Mussoliniho Itálie Etiopie zmocnila, byl to Selassie, kdo zastupoval a vyburcoval lidi a nenechal je proti agresi bezbrannými. Historie může celkem dobře vzpomínat na ruského vůdce jako na člověka, který se vzepřel ještě zákeřnější usurpaci. Neboť nemylte se, nebýt Vladimira Putina, ani jedna z ruských hodnot by před bezuzdným kapitalismem utrženým ze řetězu neobstála.

Jak to mohu říkat jako Američan? Protože jsem půl století sledoval, jak lidé jako Murdock mrzačí moji milovanou zemi. Sledoval jsem, jak se noviny Bernarda Kilgora, na které se můj táta a jeho současníci spoléhali, přeměnily po r. 2007 na žumpu.

Putin helps dig Wall Street Journal's grave vyšel 21. listopadu 2014 na phillip-butler.com. Překlad v ceně 712 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 272)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

25

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 54 čtenářů částkou 8 763 korun, což je 25 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 0

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 0

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 2

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 1

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Výběr peněz z účtu = problém 11.04.24 14:25 Česká republika 3

Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo11.04.24 06:13 Německo 0

Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl předat moc WHO-WEF10.04.24 20:12 USA 3

Zelené plány - vypínání plynu10.04.24 13:05 Německo 3

Měnové kurzy

USD
23,72 Kč
Euro
25,21 Kč
Libra
29,50 Kč
Kanadský dolar
17,17 Kč
Australský dolar
15,21 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,78 Kč
100 maď. forintů
6,38 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,19 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 742,95 Kč
1 unce stříbra
671,78 Kč
Bitcoin
1 493 871,38 Kč

Poslední aktualizace: 16.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 21 361