Postřehy očitého svědka demonstrací v Kyjevě

9.12.2013 Komentáře Témata: Ukrajina 1236 slov

Včera (originál článku vyšel 6. prosince, takže asi 5., pozn. editora) jsem byl služebně v Kyjevě. Po povinnostech se šel podívat na Majdan, kde se nyní usadili protestující. Dojmy jsou zlé. Hlavní město Kyjevské Rusi uzurpovaly agresivní neruské elementy.

Kyjev je znovu okupován. V sociálních sítích už ho nazývají "Město dobytka" (Рагуль-сити).

Potomci těch, kteří v roce 1941 přešli na stranu Hitlera, sloužili v okupační policii, popravovali židy v masakru v Babím Jaru, bojovali na frontě s Rusy a Ukrajinci v sestavách divizí SS "Halič", prováděli etnické čistky Poláků, v banderovských bandách, věšeli, stříleli a řezali Ukrajince, Rusy, Slováky, Bělorusy, Poláky, židy, se nyní naprosto svobodně procházejí po kyjevských ulicích a řeční z tribun.

[Euromajdan]

Ke dnešku změnili jen pána. Místo Hitlera mají nyní Obamu. Ze začátku provedli testování státní moci, když dovezli do Kyjeva tisíce Haličanů a organizovali pochod UPA (ukrajinská povstalecká armáda = banderovci). Vláda se na to dívala blahosklonně, navíc, vypravila milici na zteč k bytům, kde se zabarikádovalo několik patriotů, kteří vyvěsili rudé vlajky a pustili sovětské písně.

Neonacistům se to zalíbilo a pochopili, že jim nikdo překážet nebude. Bylo vyprovokováno rozprášení zbytků euromajdanovců, načež začaly otevřené srážky s pořádkovými silami, zteč vládních budov a jejich obsazení a demolice.

Nyní je Kyjevanů na Majdanu málo, jsou to buď studenti a obchodníci (trhovci?), nebo marginálové, nebo představitelé vykrmené páté kolony. Všude je slyšet haličské nářečí. U tribun se tlačí ti, kdo si přišel poslechnout politiky, nebo se na ně zblízka podívat, i když jsou i na velkých obrazovkách. Po periferii chodí stovky mladíků a dospělých sportovního vzhledu. Kolem Kreščatyka se potulují skupinkami 5-10 lidí mladí neonacisté, někteří se svastikou na páskách na rukávech.

Na příjezdových cestách se obchoduje se symbolikou. Prodávají se pásky, vlajky Ukrajiny a Evropské unie nejrůznějších rozměrů. Obchodníci na tom dobře vydělávají, ceny vlajek začínají na 10 hřivnách a dále rostou.

Říká se, že na Majdanu roku 2004 panovala euforická atmosféra. Zde je u většiny potlačená nebo otevřená agresivita. Romantici, kteří vyšli do ulic kvůli eurointegraci, už k vidění nejsou. Ani se o tom nemluví. Z tribun zní výzvy k svržení vlády, blokádě vládních budov a institucí, výhrůžky vládním představitelům.

Jeden z vystupujících řekl, jak ve Vasilkově zablokovali 730 členů specnazu a varovali je, že je do Kyjeva nepustí.

Na Majdanu rozdávají letáky pohanské sekty "РУН віри", mající základnu v USA a založené jedním z nacistických zločinců, té samé, ze které pochází žena bývalého prezidenta Juščenka. To už je útok proti pravoslaví.

Většina přítomných se nachází ve stavu transu. Pro jeho udržení zní každých pět minut monotónní hesla: "Hanba!", "Sláva Ukrajině" apod. Dav-tlupa na ně reaguje reflexivně, jako jediný organizmus. To už nejsou lidé, jsou zbaveni individuality, proměněni v bioroboty a připraveni k libovolným činům na příkaz.

O eurointegraci už nikto nemluví, nyní cíl těch, kdo sem nahnal stádo, je provedení státního převratu.

A ať si Kyjevané nenalhávají, že v zemi nastoupí všeobecné štěstí, prosperita a tolerance. Viděl jsem oči těch, kdo je nyní na Majdanu. Z velké části jsou to špatně oblečení, zlí, hladoví marginálové, je mezi nimi množství kriminálních elementů a speciálně vytrénovaných provokatérů a "povstalců" syrského typu. Na slušně (normálně) oblečeného člověka se dívají jako na svého nepřítele, v myšlenkách už si oblékají jeho kabát a boty. Lačně se dívají na okázalé vitríny butiků a na mladé dívky.

Pokud někdo spoléhá na to, že to bude "barevná revoluce" roku 2004, s písněmi, hudbou a balónky, krutě se mýlí. Stačí jen rozbít pár vitrín obchodů, a v zemi začnou pogromy, zapalování budov a marodérství. A to nemine ani bohaté Haličany, v ulicích Lvova a Ternopolu budou také chodit bandy marodérů, krást, zabíjet a znásilňovat. Vy všichni se stanete krmením pro "morloky", kteří vyšli ze svého doupěte.

Na tribunách majdanu už vystupovali všichni západní politikové i diplomaté. Přičemž ukrajinské ministerstvo zahraničí dokonce proti vnějším zásahům do věcí suverénního státu ani neprotestovalo. Hlavní role připadla na loutky USA - Litevce a Poláky. Ale včera, na setkání ministrů zemí OBSE, už otevřeně vystupovala Viktorie Nuland z administrativy USA, která prohlásila, že "Vláda na Ukrajině má volbu: vyjít vstříc očekávání lidí nebo je rozčarovat a potopit zemi do chaosu. Ukrajinský lid má právo vybrat si lepší evropskou budoucnost!" Ve Washingtonu a Bruselu vsadili na Klička a s tím už se nejspíše smířila všechna ukrajinská opozice.

Právě za pomocí zvláštních služeb USA se Ukrajina potápěla do chaosu. Oni vůbec neskrývají své cíle - nedopustit vstup Ukrajiny do Celní unie a přinutit prezidenta podepsat smlouvu o asociaci s EU i smlouvu o účasti v Zóně svobodného obchodu. V podstatě podepsat kapitulaci Ukrajiny před Západem a předat všechno řízení do jeho rukou. Oligarchický režim zůstane jak je, změní se jen tváře vedení okupační administrace.

Nová vláda bude horší než současná, protože bude plnit všechny příkazy Západu.

To není revoluce, protože revoluce předpokládá změnu sociálně-ekonomické formace, to je zvenku pečlivě naplánovaný a organizovaný převrat, který uspokojí ambice některých politiků a oligarchů. Obelhané obyvatelstvo bude využito jen v roli masy pro zamaskování činnosti extremistických skupin. Média a televize stupňují napětí a hysterii. Opozice usilovně hledá nějaké zabité, aby posílíla davovou psychózu.

Může si někdo představit, jak ukrajinský tiskový mluvčí vlády organizuje ve Francii arabské pogromy, nebo jak ukrajinský velvyslanec vyzývá demonstranty v Londýně k obsazení Buckinghamského paláce, nebo ještě lépe, místopředsedu ruské Dumy, jak vede demonstrace proti Evropské unii v Řecku nebo Španělsku?

Všechna "demokratická" světová masmédia by spustila takový jekot, že by to bylo slyšet na druhé straně galaxie, a to, co se odehrává na Ukrajině, když zahraniční politici a diplomaté se vměšují do našich vnitřních záležitostí a přímo provokují dav na svržení zákonně zvolené vlády, považují za normu.

Tak vypadají dvojité standardy západní "demokracie". Už dokonce i tomu nejnaivnějšímu by mělo být jasné, že v zemi probíhá protistátní převrat, ve své podstatě fašistický puč, který organizuje administrativa USA a jeho poskoci z Pobaltí a Polska. Oni dokonce ani nevyměnili scénář, podle kterého zničili a rozebrali na části Jugoslávii.

Vláda se chová pasivně, fakticky se sama odstranila od procesu řízení zemí. Ty, kteří tu samou vládu bránili před smečkou zdivočelých fašistů, nyní začínají vydávat napospas. Ve Vrchovní radě už je zaregistrován zákon o zákazu "Berkutu", o represích proti jeho důstojníkům, píší se černé seznamy odpůrců euromajdanu.

Pokud byť jeden "berkutovec" bude odsouzen, pokud bude vyměněno vedení ministerstva vnitra, to milice a specnaz se na tu vládu zvysoka vykašlou, rozejdou se domů, bránit své rodiny, a civilní obyvatelé zůstanou jeden na jednoho se zdivočelou smečkou, která si čichla k beztrestnosti.

Ukrajina se nachází na hraně rozkolu a občanské války, protože východ a Krym se nikdy nepodvolí vládě neonacistů a za nimi stojících západních loutkářů.

Podívejte se na osud Libye, Egypta, Sýrie, to je to, co nám chystají američtí demokratizátoři. Pokud to chcete, pokračujte v majdanu dále, ale potom neříkejte, že jste nebyli varováni...

Co vám televize neukáže: Чего вам не покажут по телевизору? (шокирующее видео!)

ЕВРОМАЙДАН. Оккупация глазами очевидца. vyšlo 6.12.2013 na asana-ua.livejournal.com

Pozn. Hox: dva nebo tři dny stará informace, nyní už myslím vrchol rizika pominul a situace se uklidňuje. Opozice na dnešek svolala "marš miliard", na který přišlo zatím kolem jednoho tisíce lidí, o kus dál se sešlo na podporu vlády mezitím cca 1500 lidí, současně probíhají na většině Ukrajiny "anti-Majdan" demonstrace na podporu Janukovyče a orientaci Ukrajiny na spolupráci s Ruskem.

Další foto, video dokumentace:

Fotky z anti-Majdan demonstrací: Об антимайданах

Převzato z leva-net.webnode.cz.

Známka 1.4 (hodnotilo 158)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 2

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 5

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 20 118