Tichý oceán: Další „lidské“ bojiště Pentagonu

Wayne Madsen

30.1.2013 Komentáře Témata: USA 1642 slov

Plánovači Pentagonu a jejich placení antropologičtí vyvolávači se připravují na další bitvu Pentagonu: bitvu o Pacifik, která zajistí, že ostrovní země, které ohraničují tento velký námořní prostor, zůstanou součástí anglo-americké sféry vlivu a nestanou se součástí „čínského jezera“.

Tichý oceán byl oblíbeným rejdištěm americkou vládou financovaných antropologů již od doby pojednání Margaret Mead o lidu Samoi, Nadcházející epocha v Samoi, z r. 1928, které položilo základy pro s aktivitami tajných služeb související antropologickou studii lidí v Pacifiku, prováděnou americkou armádou a tajnými službami. Mead se později stala výzkumnicí na CIA napojené RAND Corporation a podporovala financování antropologických průzkumů a studií ze strany CIA, prostřednictvím krycích akademických výzkumných grantů Americké agentury pro mezinárodní rozvoj (USAID).

Projekty USAID/CIA/zvláštních operací s názvy jako Phoenix, Prosyms, Sympatico a Camelot používaly antropology a sociology pro rekognoskaci cílových kmenových oblastí v jižním Vietnamu, Indonésii, Pákistánu, Kolumbii a Chile, aby se zjistilo, jak by americké zvláštní jednotky a agenti tajných služeb mohli využít domorodce k prosazování amerických vojenských cílů. Operace v rámci programu Phoenix v jižním Vietnamu a Prosyms v Indonésii měly za následek genocidu masivního měřítka…

Dnes vojenské programy cílené na kmeny a domorodce spadají do nomenklatury „systémy lidského terénu“, či HTS. Byly opětovně oživeny v Afghánistánu a Iráku a nyní byly tyto genocidní programy zaměřeny na Pacifik, aby se připravila válka s Čínou, o které plánovači Pentagonu a Langley věří, že je nevyhnutelná.

Proto do toho zapadá i to, že se nyní americké ženijní jednotky snaží pronajmout pozemky v Americké Samoi. Americká armáda chce v Americké Samoi zřídit velkou výcvikovou základnu již nejméně pět let, ale pravděpodobně déle. Tato základna má poskytnout nepřetržitý pozemní přístup, umožňující ročně výcvik po plných 60 dní. Armáda také chce povolit na této základně používání pyrotechnického materiálu a slepé munice při výcviku jak ve dne, tak v noci. Je jisté, že USA se snaží vybudovat simulaci venkovského a vesnického tropického prostředí, aby tam jednotky USA a budoucí „koalice ochotných“ mohly nacvičovat boj s nepřítelem v regionu Pacifik. A tímto „nepřítelem“ je Čína.

Spojené státy evidentně považují Pacifik za budoucí bojiště mezi americkými a spojeneckými silami a Čínou, kde se bude válčit o kontrolu nad důležitými obchodními trasami, které tuto rozsáhlou mořskou oblast křižují. Od doby americké válečné kampaně proti Japonsku během druhé světové války Pacifik takovou projekci americké vojenské moci neviděl.

Rozhodnutí Obamovy vlády „ustředit“ své vojenské síly v Asii a Pacifiku znamenalo silnou reakci Číny, která se považuje za konečný cíl této zvýšené americké vojenské přítomnosti. Čínský velvyslanec v Austrálii Chen Yuming označil umístění 2500 amerických mariňáků v Darwinu za „inzultaci“ a studenoválečnou politiku zadržování namířenou proti Číně.

Vytvoření americké vojenské výcvikové základny v Americké Samoi následuje po první historické účasti americké ministryně zahraničí, v osobě Hitlary Clinton, na summitu Fóra ostrovů Pacifiku (PIF) v Rarotonga na Cookových ostrovech, 31. srpna 2012. Byla to první taková návštěva Cookových ostrovů a podtrhla rozhodnutí Ameriky udržet si smrtící stisk u malých ostrovních zemí Pacifiku, přičemž zároveň posiluje své vojenské síly v tomto regionu.

Spojené státy a jejich dva tichooceánští dozorci – Austrálie a Nový Zéland – se pokouší utužit svoji neokolonialistickou nadvládu nad státy Pacifiku, které jsou nezávislé pouze názvem. Přichází odborníci na lidský terén z Pentagonu a CIA, aby udrželi obyvatele ostrovů Pacifiku rozdělenými. Účast Clinton na summitu PIF nemá jen udržet status quo, ale i podnítit rivalitu mezi Polynésany, Mikronésany a Melanésany těchto ostrovních států. Spojené státy, které prakticky vlastní kvazi-nezávislé mikronéské státy Mikronésie, Palau a Marshallovy ostrovy, jakož mají i absolutní kontrolu nad americkými teritorii Guam a Severní Mariany, mohou svůj vliv na Mikronésii použít, aby ji poštvaly proti oněm dvěma zbývajícím etnickým skupinám. Těmi jsou osvobozenecká fronta Melanéské skupiny tvořené Papuou-Novou Guineou, Fidži, Šalamounovými ostrovy, Vanuatu a Novou Kaledonií (Kanaky) a Skupina polynéských vůdců Samoi, Tonga, Tuvalu, Cookových ostrovů, Niue, Tokelau, Francouzské Polynésie, jakož i výzvědné oči a uši Washingtonu, Americká Samoa. Spojené státy, Austrálie a Nový Zéland mohou použít své znalosti systému lidského terénu, tedy znalosti etnických rivalit v Pacifiku, aby zajistily, že Čína nebude do této oblasti vpuštěna.

Tato strategie se částečně spoléhá na diplomacii „šekové knížky“ Taiwanu udržující v malých ostrovních státech taiwanská, spíše než čínská velvyslanectví a mise pomoci. V současné době jsou taiwanská velvyslanectví v Tuvalu, na Šalamounových ostrovech, Marshallových ostrovech, Palau, Nauru a Kiribati. Z nich Nauru, Šalamounovy ostrovy a Kiribati změnily své rozhodnutí a opětovně uznaly Taiwan poté, co zahájily diplomatické vztahy s Čínou. Kiribati se dostala pod tlak poté, co se rozhodla umožnit Číně vybudovat na jihu Tarawa stanici pro sledování raket. USA věřily, že Čínská kosmická telemetrická sledovací stanice bude provádět špionáž u aktivit „Hvězdných válek II“ na raketové balistické střelnici Ronalda Reagana na atolu Kwajalein na Marshallových ostrovech. Obyvatelé na tomto atolu jsou permanentně sledováni dobře vyzbrojeným americkým bezpečnostním personálem. V r. 2004 Vanuatu změnilo postoj a opětovně uznalo místo Taiwanu Čínu, poté, co premiér Serge Vohor tajně navštívil Taiwan a byl sesazen z postu v hlasování o důvěře. Vohor vlastně uhodil čínského velvyslance, když se vrátil z Taiwanu. U takových incidentů je známo, že na tichooceánských ostrovech vyvolávají nepokoje mezi opozičními politickými stranami a etnickými skupinami. Pentagon takové politicko-etnické roznětky použije jako tajné zbraně proti Číně.

CIA, australská tajná služba ASIO a novozélandská tajná služba NZSIS mají programy na podkopání vlád jižného Pacifiku, které navazují úzké vztahy s Pekingem. Nicméně operativci „lidského terénu“ zašli ještě dál. Vědomi si nepřátelství, které chudí obyvatelé ostrovů Pacifiku chovají k místním úspěšným čínským podnikatelům, použili placené antropology k vyvolávání nepokojů, obzvláště na Šalamounových ostrovech a v Tonga, aby marginalizovali čínský vliv v regionu. Existují záložní plány k vyvolání nepokojů namířených proti etnickým Číňanům na Fidži, Vanuatu a Papui-Nové Guinei. Operace CIA Prosyms v Indonésii se spoléhala na dlouhodobou nevraživost mezi muslimskými Indonésany a etnickými Číňany, když byly vypakovávány nepokoje namířené proti Číňanům po puči CIA v r. 1965, vedenému proti prezidentovi Sukarno. Tato vzpoura měla za následek smrt více než 100,000 etnických Číňanů a přerušení vztahů mezi CIA dosazenou Suhartovou vládou a Čínou. Matka antropoložka prezidenta Obamy, Stanley Ann Dunham, hrála v Prosyms klíčovou roli. Zdá se, že syn paní Dunham je připraven na ostrovech Pacifiku obnovit proti-čínské pogromy.

Je jasné, že americká vojenská výcviková základna v Americké Samoi bude použita k výcviku žoldáků z řad obyvatel ostrovů Pacifiku, z nichž mnozí, jako lidé z Marshallových ostrovů, Americké Samoi a Guamu, již v amerických ozbrojených silách slouží. Budou tam školeni mladíci z ožebračeného Kiribati, Mikronésie, Samoi a Fidži. Žoldáci z Fidži a Tonga, zocelení válkou vedenou západem v Iráku, Afghánistánu a dalších zemích, jsou pro výcvikový komplex amerického velitelství Pacifik v Americké Samoi k dispozici také. Pokud bude armádou vedená vláda Fidži, proti které byly uvaleny diplomatické sankce Austrálií a Novým Zélandem, nadále pokračovat v navazování úzkých vztahů s Čínou a Severní Koreou, tito žoldáci mohou považovat státní puč, z pověření CIA, ASIO a NZSIS, ve své zemi za povinnost. A diplomaté z malého čínského velvyslanectví v Nuku’alofa v Tonga byli již svědky toho, jak rychle se vztek místních obyvatel Tonga může proti čínské podnikatelské komunitě obrátit. Všechny tyto krví prosáklé scénáře silně figurují v plánech HTS Pentagonu pro Pacifik.

Spojené státy budou nadále ostrovy Pacifiku udržovat ve svém rozsáhlém Gulagu, aby zabránily rozšíření čínského vlivu. Dnes obyvatelé těchto ostrovů čelí virtuální „berlínské zdi“, která drží obyvatele ostrovů Pacifiku na jejich ostrovech, a lidi zvěnčí, jako Číňany a Rusy, mimo. To, že Washington, Canberra a Wellington vytvořily monopol u letecké a námořní dopravy a zavedly tranzitní víza, znamená, že Samojci z Nezávislého státu Samoa nemohou navštívit blízkou Americkou Samou bez zvláštního povolení. A o tom, kdo toto zvláštní povolení a tranzitní vízum dostane, rozhoduje americké ministerstvo bezpečnosti otčiny, včetně u lidí cestujících s diplomatickými pasy. Jakákoliv plánovaná letecká trasa spojující nějaké ostrovy přes Americkou Samou, Guam nebo Havaj si vyžaduje americká tranzitní víza a invazivní pohovory s personálem amerického imigračního a celního úřadu.

Existuje důvod, proč bylo tolik jednání a dohod při vytváření Transpacifického strategického ekonomického partnerství tajných. Jak název naznačuje, tak TPP, jak je to známo, je „strategickým“ obchodním blokem, což znamená, že má také vojenský rozměr. V podstatě se nijak neliší od Sféry spoluprosperity větší východní Asie, zřízené imperiálním Japonskem během druhé světové války. Spojené státy, které nechtěly, aby bylo vidět, že jsou to ony, kdo tento blok vytváří, ale chtěly, aby nahradil vojenskou alianci z dob studené války SEATO, se držely v pozadí, když Nový Zéland, Singapur, Brunei a Chile podepsaly její stanovy v r. 2005. Jak se připojovaly další země, stal se vojenský profil TPP zřejmější. Země, které TPP podepsaly, byly připravovány jako členové proti-čínského vojenského bloku v Pacifiku: podepsaly to Austrálie, Kanada, Malajsie, Mexiko, Vietnam, Peru a Spojené státy. Japonsko, Thajsko, Jižní Korea, Filipíny, Kolumbie, Kostarika, Laos a Taiwan později projevily o připojení k TPP zájem. Tato východně směřující blokáda Číny se stala zjevnou. Spojené státy již měly vojenské aliance se šesti dalšími členskými zeměmi TPP. Od Darwinu v Austrálii a zálivu Subic na Filipínách, po záliv Cam Ranh ve Vietnamu a USA vybudované letiště Mataveri na Velikonočních ostrovech (Rapa Nui), rýsovaly USA hranice vlastní sféry v Asii a Pacifiku a čáru, kterou nebude smět Čína překročit.

Paní Clinton možná dorazila vloni do Rarotonga s úsměvem na tváři, ale její zlověstné plány pro region Pacifiku znamenají pro obyvatele tichomořských ostrovů to, že budou použiti jako kanonfutr v rámci Washingtonem očekávané nadcházející regionální války s Čínou.

The Pacific Ocean: The Pentagon Next «Human Terrain» Battlefield vyšel 27. ledna na Strategic Culture Foundation. Překlad Zvědavec.
Známka 1.3 (hodnotilo 40)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 9 635