Říjnové překvapení a „carterizace“ Obamy

Webster G. Tarpley

18.9.2012 Komentáře Témata: Současné události 1444 slov

Za šílenstvím vyvolaným urážlivým filmem o islámu Webster Tarpley cítí machinace zorganizované sionistickou sítí, s konečným cílem odstranit Baracka Obamu z Bílého domu, který je stále více vnímán jako překážka pro neomezené ovládání americké zahraniční politiky Izraelem. Změna režimu, v čele s Netanyahuovým pokrevním bratrem a přítelem Mittem Romney, by vydláždila cestu pro návrat neokonzervativců, kteří by lépe sloužili zájmům Izraele a opětovně by utužili vliv Tel Avivu ve Washingtonu.

Demonstrace proběhly v posledních několika dnech u amerických velvyslanectví ve více než 20 městech na celém světě, na protest proti vulgárnímu kalifornskému filmu s názvem „Pouštní bojovník“, a následně „Nevinnost muslimů“.

V útoku zorganizovaném tak, aby k němu došlo v době protestů, libyjská eskadra smrti zavraždila amerického velvyslance v Libyi a tři jeho spolupracovníky. Americké ministerstvo zahraničí vytvořilo centrum krizového řízení, aby monitorovalo vývoj nepřetržitě.

Zmíněný film měl očividně za cíl vyprovokovat, a nic víc. Ale byl tento film, jak americká média tvrdí, dílem izolovaného kalifornského obyvatele Cerrito a Američana egyptského původu Nakoula Bassely Nakoula, alias Abanob Bassely, alias izraelského občana Sama Bacile, bývalého trestance s drogovým problémem, a několika herců, které najal? Přesvědčivé důkazy ukazují, že tomu tak není.

Místo toho máme co dočinění s ambiciózní mezinárodní operací tajné služby, mající za cíl vytvořit říjnové překvapení (o několik týdnů dříve), aby se šokoval svět a americké veřejné mínění, účelem čehož je zdiskreditovat a „carterizovat“ stávajícího nájemníka Bílého domu, a dosadit na jeho místo Netanyahuova přítele Mitta Romney. Protože americká veřejnost považuje Obamu za mecenáše barevných revolucí a vojenských intervencí „arabského jara“, útoky na americké diplomaty, vraždy a možné braní rukojmí mohou oslabit jeho šance na znovuzvolení. Pokud Romney vyhraje, řízení americké zahraniční politiky přejde do rukou skupiny nenapravitelných neokonzervativních válečných štváčů, kteří jsou Romneyho loutkovodiči u mezinárodních záležitostí. Současná krize je známkou, že neokonzervativci a jejich přátelé se pokouší o návrat.

Zapojené sítě do této operace jsou zřejmě tyto:

Mormonská mafie CIA

Roli zde budou mít vrcholoví představitelé napříč americkou výzvědnou komunitou, kteří jsou členy Romneyho pevně stmelené sekty.

Tuto skupinu lze také označit jako frakci Brenta Scowcrofta. Scowcroft, pravá ruka Henryho Kissingera, využíval svoji byrokratickou pozici po desítky let k tomu, aby pomohl prosadit mnoho svých souvěrců. Tato skupina chce Romneyho v Bílém domě proto, že Romney a jeho šéf přechodového týmu Mike Leavitt, také mormon, jsou viditelně stoupenci politiky upřednostňující do vrcholových pozic mormony.

14. září Google odmítla žádost Obamova Bílého domu na odstranění onoho kontroverzního filmu na celém světě. Časopis Wired 11. května 2012 poznamenal, že „bývalý šéf Národně-bezpečnostní agentury Mike McConell řekl Washington Post, že spolupráce mezi NSA a soukromými společnostmi jako Google je „nevyhnutelná““, a od ledna 2010 se o tom široce mluví. Takže odmítnutí ze strany Google spolupracovat s Obamou nám ukazuje názor NSA a silně vypovídá o tom, kterého z prezidentských kandidátů výzvědná komunita podporuje.

Netanyahuova Likud

Během minulého týdne reakční izraelský premiér nestoudně a odporně zasahoval do americké politiky ve volebním roce, v pokusu zajistit zvolení Mitta Romneyho, se kterým byl jako siamské dvojče od doby, kdy oba společně pracovali v Bostonské konzultační skupině v r. 1976.

Asi před týdnem americká ministryně zahraničí Hitlary Clinton oznámila, že Spojené státy nemají ohledně íránského jaderného programu žádné „červené linie“. Netanyahu reagoval zuřivým výlevem a blouznil, že ti, kteří nemají řádné červené linie, „nemají žádné morální právo“ Izraeli bránit, když přijde na započetí katastrofické agresivní války proti Iránu. To bylo ve Washingtonu interpretováno jako výzva ke zvolení Romneyho. Aby toto poselství zdůraznil, zástupce šéfa izraelského parlamentu se jednoho rána objevil ve zprávách kabelové MSNBC a dožadoval se okamžité války USA s Iránem. Republikánští kandidáti tento materiál používají ve svých kampaních.

Někteří pozorovatelé poukázali na to, že zatímco Netanyahu požaduje, aby USA specifikovaly určitý budoucí rámec okolností, za kterých musí válka začít, izraelská vláda nikdy žádné vlastní červené linie nespecifikovala, což znamená, že Bibi chce, aby byl Washington více izraelský, než Izraelci. Tyto drzé a nestoudné Netanyahuovy akce vyvolaly vlnu amerického odporu a nepřátelství, dokonce i v kruzích, které jsou obvykle připravené táhnout s Izraelci za jeden provaz.

Někteří dokonce spekulovali, že od chvíle, kdy Romney opakovaně ukázal, že o světových záležitostech neví nic, Netanyahu věří, že je schopen diktovat americkou zahraniční politiku prostřednictvím svého přátelství s Romneym. Během republikánských předvolebních debat Romney slíbil, že získá Netanyahův souhlas pro každou americkou akci na Středním východě.

Američtí neokonzervativci

Pro-izraelští neokonzervativci éry Bush-Cheney se připojili k Romneymu, jako ke své hlavní naději na návrat k moci. Do této skupiny patří John Bolton (pravděpodobný ministr zahraničí, pokud Romney vyhraje), Eliot Cohen, Robert Kagan, Robert Joseph a Dan Senor (který nyní říká prezidentskému kandidátovi Paulu Ryanovi co říct o zahraniční politice).

Princ Bandar bin Sultan a saudsko-arabská královská rodina

Tato skupina by pravděpodobně dala přednost Romneymu před Obamou. Protože saudský královský klan je financovatelem většiny eskader smrti, které nyní operují na Středním východě, včetně Libye a Sýrie, jeho podpora by byla při organizování operací jako útok na americký konzulát v Benghází v Libyi, kde byl zabit velvyslanec J. Christopher Stevens, cenná.

Ideolog francouzského imperialismu Bernard-Henri Lévy, který silně radil prezidentovi Sarkozymu začít bombardovat Libyi, hodnotí Stevense jako „tajného strůjce osvobození (Libye)“.

BHL říká, že Stevens doprovázel Hitlary Clinton 14. března 2011 na setkání se šéfem libyjských ozbrojenců Mahmoudem Jebrilem a že později pomohl Hitlary zavolat Obamovi a doporučit mu, aby nařídil okamžité započetí bombardování (Le Monde, 12/9). Vzhledem ke zběhlosti Stevense v arabštině a francouzštině byl velmi dobře kvalifikovaný, aby fungoval jako kontakt s al-kejdovskými militantními skupinami extremistické osy Benghází-Derna-Tobruk, která tvořila převážnou část bojůvek proti Kaddáfímu. Mnohé z těchto ozbrojených skupin byly převezeny NATO do Sýrie, aby tam bojovaly proti prezidentovi Assadovi, což vyvolává otázku ohledně role velvyslance Stevense v těchto v současné době probíhajících operacích. Méně jasným je, proč by měl být v této době odstraněn. Možná byl svědkem, jehož svědectví se mohlo později ukázat nežádoucím.

V úterý večer opustil Stevens pozemek amerického konzulátu a uchýlil se do tajného bezpečného domu poblíž. Nějakým způsobem dobře vycvičení útočníci o existenci tohoto bezpečného domu věděli a namířili profesionálně přesnou minometnou palbu na tyto prostory. Jak věděli, kde se velvyslanec Stevens ukrývá? To bychom se museli zeptat CIA a Saudů.

Nakoula/Bacile strávil téměř dva roky ve vězení, když byl usvědčen z krádeže totožnosti a bankovního podvodu s kreditními kartami. V současné době je propuštěn na podmínku, a jednou z podmínek je, že nesmí používat počítač. Pokud úřady dokážou, že zveřejnil pobuřující video, pak bude jeho podmínka okamžitě zrušena a půjde zpět do vězení na čtyři roky. Nakoula/Bacile vypadá jako hejl – konkrétně drogový informátor. (Peliske and Daly, Daily Beast, 14/9).

Co se týká filmu, tak se zdá, že je dílem dobře známé islamofobní sítě pravděpodobně řízené americkou tajnou službou. Podle Los Angeles Times požádala o svolení pro film, s původním názvem „Pouštní bojovník“, „křesťanská neziskovka“ nazývající se Media For Christ of Duarte, z Kalifornie. Blogger Panglozz z Daily Kos uvádí, že Media for Christ je vlastněná Josephem Nasrallahem Abdelmasihem, v Egyptě narozeným koptským křesťanským aktivistou a protimuslimským buřičem. Nasrallah stál v čele kampaně v létě 2010 mající za cíl zabránit výstavbě mešity a islámského komunitního centra nedaleko od místa, kde dříve na dolním Manhattanu stály budovy WTC. Nasrallah byl mluvčím na shromáždění konaném na místě WTC 11. září 2010, na protest proti mešitě. Toto shromáždění bylo organizováno dobře napojenou islamofobní organizací známou jako Zastavte islamizaci Ameriky (SIOA).

Hlavní mluvčí a organizátorkou je Pamela Geller, proslulá profesionální islamofobka a konferenciérka blogu Atlas Shrugs. Geller, navzdory své zášti, má přístup do amerických oficiálních médií. Zmíněné shromáždění SIOA oslovil také prostřednictvím videospojení velvyslanec John Bolton, vrcholový neokonzervativec a blízký poradce Romneyho, který je široce vnucován jako možný ministr zahraničí v budoucím Romneyho režimu. Dalším mluvčím na tomto shromáždění byl holandský xenofobní politik Geert Wilders, který také chtěl mešitu zablokovat. Wildersova strana na počátku tohoto týdne utrpěla v holandských volbách těžké ztráty.

Bolton se ujal vedoucí role v pokusu minulý týden obrátit Stevensovo zabití proti Obamovi. Bolton řekl v rádiové stanici ve Washingtonu DC: „3 ½ roku jsem říkal, že se prezident nezajímá o národní bezpečnost. Nemyslí si, že svět je strašně hrozivý. Myslím, že slabá reakce, neschopnost demonstrovat americkou moc a odhodlání, pomůže tomu, že se to bude regionem šířit.“ Bolton varoval konkrétně před tím, že nová krize s rukojmími bude opakováním „zničení vlády Jimmyho Cartera“, tentokrát na Obamův úkor (Politico, 13/9).

October surprise to "Carterize" Obama vyšel 15. září na Voltairenet.org. Překlad Zvědavec.
Známka 1.2 (hodnotilo 44)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

9

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc září přispělo 20 čtenářů částkou 3 222 korun, což je 9 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Proč je plánovaný schodek tak vysoký? 07.09.24 07:22 Česká republika 0

Vášáryová: Voliči Fica, Babiše a Kaczyńského jsou frustrovaní a rozumově nedovyvinutí07.09.24 07:09 Slovensko 1

Průšvih Boeingu, jaký tu ještě nebyl07.09.24 06:42 USA 1

Soukromá banka Rothschild & Co odvrátila ukrajinský dluhový kolaps06.09.24 17:22 Ukrajina 1

Čeští europoslanci vyzvali Borrella, aby tlačil na volnost Kyjeva v použití zbraní 06.09.24 15:13 Evropská unie 0

Zavřeli jste za covidu děti u porna, tak se nedivte06.09.24 14:44 Česká republika 1

Mezinárodní měnový fond se po třech letech vrací do Ruska 06.09.24 06:38 Rusko 0

Kanárské ostrovy: Rekordní příjezd 25 524 Afričanů na 373 lodích (video)06.09.24 05:59 Španělsko 5

Propad českého průmyslu pokračuje05.09.24 18:38 Česká republika 0

Nové americké jaderné bomby v Evropě05.09.24 18:31 USA 0

O Maďarsku bez Maďarska. Takto se jedná v europarlamentu05.09.24 18:19 Evropská unie 0

Bartoš nezvládl ukočírovat projekt stavebního řízení ani do září, ale to nevadí a je za selhání nepostižitelný05.09.24 09:31 Česká republika 1

Policisté budou protestovat před Úřadem vlády04.09.24 18:23 Česká republika 2

56,7 % pro Trumpa. Ameriku zasáhl odhad04.09.24 14:31 USA 0

Lidé nestávkují, protože nevěří 04.09.24 14:24 Česká republika 0

Maďarsko a Rumunsko budou dovážet podmořským kabelem elektřinu z Kavkazu04.09.24 11:34 Maďarsko 0

Po výrobci traktorů John Deere dává ruce pryč od LGBT aktivismu i automobilka Ford04.09.24 10:20 Neurčeno 0

Co se stalo v Poltavě04.09.24 09:12 Ukrajina 2

Turecko podalo žádost o členství v BRICS04.09.24 09:05 Turecko 0

Fico chce odvolat Šimečku04.09.24 08:27 Slovensko 0

Měnové kurzy

USD
22,59 Kč
Euro
25,05 Kč
Libra
29,66 Kč
Kanadský dolar
16,63 Kč
Australský dolar
15,06 Kč
Švýcarský frank
26,79 Kč
100 japonských jenů
15,87 Kč
Čínský juan
3,19 Kč
Polský zloty
5,85 Kč
100 maď. forintů
6,36 Kč
Ukrajinská hřivna
0,55 Kč
100 rublů
25,02 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 404,77 Kč
1 unce stříbra
630,91 Kč
Bitcoin
1 222 737,16 Kč

Poslední aktualizace: 7.9.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 12 117