Ukrajina dnešních dnů

Croix

23.1.2014 Komentáře Témata: Ukrajina 1128 slov

Protože nelze nechat bez reakce zběsilé lži západních médií včetně našich o událostech na Ukrajině a zběsilé skutky „revolucionářů“ a jejich ochránců bez reakce, rozhodl jsem se napsat tento článek, který je shrnutím informací získaných na různých serverech za několik posledních dní k nově rozpoutanému boji proti legálně zvolenému prezidentu Ukrajiny Janukovičovi, legálně zvolenému tamnímu parlamentu a legálně působící ukrajinské vládě.

Za prvé – kdo za nepokoji, ve které přerostla původní občanská shromáždění, infiltrovaná ovšem od počátku vycvičenými bojovníky, stojí. Pokud jde o ukrajinské zdroje, jde o některé oligarchy zbohatlé po rozpadu SSSR. Například Kolomojský, Firtaš, Pinčuk. Oficiální opozici, která nezískala v posledních volbách většinu v parlamentu, tvoří zejména strany Batkivščina, UDAR, Svoboda. (Батькивщина, УДАР, Свобода). Jedná se o prodloužené ruce západního neoliberalismu. O vměšování se Západu do vnitřních záležitostí Ukrajiny a podněcování nepokojů není pochyb po řadě návštěv politiků v Kyjevě, uveďme alespoň amerického McCaina a z našich třeba Kocába. Ze zahraničí jsou podporované ony strany i některé lidskoprávní organizace na Ukrajině působící. Pokud jde např. o UDAR, stranu v Německu žijícího boxerského mistra Klička, její založení a financování je dílem vedení německé strany, resp. jejího vedení, CDU! Tuto informaci uvedl německý novinář Christoph Hörstel. O účasti příslušníků amerických a německých zpravodajských služeb vzhledem k silnému zahraničnímu zajištění a rozsahu událostí se můžeme oprávněně zamýšlet.

Za druhé – kdo se tam dopouští výtržností a útoků na pořádkovou složku milice zvanou Berkut? Podotýkám a lze nalézt autentická video na stránkách, na něž jako své zdroje odkazuji na konci článku, že pořádkové síly byly doposud převážně velice zdrženlivé, když si prohlédnete nejen létající dlažební kostky, ale zejména běžně používané molotovovy koktejly. Na záběrech lze běžně vidět hořící policisty hašené jejich kolegy. Zranění v jejich řadách šla už dávno do desítek. Jak zakročovaly západní policie proti demonstrantům mnohem poklidnějšího chování, např. ve Španělsku apod. v posledních letech si snad ještě většina z nás pamatuje. Takže, mezi útočníky jsou jak v západní režii už stylem příslušníci fanatických islamistů z různých koutů Asie, především nedaleké kavkazské oblasti a dále členové dosti radikálních ukrajinských nacionalistických organizací, které ovšem v ukrajinském prostředí mají za hlavní orientaci protiruskou, často se hlásí k tradici jednotek přidavších se k nacistickému Německu za 2. světové války a bojujících proti Sovětskému svazu, například Pravý sektor a jiné. Paradoxně tak nyní ovšem v důsledku slouží záměrům a agendě neoliberalismu. Značné zastoupení mají občané západní Ukrajiny z oblastí Lvovské, Ternopolské a z Karpat. V samotném Kyjevu bylo najato asi 200 „rowdies“ fotbalových klubů Karpat a Dynamo Kyjev, kterým zaplatili 200-500 dolarů, vydali masky, přilby, tyče. Bojová taktika je velmi podobná činnostem profesionálních revolucionářů z „barevných revolucí“ rozpoutávaných na Blízkém Východě v posledních letech. Zachycené plánky, jak postupovat proti policejním kordonům jsou shodné s těmi z Egypta a odjinud, jen arabské písmo v „návodech“ je nahrazeno azbukou. Nad touto částí „protestujících“ má oficiální ukrajinská opozice mizivý vliv.

Většina Ukrajinců je nejen proti probíhajícím nepokojům a jejich organizátorům, ale proti integraci s EU. Z dob po první „oranžové revoluci,“ po níž se u moci vystřídali Juščenko a Tymošenková si totiž pamatují co následovalo, co přichází ze Západu. Mezi voliči je také silná ruská menšina, která rovněž není prozápadní. Prozápadní je Ukrajina západní, celkově však stoupenci eurointegrace tvoří menšinu. Opozice burcující proti vládě proto NECHCE REFERENDUM o přistoupení k EU, tento požadavek od prosince loňského roku nevznesla, důsledné uplatnění demokracie u ní asi není na prvním místě…

Z třetí: Na závěr chci reagovat na aktuální zprávy o údajné střelbě odstřelovačů ukrajinské milice do účastníků nepokojů. Západní média rozpoutala kolem nyní již několika mrtvých opět lživou hysterii, která však má k pravdě daleko, za to má za cíl ovlivnění veřejného mínění v místě dění i v EU. Přesvědčit o tom, že stávající režim je „krvavý.“Tento rukopis byl použit i na začátku syrského scénáře a v tomto ohledu je toto jednání krajně nebezpečné. Aneb když „krvavý režim“ nechce prolévat krev, musí se mu pomoci… Dosavadní postup totiž nevede k potřebnému výsledku a síly, které na Ukrajině přímo i prostřednictvím opozice působí jsou ochotné pro dosažení svých cílů vyprovokovat i občanskou válku.

Ministerstvo vnitra uvedlo, že zasahující jednotky Berkutu nejsou při zákrocích vybaveny střelnými zbraněmi a nejsou nasazeni ani žádní ostřelovači. Je to pochopitelné. V potyčkách s extremisty, kteří dosud nepoužili proti milici střelných zbraní k tomu není důvod, naopak by zbraň příslušníka Berkutu mohla být např.pistole ukořistěna útočníky. Rovněž použití odstřelovačů na pár lidí z davu by situaci takticky nijak neřešilo a vládě v její pozici by neprospělo. Odstřelovači jsou používáni pro zcela jiné taktické nasazení, za jiných podmínek. Dosavadní zdrženlivost vládních orgánů byla vedena právě se záměrem nedat záminku k eskalaci konfliktu a zvyšování rizika vzniku skutečné občanské války. Na druhou stranu, Berkut bez použití střelných zbraní mohl zakročit kdykoliv dostatečně důrazně aby si s radikály poradil, střelných zbraní opravdu nebylo třeba. Cui bono? To je teď správná otázka! Vláda na vyvolání masakru nemá zájem, jejím vítězstvím je totiž klid, nikoliv vyvolání občanské války. Jedním ze zastřelených je Sergej Nigojan, který do Kyjeva přijel z Dněpropetrovské oblasti, ale byl arménského původu a členem wahabistické organizace Asala, tedy přívrženec radikálního islámu. Média hned tvrdila, že střelba přišla ze směru od pozic Berkutu. Nic tomu však nenasvědčuje. Tento militant, který byl součástí „ochranky euromajdanu“ je podle všeho jednou z obětí realizovaných za účelem eskalace konfliktu za každou cenu. Vzhledem k tomu, že ač se sešli v jednom prostoru, wahabisté s ukrajinskými fašisty se naprosto nemají rádi, docela dobře možné vysvětlení je, že byl zastřelen členy Pravého sektoru, jako vhodně vybraná oběť, která je nemrzí, ale prospěje oživení nebezpečného ohně kolem euromajdanu. Vzhledem k závažnosti tohoto tvrzení odkazuji na konkrétní pramen k události. Jsou tam i fotografie Sergeje Nigojana z doby jeho dosavadního působení (zdroj: http://worldcrisis.ru/crisis/1348169). Proto berme zběsilost médií kolem naprosto nelogické údajné střelby na několik málo vybraných jednotlivců ze strany milice s velkou opatrností. Může to sloužit jen k tomu, aby útočníci mohli použít „oprávněně“ vlastní zbraně proti Berkutu a pak už krvavou válku nikdo nezastaví. Stejně jako před pár lety v Sýrii.

PS: Určitě jste viděli ukázky policejní brutality v mainstreamových médiích. Ano jsou autentické. Najděte si proto shora připomenuté ukázky hořících policistů a létajících dlažebních kostek. V takové situaci, když dojde k prolomení zástupů „demonstrantů“, opravdu častokrát ujely pár skupinkám příslušníků Berkutu nervy a použili obušky. Ale opravdu nikoho nepolévali zapáleným benzínem, ani nestříleli….

Další zdroje: http://czech.ruvr.ru/news/, http://oko-planet.su/, http://www.pravda.ru/world/formerussr/ukraine/22-01-2014/1188918-maidan-0/

Známka 1.4 (hodnotilo 359)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

41

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc září přispělo 84 čtenářů částkou 14 464 korun, což je 41 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Rozsah celosvětového plýtvání potravinami je obrovský26.09.24 19:16 Neurčeno 1

WHO porušuje mezinárodní právo pomocí maskovací operace (video)26.09.24 18:54 Neurčeno 0

Lejnová ojebala Fialu už podruhé za dva týdny. Nebo to Péťa věděl a dezinformoval?26.09.24 18:45 Evropská unie 0

Jaderné odstrašování: Vladimir Putin oznámil aktualizaci ruské doktríny26.09.24 18:35 Rusko 0

Systém stavebního řízení může přijatelně fungovat nejdřív za 12 měsíců26.09.24 15:31 Česká republika 1

Lipavskému s rozhodnutím, zda být ve vládě, „pomáhají“. Možná i právě teď26.09.24 07:02 Česká republika 0

Výroba elektřiny na Ukrajině se snížila o 70 %25.09.24 18:14 Ukrajina 0

K míru nás nedonutíte25.09.24 13:25 Rusko 3

„Rychle navýšit schodek, dokud trvá zděšení z povodní.“ 24.09.24 05:13 Česká republika 0

Izraelsko-libanonská válka zřejmě začala: Výbušná situace23.09.24 18:05 Libanon 4

Petr Fiala vyslal jasný signál 23.09.24 16:20 Česká republika 4

V OSN byl jednotně schválen „Pakt pro budoucnost,“ dokument, který zavádí globální diktaturu23.09.24 12:20 Neurčeno 0

Buď to zrušíte, nebo budou nepokoje. Itálie proti zákazu spalovacích motorů23.09.24 12:10 Itálie 0

Skandál v Polsku. 336 tisíc víz pro migranty!23.09.24 12:00 Polsko 0

Hlasování českých europoslanců o usnesení EU parlamentu o dodávkách raket dlouhého doletu Ukrajině pro údery v ruském vnitrozem22.09.24 16:35 Evropská unie 0

Facebook zablokoval stránku organizace, která po povodni pomáhá v Zátoru22.09.24 12:56 Česká republika 2

Projev předsedy vlády 22.09.24 07:54 Česká republika 0

Digitální kompakt OSN prosazuje digitální ID pro všechny na planetě a cenzuru k prosazení Agendy 203022.09.24 07:28 Neurčeno 0

5demolice dostala výprask!21.09.24 18:16 Česká republika 11

Kam poslat pomoc obětem povodní21.09.24 12:15 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
22,49 Kč
Euro
25,14 Kč
Libra
30,18 Kč
Kanadský dolar
16,69 Kč
Australský dolar
15,51 Kč
Švýcarský frank
26,59 Kč
100 japonských jenů
15,55 Kč
Čínský juan
3,21 Kč
Polský zloty
5,88 Kč
100 maď. forintů
6,34 Kč
Ukrajinská hřivna
0,55 Kč
100 rublů
24,28 Kč
1 unce (31,1g) zlata
60 161,60 Kč
1 unce stříbra
722,72 Kč
Bitcoin
1 468 007,83 Kč

Poslední aktualizace: 26.9.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 28 527