Kolaps amerického dolaru a podvodná měnová válka Japonska

Skrytá agenda za japonským kamikadze kvantitativním uvolňováním

Matthias Chang

21.5.2013 Komentáře Témata: Finance, peníze, USA, Japonsko 2559 slov

Americké dolary zaplavovaly finanční trhy od doby, kdy Bernanke spustil kvantitativní uvolňování, údajně aby zvrátil vývoj americké ekonomiky. Toto obrovské množství amerického toaletního papíru se nachází především na finančních trzích (a v centrálních bankách) mimo Spojené státy. Obrovský kus tohoto toaleťáku je vydáván za rezervy centrálních bank, v čele s Čínou a Japonskem.

Má-li být řečena pravda, tak skutečná hodnota amerického dolaru nečiní více než šesták, a to jsem zde velmi přející, neboť dokonce i toaletní papír má hodnotu.

To, že je americký dolar akceptován na finančních trzích (specificky centrálními bankami), nemá nic společného s tím, že je rezervní měna, ale spíše s tím, že americký dolar je kryt/podporován vojenskou silou a jaderným vydíráním ze strany amerického vojensko-průmyslového komplexu. Jaderné vydírání Iránu je nejlepším příkladem, poté, co se Irán rozhodl obchodovat svoji ropu v jiných měnách a ve zlatě, místo v americkém hajzlpapíru.

Pokud by Spojené státy nepředstavovaly vojenskou hrozbu a globálního násilníka, který může beztrestně vydírat ropu vyvážející země na Středním východě, globální finanční systém, který se točí kolem amerického hajzlpapíru, by již dávno zkolaboval.

Otázkou je, proč americký dolar ještě nezkolaboval, jak již dávno měl.

Když uplatníme na stav věcí selský rozum, je odpověď velmi jednoduchá a bije do očí.

Ale nebyli jste schopni vidět zjevné proto, že globální masmédia, specificky globální finanční masmédia, ovládaná především z Londýna a New Yorku, vytvořila kouřovou clonu, aby před vámi pravdu ukryla.

Analyzujme situaci krůček po krůčku a uplatněme selský rozum.

1. USA jsou největším světovým dlužníkem. Největšími věřiteli jsou Čína a Japonsko, následované ropu vyvážejícími zeměmi Středního východu. S každým dnem je hodnota amerického toaletního papíru menší. Jak jsem řekl dříve, dokonce i toaletní papír má jistou vnitřní hodnotu. Ta dosahuje nuly, když musí všichni peníze na nákup čehokoliv vozit v dvoukoláku.

2. Věřitelé mající americký hajzlpapír nemohou připustit fakt, že se nechali zmanipulovat globálními bankami příliš velkými na krach (TBTF), jednajícími ve shodě s Fedem a Bank of England, a americký hajzlpapír akceptovali. Centrální bankéři těchto zemí mající svoji vážnost (kdy ve skutečnosti žádná vážnost neexistuje, protože jejich tak zvaná finanční důvěryhodnost je rovněž součástí podvodu) a političtí vůdci, kteří se na ně spoléhají, jsou jedna velká banda. Jak mohou být tito političtí vůdci jinak tak hloupí, že těmto centrálním bankéřům (kteří mají ulité v zahraničních daňových rájích obrovské balíky amerického hajzlpapíru, jako odměnu za svoji spoluúčast na podvodu) věří. To je současný stav věcí popsaný lidskou řečí. Mají bezesné noci a bojí se, jestli a kdy občané zmoudří a prohlédnou největší podfuk v historii, tj. prosazení a přijetí nekrytých měn, kdy americký dolar je hlavní nekrytou měnou.

3. Globální finanční elita vedená Fedem ví, že tento stav věcí je pro ně výhodný, a využívají ho do krajnosti! Rovněž vědí, že žádná země nebo organizace nemá vojenské zdroje, aby USA ohrozila a zarazila tuto globální pyramidovou hru, která běží od r. 1945 a která se zintenzivnila po r. 1971, kdy prezident Nixon zrušil zlaté krytí dolaru. Libra je další příběh, ale pro účely této analýzy není relevantní.

4. Navíc, a jako důsledek výše uvedeného podvodu, byly země vedené k víře v a akceptování podvodné ekonomické teorie, že exportem vytvářený růst (GDP) by měl být základem ekonomického rozvoje, protože Spojené státy, mající k dispozici neomezené množství hajzlpapíru, jsou schopné a mají prostředky kupovat globální exporty a jsou tak největším spotřebním trhem na světě. V důsledku toho továrny ve světě a jejich pracovníci, včetně vyspělého světa, jako Francie a Německo, si rozdírají mozoly, jen aby mohli být odměněni americkým hajzlpapírem, jehož hodnota je nižší, než cena papíru a inkoustu na jeho výrobu! Tato finanční zábava trvala více než čtyřicet let a dospěla ke svému náhlému a předvídatelnému konci v globální finanční tsunami v r. 2008.

5. Když párty skončila, Spojené státy byly až po uši v dluzích, jako důsledek bezuzdných finančních spekulací v globálním derivátovém kasinu a konzumních orgií financovaných hypotékami. Dluhy musí být splaceny. Ale USA na ně nemají prostředky. Nemohou vyrobit dostatek zboží, aby získaly příjmy na splacení dluhů, protože americká výrobní základna byla přesunuta do zahraničí, do rozvojového světa – Čína se stala světovou továrnou č. 1. Takže finanční elita jmenovala vrtulníkového Bena Bernanke a pověřila ho rozjet americký a britský tiskařský lis naplno (digitálně či jinak) a natisknout více amerického hajzlpapíru na splácení dluhů. V ekonomické hantýrce se tomu říká „monetizace dluhu“. Je to čistý podvod, ale nikdo (tj. centrální bankéři) při smyslech by tento podvod nepřipustil, protože pokud by pravda vyšla najevo, byli by pověšeni na kandelábrech, jak tomu bylo v případě italského fašistického vůdce Mussoliniho, který byl pověšen italskými partyzány.

6. Z počátku, když museli centrální bankéři této situaci čelit a stáli před nervózní populací, začali s režimem konkurenčního uvolňování/devalvace svých měn. Ale cena byla strašlivá. Inflace vyskočila ve všech zemích. Avšak tento plán nefungoval dle předpokladů, z prostého důvodu, že americký hajzlpapír nadále klesal na ceně, v důsledku dalších Bernankeho kvantitativních uvolňování. Čína nebezpečí pochopila a přijala opatření na překonání této situace, z nichž jedním bylo podepsání bilaterálních dohod se svými obchodními partnery o vypořádání v domácích měnách. Takové dohody byly podepsány mezi Čínou a Japonskem, členy BRICS, s Malajsií atd. Tato protiopatření byla vnímána jako hrozba pro pokračující nadvládu režimu amerického hajzlpapíru. V důsledku toho Obama, na naléhání finanční elity (sám nemá šedé buňky k myšlení), ohlásil posun v zahraniční politice – k asijské ose, aby zabránil dalšímu zhoršování situace u americké nadvlády.

7. Když uzavřelo dohodu s Čínou Japonsko, bylo jeho chování považováno za nepřijatelné, protože Japonsko bylo pod jadernou ochranou USA. Japonsko se ocitlo mezi dvěma mlýnskými kameny. Očekávalo se, že dříve či později USA Japonsko zmáčknou, aby se chovalo řádně. USA uplatnily geopolitickou strategii a vtáhly Jižní Koreu do sporu se Severní Koreou tím, že uspořádaly vojenské cvičení, jehož se účastnily i bombardéry B-2, které jsou schopné nést jaderné zbraně. Severní Korea reagovala očekávaným způsobem. Japonsko bylo vystaveno hrozbě a zareagovalo tak, že požádalo o americkou ochranu. Aby se vody zkalily a situace zkomplikovala, zosnovaly USA spor mezi Čínou a Japonskem, kvůli svrchovanosti ostrovů Diaoyu. Pak následovalo dosazení nového režimu v Japonsku, kdy byl zvolen premiér Shinzo Abe a guvernérem Bank of Japan (BOJ) byl jmenován Haruhiko Kuroda.

8. Nyní nastupuje mechanismus amerických protiopatření na podporu umělé nadvlády/hodnoty amerického hajzlpapíru. Japonsku bylo nařízeno odčinit si svoji část, coby protislužbu za ochranu amerického jaderného deštníku. Musí být uzavřeny nové dohody z Plaza – „reverzní dohody z Plaza“.

9. Dovolte mi to vysvětlit. V r. 1985 byl v souladu s dohodami z Plaza devalvován dolar, aby se snížil deficit běžného účtu a pomohlo se USA zotavit se z krize z počátku 80. let. Šlo o řízenou devalvaci a kurz amerického dolaru vůči jenu poklesl od r. 1985 do r. 1987 o 51% -- kdy v březnu 1987 dosáhl 151 jenů za dolar. Dolar klesal nadále, do r. 1988. Účinky posíleného jenu se projevily na poklesu japonských vývozů a přineslo to expanzivní monetární politiku, která měla za následek nechvalně známé bubliny aktiv konce 80. let. Země G-6 se pak sešly v r. 1987 v Paříži, aby zarazily propad dolaru a řídily a stabilizovaly mezinárodní měnové trhy. Konečným výsledkem byla dohoda z Louvru. V dalších 18 měsících dolar posílil na 160 jenů za dolar.

10. Nicméně v současné situaci bylo znehodnocení amerického hajzlpapíru důsledkem masivního QE, aby se USA umožnilo monetizovat svůj dluh. Avšak protože USA pokračují v monetizaci svého dluhu a mají souhlas světových centrálních bank, že ty budou dolar nadále držet v rezervách, musí hodnota dolaru vzrůst, jinak by americký dolar zkolaboval, USA zkrachovaly a nesplatily dluhy, protože by věřitelé již dolar jako platební prostředek neakceptovali. Fígl spočíval v tom, že se uměle nafoukla hodnota dolaru, aniž by to vyvolalo jakékoliv podezření.

11. V 70. letech, po zrušení zlatého krytí dolaru prezidentem Nixonem, by dolar zkolaboval podobným způsobem, protože již nebyl kryt zlatem. Stal se čistě nekrytou měnou! Tehdy bylo fíglem to, že se vytvořila umělá poptávka po dolaru, která pak zvýšila hodnotu této měny. Proběhlo to tak, že Kissinger navrhl Arabům, že když budou dolarizovat své ropné exporty, USA jim zaručí bezpečnost a přežití, dokonce i před hrozbami z Izraele. Když Arabové s touto dohodou souhlasili, každá země na světě musela kupovat ropu za americké dolary. Země musely vyměňovat své měny za dolary, aby si mohly koupit ropu. Tato poptávka po americkém dolaru tuto měnu posílila a prodloužila monopol amerických nekrytých peněz.

12. Nicméně tato možnost nyní již neexistuje, protože ropa je nyní prodávána mimo amerického dolaru i v dalších měnách. Petro dolar již nevládne. V každém případě by pokračující používání petro dolarů vyšroubovalo cenu ropy, a to by bylo inflační a pro americkou ekonomiku zhoubné, stejně jako pro světovou ekonomiku, za současného ekonomického klimatu – tj. krize. Musí být použity další prostředky.

13. To je důvod náhlé monetární politiky „šoku a hrůzy“ nového japonského režimu Shinzo Abe a Haruhiko Kurody. Moji kritici mne obviní z libování si v konspiračních teoriích. Ale fakta mluví sama za sebe. Již dříve jsem řekl, že země G-7 se kolektivně pokusily o devalvaci svých měn, ale to propad amerického dolaru nezastavilo, protože Bernanke od r. 2008 zvyšoval intenzitu QE. A EU nebyla ochotná, nebo schopná, přijmout sebevražednou politiku masivního QE, protože Německo si bylo velmi dobře takových rizik vědomo, neboť negativní důsledky hyperinflace zažilo. Čína se před USA plazit nebude a v podstatě spolu s dalšími členy BRICS přijala protiopatření, aby se vypořádala s Bernankeho finanční zbraní QE. Takže zbyla jen jedna země, která mohla být donucena skákat podle USA, spáchat harakiri, aby se zachránil, nebo aspoň časově prodloužil režim amerického hajzlpapíru – Japonsko!

14. A tak Japonsko zahájilo své náhlé masivní QE a kýženým efektem nyní je, že se americký hajzlpapír vůči jenu uměle zhodnotil, a méně i vůči ostatním měnám. To moji kritici nemohou popřít, protože:

11. května finanční elita zemí G-7 s touto kamikadze politikou Japonska výslovně souhlasila.

Koichi Hamada již dříve také prohlásil, že cílem jeho politiky je umožnit dolaru stoupnout na 110 jenů za dolar, a tento nárůst bude řízen prostřednictvím malých nárůstů (přístup krok za krokem), a tím bude pod kontrolou míra inflace v Japonsku, které nebude dovoleno překročit cílovou hodnotu.

Tvrdí se, že Japonsko to může udělat proto, že může využít své obrovské dolarové rezervy ve výši 1,2 bilionů dolarů, aby mohlo devalvaci řídit! Podle Alana Ruskina, globálního šéfa FX strategií Deutsche Bank AG v New Yorku: „Myslím, že otvíráme dveře, abychom byli svědky hodnoty 105 v příštích několika měsících, a 110 koncem roku…“

Závěrem, podle mého názoru takové „řízené umělé zhodnocování“ amerického hajzlpapíru, přestože krátkodobě může být účinné, v dlouhodobém horizontu selže, protože se nevypořádaly a nevyřešily základní záležitosti americké ekonomiky. Pouze skutečný ekonomický růst může odchod dolaru zvrátit.

Vážně, zastaví Bernanke další QE, když kurz jenu dosáhne koncem roku 110? Neprohlásil snad Bernanke, že QE budou pokračovat až do r. 2015? A protože Japonsko nakreslilo červenou čáru na 110, může Japonsko riskovat další škody na své ekonomice a pokračovat v podpoře, i když dolar prorazí 110?

Derivátové kasino s více než biliardou dolarů je mlýnským kamenem na krku americké a globální ekonomiky, a dokud nebude vyřešeno, bude se krize jen zhoršovat. Stejně jako voda, po dostatečném zahřátí, dosáhne i ona bodu varu.

Zatímco nelze předpovídat přesné datum imploze, jsem toho názoru, že konec je blízko, spustí ho událost černé labutě, a pak se jako koule nabalí do své konečné ničivé podoby.

Známka 1.3 (hodnotilo 137)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 9

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 16 495