Kapitalizmus- pásomnica ktorá umiera zároveň so svojim hostiteľom?

antiNWO

2.9.2013 Komentáře Témata: Společnost 1272 slov

Úlohou tohto príspevku nie je odborná analýza danej témy, ale zamyslenie sa obyčajného človeka nad okolnosťami v ktorých prežije svoj život.

Nikdy som nepochopil prečo existuje niečo také ako kapitalizmus, nakoľko je v samotnej svojej podstate neživotaschopný ako taký a nikdy nefunguje bez stimulov prichádzajúcich z vonku. Nebudem vypisovať kedy, kde a ako v histórii čí krátkej minulosti kapitalizmus zažíval (pôrodné) kontrakcie po ktorých sa zrodilo niečo ešte menej životaschopné ako predtým.

[ilustrační foto]

Znakom kapitalizmu je tzv. "voľný trh" ktorý zákonite a ak sa nad tým niekto aspoň trochu reálne zamysli vedie automaticky ku monopolizácii trhu a ku korporativizmu, teda pravý opak voľného trhu. Teda niečo čo sa tvári ako niečo čo je vo svojej podstate pravý opak. Takže niečo čo trpí schízou a vlastne samo nevie čím je. Byť to ľudská bytosť je odkázaná na ústavnú liečbu.

Znakom alebo sprievodným javom kapitalizmu je aj "demokracia". Osobne si dovolím tvrdiť, že demokraciu sme tu mali naposledy v 5. storočí pred n. l. v Grécku.

Ďalším znakom je cetralizacia moci v rukách alebo na účtovných súvahách par jedincov ktorí nie sú výtvorom tohto systému ale tvorcami tohto systému. Nie je normálne, aby napr. George Soros v predminulom roku zarobil 150 000 krát viac ako priemerná americká rodina, čo v hrubom odhade môže byt 500 000 krát viac ako priemerná slovenská rodina. Je pochopiteľné a normálne ak človek riadiaci spoločnosť s niekoľkými stovkami alebo tisícmi zamestnancov zarobí dajme tomu 100 krát viac ako je priemerný plat v danej spoločnosti. Zodpovednosť tohto človeka je neporovnateľne väčšia ako zodpovednosť človeka danej spoločnosti vo výrobe, nakoľko človek vo vedúcej funkcii fakticky dáva prácu a teda aj peniaze zamestnancovi vo výrobe. Čo ale nikdy nepochopím je rozdiel ak niekto zarobí 500 000 krát viac ako priemerná rodina. Toto myslím, nie je už normálne a pritom dotyčný človek nie je na úplnom vrchole potravinovej pyramídy a drvivá väčšina jeho príjmu je vygenerovaná v podstate z ničoho, bez akejkoľvek pridanej hodnoty. Aký reálny systém je schopný generovať hodnoty z ničoho? Podľa mňa iba systém ktorý je v každom ohľade nereálny a teda neľudský. O príjmoch ľudí na absolútnom vrchole pyramídy strednej vrstve snáď ani neprináleží snívať. Čí to je milión, dva milióny alebo desať miliónov krát viac ako priemerná rodina ťažko povedať ale je to možné.

Takže na základe týchto znakov si dovoľujem tvrdiť, že kapitalizmus nemôže vyho(v-ň)ovat širokej mase ľudí ale iba úzkej skupine, ktorá ma z tohto zriadenia abnormálny profit.

Po ďalšie tento systém nie len zabíja hostiteľa, ale aj seba samého, čo je vlastne sebadeštrukcia. Opäť byt to ľudská bytosť je odkázaná na ústavnú liečbu. Keďže ďalším zo základných znakov tohto systému a vlastne je to aj prvok ktorý charakterizuje tento systém je spotreba. A spotrebu vytvára väčšina, teda stredná vrstva. Teda ak by bol tento systém pri zmysloch, nedochádzalo by k decimácii strednej vrstvy, čo sa deje za posledných par rokov. Ten čo zarába 500 tisíc alebo milión krát viac ako mi, si nikdy nekúpi na raňajky 20 tisíc rožkov, alebo 10 tisíc televízorov, či 5 tisíc aut. Takže spotreba bude naďalej klesať a tým pádom aj výrobné kapacity a tým pádom viac ľudí bude bez prace a tým pádom spotreba bude ešte viac klesať a výrobné kapacity sa búdu ešte viac stenčovať a ešte viac ľudí bude bez prace. Cele toto vedie k nule. Teda k zániku tohto systému. Čo príde ďalej skúsim opišať na záver.

Tento systém v posledných rokoch vygeneroval niečo ako QE, takže bezbrehé tlačenie peňazí na uživenie seba samého. Takže tento systém požiera aj sám seba. Ak by sa človek reálne zamyslel nad tým nebyť ovplyvnený tým, že keď to robí USA tak je to asi normálne, tak ekonomika asi ma fungovať, tak by prišiel na to, že je toto už nonsens keď niekto komu chýbajú peniaze si ich natlačí koľko len potrebuje, ale inému to neumožní- krásny príklad demokracie.

Nereálnosť tohto systému odzrkadľujú aj podmnožiny ktoré tento systém vygeneroval sám v sebe. Akciový tr(h-t), deriváty a ostatné kvázi finančné činitele. Tak na túto tému sa nemám najmenšiu chuť rozpisovať, keďže reálne sú nereálne. Tento systém len pokiaľ ide o deriváty ich dokázal vyprodukovať v hodnote 30 násobku celosvetového HDP. (Kto chce si zisti v akom objeme sa nachádza hodnota derivátov a aké je HDP celosvetovej ekonomiky). Keďže skôr čí neskôr bude treba sanovať aj túto zložku kapitalizmu, finančné prostriedky v snáď dostačujúcom objeme môžme získať len predajom tejto planéty. Už len sa modliť, že planéta Zem bude v tom čaše na intergalaktickom akciovom trhu mať aspoň hodnotu celkového objemu derivátov.

V sedemdesiatych rokoch pochádzalo 50% celosvetového pohybu peňazí z priemyselnej výroby, alebo služieb a 50% z akciových trhov a ostatných finančných operácii. Dnes je to 95% v prospech akciových trhov. V súčasnosti sa 93% všetkých peňazí nachádza v elektronickej forma a iba 7% v bankovkách.

Keďže tu od roku 2008 aj keď reálne od jesene roku 2007 máme finančnú krízu a doposiaľ nedošlo k žiadnym reálnym opatreniam a ani k žiadnemu stimulu z vonku, ktorý by tento systém opätovne naštartoval a teda zrejme ani k žiadnemu ďalšiemu stimulu nepríde, je otázne kedy tento systém umrie. Alebo je skôr otázka dna, čo príde po tomto systéme. Keďže tento systém umiera z časti kvôli ľudskej chamtivosti, egoizmu, rasizmu, túžbe po moci a ovládaní, nemyslím si že po ňom príde niečo humánnejšie. A keďže množstvo konšpiračných teórii z nedávnej minulosti sa dnes stáva realitou, ťažko nepredpokladať že toto všetko nesmeruje k určitej forme NWO, pretože tí hore sa svojho vplyvu, moci a peňazí určite nehodlajú vzdať, ale práve smerujú k jeho upevneniu, alebo zabetónovaniu na večné veky. Ak sa ľudia neprebudia a nevezmú moc do vlastných rúk a nezačnú sa na margo veci dejúcich sa okolo nás pýtať, komu to skutočne prospeje a nezačnú ich zaujímať aj iné veci ako plný žalúdok a plytká zábava inak to ani skončiť nemôže. Katastrofou tohto ľudstva je lenivosť a to nie len fyzická, ale hlavne mentálna. Ako sa vraví rozmýšľanie boli a preto žijeme v takom svete aký si zaslúžime vďaka svojej nečinnosti. A pritom stačí tak málo, uvedomiť si čo sa deje skutočné okolo nás a snažiť sa to šíriť medzi ostatných ľudí. Z vlastnej skúsenosti viem, že ľudia žijú tak odpojení od reality, že o tom čo sa deje nemajú ani poňatie a ak im človek začne o tom rozprávať pozerajú naňho ako na blázna. V tom okamihu treba počkať na situáciu keď človek začne nadávať na všetko okolo seba za to ako sa on zle ma a v tom momente mu stačí len povedať máš sa len tak ako si zaslúžiš vzhľadom na to čo vieš o tomto svete. Môžem potvrdiť, že v tom momente sa človek zarazí pretože každý chce viest lepší, komfortnejší, zabezpečenejší, jednoduchší a lenivejší život. A vtedy ich vlastná lenivosť prinúti zamyslieť sa nad tým čo sa deje okolo nich a prečo sa nemajú tak dobre ako by chceli.

Nemám rad keď ľudia prijímajú fakty bez toho, aby sa nad nimi zamysleli, ale berú ich ako faktami, lebo ich povedal niekto kto v médiách je nám prezentovaný ako niekto kto v danej problematike je odborník a teda všetko čo povie je pravda. Veď sa stačí len zamyslieť a človek často zisti že dotyčný nám vyložil tému tak ako to jemu vyhovuje a nie aká je pravda.

Na zaver by som len dodal. že tato kríža určíte nie je finančná, nakoľko nikdy v histórii sa nenachádzalo v systéme toľko peňazí ako teraz a to množstvo aké ich pribudlo v posledných rokoch hovorí za všetko. A snáď by bolo na čase zaviesť novy termín a to konšpiračná realita, keďže drvivé množstvo konšpiračných teórii je dnes realita.

Známka 1.5 (hodnotilo 109)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 5

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 10 602